Proljetne bebe 2026.🌷🍒🐣🍓🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • bebach04
    [UREĐENO] 13. Listopad 2025. 19:20

parisislove, mogu misliti kako si se osjećala, ali glavno da se ustanovilo da je s bebicom sve u najboljem redu.

Ja sam prije 2 tjedna imala situaciju da me cijeli dan grčilo u lijevom jajniku (11+4). Grčevi su trajali po par sekundi, a javljali su se svakih par minuta. Otišla sam privatno na pregled jer je moj dok na te grčeve/bolove odmahnuo rukom, a privatno mi je rečeno da je sve u redu.
    Od jučer navečer (13+2) povremeno osjetim blage bolove u donjem dijelu trbuha i donjem dijelu leđa, koji potraju po par sekundi i jedva su primjetni. Sad googlam (naravno da je doktor Google u pripravnosti) i brinem se da ne bi bilo da su to lažne kontrakcije.
    Na koji način prepoznati te kontrakcije i je li moguće da se pojavljuju tako rano?

sdroeck
    13. Listopad 2025. 19:20

Ja u 18. tjednu nisam još osjetila te lažne trudove, ali prijateljica je rekla da nisu bolni već da si se samo trbuh stegne/napne i opusti, tako da mislim da nije to. Moguće da se radi o širenju maternice, meni je negdje oko 16. tjedna počelo štrecat u leđima i probadati u bočnim dijelovima trbuha i ispada da su to "growth spurts" ilitiga ga beba naglo naraste pa se tijelo prilagođava tome. Ako doktori nisu zabrinuti, nema razloga brizi

3.7. ➕
    NIPT: low risk curica🩷
    Termin: 13.03.

11/2024 💔
    4/2025 💔
    8/2025 💙

• Jalalala
    13. Listopad 2025. 18:45

Vidim da su tema grčevi, ja sam imala s njima probleme u samom početku, onda se malo smirilo i danas ujutro opet i to dosta jako, ali sva sreca pa sam imala danas kontrolu i sve je okej, kaže ginekologica da može biti u pitanju čak i mjehur, tako da me smirila.
    Kaže da je curka, tome smo se i nadali ponajviše muž, a sad ćemo vidjeti nije li se zeznula 😂🩷
    Ali mi je radila danas bris za bakterije i prokrvarila sam već na stolu, rekla je da je normalno, ali sad maloprije sam na papiru opet vidjela malo krvi, ne znam je li se još kome desilo i hoće li to proći samo od sebe. 

Termin 25.03.2026.
    🩷V🩷

• Čupkica
    13. Listopad 2025. 18:54

Paris najvaznije je da je malisa dobro. Ono najgore danas ti je proslo i sada dalje mirno i opusteno 😊

Sto se grceva tice i ja ih imam povremeno. Sinoc me kratko uhvatila bas neka glupa bol u ledima kao da sam sto sati stajala. Ja to sebi uvijek kazem da se sve namjesta sada 😄 dok nije nista jako ne brinem se

23.7. ➕
    28.8. imamo ❤️
    Stize nam curica 🩷

Darcyyy
    [UREĐENO] 13. Listopad 2025. 20:04

Cure, da li se namjeravate cijepiti protiv gripe?

Bozidarkica
    13. Listopad 2025. 20:04

Apsolutno ne. Pazim na sve šta unosim a oni samo cjepiva bude kao da su bomboni (tu u Njemačkoj nude bar 3 tomo
     trudnoće covid, gripa, krpelji…).
    Kaos. Bitno da je tuna puna žive haha

👰1993
    🤵1992
    💙 Stiže nam dečko

👧36g 🧔39g
    👶🏻6g
    03/2026 💙

• Sreća2012
    13. Listopad 2025. 22:53

Parislove mogu mislit koliko si se prepala… hvala Bogu da je sve okej na kraju❤️ 

Jalalala ja sam na zadnjem pregledu isto prokrvarila i taj dan mi je bilo jos koja kapljica pa je proslo. Gin me odma upozorila da ce tako i bit, to je sve okej. Dole je sve prokrvljeno pa se lako dogodi

Darcyyy ja se inace nisam cjepila ni sa cim osim s onim kad sam dijete bila. Tako da ja necu, a mislim da u trudnoci pogotovo nebi. Ne volim to

Darcyyy
    14. Listopad 2025. 08:58

Trudnice su baš rizična skupina za gripu, preporuka je cijepiti se i besplatno je za trudnice. Lani sam preboljela gripu i bilo je baš loše, ne bih to htjela ponoviti i da nisam trudna, a ovako me još dodatno strah komplikacija u trudnoći. A i dijete će i nakon poroda još biti zaštićeno. Mislim da je preporuka i za hripavac još uvijek na snazi, provjerit ću s doktoricom. Mislim da ću se cijepiti s oba.

👧36g 🧔39g
    👶🏻6g
    03/2026 💙

• a2025
    14. Listopad 2025. 09:25

Sassy - saljem ti jedan veliki virtualni zagrljaj podrske, javi nam kako si, kad imas opet kontrolu, svako koliko se prati jel se sta promijenilo?

