Ninach nije to čudan stav,ja se potpuno slažem s tobom,da sam ja uspjela dojiti ,dojila bih tako do 10 mjeseci. Kao što sam već više puta napisala,svaka mama zna najbolje za svoju bebu i ja podržavam svaku mamu,kako god da odluči za svoju bebu. Moja sestrična je prvo dijete dojila 3,5 god. No koment. Ali ona zna,tako je htjela,to je smatrala ,da je najbolje za svoje dijete. Drugo dijete doji još uvijek.
Neke mame pak se odluče ne dojiti svoju bebu.Jer im je tako lakše,bolje..ali ono što ja smatram isto da kad već dijete jede sve,ima zube,itd..onda polako vrijeme za izbaciti sisu :)
Kamikazee za spavanje... kužim te, jednostavno ne mogu slušati ju dok plače. Mislim da je to nemoguće :P
Mi navečer stvarno nemamo problema s uspavljivanjem, sama zaspi, samo je nakon klope i kad vidim da je umorna stavim u kolica, upalim napu i to je to.
Problem nastane ak je zeznemo kao sinoć 10min duže onda je plač samo takav. Muž ju nosa, a ja ko bijesni pas za njim hodam i ispituje hoćeli je meni dat. Tješim se da je to majčin instinkt kriv za takvo ponašanje
Ajme ne mogu vjerovat, budna je!!!
Ovo će biti dug dan čini mi se
A što se tiče vježbica,nema šanse da bilo kakvu odradim sa svojom "nemirkom"..tako bi me šutnila s nogama,da bih odmah znala,di mi je mjesto :D
Uspavljivanje...hoću i ja to. Sad u knjizi piše neku drugu metodu,jer ovu da ju ostavim samu u krevetu da plače,još ne mogu,nisam toliko još iscrpljena od nje hahahaha. Jel tvoj muž isto uspavljuje malog Kamikazee ? Moj možda tjednom jedan put...uvijek mi dođe kad smo već krenuli i onda ne želim malenu prebaciti kod njega,kad sam već započela.
U knjizi piše,da možeš krenuti kad uvedeš dohranu,jer je beba onda mirnija,zadovoljnija i kad se već preko noći ne budi ili samo jednom. I kao malo po malo,svaki put nešto "novo " ubaciti,ne kao odjednom i tri dana ponoviti prije nego što ubaciš još nešto. Npr.Prvi dan još na rukama,ali prestaneš nunati,samo joj držiš rukice sa jednom rukom,pa kad to svlada,onda pustiš je na bračni krevet i legneš pored,još uvije držiš ruke njene..itd..kao postepeno,polako..trebala bih i ja polako krenuti,još nemam snage :P
Od kud počet
Ja sam u trodnoći dobila 14 kg tjedan dana kasnije ostale mi 3. Trbuh mi je i dalje kao u 5 mj trudnoće nije ni pudingast, ali sam se ja zdebljala ubi me slatko. Probala sam ga izbacit ali mi pala proizvodnja mljeka, izgleda nije isto dojenje i izdajanje. Bar se tješim. Skinut ću ja te kile samo da on počne jest i druge stvari a ne samo moje mlijeko.
Mališa se navikao da preko dana netko spava s njim ili se u protivom budi svakih pola sata. Kako smo imali majstora tako smo sve pobrkali. Uspavljuje se preko dana na rukama, ali zaspe za max.10 min. Navečer neće zaspat na rukama traži da ga spustim u kindač,ali ga moram mazit po glavi i on mene držat za ruku. Po noći se budi i dalje 1. Fora mu je dio noći prespavat na trbuhu budući se nezna sam okrenut u snu plače da ga okrenem, a ako je na leđima onda se tako baca u pokušaju okretanja da me probudi. Jedva čekam da se nauči okretat.
Zbog mog PMS mu 2 dana moje mlijeko nije baš bilo fino i jedan dan je pojeo 120 nana. Sad kad mu je opet moje mlijeko fino nan proba dva gutljaja i gura bočicu neće ako probam opet onda se baca i ljuti kao rekao sam ti da neću.
Danas smo rano išli u Lidl kolicima bio je super. Samo nas je mučio suncobran i ulice koje krivudaju :-P . Budući se mama zapričala ispred lidla s sestričnom 2,5 sati nas nije bilo.Skoro pred kućom počne plakat gladan zovem mamu prokuhaj mi vodu dolazimo doma. Skuham ja nan neće. Nan u grijač pola sata kasnije popije 70. Zatim čuje izdajalicu i neće spavat gladan i pojede još 120 mog mlijeka. Nakon što čuje izdajalicu neće Nan.
Probala sam mu dat čaj čisto iz fore i hoće nekoliko gutljaja, kuham mu hippov čaj od komorača u filter vrećicama to i ja pijem.
Ja se malo zaigrala u lidlu kupovala po broju nisam gledala veličinu sad ću morat ić mjenjat ili ostavit za proljeće.
Mališa ima dugi trup pa nam bodiji trebaju veći broj nego hlaće i majce. Jesam li mislila na to nisam? Naravno da nisam.
Morat ćemo opet spavanje po danu uz buku kućanskih poslova ovo mi se ne sviđa. Trenutno je s tatom u krevetu, tata došao iz noćne pa to prolazi. Ali kad tata bude popodne?
Cure, da li je koja od vas dobila mengu?
Moja je obilnija nego prije poroda, a jučer sam mislila da će mi se otvorit rez od carskog. Još kad sam priključila izdajalicu koma.
Ja nisam dobila, a i reko mi je ginic da ju ocekujem tek kad smanjim dojenje... dok je to 8-10 puta na dan kaze najcesce nema ni menge. O boze, tako boli rez? Onda ni ne zelim skoro da dodje...
Uspavljivanje kod nas na rukama, jednom il dvaput je uspio zaspat sam u kindicu s tetrom preko glave al to su se sve zvijezde valjda poklopile... ne smeta mi to uspavljivanje, ne zelim trpit plac i suze kad ne moram, al mi smeta kad navecer (uvijek zaspe na cici) nece zaspat sto se desi tipa jednom u dva tjedna. Nemiran, cicu van nutra, glupara se, traje to sat vremen. Moram ga predat tati kolko me nazivcira, ono sve mu napravis ko svaki dan a on sve budniji i budniji. Takva vecer bila jucer. Onda tata uzme pa kaze meni da ne smijem gubit zivce! Lako je ne gubit ih kad dodjes doma s posla u pol 7 i do 10 se druzis s bebom.
Za dojenje se slazem sa svim tvrdnjama, i da dojena djeca teze prospavaju noc i da su produzena dojenja besmislena. Ako ikako dodjemo do 8-10 mjeseci pocinjem ukidat. Mazit se mozemo i bez cica, i ja i muz se tako mazimo vec godinama :DDD
Sortiraj odgovore
Najstariji