Proljetne bebe/mame 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    TinyBabyToes
    13. Srpanj 2016. 13:12

Sad provela jutro čitajući (koliko sam stigla uz nju :P) i zanimljivo mi je. Preskočila sam dio trudnoće i poroda to smo već prošli heheh

Ima naravno svakakvih informacija i metoda, ali kako smo zaključili da je svaka beba drugačija od svega toga treba izabrati metodu koja nama najviše odgovara.

Npr za ovaj moj problem sa noćnim spavanjem, među savjetima ima i ovaj koji sam taman prekjučer počela primjenjivat i koji se nama pokazao dobar ( bar zasad :D)

A ima i savjeta tipa da joj kad se probudi ne dam jesti nego prvo probati uspavati dalje bez dizanja, ako to ne ide onda tek dignuti na ruke pa ako i dalje plače onda tek dati jesti. Cilj je s vremenom izbaciti bar prvo noćno hranjenje i to bi trebalo kao svaki dan pomaknuti za pola sata od buđenja. U pol 3 ujutro niti imam snage niti volje da ju ja slušam pola sata kak plače i tko zna šta još. Tako da sam takav savjet prekrižila.

I tako sa svim ostalim. Odabrat šta mislim da će meni i njoj najbolje pomoći.

Samo mi je žao šta nema baš previše opisa tih igra i vježba po mjesecima. Mislim da ću i ja naručit preko neta tu knjigu, s bonom ne dođe ni 100kn..Al to ću čim ovo sve pročitam, da si ne gomilam lektiru

nasdva
    13. Srpanj 2016. 13:40

Dok izdajam
    Percepcija oblika i veličine
    razni oblici kocka, lopta, prstenovi opisat predmet i usporedit s sličnim. Npr. ovo je lopteca. Loptica je crvena. crvena loptica ona je velika. Evo još jedne. Ona je plava. plava je mala. Plava jemanja od crvene

nasdva
    13. Srpanj 2016. 13:51

Slučajno stisnula pošalji.
    Onda usporediti kocku i loptu npr pa pokazat loptu i sliku lopte.
    Određivanje težine
    Lagano teško isto i igra prije uvid pa plava je lagana, crvena je teška. Svakipredmetdat da malo probaju.

Određivanje položajau prostoru
    Daleko blizu, gore-dolje, ispred-iza, sljeva-sdesna
    Poredat igračko oko njih

Taktilni osjeti
    Predmeti razne teksture: glatke i hrapave, tvrde i mekane, skliske, čvrste i labave, ...
    Izrsdite komplet kartonskih kvadratićs na koje se naljepe različiti materijali i takve kvadratićr nanizati na konoppac

Vizualno motorička koordinacija
    Krpene kockice i loptice, koje u sebi imaju zvončiće, pištalice i sl.

Pojam temp.
    Toplo- hladno, toplije, hladnije, vruće

Ninachh12
    13. Srpanj 2016. 14:27

Nasdva super, hvala :))

ivchi87
    13. Srpanj 2016. 14:39

To sve za 3 mjeseca? Bokte neke stvari odavde ni ja ne bi pokopcala... Idem si to narucit. 

Nasdva i Tiny bas vam hvala, super ste se potrudile :)

TinyBabyToes
    13. Srpanj 2016. 16:58

free image host

e ovo sve sam još ujutro htjela stavit, valjda sam uspjela

TinyBabyToes
    13. Srpanj 2016. 16:59

Aha.. neke naopačke... a niš okrečite glave ahahhahaha

nasdva
    13. Srpanj 2016. 17:17

To je za 4-6 mj

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.