Ali me iscrpi....
Moze li izdvojeno mlijeko stajati u termosici? To bi puno olaksalo
Jutrek mamice!
Vidim zakuhala ja sad s pitanjem koliko AD može stajati
Još uvijek nemam pojma hahahah
Audrey ja sam izdojeno mlijeko znala držat u onoj termosici za bočice ( pogotovo kad van idemo) i dosta je pomoglo. Vidla sam da ima i baš termosica dječjih ali ne znam jel može mlijeko unutra ili je to za već veće pa voda ili čaj unutra?
I sad si me malo smirila kad si napisala koliko tvoja jede :P ovdje svi pričate o mjerama preko 100ml, a ova moja jede svako sat, dva i pojede max 100ml.. Rekord nam je bio 130ml???!!
Uglavnom se vrtimo oko 60-80ml i nema šanse da ju ja mogu natjerat da pojede npr. 180ml kako piše u uputama od AD-a . Makar prošlo 3h ili više od kad je zadnji put jela ona opet po svom...
Aj, za kile, valjda smo mi pinkleci nasprem van kad smo dosta izgubili kad smo došli iz bolnice, porođajna 3100, pali na 2500 trebalo je nama da se vratimo na početnu a kamoli tek doći do 5kg :D
I sad si sve mislim da baš zbog toga jede i po noći svako dva sata jer nam je tad patronažna rekla da ju budimo svaka 2h dat joj jesti dan/noć....
Ja više ne mogu pratit s mlijekom nju, je da ona jede manje, ali jede često i nemam te količine svako malo izdojit, namučim se ko budala da izdojim jedva 40ml tako da smo muž i ja jučer zaključili da je najbolje da ju samo na AD prebacimo.
Eto, nisam izdajala jučer cijeli dan i ništa, malo me lijeva sad ujutro bolila i odem izdojit da mi se nebi upalilo, izdojim 80ml.... Bezveze... Tak da ću još malo izdajat tek toliko da mi se ne stvori upala, to šat imam joj ponudim i s vremenom će i to otići valjda..
Sad me tolike muke s tim AD-om muče.
Osim koliko dugo može stajat u bočici, jer npr. jučer popila je 50ml, zaspala za pol sata se zbudila i popila ostatak 50ml... Valjda to nije predugo šta stoji :/
Onda na uputama piše 5 obroka u danu po 180ml. Šta da ja radim kad ona NEĆE pojesti 180ml u komadu??? Da li joj mogu davati više od 5 obroka u danu ako radim manje količine koje ona pojede?
I ovak smučkam 120ml ona popije možda 100ml ostatak moram bacat... Nabacat ću se AD-a a i para :P
sad sam vas malo zagnjavila s tim AD-om
Tiny, zanemari to sto pise na kutiji, oni moraju i prodati hranu 😉 Da ti dijete pojede tu kolicinu nabujala bi kao krafna. Moj sa skoro 7 kila pojede u komadu 90ml max i to nekad bljucne! Uostalom bolje je i da pojede cesce po manje nego da ju nakrcas odjednom.
Napisala sam jednom ranije kako da izracunas koliko su bebine dnevne potrebe (100 kalorija po kilogramu tezine +/- 20%) i slusaj bebu koliko hoce pojesti.
Ja prva ne mogu pojesti velike obroke vec jedem svakih sat-2 po malo. Muz s druge strane pojede recimo 2 obroka, ali se nakrca do cepa!
A sad da se malo pojadam, nisam dugo hahahaha
Uglavnom...ne znam zašto, ali mene baš i ne doživljavaju ozbiljnom kad kažem dijete mora spavat, pospana je, ne diraj i sl. kao da ja nisam mama tog dijeteta nego neka susjeda iz petog sela!
Jučer nakraju nije spava od pol 4 popodne pa sve do pol 10 navečer zato jer me ne doživljavaju ozbiljno.
Dođe muž s posla, ona se taman probudila, prošlo 90min kažem mužu daj je ti uspavaj ( objasnila sam mu teoriju 90min već par puta) dok se odem otuširat, pojest bla bla.
On nju u kolica i zaj... štipa za nos, škaklja, pa ima foru da joj puše u kosu da joj to paperje od kose leti, uglavnom sve metode za ne uspavat dijete. Potjeram ga jer vidim da to ne bude išlo, upalim napu, poljuljam kolica dva puta ona zaspala. To je već bilo pol 7. Na to on meni zaspala ti je kad sam ti je izmorio.... aha, da..
Na to dođu njegovi, donose nam paket pelena i AD-a, zvone na zvono koje ne može biti iritantnije i glasnije i naravno ona se na to strzala i otvorila oči, zaspala bi onda isti tren ali ne, odmah je uzimaju u ruke.
Kažem zaspala je prije 10min, pustite ju i ovak i onak će se probudit sama za pola sata, nije jadna ništa spavala.
Oni meni na to, pa otvorene su joj oči ne spava joj se?! Ili bude spavala neće joj ništa biti
I tako je natezanje po rukama trajalo do pol 9 ako nisam rekla tisuću puta spava joj se, nije spavala, stavite ju u kolica, umorna je, nije spavala od 3 popodne ( već sam sama sebi bila dosadna)
Plače, zašto plače?? Zato što je POSPANA!!!
Napokon je jadna premorena zaspala u 10..
Na kraju lijepo mužu kažem kako se osjećam, da nije baš u redu ne samo on njegovih i moji isto rade, on meni na to ok, nećemo više nikom dati da dođe, pa došli su je samo vidjeti i sl.
Znam da nisu mene došli gledat , jbga, nemamo točan sat kad ona spava da možemo reći dođi u pola 5, kad dođeš dođeš ali onda pobogu ako dijete spava ne diraj i pusti da spava. A baš im svima naglasim da će se probudit za pola sata, ionako svi dođu na koji sat pa vidjeti će je budnu.
Al govorim zidu očito.
Ili...rukice su joj hladne, hladno joj je, pokri ju dekom.... Nije joj hladno, imam i dokaz, ospiana leđa od znoja!!!!
Muž misli da sam ljuta... Kažem mu nisam ljuta koliko se osjećam tužno jer mene kao majku djeteta nitko ne doživljava!
ahhhh sad sam malo odužila, sorry, al morala sam to izbacit iz sebe
Sortiraj odgovore
Najstariji