Ostale mame cestitam svima na hvala bogu uspjesnim pregledima🐣🐣🤰🏼🤰🏼🙏🏻🙏🏻

Sto se mene tice, u 23tt smo, bebicu jos ne osjetim, i dalje me to muci bez obzira sto mi je ginek rekla da je to zbog posteljice naprijed plus masnoca na trbuhu. Isto tako, u zadnja dva dana, u setnji, osjecam neku cudnu bol, dole na trbuhu desno, traje kratko prestane pa opet, nekoliko minuta i to je to. Ne znam da li je zbog hodanja, ili su lazne kontrakcije…. Do sada sam dnevno imala otprl 10,11,12,15000 koraka, sada 2,3,4000 i vec mi je to i previse..kako vi stojite sa akrivnosrima u danu?
    Isto tako, spavanje, spavate li na lijevoj strani? Ja pokusavam staaalno, ali opet se probudim na ledima, pa se brinem dal moze biti opasno za bebicu.

👩‍❤️‍👨2013
    Spontani 6/2021 💔
    ➕11.06.
    UZV ⏳27.06. 6+5🐣
    UZV ⏳ 04.09. 16+6 🥰 sin 🩵
    UZV 3D/Anomaly ⏳ 02.10. 🤰🏼🙏🏻
    UZV ⏳ 30.10. bebac 860g 🩵
    ⌛️ OGGT test 31.10. gestacijski dijabetes, nataste 5.6
    UZV ⌛️ 27.11. 🥰🤰🏼🩵
    Sljedeci UZV ⌛️ 29.12.
    Due date ⌛️🩵 13.02.

• Čupkica
    14. Listopad 2025. 09:39

Baš sam i ja razmišljala jučer o cjepivu kako sam slušala na radiju o njemu. Ne znam ni sama što bi, ali pretpostavljam da neću jer ću prestati raditi za nekih 2 mjeseca pa ću se malo više paziti.

Ja spavam još na trbuhu :D (15 tjedana smo sada), ali osjetim da mi na boku isto zna odgovarati pa i tako znam zaspati..
    Meni se trbuh nekako ispuhao zadnjih nekoliko dana..imam osjećaj da sam bila veća prije mjesec dana nego sada
    Aktivnost mi je užas, još uvijek se kao bojim šetnji i svega nakon onog mirovanja..mislim da ću se najviše pokrenuti kada prestanem raditi jer mi za sad uz posao nije do vježbi i šetnji 

23.7. ➕
    28.8. imamo ❤️
    Stize nam curica 🩷

minibaby
    [UREĐENO] 14. Listopad 2025. 15:55

Cure čestitam na dobrim pregledima, neka tako nastavi i dalje🤗

Jalalala ja sam u prvoj trudnoći sa nekih 16tj osjetila prvi put bebu, s tim da sam ja u vecini slucajeva osjetila štucanje 😆 mislila sam da sam luda dok mi dr nije rekao da je to to haha.

Što se grčeva tiče i u prvoj i sada u ovoj trudnoći je isto do skoro sredine trudnoće me zna na neki nagli pokret žignuti dolje nisko kao oko jajnika odprilike baš me zafrče jako a nedaj bože da moram kihnuti haha. Ali sam se već navikla jer kažem svaka trudnoća je bila isto.

Jučer sam bila kod privatnika na kontroli jer me već lagano panika krenula hvatati, bebica je super 
    Po uzv smo čak 5 dana veći.
    Sada čekamo 21.10 pregled redovni kod socijalnog pa ćemo 4.11 odraditi mini anomaly privatno.🤗🥰

Čupkica
    14. Listopad 2025. 09:46

Kako osjetiš to štucanje? 

23.7. ➕
    28.8. imamo ❤️
    Stize nam curica 🩷

minibaby
    14. Listopad 2025. 12:17

Onako kao možda otkucaju srca tako lupkanje ali u pravilnim razmacima i onda to tako traje neznam mozda desetak puta sam znala osjetit tako jedno za drugim. Što je trudnoća više odmicala naravno sve se je to bolje osjetilo. 🤗
    I kad se rodio štucao je svako malo haha. 

Little boy mama
    17.05.2024. 👶🏻🧸💚
    06.07.2025. 7tt missed ab🕊
    06.09.2025. ➕️🌈
    21.09.2025. 6+5 imamo ❤️
    10.12.2025. 17+6 stiže gazdarica 🩷

Čupkica
    14. Listopad 2025. 13:50

Tako sam i ja osjetila zadnji par dana kao lupkanje lagano i bas pravilno tup tup tup 😄 al kazem sve mi je cudno da s 15 tjedana ju osjetim na bilo koji nacin  🤷🏼‍♀️

23.7. ➕
    28.8. imamo ❤️
    Stize nam curica 🩷

minibaby
    14. Listopad 2025. 15:55

Tako sam i ja haha nisam vjerovala i onda jedan dan na pregledu pukla i pitala dr hahha do tad sam mislila da sam luda da će mi se čovjek puknut smijat 🤣

Little boy mama
    17.05.2024. 👶🏻🧸💚
    06.09.2025. ➕️🌈
    21.09.2025. 6+5 imamo ❤️

Little boy mama
    17.05.2024. 👶🏻🧸💚
    06.09.2025. ➕️🌈
    21.09.2025. 6+5 imamo ❤️

Bozidarkica
    14. Listopad 2025. 11:40

Imam jednu prituzbu za podjeliti, prijateljice koje predvidjaju sve unaprijed i strase me sa svojim iskustvima. Boze kako sam iritabilna oko toga. Vidjet ces ovo, vidjet ces ono, nemoj ovo, nemoj ono, ovo trebas kupit, to nemoj kupit, joj vidjet ces kad ne budes spavala, joj ovo joj ono...
    Sva svoja negativna iskustva dijete pod "vidjet ces, nisi posbna, bit ce i tebi tako". 
    Jel vas to nervira isto ili sam posbeno ja osjetljiva?

👰1993
    🤵1992
    💙 Stiže nam dečko

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI