Satsuke dobro nam došla🩷
Čupkica, apsolutno te shvaćam. Ja čekam na te prve udarce, i više ne znam što je probava, što su mišići, a što je ona, čekam pregled u ponedeljak da mi potvrde da je sve u redu🤞
Anisel93 a moguće da je "normalna" mučnina pojačana virozom. Svugdje su počele te viroze i respiratorne bolesti, samo se nadam da će nas zaobić čim više
Razumijemo se, tako i ja poneki dan kao osjetim nesto i onda nakon par dana mislim ma nije to to 🤣
Ne znam jel tebi prva trudnoca..meni je bas nekad onako sto upitnika nad glavom jer nemam pojma kako se to osjeti. Nekidan sam muzu rekla da me briga i ako je probava ja osjetim nesto i reci cu si da je to ona 😄🙈
23.7. ➕
28.8. imamo ❤️
Stize nam curica 🩷
Da, da, prva i k tome mi je posteljica sprijeda pa se kao ne bih trebala još previše nadati, ali opet, želja je jača. Pogotovo jer je sada ona faza bez ikakvih drugih simptoma, ali trbuh mi raste pa se nadam da je sve ok🙈
3.7. ➕
NIPT: low risk curica🩷
Termin: 13.03.
Ta zelja je nekad bas zeznuta..
Da za tu prednju posteljicu sam cula, iako ja ni ne znam gdje je meni nikad mi nisu rekli 🤷🏼♀️
Koji si ti tjedan? Ja imam dojam da mi trbuh nije bas nesto 😕 a 16 sam tjedana
23.7. ➕
28.8. imamo ❤️
Stize nam curica 🩷
Ja sam bila završila na hitnoj zbog hematoma koji je krvario pa su mi tada rekli, ali mislim da je kod svakog doktora drugačije, ne znam.
Sad sam 19. tjedan, ali meni je počeo rasti trbuh baš negdje oko 15./16. tjedna. Par dana me baš boljelo od rastezanja i od onda malo pomalo rastemo. Baš zato čekam kad će više... Makar sam jednom prošli tjedan doslovno osjetila kao "val" pa mislim da se okrenula ili nešto više, ali šta kad ne možeš biti sigurna. I ja ću kao i ti, bila probava ili ne, to mora da se ona rita😁
3.7. ➕
3.7. ➕
Sdroeck u pravu si, teško je nekad razlučiti što je normalno, a što ne.
Jedva čekam idući pregled pa da lagano mogu reći i na poslu i da me manje uključuju u neke nove stvari. Neki dan je bio neki sastanak gdje smo svi trebali biti super entuzijastični, a meni se doslovno povraćalo. 🤣
Satsuke dobrodošla! 😊

👱♀️ 32 👨 38
👦 3
Cure,da li netko od vas ima baby watcher?
Vec 3,4 dana pokusavam dobiti otkucaje pa nikako-tojest dobim oko 90 najcesce sto je premalo da su bebini,vjerojatno moj puls ocitava iz neke vene-sta znam!
Ako netko od vas ima da li uspijete ucitati? Bas sam u panici malo.🙈
imam, beba mi je dosta nisko, iznad spolne kosti, jesi probala tako? I kazu de je beba kao galopiranje, a mamin puls je vise kao vuš-vuš.
40 god, hipo, pai I 4g/5g, AMH 24, 33god, normo(??)kariogram ✔️, biopsija ✔️06/23 Missed ab.
03/24 biokemijska, 10/24 biokemijska, 12/24 biokemijska,
03/25 Poliklinika Mia, 12 js, ICSI 9 js, 6 oplođeno, 1 morula i 1 blasta
04/25 ET biokemijska, 07/25 FET, 1.beta 128, 2.beta 707, ❤️
Imam i ja jos iz prve trudnoce i u prvoj sam cula ranije nego sad u ovoj, valjda kako nisam skinula sve kile pa mi je preko droba veca prepreka🤣 tek nakon 14 tj sam uspila cut. Probaj malo ispod pupka sa svake strane. Nekad treba duze da se nađu, ali prepoznat ces razliku izmedu svojih i bebinih odma

Zagreb,
🍼Dečkić, 6.12.2022.
🩷🐣Očekivani termin 14.3.2026.

Cure, da li je neka od vas bila vec u projasnoj trudnoci ili planira sad ili je cula da je negdje dobar trudnicki tecaj? Voljela bih otic, ali vidim da najvise nude domove zdravlja, a ne hvale bas to..
Ja sam s muzemo poslusala rodin tecaj, oni imaju nekoliko, mi smo poslusali samo pripremu za porod, nije mi los, ali mi se cini pomalo nerealan s obzirom na nase bolnice, odnosno imam osjecaj da nekoj babici ili dr zahtjevam neke stvari koje su preporucene u tecaju da bi me na vrlo bezobrazan nacin odbile, mozda sam u krivu, ali takav je moj dojam

2018 🩷
2021 💙
16.6. ➕
Nipt - low risk, curica 🩷
Termin: 01.03.2026.g.
Newgirl ja znam da imaju isto rodini.
Konkretno ja sam zapratila Radosnica online skola za trudnice i svaki mjesec su prijave za novu sesiju (nisam sigurna jel traje mjesec il dva). Zena je top i sve pohvale za taj kurs (preko zooma). Jos je besplatan. Ona je iz Banja Luke ali od svuda zena ima u mojoj grupi bilo je 3-4 iz ZG isto.
Dodatno ima vjezbe disanja za prirodni porod al to se placa i na to sam isla i olaksao mi je prvu fazu poroda.

2021 Baby girl 💕
03/25 biohemijska 💔
06/25 Baby girl 💕
Ja sam isto s muzem prosla rodin ali kako kaze bella nerealan je ta dosta nasih bolnica. Sve sto je pisalo ja nisam mogla prakticirat osim disanja koje je meni dosta pomoglo i ohrabrenja da ostanem kuci vecinu trudova sto i jesam pa kad sam dosla u bolnicu u uru vrimena sam rodila, al to isto treba radit po osjecaju. Ja sam bas osjetila do kad mogu doma bit i nije mi pukao vodenjak pa se nisam zurila i dosla 7 prstiju otvorena

Ja sam bila na stvarno dobrom (plaćenom) tečaju u mamasoon na Kajzerici u Zgu. Štreberski sam se pripremala za porod i postpartum u prvoj trudnoći tako da mi je njihov pristup baš odgovarao.
Tamo smo išli i privatno na babyhandling ali iskreno, za to mislim da je dovoljan gradski tečaj koji je besplatan.
Zagreb,
🍼Dečkić, 6.12.2022.
🩷🐣Očekivani termin 14.3.2026.

Dječak 💙
Sreca4, imam ja, onaj neki zeleni... koristila sam ga od 13 tjedna, tad sam ga i kupila. Probaj niže potražiti i polako, onako otprilike na rubu gaćica recimo. Ili staviti malo više gela. Meni je isto trebalo vremena da nađem, samo mic po mic i smireno. Vjerujem da nije ništa negativno, možda se beba samo okrenula drugačije ili nešto pa je teže tako relativno rano uloviti. Javi jesi uspjela. <3

I ja koristim baby watcher negdje od 12. Tjedna, bas kao sto Ivy kaze kreni nisko s puno gela (ja koristim aloe veru baleinu i super mi je) i strpljivo, ne boj se malo pritisnuti.. kad uhvatis 130-150 to je beba
Imam i ja taj zeleni. Trazila sam dugo stvarno,stavila hrpu gela. Dosta nisko takoder i uspjela vise s desne strane uloviti. Ali variralo je od 115 do 170. Kao da ne moze uhvatiti ritam tocan. Onda stavim na svoje srce i definitivno je drugaciji zvuk otkucaja pa je valjda sve OK. Mislim da je moguce jer imam veci visak KG pa ne moze doprijeti kroz salo🙈

Cure za koliko su vam dana došli rezultati Veritasa? Radim ga u srijedu popodne na pregledu ako sve bude ok. Nisam u Zg.
Brzi su oni, isto sam vadila krv popodne i rezultat mi je dosao za manje od 48 sati 🙂
Drzim fige da ti dođe rezultat u petak da ne brines o rezultatima preko vikenda 😃

Ja sam radila za vrijeme godisnjih pa je meni trebalo tjedan dana, radila u petak ujutro, a stogao slijedeci petak poslje 21 sat

2018 🩷
2021 💙
16.6. ➕
Nipt - low risk, curica 🩷
Termin: 01.03.2026.g.

👦🏻 37
👩🏻 36
👶🏻 4
Sreca4 stvarno mislim da nema razloga za paniku,beba je jos jako mala, meni i sad nekad ne uspije iz prve a u 19. Tjednu sam. Isto probaj staviti jastuk pod donji dio leda-biti ce ti lakse naci. I ne opterecuj se, sigurna sam da je sve ok
Evo da se javim, u petak su stigli rezultati Niftyja, sve je u redu i u travnju nam stiže dečkić. 💙
Testiranje sam radila u ponedjeljak.
Nego, htjela sam pitati za vaša iskustva kad je u pitanju fetalna frakcija. Ja sam testiranje radila sa 13+3, a fetalna je bila 9,82%, a čitala sam da bi barem trebala biti između 10-15%.
Inače sam na heparinu pa je moguće da je i fetalna frakcija nešto niža i zbog toga. Ići ću idući tjedan do svog doktora s nalazima, ali me taj postotak nekako kopka.
za neke testove treba proci 12 a za neke 24 h sata od zadnje doze i vađenja krvi, ja sam radila panoramu i razmak je bio bar 12 h. da nije dovoljno fetalne frakcije stavili bi napomenu, ne bih se brinula
.
40 god, hipo, pai I 4g/5g, AMH 24, 33god, normo(??)kariogram ✔️, biopsija ✔️06/23 Missed ab.
03/24 biokemijska, 10/24 biokemijska, 12/24 biokemijska,
03/25 Poliklinika Mia, 12 js, ICSI 9 js, 6 oplođeno, 1 morula i 1 blasta
04/25 ET biokemijska, 07/25 FET, 1.beta 128, 2.beta 707, ❤️
Za Nifty je potrebno proći 24 sata, a meni je prošlo 25, čak skoro i 26 sati, tako da fetalna frakcija nije bila preniska za analizu krvi. Ali čitajući na internetu o vrijednostima fetalne frakcije po tjednima trudnoće, čini mi se da je malo ispod prosjeka za 13+3, ali vjerojatno to ne mora ništa značiti i bilo bi najbolje da se opustim i da prestanem sve analizirati.
11/2024 💔
4/2025 💔
8/2025 💙
11/2024 💔
4/2025 💔
8/2025 💙
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji