Dosli su mi nalazi TSHa i katastrofa su, dobila sam tabletice, pa cemo dalje pratiti… inace nisam nikad kontrolirala stitnjacu, niti sam imala ikakve simptome pa da bi mogla posumnjati na ista… gink.mi je otvorio komplikacije; iako bi ja radila, zelim se malo smiriti makar do 12-15tj… jel vi radite kakav vam je plan?
Stitnjaca cesto u trudnoci podivlja, i kad rodis se stabilizira 😁 samo pij tablete i slusaj doktore, bit ce to sve ok ;)
Ja otvaram komplikacije cim potrosim sav godisnji, radim na poslu koji je dosta riskantan, pa se ne zelim igrati, tako sam i u prosloj trudnoci.. zapravo, razmisljam da probam traziti dopust trudne radnice, koji bi mi mozda i mogli odobriti s obzirom na prirodu posla, a to mi se bolje isplati u svakom slucaju jer se dobiva puna placa (iako i komplikacije od 1.8.rastu na 995€ pa vise nije strasno kao onih 565€ koje su bile do sad)
Aha, planiras biti na komplikacijama sve do kraja trudnoce?
Mi smo danas 8+4, a vi ostale clanice?
👩❤️👨2013
Spontani 6/2021 💔
➕11.06.
Prvi pregled 27.06. 6+5🐣
Sljedeci pregled 06.08. sa 12tj
Planirani termin 15.02. 🙏🏻🙏🏻
Ja isto idem uskoro na godišnji pa na komplikacije, radim dosta stresan posao, a kako vec sad imam hematom nije mi sila, a za prekidanje komplikacija, ja sam dobila savjet kad ih otvorim da ih ne zatvaram jer mi se ruši onda prosjek za porodiljni
2018 🩷
2021 💙
16.6. ➕
Zebra ajme nisam znala da komplikacije idu na 995. To ovisi isto o prosjeku place ili?
Ja sam trenutno jos na pordiljnom pa sam mislila nakon pregleda prekinut porodiljni i otvorit komplikacije. Ne znam kako u tom slucaju to ide
Cherry dobrodosla i vjerujem se da ce sve proci u redu. Ja sam u prvoj trudnoci imala menstrualne bolove puna 2 mjeseca.. stalno sam mislila da cu procurit al meni eto ni kapi krvi nikad.
Babyboy izdrzat cemo… na kraju vidim da sve tako brzo prolazi… bit ce i ove muke s hranjenjem iza nas. Evo meni je i do prije koji tjedan ona bila uzasan spavac, ja sam bila premorena od tog nespavanja a nakon sto smo presli na jedno spavanje dnevno pocela je spavat od 19-7:30 u komadu
Jednom kad otvorite komplikacije, bolje ne zatvarati (osim ako ne planirate dobiti 3 platne liste) jer jako ruse prosjek. Do sada su komplikacije bile max 565 eura, od 1.8. ce biti max 995 eura (ako imate takvu ili vecu placu, moja je oko 1700, tako da padam na tih 995, netko tko ima placu 850 su mu i komplikacije 850)
Sreca, mislim da mozes zatvoriti porodiljni, iskoristiti godisnji da ti ne propadne (stari i novi) pa otvoriti komplikacije, ali nisam sigurna kako to funkcionira, preporucila bih ti u svakom slucaju 3 platne liste (2mj + 1 dan), s obzirom da je prosjek place ipak dosta rastao u zadnje vrijeme..
a2025, ja sam danas 7+6, planiram na komplikacije (ako ne uspijem dobiti dopust trudne radnice koji cu traziti prije isteka godisnjeg) cim ispucam sav godisnji i vise ih ne zatvarati do porodiljnog, da si ne srusim prosjek za porodiljni (koji je po novom zakonu svih 12 mjeseci prosjek pune place!)
👩🏻 34
🧑🏼 40
👧🏼 8/2023.
#2 krećemo 04./2025.
➕ 12.6. 🥳
UZV 4.7. ❤️ 7+0
8.8. UZV + Qualified 360 ⏳
E i cure koje ste u javnoj sluzbi prvih 42 dana komplikacija je 85% place
2018 🩷
2021 💙
16.6. ➕
Da, ovo je isto odlican novitet!
+ mislim da javne sluzbe imaju neku foru da ako si na bolovanju duze od 90 dana mozes dobiti neku jednokratnu pomoc od tristotinjak eura, nisam sigurna ali mislim da sam nacula nesto na tu foru
👩🏻 34
🧑🏼 40
👧🏼 8/2023.
#2 krećemo 04./2025.
➕ 12.6. 🥳
UZV 4.7. ❤️ 7+0
Ali zamisli da nedaj Boze stvarno zena ima problem i mora hitno na komplikacije i automatski onda pada na onih 110 eura jer ne moze otic radit ta dva mjeseca. Isto nije fer, nadam se da ima neka caka. Bas cu zvat hzzo
Da, ovo je isto odlican novitet!
+ mislim da javne sluzbe imaju neku foru da ako si na bolovanju duze od 90 dana mozes dobiti neku jednokratnu pomoc od tristotinjak eura, nisam sigurna ali mislim da sam nacula nesto na tu foru
Da da, mislim da je to navedeno tku pa da se odnosi na sve javne sluzbe, ali nisam sigurna, meni su kolegice rekle da to obavezno trazim
2018 🩷
2021 💙
16.6. ➕
Cure jel vrijedi to za 3 platne liste ako idem s porodiljnog na komplikacije? Porodiljni mi je završio 1.6. U kojem mjesecu onda mogu ići na komplikacije da mi se kasnije gleda puna plaća?
Cure jel vrijedi to za 3 platne liste ako idem s porodiljnog na komplikacije? Porodiljni mi je završio 1.6. U kojem mjesecu onda mogu ići na komplikacije da mi se kasnije gleda puna plaća?
Ja MISLIM, ako sam dobro popratila na forumu 2023., da ti trebaju 2 puna mjeseca + 1 dan u trecem mjesecu, kako bi mogli gledati prosjek. Znaci po toj racunici ako radis cijeli 6. i cijeli 7. mj, mozes jos raditi u petak 1.8. i otvoriti komplikacije. Ali naglašavam da nisam sigurna, najbolje provjeriti s hzzo, ja nisam imala takvu situaciju pa nisam sigurna jesam dobro pohvatala tad.
👩🏻 34
🧑🏼 40
👧🏼 8/2023.
#2 krećemo 04./2025.
➕ 12.6. 🥳
UZV 4.7. ❤️ 7+0
Sortiraj odgovore
Najstariji