Tiny a da se probate ic setat u to doba kad ona zaspi? Mi tako odemo svaku vecer, to me spasava... u kojem ste kvartu?
Ma da on oce bar krenut u setnju miran, ja bi osla i sama ujutro s njim, al nema mi to smisla kad mi moramo i krenut u rukama i gurat kolica, veca mu je uzivancija onda igrat se doma... a i meni :) meni je olakotna okolnost sta ja natjeram svog svaki dan da se secemo kad dodje s posla, red se mora znat.
Kriszta i meni koza na trbuhu visi. Odnosno ne bi rekla samo koza nego naprosto imam trbuh. A premrsava sam drugdje... trbusnjaci jedino, al reko dr 4-5 mjeseci nek prodje od carskog. Bojim se da ce i vise proc kolko sam ja zainteresirana.
tiny-probaj polako sa šetnjama, ja sam počela ici uokolo dok sam skužila da je u šetnjama po selu okej. Idemo uvijek netom nakom što se najede, i kad postane nervozna, brzo u kafić na kavu, pokrijem se pelenom, bebe dobije papicu i onda mirna dalje. Kad joj se spava vecinom budemo u autu i sl pa u vožnji zaspi. Imali smo i mi svakakvih egzibicija. Jednom je plakala jedno 300 metara do doma da se zakocenila. Svi su nas čuli, i šta sad, preživjeli smo i to :) Ja sye nekako vodim mišlju, pa nije mi sad svijet stao jer sam rodila, neću si uskracivati gušte sada jer imam bebu. pa i ja sam čovjek :) e da, moja je neko vrijeme išla spavati u 19.15 svaki dan, i svi su mi govorila da kak tako rano itd, pa jbte ne mogu ja njoj reć "lana idi spavat tek u 9" Jednom sam ju probala zavarati kupanje/šetnja/maženje/. Bože me sačuvaj, dobila ramba koji je do 11 sata urlao -.- ne mijenjaj ništa, samo se to promijeni, moja nejde spavati prije pola 9 više manje. Samo od sebe se to promijenilo :)
anee-moja svako malo ima faze, par dana spava 2-3 buđenja, onda par dana 10 buđenja, onda par dana obavezno se 2 sata u noći mora igrati itd..svaki dan je nada da ce ova noć biti početak dobrih noći :P
Kristza-zato ja odgovorno tvrdim da dijete od godinu dana se mora početi odvikavati od cice po malo. Mislim, za one žene koje su doma, ne mora se odvikavati, ali za nas koje idemo na posao, taman posla cu se 6 puta po noći dizati. Ja baš imam neki čudni stav ako dijete ima zube, priča i hoda nema šta raditi na mojoj cici :P
Tiny odi pa sta ako pocne plakat i druga placu ne zamaraj se...i ja se slazem s god dana moram pocet radit i ne mogu zamislit da onda cica jos...ja isto imam jos koje 2kg do stare i isto tak trbuh osto koza ne zamaram se previse budem :)
Meni je stomak tek nedavno počeo opadati.... htjela ja u teretanu jer sam išla prije trudnoće, Dr zabranio....na čekanju sam... ne zamaram se puno s tim jer ne stignem
Slažem se za dojenje…. ja da uspijem do šest mjeseci bila bi jako zadovoljna, a preko toga koliko bude… slažem se preko godinu dana je po meni previše….ma čak i prije….moze se mlijeko izdvojiti pa dodati u kasice
Meni je isto ostala koza, trbusnjaci se naziru, ali ima dosta toga jos i koma sam si u kupacem 😂
Inace, ja sam zapela da cemo dijete nauciti da se samo uspava jer kad muzu krene sezona za mjesec dana bit cu uglavnom sama s malim i stvarno necu moci s njim svaki put leci da se on naspava! Hocu jesti!!!!! Pustila ga sad umornog u skupu kosaru za ves, upalila mozarta i napu, sve zivo, otisla u drugu sobu i stopala 5 minuta, tipkala muzu da umirem dok ga slusam! Nista, place, vristi, dosla za 5 minuta, usutio kad me vidio, suze posvuda, na kraju mi se na meni jos nije smirio 10 minuta (on ridao, ja plakala ko kisna godina jer sam mu ja to napravila), dala sisu da se smiri pa je zaspao. Sad pod izgovorom da mu rezem nokte drzim dijete na sebi! Pa kak to izdrzati?!?! Mislim, zaj**** sve knjige i pravila, jednostavno ne znam kako izdrzati slusati dijete kako place, a znas da mu mozes pomoci 😩 Za vikend cemo muz i ja skupa odvikavati malo po malo..
A vjezbice su bas vjezbe, ja mislila malo mahat s igrackama kad ono... Korektivno imamo jako malo toga za raditi, ali imamo generalne vjezbice koje se rade dokle god se rade korekcije. Radi se o razgibavanju svih zglobova, od vrhova prstiju do velikih zglobova. Nakon jednog dana vjezbica s lijevom rukom je hvatao kao i s desnom 😱😱😱
Ali kak je malac zivo srebro to je nemoguca misija! Vjezbam cim se probudi jer je tad najbolje volje pa sam tako jutros u pola 6 milijun puta brojala do 10, na kraju i muz ustao oko 6, valjda me nije vise mogao slusati 😂 Ali da sam ga prebacila nekamo ne bi vise bio tako dobar, ni ovako nisam uspjela sve odraditi. Kao, 2 puta dnevno bi bilo idealno - mhmmm, ako uspijem i ruke i noge u jednom danu odraditi bit ce cudo! Jos nam je zenska spojila po 2 vjezbe jer kuzi da mali nema mira 😕😕
Kakve su to vjezbe?? :D :P
Za spavanje-kuzim te, ja mislim da bi moja ostala bez daha od placa da ju ostavim :P
Savjet pametni nemam. Ni moja se ne uspavljuje sama :P
A stvarno mi ih je tesko opisati. Svaki prstic na ruci rolas svaki zglob, istezes, palac i vrtis. Onda sve skupa, pa rucni zglob, pa rotiras zglob pa lakat pa par vjezbi za ramena. Pritom je bitan tocan polozaj tijela, kako drzis susjedna 2 zgloba, u kojem smjeru nagib smije/ne smije biti, kaos mi u glavi 😂
A isto tako i s nogama. Uglavnom, da je dijete mirno imas sta raditi bar pola sata... Da je dijete mirno... A NIJE!!
Ahahaha, ja bi to na svojoj mogla eventualno pola minute raditi, pritom bi me gledala ko retardiranu :P i onda bi se pocela vrtiti i migoljiti ko riba na suhom :P
Kamikaze znam kak ti je tak je meni jucer navecer bilo klasika place nece spavat i onda sam pukla stavila ju u kinderbet i zatvorila vrata jer nemrem izludi me vise svaku vecer. Cujem ja nakon 5min mm dolazi s njom nuna ona place i dalje ah...
Ova moja je danas na nečemu...od 7 je budna, sad je tek prinjonjala, tko zna koliko će to trajat
Navukle ste me, otišle smo same u šetnju do dućana! Malo me u čudu gledala "šta pak sad izvodim" nije ni pisnula ali mi nije ni djelovala zadovoljno, mrka faca cijelim putem hahah
I ne čini mi se da ju je vožnja uspavala, baš naprotiv... vidi se po prvoj rečenici
Ivchi znali smo i navečer kad zaspe, al probudi ju drndanje u kolicima...
Sortiraj odgovore
Najstariji