Hej cure!
Evo da se i ja napokon javim (hvala nesanici🫠). Pratim vas sa strane, ali nikako se javiti.
Prvo malo zbog straha (ova trudnoca nakon spontanog mi je sve do proslog pregleda bila obavijena nekim strahom i strepnjom, cak nisam ni najblizima govorila da sam trudna sve do 9tt) pa umor + nedostatak vremena- zavrsavamo kucu.
Na duphastonima sam otpocetka i izazivali su mi takav umor, spavanje, manjak energije, napuhanost, tezinu.. ajme.. negdje od 10tt su nestali ti simptomi, sad sam 12tt.
Jucer su mi stigli rezultati nipta i napokon sam odahnula iako sam prvo bila razocarana jer sam bila uvjerena da ce nam sada doci seka i onda me opralo takvo grizodusje kako sam nezahvalna da sam protulila pol dana 😅
Mame djecaka- nadam se da nisam jedina 😬
Zadnjih par dana se svako vecer budim oko 3 i po 2h budna, i onda budenje za sat vremena mi je gore nego da sam do kraja probdjela, pogotovo jer se taman sin probudi pun energije, a doma je vec 10 dana zbog viroze.
E da- termin je 15.4. :) prvo sam rodila hitnim carskim, jako tezak porod i poslije sam jos dobila upalu materista i sepsu i doktor mi je vec sad bacio bubu da mogu opet na cr.
Pa evo, ak ima jos koja mama s cr - jel razmisljate vec o iducem porodu kako bi?
Previse sam se raspisala :)
Little boy mama
17.05.2024. 👶🏻🧸💚
06.07.2025. 7tt missed ab🕊
06.09.2025. ➕️🌈
21.09.2025. 6+5 imamo ❤️
👶 09.'22. - 💙
💔 03.'25.- missed ab, 9tt
❣️ 08.'25.- + (duphaston 3x1)
💙 06 .10.'25.- qualified 120°, low risk, braco 💙
Ginger cestitam na urednom nalazu, ja sam prosli porod isto imala hitni carski i bas se razmisljam sutra na pregledu pitati dr sto on akaze, ako ja budem mogla birati ja bi radje vaginalni, prsla sam oba poroda i meni je oporavak nakon carskog bio jako tezak dok sam nakon vaginalnog se taj dan vec osjecale odlicno, ali ako bude morao carski prezivjeti cu, bitno da beba bude dobro, jesi li ti razmisljala mozda ako ces opet na carski hoces li uzeti opcu ili spinalnu, ja sam i o tome razmisljala, ali nekako se ne mogu odluciti
2018 🩷
2021 💙
16.6. ➕
Low risk, 🩷
Gingercestitam na urednom nalazu, ja sam prosli porod isto imala hitni carski i bas se razmisljam sutra na pregledu pitati dr sto on akaze, ako ja budem mogla birati ja bi radje vaginalni, prsla sam oba poroda i meni je oporavak nakon carskog bio jako tezak dok sam nakon vaginalnog se taj dan vec osjecale odlicno, ali ako bude morao carski prezivjeti cu, bitno da beba bude dobro, jesi li ti razmisljala mozda ako ces opet na carski hoces li uzeti opcu ili spinalnu, ja sam i o tome razmisljala, ali nekako se ne mogu odluciti
Mislim da općenito kod dogovorenog više preferiraju spinalnu... šogorica mi je prošla dva dogovorena u Vinogradskoj i nije imala opciju izbora-išla je spinalna, frendica na sv. Duhu odabrala spinalnu koja je i bila favorizirana.
Ja sam također više za spinalnu iako se strahotično bojim tog pikanja u leđa, ali točno se sjećam u mamurluku kako su me teško dobili nazad i šupkali me i onaj osjećaj izgubljenosti kad sam se probudila nakon opće, tako da sam bliža spinalnoj ako bude, al nekako se nadam da će ipak biti vaginalni (jer ne zelim uskratit mogucnost o 3ceg djeteta s malom razlikom) i da će krenuti sve prirodno i na vrijeme.
U prvoj sam prenesla i inducirali me na 42+0, s tim da su htjeli već na 41+2 ali sam odbijala..
Oskecas li ti bolove sad oko reza dok npr kihnes ili se naglo pomaknes? Mene zna onako zapeckati (i to tek sad u trudnoci, nakon postpartuma je bilo ok)
👶 09.'22. - 💙
Ja sam također bila inducirana na prvom porodu i kako su mi davali epiduralnu, samo su ju valjda jako pojačali i sama operacija je prošla jako dobro. Meni opća anestezija zvuči strašno i to buđenje kasnije i mučnine i slično. Oporavak od carskog je druga priča, makar sad kad gledam, brzo sam se ja oporavila, ali da par dana baš jako boli - boli.
Kad sam rodila, bilo mi je žao što nije vaginalno, pogotovo jer sam uz pomoć dripa i svih čuda bila tako blizu i došla do maksimalne otvorenosti, ali se beba nije spuštala i nije išlo.
Moja ginekologinja smatra da mi je carski skoro zagarantiran jer mi je prva beba također bila jako velika, a kao obično druga bude još i veća. Ne znam, bit će kako bude, oporavit ću se kako god, a treće dijete vjerojatno nije u planu, a čak da se i dogodi, navodno je do tri carska ok.
Mene rez također zaboli naglo i kratko kad kihnem. Pomogne mi da se lagano skupim ili sagnem i onda je ok. Baš mi je dr jučer gledala ožiljak i zasad je sve kako treba biti.
Inače, ja od jučer imam lagani rozo-smeđi iscjedak kad se brišem papirom. Rekla mi je dr da bi mi se to moglo dogoditi i dala mi kao preventivno utrogestan, ali samo jedan prije spavanja. Sad se pitam jel to bila neka blaga ozljeda na pregledu ili se zaista tako potrefilo... Zasad pokušavam ne paničariti, pogotovo jer sam i s prvim imala slično iskustvo (samo je tada sve počelo puno ranije)...
👱♀️ 32 👨 38
👦 3
Gingercestitam na urednom nalazu, ja sam prosli porod isto imala hitni carski i bas se razmisljam sutra na pregledu pitati dr sto on akaze, ako ja budem mogla birati ja bi radje vaginalni, prsla sam oba poroda i meni je oporavak nakon carskog bio jako tezak dok sam nakon vaginalnog se taj dan vec osjecale odlicno, ali ako bude morao carski prezivjeti cu, bitno da beba bude dobro, jesi li ti razmisljala mozda ako ces opet na carski hoces li uzeti opcu ili spinalnu, ja sam i o tome razmisljala, ali nekako se ne mogu odluciti
Mislim da općenito kod dogovorenog više preferiraju spinalnu… šogorica mi je prošla dva dogovorena u Vinogradskoj i nije imala opciju izbora-išla je spinalna, frendica na sv. Duhu odabrala spinalnu koja je i bila favorizirana.
Ja sam također više za spinalnu iako se strahotično bojim tog pikanja u leđa, ali točno se sjećam u mamurluku kako su me teško dobili nazad i šupkali me i onaj osjećaj izgubljenosti kad sam se probudila nakon opće, tako da sam bliža spinalnoj ako bude, al nekako se nadam da će ipak biti vaginalni (jer ne zelim uskratit mogucnost o 3ceg djeteta s malom razlikom) i da će krenuti sve prirodno i na vrijeme.
U prvoj sam prenesla i inducirali me na 42+0, s tim da su htjeli već na 41+2 ali sam odbijala..
Oskecas li ti bolove sad oko reza dok npr kihnes ili se naglo pomaknes? Mene zna onako zapeckati (i to tek sad u trudnoci, nakon postpartuma je bilo ok)
E pa bas me zadnjih dana zna uhvatiti period di me bas jako boli, ali moj nije pravilno zarastao u maternicu pa vjerujem da me zato malo jace i boli, svakako cu napomenuti doktorici sutra da ga pogleda
Ja isto mislim da bi spinalnu, ali me strah migrena poslje jer inace patim od migrena sa aurom, a cula sam da od spinalne znaju biti cesce i jace
2018 🩷
2021 💙
16.6. ➕
Low risk, 🩷
Ja sam također bila inducirana na prvom porodu i kako su mi davali epiduralnu, samo su ju valjda jako pojačali i sama operacija je prošla jako dobro. Meni opća anestezija zvuči strašno i to buđenje kasnije i mučnine i slično. Oporavak od carskog je druga priča, makar sad kad gledam, brzo sam se ja oporavila, ali da par dana baš jako boli - boli.
Kad sam rodila, bilo mi je žao što nije vaginalno, pogotovo jer sam uz pomoć dripa i svih čuda bila tako blizu i došla do maksimalne otvorenosti, ali se beba nije spuštala i nije išlo.
Moja ginekologinja smatra da mi je carski skoro zagarantiran jer mi je prva beba također bila jako velika, a kao obično druga bude još i veća. Ne znam, bit će kako bude, oporavit ću se kako god, a treće dijete vjerojatno nije u planu, a čak da se i dogodi, navodno je do tri carska ok.
Mene rez također zaboli naglo i kratko kad kihnem. Pomogne mi da se lagano skupim ili sagnem i onda je ok. Baš mi je dr jučer gledala ožiljak i zasad je sve kako treba biti.
Inače, ja od jučer imam lagani rozo-smeđi iscjedak kad se brišem papirom. Rekla mi je dr da bi mi se to moglo dogoditi i dala mi kao preventivno utrogestan, ali samo jedan prije spavanja. Sad se pitam jel to bila neka blaga ozljeda na pregledu ili se zaista tako potrefilo… Zasad pokušavam ne paničariti, pogotovo jer sam i s prvim imala slično iskustvo (samo je tada sve počelo puno ranije)…
Ja sam zavrsila na hitnom carskom jer je beba ostala bez otkucaja, omotao si je pupcanu vrpcu oko vrata, a i dogodio se prolaps vrpce
A za ovaj isjedak, ja sam ti uvijek pobornik toga da odes provjeriti, bolje da odes za bezveze nego da se kasnije grizes da nisi na vrijeme otisla
2018 🩷
2021 💙
16.6. ➕
Low risk, 🩷
Pozdrav Ginger_, žao mi je zbog tvog prethodnog lošeg iskustva. I ja sam prošla spontane, i isto me bilo strah govoriti da sam opet trudna. Negdje od 10. tjedna smo tek najbližima počeli govoriti.
