Hvala vam cure na predivnim, pozitivnim komentarima koji nam svima trebaju🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Cherry- kada idete na pregled? Nama je bas bilo posebno, imam osjecaj da je tek sada postao svjestan; da tu je beba🐣🐣🐣🐣 sto se tice trbuha, apsolutno te razumijem, i meni je tako. U haljini izgledam kao da sam u 8mj, a u hlacama mi se tek istice trbuh, ali ne trudnicki, nego ‘slaufici’, tako da sve znam.. nama sa viskom kg je malo teze pregledati bebu zbog viska masnoce, pa ginek mora malo jace pritisnuti aparat, ali prezivis, malo mrvicu bolno, znaju to i doktori; stalno me pitala dal mogu. Radila je ona i pauze da odmori ruku, kaze ne treba ic na trening danas, ne hnam jel bi se smijala il plakala haha….sutra ulazim u 22tt a dobila sam 8kg, kakva je situacija kod trbe?
Sassy- daaaa ogroman kamen mi je pao sa srca!! Nadam se da cu danas nakon dobrih 6,7 dana spavati bar par sati u komadu. Prije svakog pregleda oka ne mogu sklopit….
Zebra- hvala ti. Vidis kod tebe stvarno vrijedi ona da je svaka trudnoca posebna i drukcija. Drago mi je sto bebicu vec osjecas. Ja sam se dosta opterecivala, iako sam znala da mi je posteljica naprijed plus debljina, ali svejedno nije lijepo cuti “pa kako ne osjecas, odavno si trebala”…. Doktorica me bas umirila… jer su mi misli bile lude; da nesto nije ok, jer ocito samo ja ne osjetim nista u 19/20/21 tt.
A2025 pregled mi je tek 28.10, tko ce ga docekat 😀
Ja sam do sad dobila samo jednu kilu, ne znam kako jer jedem stalno, prije nisam ni doruckovala, niti uzine imala, a sada obavezno dorucak cim otvorim oci i 2 rucka jedem na dan 🤣🙈 kroz dan 1-3 vocke, vecera cim dođem s posla. Stalno sam gladna i stalno nesto jedem.
Jos jedan update od mene, danas sam bila na ogtt, vrijednosti su mi 5.6 (nikad manji secer nisam imala od ovoga), 10.0 i 8.4 i odmah sam dobila dijagnozu gestacijskog dijabetesa i salje me doktorica na vuk vrhovac na guk profile.
Zna li netko kako to tamo ide, je li se narucuje? Moze li se mailom naruciti?
Uhhh, ja se isto toga plašim, više u biti tog svog maltretiranja, iako shvaćam da nije bez razloga. Meni je nedavno na sistematskom prije trudnoće natašte bio 5.6 što mi je bilo jako neobično (u prošloj trudnoći oko 4-4.5). Sad za tjedan-dva idem vaditi krv i baš me zanima kakav će mi biti šećer... Kakav ti je inače bio ako kažeš da je ovo niži nego inače?
👱♀️ 32 👨 38
👦 3
Uhhh, ja se isto toga plašim, više u biti tog svog maltretiranja, iako shvaćam da nije bez razloga. Meni je nedavno na sistematskom prije trudnoće natašte bio 5.6 što mi je bilo jako neobično (u prošloj trudnoći oko 4-4.5). Sad za tjedan-dva idem vaditi krv i baš me zanima kakav će mi biti šećer… Kakav ti je inače bio ako kažeš da je ovo niži nego inače?
Inace mi je bio oko 6.5. Sada sam ga vadila vec hrpu puta u trudnoci i snizava se, ali zadnje vrijednosti su doslovno 5.8, 5.7, 5.6. Pada minimalno.
Prehranu sam promijenila na nacin da jedem namirnice koje ne dizu secer. Ne jedem slatkise, tijesto i sl., ali kolicinski jedem vise od 1800 kcal. Ne mogu, niti ne mislim gladovati.
Ja sam već dobila 2kg ali kao ušla sam sa normalnom kilažom. Ali činjenica je da jedem užasno puno 🤭
👰1993
🤵1992
Ja sam u prva dva mjeseca dobila 2kg jer sam stalno morala jest ,ako nebi jela 2 sata odma bi mi bila muka. Sad kako su mucnine prestale manje me trazi da jedem
Da se javim nakon pregleda. Sve je dobro, cula sam srce kako kuca ❤️ kontrola za 3 tjedna.
Sto se kila tice ja isto nisam nista dobila u prvih 13 tjedana, a nisam povracala i jela sam stalno 😄
23.7. ➕
28.8. imamo ❤️
Stize nam curica 🩷
Imaginarna dobro nam došla🥰
Cherry tako je meni bilo u drugoj trudnoci i nazalost sam bila hospitalizirana i morala sam na jos strozu dijetu. Uzas 🫣
Čupkica čestitam ti na dobrom pregledu🩷
Pozdrav,
evo da se kratko javim. Bila sam jučer na pregledu vanredno jer sam se u ponedjeljak srušila, u utorak išla na hitnu rekli su mi da imam dispeju. S djetetom je sve super vrti se ko ludo mislim da do kraja neću znati spol 😂. Je li se jos netko susreo s dispnejom? Također, vezano za prenatalne vitamine, je li istina da se moraju uzimati dva tjedna pa dva tjedna pauza? Ginekologinja mi nije ništa rekla po tom pitanju, ali od nekog sam čula tako pa ne znam je li istina.
Redovni pregled idući je 13.10.
Curke uzivajte, ne brinite sto nema simptoma 🙂 Meni bude malo mucno, nista strasno, ali imam strasan umor i bolove u nogama. Prije 2 dana sam se probudila oko 3h i onda budna 2h, nikako zaspati. Sad mi je dr rekla da uzimam magnezij citrat. Obavila pregled. Beba je po uzv 9+1. Miče se, srce kuca. Imam hematom ☹️ Stavila me na duphaston. Tako da sad uzimam to i aspirin protect. Uz to l-thyroxin 100 od prije trudnoce. Od dodataka folat i taj magnezij. Malo me strah hematoma. Iduci pregled 22.10.
Joj bas mi je zao, kako to da te nisu narucili prije zbog hematoma? Moras li strogo mirovari ono krevet-wc i nazad?
Ne, nije mi rekla da moram na mirovanje. Radim normalno. Samo je rekla da pazim da ustajem i mijenjam polozaj i stavila me na duphaston. Je li imao tko hematom?
👦🏻 37
👩🏻 36
👶🏻 4
Mislim da su hematomi postali gotovo pa redovna pojava u trudnoći, nažalost.
Najčešće sve prođe dobro, ovisno o njegovom položaju i veličini. Ja sam imala manji (1.5 cm) otkriven u 12+5tt, kada je lijepo prokrvario i nasmrt me prestrašio. Ispalo je da je taman iznad cerviksa pa ga je beba krenula potiskivati van i zato je krvario. Znala sam još malo smeđariti i krvaruckati, stavljena sam na mirovanje i Utrogestan, ali odonda mi nije radio veće probleme
Žene koje ste u drugom tromjesečju, dođe li kada do onog obećanog naleta energije ili je to samo mit? Ja sam 17tt, ali i dalje me vuče da popodne spavam, moguće da je djelomično i do vremena...
Curke uzivajte, ne brinite sto nema simptoma 🙂 Meni bude malo mucno, nista strasno, ali imam strasan umor i bolove u nogama. Prije 2 dana sam se probudila oko 3h i onda budna 2h, nikako zaspati. Sad mi je dr rekla da uzimam magnezij citrat. Obavila pregled. Beba je po uzv 9+1. Miče se, srce kuca. Imam hematom ☹️ Stavila me na duphaston. Tako da sad uzimam to i aspirin protect. Uz to l-thyroxin 100 od prije trudnoce. Od dodataka folat i taj magnezij. Malo me strah hematoma. Iduci pregled 22.10.
Joj bas mi je zao, kako to da te nisu narucili prije zbog hematoma? Moras li strogo mirovari ono krevet-wc i nazad?
Ne, nije mi rekla da moram na mirovanje. Radim normalno. Samo je rekla da pazim da ustajem i mijenjam polozaj i stavila me na duphaston. Je li imao tko hematom?
Ja sam imala u prosloj trudnoci, pila sam duphastone i morala sam lezati
2018 🩷
2021 💙
16.6. ➕
Low risk, 🩷
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji