Proljetne bebe 2026.🌷🍒🐣🍓🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Vanilla Diva
    10. Listopad 2025. 10:10

Cure samo da vam javim da smo mi jucer obavili pregled i da je sve super. Beba odgovara tjednima, ima 150g. Doktor kaze da sve izgleda dobro za sada sto se tice organa itd. Iduci pregled mi je anomaly scan. 
    Za preskakanje srca ne znam do cega je ali meni je znalo inace pred menstruaciju preskakati pa sam procitala da je zbog visokog progesterona. Moguce da se i sad to događa pogotovo ako uzimate Utrogestane. Meni isto zna preskocit ali tu i tamo. Nista cesto

🩷👧19.08.23.
    🤰Due date 26.3.2026., stiže curica 🩷

• Seni1985
    10. Listopad 2025. 12:26

Hvala za da savjet za mineralnu, bas cu probati. Ja sam uzimala progesteron do 12 tjedna, pa tko zna, mozda je i to bio inicijalni okidac. Jedan period, negdje do prije 2-3 tjedna, mi je bas bilo ucestalo, sad je malo bolje, ali dogodi se barem 15ak puta dnevno. 

• dasii
    10. Listopad 2025. 14:05

Cure, ima li netko iskustva s bakterijama u urinu ?. Ja sam danas isla vadit krv i urin i zvala me sestra da je u urinu ispalo da ima sluzi kao nekih bakterija pa mi je rekla da odem sutra jos na mikrobiologiju izvaditi dodatno da se vidi ako ima bakterija i kojih. U 8. mjesecu sam prije nego sto sam ostala trudna radila briseve i bili su uredni. Nemam nekih tegoba kod mokrenja, jedino mi je palo na pamet mozda utrogestan kak se rastapa, jel netko to imao pa da je na kraju ipak bila neka bakterija ? U ponedjeljak imam pregled napokon pa cemo i vidit kak beba napreduje. 

🧔🏻‍♂️36 👩30
    🏁 01/2022
    ➕07/2022 ~ 08/2022 💔10 tt blighted ovum
    ➕12/2023 - 01/2024 💔 7tt missed ab.
    📃 normozoospermia
    📃 kariogrami uredni
    📃 pai1 heterozigot, mthfr heterozigot
    📃 nema elemenata za zgrušavanje krvi
    📃 nalazi krvi, hormoni, stitnjaca kao i brisevi uredni
    ➕ 8/2024, otkucaji. Na 8 tt nema otkucaja 💔👼🏻
    1.IVF KBC OS 02/25 stimulirani Rekovelle + orgalutran = 5 blastica --> ET 15.02 jedne blastice ❌
    6,7,8 mj pauza od ET-a
    ➕29.08 spontana trudnoća

Bella_le
    10. Listopad 2025. 14:38

Dasii ja sam na pocetku radila urin kad sam stavljala utrpgestan i ispalo mi je da ima sluzi i masu bakterija, isto nisam nikakve simptome imala i rekla mi je dr da je to od utrogestana

2018 🩷
    2021 💙
    16.6. ➕
    Nipt - low risk, curica 🩷
    Termin: 01.03.2026.g.

sassy
    10. Listopad 2025. 14:48

Dasii popij utrogestan noc prije neg das urin akk mislis da je od toga.
    Ja ti preporucujem da uradis urinokulture, idealno 3 uzastopne i provjeris jer meni se desilo da imam bakt (nisam ni slutila, nikakva peckanja, tu i tamo bolove sam imala u ledjima/stomaku) i vjerovatno od nje skracen cerviks i dosta problema. Bila na antib, cekam retestiranje pa da mogu idem na serklaz. Velik mi je problem napravila. Uglavnom bolje provjeri.
    Nadam se da je kod tebe lazna uzbuna.

Do tad caj od brusnice, sto vise tecnosti.

2021 Baby girl 💕
    03/25 biohemijska 💔
    06/25 Baby girl 💕

• dasii
    [UREĐENO] 10. Listopad 2025. 18:49

sassy hvala puno na savjetima, da definitivno idem sutra pa cemo vidjeti jer i mene je strah svega i ranijih spontanih. Od starta sve nekako ide nategnuto ali ide to je najbitnije. Nadam se da ipak nece bit nista jer vec smo sokova za ovih 10 tt masu
     dozivjeli. Prva dva pregleda gdje se nista nije vidjelo,  cekanja iscekivanja pa treci pregled 7 tt napokon sve super. Pa me spopala neka viroza od koje sam zavrsila na infuzijama radi povracanja silnog, ako bude i bakterija onda sam stvarno pehista. I jedva cekam pregled u ponedjeljak jer mi je sad vec vise previse svega pa mi treba nesto da se smirim. 

Bella_l nadam se i ja takvom ishodu 🙏

bebach04
    10. Listopad 2025. 18:49

Ja sam također na Utrogestanu i u mom urinu je pronađeno dosta bakterija i sluzi. Moj dok je rekao da je to sve okej, ali ja da budem sto posto sigurna da je sve ok sam privatno napravila urinokulturu, koja je pokazala da je nalaz uredan.