Što se tiče nesanice, ja sam muku mučila s njom u početku trudnoće (sad sam trudna 12+5). Ne znam je li to bilo zbog hormona ili brige oko trudnoće ili kombinacija jer sam prvu trudnoću izgubila sa 7, a drugu sa 9 tjedana, ali nekako od 10., 11. tjedna bolje spavam. Ja sam si pokušavala pomoći s magnezijem, čajem od kamilice ili čašom toplog mlijeka prije spavanja, ali svakako ti preporučam da se posavjetuješ sa svojim ginekologom, sigurno će dati neki savjet.
Meni je već nekoliko ginekologa reklo da zbog uske zdjelice teško da ću roditi prirodno, tako da se pripremam na carski i isto sam u dilemi - spinalnu ili opću (ako se to uopće može birati).
Drago mi je zbog urednog nalaza i čestitam na dečku. 💙 Koliko si čekala na rezultate?
Pitanje za cure koje su na heparinu, a radile su neki nipt test, koliko sati mora proći od heparina i vađenja krvi - 12 ili 24 sata?
Bebach04 meni su rekli da mora proći 24h od zadnje doze Clexana
36 god.
8/2024 spontani 💔
10/2024 ➕
12/2024 NIPT low risk / dečko 💙
1/2025 PPROM u 15. tjednu 💔🌈👼
4/2025 biokemijska 💔
Genetska trombofilija – Clexane
30.07. ➕
1. beta 928, 2. beta 4683.04
13.08. - imamo ♥️
17.09. Low risk - dečko 🩵
Parisislove bas mi je zao da ti je tako neugodan taj pregled 😔
Newgirl bas mi je drago da je ipak sve u redu!!🩷
Ginger čestitam na dječaku💙
Anisel nadam se da ce ti brzo proci 🙏
Moj je pregled danas popodne,jedva ga cekam✨️🥰
Anisel- taman tako prije 8tt je i meni krenuo rozi iscjedak nakon odnosa. I 2 dana je bilo rozo krvavo, i onda jos gotovo 10 dana smeđarenje s tim da sam ja otpocetka na duphastonu preventive radi i tu sam se sledila i mislila sam da je opet gotovo jer mi je u istom tj tak krenulo i smedarenje prije spontanog (ali kod te trudnoce otpocetka nije stimalo, kasnile mjere, kasnije se otkucaji pojavili i ja sam se tjesila da sam mozda zaista imala kasniju ovulaciju) tako da je vrlo lako moguce da je od ozljede, sluznica je jako osjetljiva.
Moj prvi sin je bio 55cm i 4220, nije se ni namjestio dobro prema uscu glavicom niti spustao u zdjelicu i zato je zavrsili hitnim cr nakon 18h mucenja, pa bas zbog tog pretpostavljam da mi je dr sad odmah i tako ostavio i tu opciju.
Bebach- ja sam prvih 9tj pak spavala ko top, samo sam bila umorna i svako popodne spavala i navecer bi vec u 21 je bila gotova i ovo je sad u zadnjih 10tak dana krenulo s viskom energijom i nesanicom.
Pijem stalno roidakal koji isto sadrzi magnezij i probava mi je od toga savrsena tak da jos magnezija mislim da bi mi bilo previse, al svakak bih mogla uvest toplo.mlijeko, to me nekada znalo opustiti.
Rezultate sam dobila 4ti radni dan od vadenja, al mi je bio vikend izmedu. Mislim da je 12h potrebno bez heparina. P.s.- ja sam sad skuzila da mi se 13ti tj vec okrenuo, mi se za 2 dana lovimo :)
Sreca- sretno 🍀🍀
👶 09.'22. - 💙
Ginger_, 17.5.2024. sam rodila carskim ali dogovorenim, jer sam u 10mj 2023 imala saobraćajnu nesreću gdje mi je pukla zdjelica u preponi.
Sad mi je termin 15.5. i ne želim ni pomišljati na prirodan porod strah me je užasno neželim ni pomišljati na to šta se s tom zdjelicom može desiti.
Mene su pitali kakvu anesteziju želim bilo me je užasno strah spinalne ali sam ipak rekla da bi nju da vidim dijete odmah, ali sam na kraju zavrsila u općoj anesteziji jer kad smo ušli u salu mi je tlak bio jako nizak (kao i uvijek) pa su odlučili me uspavati da nebi bilo nekih problema.
Tako da eto ja se nekako nadam carskom 🙈 nadam se da nisam jedina 😆
Little boy mama
17.05.2024. 👶🏻🧸💚
06.07.2025. 7tt missed ab🕊
06.09.2025. ➕️🌈
21.09.2025. 6+5 imamo ❤️
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji