Proljetne bebe/mame 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    ivchi87
    15. Kolovoz 2016. 11:03

Hahahhahhahaha madjaricu :)))) a koji je bog tim ljudima stvarno? Pa pogotovo sto su imali i sami djecu... 

Idem sebi drugi dorucak napravit da se malo zdebljam. Mogla bi danas mlijeko s brasnom, cujem da je to hranjivo... :)))

Kamikazee
    15. Kolovoz 2016. 12:44

I moje dijete je konstantno zamazano cokoladom, ali zato sto je njegov tata prasac koji kad jede nutellu! Ima je posvuda!!!! 😂

I ja bih poludila Halila, ali meni vise problema radi vlastita mama jer ja sam u njegovoj dobi vec sve tamanila. Njoj je stalno da sta izmisljam, evo nas zdravih i odraslih! Svekrvici postuju stvarno sve, al mama me zato ne postuje kao odraslu osobu i MAMU jer eto, ona je moja mama (a ja sam i dalje dijete) 😫 
    Radim vjezbe s malim - pa dijete napredno, sta ja izmisljam i tjeram ga na vjezbe. 
    Ne dam mu gotove sokice ni instant cajeve, vec samo vodu, sta ja izmisljam, daj jadnom djetetu, pa ti si pila to ko luda! I onda se nadjem kako opravdavam svoje stavove zasto svom djetetu ja to ne dam! Cak i kad kazem da nesto ne moze, ona to napravi po svom. Mislim da dok se ne posvadjamo na pas m*** i ne budem bezobrazna da me se nece ni slusati. 
    Kad je imao 2 tjedna isto mu je davala vodu nakon sto je meni govorila daj vodu - necu - daj vodu - necu. Ja odem leci i cujem da mu daje vodu na zlicicu! Skocila sam s kreveta i onda kad sam joj se obratila mojim spešl tonom je gledala otkud sad to?!
    Sad sam se nasekirala, necu o tome vise 😂

TinyBabyToes
    16. Kolovoz 2016. 07:20

Jutreko!

Ivchi jesi se najela za doručak?

Kamikazee smo uzrujali hahhahah :P
    Ali poznata mi ta priča, ajde mama ne toliko ali tata..... S njim se i dalje osjećam kao da imam 15g

p.s. jesi našla negdje video kakve vježbe rasiš s njim? Ili opisat neke...sjećam se one vježbe s prstićima..

Ja si nekak jučer taman mislim, ili je ovo moje dijete predobro ili suprotno od većine ima HIPOtonus Kak ju ostaviš ona tak leži. Mislim igra se ona, hvata igračke, svoje nogice, lijepo sve prima i vidiš da baš proučava predmet, stavlja u usta sve...
    I taman kak sam to mužu rekla, eno ti nje okrenula se bez problema s leđa na trbuh
    Ok, izgleda da je lijena hahahaha

Jučer smo joj se na kupanju smijali da su mi suze od smijeha išle... Nogice si je stavila na rub kade i odizala od vode i pljuskala vodu. Pola vode je izletilo iz kade, a ona vrišti od smijeha
    Njoj to zabavno bilo hahhahaha

TinyBabyToes
    16. Kolovoz 2016. 09:29

Imam jedno pitanje, malo mi je sad nejasno...

Teta na HZZO-u mi je rekla da se javimo tamo kad beba napuni 5mj, tad se produžuje porodiljni koliko sam ja shvatila.

Imam kod sebe ono izvješće o privremenoj nesposobnosti za rad, tj. otvorenje porodiljnog koje je bilo 16.02. i vidim da završava, tj da je završilo već 14.08.2016. ?

Da li bi trebala sad ići na HZZO da mi to produže ili oni to sami???? Jesam li ja i dalje na porodiljnom sad?

Kamikazee
    16. Kolovoz 2016. 09:57

Jutro :) 
    Radim samo te vjezbe s prstima pa prema vecim zglobovima, a ostalo se odnosi na korekcije. Vise dodajemo igracke u lijevu ruku i kad je na trbuhu moram ga namjestati u pravilan polozaj. Pa specificno drzanje na ramenu i u rukama, to je vec baby handling samo malo prilagodjen.

One vjezbe nigdje nisam nasla zato nisam nista ni slala.

