Crknut cu do pregleda, tek 22.10.
E sto se kilaze tice ja sam dobila 2 kg vec, a u ovu sam trudnocu krenula s 4 kila vise nego u prvu. Strah me kako ce to sve izgledati jer puno dobivam, ali samo da sve bude ok. Rijesit ce se i kile kasnije.
👦🏻 37
👩🏻 36
👶🏻 4
Sreca4 hvala na dobrodošlici :)
Pila sam solgar folat do prvog pregleda, pa mi je dao da pijem orthomol natal. Zadnji pregled sam pitala jel moram baš ovaj rekao je da mogu bilo koji samo da ima vitamina i folne al nije sad specificirao koje mogu zamjenske. Znam da nije problem u novcu ako je nešto prijeko potrebno al evo nijedna koju sam pitala dosad ne pije baš ove iako im je brutalan sastav zato je takva cijena. Koja su vaša iskustva sa dodacima i folnom?
Ne, nije mi rekla da moram na mirovanje. Radim normalno. Samo je rekla da pazim da ustajem i mijenjam polozaj i stavila me na duphaston. Je li imao tko hematom?
Ja sam imala hematom od 8 tjedna i bio je 3 cm. Morala sam mirovati, ali ne strogo. Koristila sam duphaston i utrogestan i zadnja 2 tjedna samo utrogestan kojega jos nije maknuo. Danas mi nije nista rekao za hematom, ali prije 2 tjedna bio je 1 cm i stara krv.
Kod hematoma ti ovisi mjesto i velicina. Samo pazi da se ne saginjes, ne dizes tesko i ne forsiras s nekim fizickim naporom.
Ja sam pila Solgarov folat i vitamine NutriNest. Meni ti svi vitamini isto 🤣
23.7. ➕
28.8. imamo ❤️
Stize nam curica 🩷
Cure sto se tice prenatalnih vitamina, meni je doktor rekao da je to cisti marketing i da bi se folna kiselina trebala piti prije nego zena ostane trudna i eventualno samo u bas ranim tjednima. Da je to kasnije bacanje para. Ja sam pila Novalac do 12.tjedna i onda sam prestala. Tak sam nekako i u prvoj trudnoci. Zapravo je vazna prehrana, da bude raznolika i bogata. Mozda ti prenatalni vitamini imaju smisla ako bas nista ne mozete jesti ili jedete samo junk iako i tada beba izvuce iz krvi sve sto joj je potrebno (pod uvjetom da vam je krvna slika oke).
🩷👧19.08.23.
🤰Due date 26.3.2026., stiže curica 🩷
Imaginarna dobro nam došla🥰
Cherry tako je meni bilo u drugoj trudnoci i nazalost sam bila hospitalizirana i morala sam na jos strozu dijetu. Uzas 🫣
Čupkica čestitam ti na dobrom pregledu🩷
Pod hospitalizirana mislis na 1 dan bolnice gdje su ti mjerili secer ili si do kraja trudnoce bila u bolnici?
Zvuci mi nevjerojatno da me zbog 5.6 secera stave u bolnicu.
I netko je pitao za nalet energije, ja sam ga dozivjela u 2 tromjesecju.
Stalno se cudim kako je tijelo cudesno i što sve moze. Od cjelodnevnih mucnina i spavanja 14 sati na dan mi je doslo do naleta energije. Imaš volje i energije za sve. Kucu sam cijelu sredila 🤣
A za vitamine. Ja sam pila prenetale i dodatno folnu vise od godinu dana prije trudnoce i jos sam povremeno pila dodatno zeljezo na recept jer sam anemicna. Pila sam i prvo tromjesecje, ali mi jako podizu apetit pa ih lagano preskacem.
Mislim da je sam dobro napravila. Mislim da sam stvorila neku zalihu svega 😀 i dobro da sam pila zeljezo jer sam i s tim kolicinama (svaki dan u prenetalima + povremeno visoke doze) i dalje anemicna.
A sad jedem ciklu, spinat, ubacila sam aroniju. Nadam se da je okej. Nema menstruacije u trudnoci pa ce valjda doci na svoje.
Jedino se mislim unosim li dovoljno omege, jer sam prije jela losos (kojeg obozavam) barem jednom tjedno pa sam mislila da je dovoljno. Ali na pocetku trudnoce sam se otrovala s lososom i od tad mi se riba baš i ne jede.
I zaboravila sam, pitao je netko za dispneju. Ja ju imam, ali je meni na psihickoj bazi. Ne mogu disati. Kako je na psihickoj bazi pokusavam se smiriti, skrenuti misli na neke lijepe stvari, na poslu me okupira posao. Prije trudnoce bih popila normabel i prodisala, ogromno je olaksanje nakon sto ga popijem. Sad ga pokusavam izbjeci, ali zagustilo je par puta pa sam ta 2-3 puta popila pola normabela. Stvarno ga ne zelim piti u trudnoci, ali mislim da vise steti ta ogromna kolicina stresa, anksioznosti, panike za bebu nego pola normabela.
Meni sveki dala aroniju, nije znala da sam trudna, al kad sam dosla doma sam guglala i kao nije preporucivo u trudnoci pa sam odustala.
Za vitamine...nisam pila u prvoj trudnoci, ne pijem trenutno. Samo solgarov folat. I magnezij citrat.
Sto se tice normabela, to bih kako doktor kaze. Ja sam nakon prvog poroda morala piti iako sam dojila zbog neuroloskih problema i visokog tlaka koji su posljedica carskog, anestezije bili. Nisam dugo, ali na pocetku da.
👦🏻 37
👩🏻 36
👶🏻 4
Mislim da su hematomi postali gotovo pa redovna pojava u trudnoći, nažalost.
Najčešće sve prođe dobro, ovisno o njegovom položaju i veličini. Ja sam imala manji (1.5 cm) otkriven u 12+5tt, kada je lijepo prokrvario i nasmrt me prestrašio. Ispalo je da je taman iznad cerviksa pa ga je beba krenula potiskivati van i zato je krvario. Znala sam još malo smeđariti i krvaruckati, stavljena sam na mirovanje i Utrogestan, ali odonda mi nije radio veće probleme
Žene koje ste u drugom tromjesečju, dođe li kada do onog obećanog naleta energije ili je to samo mit? Ja sam 17tt, ali i dalje me vuče da popodne spavam, moguće da je djelomično i do vremena…
Ja sam u 22 tt i jedan dan imam takvu zelju i nalete da mogu sve, ubijem se po kuci, nema sta ne odradim, i ondw dode vecer, noge otecene kao da nisu moje, leda ubijaju. I tako ukrug, drugi dan lezim cijeli dan jer eto ubila de dan ranije🤯🤯
👩❤️👨2013
Spontani 6/2021 💔
➕11.06.
UZV ⏳27.06. 6+5🐣
UZV ⏳ 04.09. 16+6 🥰 sin 🩵
UZV 3D/Anomaly ⏳ 02.10. 🤰🏼🙏🏻
UZV ⏳ 30.10.
Due date 🙏🏻🙏🏻 13.02. 🙏🏻🙏🏻
Sreca4 hvala na dobrodošlici :)
Pila sam solgar folat do prvog pregleda, pa mi je dao da pijem orthomol natal. Zadnji pregled sam pitala jel moram baš ovaj rekao je da mogu bilo koji samo da ima vitamina i folne al nije sad specificirao koje mogu zamjenske. Znam da nije problem u novcu ako je nešto prijeko potrebno al evo nijedna koju sam pitala dosad ne pije baš ove iako im je brutalan sastav zato je takva cijena. Koja su vaša iskustva sa dodacima i folnom?
Ja sam 2mj prije trudnoce i do 7tt(prvog pregleda) pila novalac nekad u prahu, nekad kapsule, ovisi koje su tad imali za kupit. Nakon prvog pregleda ginek mi je savjetovao obicnu folnu, tako da sam od 7tt do evo sad 22tt na folnoj Folacin od Solgara, najobicnije u spoteci 100kom nekih 10e
👩❤️👨2013
Spontani 6/2021 💔
➕11.06.
UZV ⏳27.06. 6+5🐣
UZV ⏳ 04.09. 16+6 🥰 sin 🩵
UZV 3D/Anomaly ⏳ 02.10. 🤰🏼🙏🏻
UZV ⏳ 30.10.
Due date 🙏🏻🙏🏻 13.02. 🙏🏻🙏🏻
Zene da vas pitam malo intimnije pitanje 🙈 mi smo se vratili u igrice pod plahtom i osjetim da me nekako koda zulja unutra, kao da je uze sve hahah jel vam osjecaj bio isti kao i prije ili ste ipak osjetile nesto drugacije u trudnoci?
I jos me zanima do kojeg tjedna se na pregledima radi vaginalni uzv? Meni vec sad curku teze uhvate cijelu, barem su tako komentirali 😄
23.7. ➕
28.8. imamo ❤️
Stize nam curica 🩷
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji