Sad provela jutro čitajući (koliko sam stigla uz nju :P) i zanimljivo mi je. Preskočila sam dio trudnoće i poroda to smo već prošli heheh
Ima naravno svakakvih informacija i metoda, ali kako smo zaključili da je svaka beba drugačija od svega toga treba izabrati metodu koja nama najviše odgovara.
Npr za ovaj moj problem sa noćnim spavanjem, među savjetima ima i ovaj koji sam taman prekjučer počela primjenjivat i koji se nama pokazao dobar ( bar zasad :D)
A ima i savjeta tipa da joj kad se probudi ne dam jesti nego prvo probati uspavati dalje bez dizanja, ako to ne ide onda tek dignuti na ruke pa ako i dalje plače onda tek dati jesti. Cilj je s vremenom izbaciti bar prvo noćno hranjenje i to bi trebalo kao svaki dan pomaknuti za pola sata od buđenja. U pol 3 ujutro niti imam snage niti volje da ju ja slušam pola sata kak plače i tko zna šta još. Tako da sam takav savjet prekrižila.
I tako sa svim ostalim. Odabrat šta mislim da će meni i njoj najbolje pomoći.
Samo mi je žao šta nema baš previše opisa tih igra i vježba po mjesecima. Mislim da ću i ja naručit preko neta tu knjigu, s bonom ne dođe ni 100kn..Al to ću čim ovo sve pročitam, da si ne gomilam lektiru
Dok izdajam
Percepcija oblika i veličine
razni oblici kocka, lopta, prstenovi opisat predmet i usporedit s sličnim. Npr. ovo je lopteca. Loptica je crvena. crvena loptica ona je velika. Evo još jedne. Ona je plava. plava je mala. Plava jemanja od crvene
Slučajno stisnula pošalji.
Onda usporediti kocku i loptu npr pa pokazat loptu i sliku lopte.
Određivanje težine
Lagano teško isto i igra prije uvid pa plava je lagana, crvena je teška. Svakipredmetdat da malo probaju.
Određivanje položajau prostoru
Daleko blizu, gore-dolje, ispred-iza, sljeva-sdesna
Poredat igračko oko njih
Taktilni osjeti
Predmeti razne teksture: glatke i hrapave, tvrde i mekane, skliske, čvrste i labave, ...
Izrsdite komplet kartonskih kvadratićs na koje se naljepe različiti materijali i takve kvadratićr nanizati na konoppac
Vizualno motorička koordinacija
Krpene kockice i loptice, koje u sebi imaju zvončiće, pištalice i sl.
Pojam temp.
Toplo- hladno, toplije, hladnije, vruće
To sve za 3 mjeseca? Bokte neke stvari odavde ni ja ne bi pokopcala... Idem si to narucit.
Nasdva i Tiny bas vam hvala, super ste se potrudile :)
free image host
e ovo sve sam još ujutro htjela stavit, valjda sam uspjela
Sortiraj odgovore
Najstariji