• Kriszta
    16. Kolovoz 2016. 10:48

Jutro..baš mi je veselo započeo dan čitajući vas 
    Ali ipak najdraža mi je: Dati djetetu da liže glazuru od mađarice???!!! Kako se ja toga nisam sjetila?
    Očito barem jednog bisera svi imamo u obitelji. Ustvari ja još zasad nemam... kažem zasad,jer za svekrvu nisam sigurna. Proučavala me na početku,gdje sam ja joj dala do znanja,da ne trpim nikakve gluposti od nikog,ni od svoje mame ni od nje (naravno na lijep način sam rekla)ALI!!!!!Sad ona istražuje teren kod mog muža i ako kod njega bude uspjela,onda bi gazila i preko mene. Samo što sam ja prava lavica ( +u horoskopu :) ) tako da će biti frke bude li nešto izmišljala.
    Na početku,kad se malena rodila mama jako htjela pametovati i počela je gadno. Npr. ja kažem nešto da to ne radi,a ona namjerno! Radila je to 2-3 tj,kad sam ja njoj odbila dati dijete da  nahrani. A odgovor na zašto je bio,da mi sve radi kontra i da to ne želim,jer sam ja njoj majka. Bila se uvrijedila i svima ispričala,da nisam joj dala da nahrani malenu. A poslije? Još uvijek me pita kad dođemo kod nje,da li je smije izvaditi iz sjedalica hahahah.
    Hrani je,uspavljuje malenu,sve radi,a prije toga me pita kako da to odradi. I to je sasvim u redu.
    Tata će mi biti kasnije problem,jer on nikog ne sluša. Sad je još malena,pa je ne gnjavi,bojim se šta će biiti kasnije.
    Ne znam tko je bio napisao,da otkad bebici ne daje na zahtjev jesti,bolje jede i funkcioniraju. Možda Halila. Pošto i moja jela svakako i pomalo,ja se odlučila malo rasporeda napraviti i mogu vam reći da funcionira,malena većinom pojede 160 ml,evo već 3.dan. Naravno sve ovisi koliko i kad je pojela,ali sad više joj ne dajem svakih 1,5-2h.  I preko noći dajem joj količinu ovisno kad se budila i sad imamo 1 obrok više i količinski više pojede.
    Jesam vas već pitala,jel znate gdje mogu kukuruzne pahuljice kupiti za malenu? U kalendaru dohrane piše da joj mogu dati,a nigdje ne nađem za kupiti. Jel to već netko dao bebici?

nasdva
    16. Kolovoz 2016. 12:28

Pozdrav, zanimljivo štivo jutros ovaj forum sve biser do bisera 
    Moje dijete je jučer konačno počelo jest pojeo je 905 ml kroz 24 h 
    I da se pohvalim vratio se moj zloćko 
    Na bisere iz svoje okoline koji su verbalnog karaktera sam oguglala imam dobar protok kroz jednouho unutra krzoz drugo van.
    Ali ono što nikako nemogu objasnit ni jednom dedi je da njegove prste ne stavljeju u svoja usta kak mi to ide na živce odmah mi tla kskoči kad se toga sjetim. Imamo tako brzinsko pranje ruku i opominjem  ružno ih gledam. Ali kad ja jednom piludim jao njima dvojici.
    Mislila sam da sam odabrala ok pedijatricuali izglefa da baš i nisam. Mališu ju je jučer nešto piknulo u šetnji nije komaracjer je plik drugačiji. Ona meni kaže kupi sinopen a on nije za djecu mlađu od 3 god. Kaj joj to kažem (a slučajno to znam jer žena u ljekarni kumi zamalenu od 1god nije htjela dat) ona pita sestru kaj preporučujemo za tako malene??????
    Halo tko je studirao med. kaže sestra nesino pen nego floceta ili fenistil neki lagani gel.
    Naravno nisam kupila ništa imam doma aloa vera gel a njega ne svrbi.
    Očekujem da mom mališi neće bit fino moje mlijeko danas i sutra jer me pere pms ako je suditi po prošlom mjesecu. Ali bar jede humanu sere grudice i crijeva mu se čuju ali jede.

nasdva
    16. Kolovoz 2016. 12:31

Trebam savjet rekla mi je da možemo počet s kašica jer je Lovro definitivno spreman. 
    Pitam ja nju kaj ne treba čekat da se navikne na ad i da mu se probava smiri ona kažene.
    Ja u svakom slučaju čekam danas da muž donese nalaz kakice prije.

Kaj bi vi napravile čekale da skroz prihvati ad ili počele s kašicama?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.