11/2024 💔
    4/2025 💔
    8/2025 💙

🧔🏻‍♂️36 👩30
    🏁 01/2022
    ➕07/2022 ~ 08/2022 💔10 tt blighted ovum
    ➕12/2023 - 01/2024 💔 7tt missed ab.
    📃 normozoospermia
    📃 kariogrami uredni
    📃 pai1 heterozigot, mthfr heterozigot
    📃 nema elemenata za zgrušavanje krvi
    📃 nalazi krvi, hormoni, stitnjaca kao i brisevi uredni
    ➕ 8/2024, otkucaji. Na 8 tt nema otkucaja 💔👼🏻
    1.IVF KBC OS 02/25 stimulirani Rekovelle + orgalutran = 5 blastica --> ET 15.02 jedne blastice ❌
    6,7,8 mj pauza od ET-a
    ➕29.08 spontana trudnoća

sassy
    10. Listopad 2025. 17:21

Ma sigurno da je lazna uzbuna jer dosta cura je imalo tako od utragestana al bolje provjerit - ja sad u jogurt pusem koliko sam se na sve opekla 🤣

2021 Baby girl 💕
    03/25 biohemijska 💔
    06/25 Baby girl 💕

Bozidarkica
    [UREĐENO] 10. Listopad 2025. 22:58

Pitanje, kako to da se utragestan tako često uzima među trudnicama.
    Evo ja u Njemačkoj u raznim grupama i nikad cula za to. 

a2025
    10. Listopad 2025. 20:50

Pa meni su rekli da je to hormon progesteron koji pomaze misicu maternici, navodno ne moze odmoci, a kao zovu ga ‘za cuvanje trudnoce’ pa sad…. Ja sam ga uzimala do 12 tt jer sam imala smedarenje a prije toga jedan spontani, pa mi je ginek propisao. Vidim da neke cure uzimaju i do samog kraja trudnoce.. 

👩‍❤️‍👨2013
    Spontani 6/2021 💔
    ➕11.06.
    UZV ⏳27.06. 6+5🐣
    UZV ⏳ 04.09. 16+6 🥰 sin 🩵
    UZV 3D/Anomaly ⏳ 02.10. 🤰🏼🙏🏻
    UZV ⏳ 30.10. bebac 860g 🩵
    ⌛️ OGGT test 31.10.
    Sljedeci UZV ⌛️ 27.11.
    Due date 🙏🏻🙏🏻 13.02. 🙏🏻🙏🏻

Finika
    10. Listopad 2025. 20:54

Kod žena koje su imale spontane, isto tako žene koje su u mpo vodama uzimaju progesteron, nekad čak i do kraja trudnoće. Škoditi ne može. Ako ne znate puno o tome i bolje, znači da Vam nije trebao. 😊

40 god, hipo, pai I 4g/5g, AMH 24, 33god, normo(??)kariogram ✔️, biopsija ✔️06/23 Missed ab.
    03/24 biokemijska, 10/24 biokemijska, 12/24 biokemijska,
    03/25 Poliklinika Mia, 12 js, ICSI 9 js, 6 oplođeno, 1 morula i 1 blasta
    04/25 ET biokemijska, 07/25 FET, 1.beta 128, 2.beta 707, ❤️

Čupkica
    10. Listopad 2025. 22:58

Ja sam ga koristila i prije trudnoce jer mi lutealna faza nije bila dobra pa sam morala nastaviti s njim cim sam zatrudnila da ocuvamo trudnocu. Ono sto vidim primjena je za svasta, od krvarenja do cuvanja trudnoce pa kasnije i do toga da se valjda ne otvaras ili tako nesto (za ovo zadnje nisam sigurna, ali se sjecam da sam procitala za zene kojima je propisan u 2. tromjesecju i uzimale su ga do kraja trudnoce). 

23.7. ➕
    28.8. imamo ❤️
    Stize nam curica 🩷

👰1993
    🤵1992

• Seni1985
    11. Listopad 2025. 10:36

U mom slucaju se radilo o IVFu pa se progesteron daje kao podrska u ranoj trudnoci za pripremu maternice za implantaciju embrija, smiruje maternicu kod povremenih kontrakcija, krvarenja, podrzava rani razvoj placente...tako da mislim se prepise cim postoje bilo kakvi problemi u prethodnim trudnocama, tipa rani pobacaj, ili krvarenje, kontrakcije i slicno. Ja sam isto izvan HR i cesto je i ovdje s tim da se lijek drugacije zove.

• Anisel93
    [UREĐENO] 11. Listopad 2025. 12:18

Kod nas se Utrogestan i slično lijekovi stvarno često daju, ali ja sam shvatila da oni ne mogu štetiti, samo pomoći ili prevenirati manje probleme. Tipa, meni je gin dala jer je rekla da između 8.-10. tjedna funkcija žutog tijela počinje propadati, a istodobno proizvodnju progesterona preuzima posteljica. Može se dogoditi koji dan da posteljica još nije preuzela kako treba pa dođe do smeđarenja... Meni je moj roskasti iscjedak prestao nakon par dana korištenja Utrogestana, ali i dalje nisam sigurna da ga možda nije izazvao pregled jer se javio par sati nakon pregleda, ali dobro.. 

Kako ste vi inače ovaj vikend? Meni sin skupio neku crijevnu virozu, nadam se da neće i muža i mene uloviti jer sam ja i dalje toliko umorna i mučno mi je da jedva funkcioniram na neke dane...

👱‍♀️ 32 👨 38
    👦 3

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani