Proljetne bebe/mame 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    nasdva
    16. Kolovoz 2016. 12:33

S tim da je 11.08 imao 8130 ga danas 8080 g s tim da vaga nije bila na istom mjestu. 

TinyBabyToes
    16. Kolovoz 2016. 13:00

Kamikazee hvala na opisima ;)
    Tako se nekako i igram s njom, pa valjda onda nešto ok radim.

Kriszta onda još malo pa rođendan?
    Ne znam ni ja više tko je pisao za raspored, ali i mi smo otkako smo samo na AD-u na nekom rasporedu. Dajem joj jesti svaka 2-3 sata, ovisi kad se probudila i kad ide opet spavat. Uglavnom joj dajem jesti prije spavanja i od tad smo stvarno puno bolji i mirniji u svemu!
    Eto ti samo primjer ono u subotu sa svekrićima, oni su njoj svako malo nudili bocu, zato je i do 6 navečer pojela samo 240ml.
    A nas dve do 10 ujutro toliko već popijemo. U 24h se vrtimo oko 800-1000ml... Koju noć prespava cijelu, a noćas se probudila u 2 i papala, ali opet bolje nego svaki sat, dva noću

Za bake i dede...dogovor je muž kaže svojima, ja svojima hahahahha
    U nedjelju je bio kod njih pa im ponovo sve objasnio oko klope i spavanja :D
    A moji su katastrofa... Niti te čuju niti razmišljaju o ičemu. Ako i šta kažem do sljedećeg puta zaborave. Pranje ruku, skidanje cipela i sl. me izbacivalo iz takta...
    Tata i brat, mama je bar te navikne usvojila u vrtiću... NJih dva, da bi ih tukla! Tata meni kaže: "Ne trebam se izuvat, pa nisam nigdje hodao!" Ne lebdio je do drugog kraja grada???!!!

I isto tako kao tvoj, trenutno ju još ne dira previše, ali kad malo poraste ajme meni šta će to biti :D

Kukuruzne pahuljice? Nisam još gledala okolo pa nisam obračala pažnju... Šta nema ni u Konzumu?
    Ipak Todorić ima sve
    Kozmo, DM i Muller si pogledala?

Jedino mi još padaju na pamet oni Bio Bio dućani?

0905
    16. Kolovoz 2016. 13:11

Pozdrav svim dragim mamama 

Imam 2 pitanja i ispricavam se unaprijed ako ste vec presle te teme. 

Moj malac ima 3 mj, ali jos ga znam nositi u onom jastuku za novorodence- doduse, nijad nije zatvoren, nego jednostavno kao podlogu jer mi tako bude lakse. Ali nosimo ga i po rukama i svakak. Kada ste se vi rijesile tog jastuka ?

I drugo pitanje je vezano za cuvanje izdojenog mlijeka. Malac mi jede svakih cca 1.5 do 2 sata . A morat cu zbog obaveza jedan dan ga ostaviti na cuvanje baki, pa cu je naoruzati sa bocicama svoga mlijeka. U uputstvima moje Avent izdajalice pise da u frizderu ( ne u vratima frizidera!) majcino mlijeko moze stajati do 8 dana . Samo ja ne znam nikoga tko je toliko drzao mlijeko u frizideru. Ja sam najdulje dan ! A za ovu priliku bi voljela bar par dana se izdajati i sacuvati to mlijeko. Ima li koja od vas iskustva sa time?

Hvala vam 

Kamikazee
    16. Kolovoz 2016. 13:39

Nasdva - po kilazi i nekim parametrima Lovro je ocito spreman, ali ti procijeni treba li krenuti sad ili za koji dan ili tjedan. 
    Mislim, kao kad polozis vozacki. To samo znaci da smijes na cestu i da znas osnove, ne da si spreman ili dovoljno iskusan za put na more po staroj cesti 😀 Slusaj malca 😉

0905- ja sam u frizideru drzala max 24 sata, mislim da se moze i 48h, ali nisam nikad htjela dulje. Za par dana ja bih radije zamrznula.
    U jastuku je bio prva 2-3 tjedna, brzo mi ga je prerastao, a sad bi me vjerojatno pojeo da ta pokusam u tako nesto uvaliti 😂

ivchi87
    16. Kolovoz 2016. 13:57

Nasdva, ja mislim da se ne moraš bojat. Jako je velik, obično kažu nakon 6. mj da beba ne može više na težini dobivat samo od mlijeka, pa je možda tvoj već došao u tu fazu. Pogotovo ako ispadne da nema ništa u kakaču... Javi za nalaz...

0905, mi nismo nikad bili u jastuku, ne znam kako ga držiš točno, ako se može kretat normalno kao da ga nema i ako si može vježbat vrat onda pretpostavljam da ga možeš nosat koliko hoćeš u tome. Al ako ti je sputan za pokrete onda bi možda bilo vrijeme ostavit ga... No, pretpostavljam da ti nije konstantno u tome, pa tak svejedno, ko da ga u klokanici nosaš...

ivchi87
    16. Kolovoz 2016. 13:59

Kakva greška, ostavila sam ga da spavajući navlači cicu pol sata, eno ga na sad se budi nakon 10 min u krevetu, a ja misla objesit veš. Nakon što pročitam internet :D

Ninachh12
    16. Kolovoz 2016. 14:00

Da da žene moje, moja kumica je prepržila brašno na tavici i spremala u kutijicu i miješala s kupovnim mlijekom i to davala malom od 2 mjeseca života jer joj se nijue dalo izdajati jer je često izbivala od kuće (završavala je srednju) probali su mu dati Hipp Bio i još jedan i to je bljuvao, a brašno nije. Moš mislit. I takva se nađe komentirati moje isključivo dojenje  A komentiranje tuđeg izgleda je meni jadno samo po sebi. Uopće ne znam šta ljudi koji tako direkt komentiraju u facu tipa "debela si" "mršava si" očekuju od tog komentara?! 
    Kristza-nas dvije se stvarno razumijemo, ja sam znala reći svojoj prijateljici da je premršava, ali to mi je najbolja prijateljica i izgladnjivala se i to je bio čisto dobronamjerni savjet da shvati da izgladnjivanje nije opcija. Puno ljudi je po meni nenemoralno i bezobrazno i daju si svašta za pravo -.-
    ja mislim da bi kukuruzne pahuljice mogla naći u Mulleru ili intersparu-oni imaju svakojakih čuda u trgovinama, ali nisam sigurna.
    Ivchi-kako bi se tek tvoja prijateljica zgrozila na moje koje je 5 mjeseci i 6.5 kila. Bože nas sačuvaj takvih prijateljica :P

Tiny-bez mašnice nikuda  ja sam ti posebno alergična na (ne)izuvanje. Bez pardona ću reći nekom da se izuje ako ide u kuću u cipelama. Nejdem ja nikom u kuću u cipelama, nejde nitko ni meni. Ne čistim ja za bezveze. 
    Halila-mađaricu, ajme meni. Ja na svoje svekriće režim kad mi spomenu da će joj dat žlicu vode kad me nebude, za mađaricu bih ih ugrizla :PP
    Kamikaze-tako je i moj muž došao doma, vidi on mala ima i na hlaćama i na majci čokolade, pita on šta je ovo? ja reko, maloprije sam jela sladoled i svu ju zamazala   spešl ton-moram i ja izmislit takav nekakav :P

nasdva-jao pedica ti je baš bezveze. Synopen za bebu, mislim..daj..u pravu si..tko je tu studirao medicinu -.- za kašice i ad..paa..ja bi čekala da se to s adom unormalni. Nije ni tu uhvatio ritam, a opet nešto novo, na ništa se ne stigne naviknuti..a nikamo nećete zakasniti ako ne date kašice odmah...to je samo moje osobno stajalište.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.