Proljetne bebe 2026.🌷🍒🐣🍓🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Štrudlica
    20. Rujan 2025. 09:54

Aha sad vidim tvoje sedmice  ja procitala sedmog tjedna 🤣

Zebra
    20. Rujan 2025. 11:36

Sassy, tocno o tome pricam. I ne samo da se mora medicinski tim pripremiti, ovo daje šansu i cijeloj obitelji da se koliko-toliko pripremi, rodenje djeteta je dovoljno velika i stresna promjena u zivotu svake obitelji, a kad se na to nadodaju neke teskoce, razina stresa jako raste, pogotovo ako obitelj nije upoznata sa stanjem i prognozama djeteta. Naravno da postoji brdo stvari koje u trudnoci i na samom porodu mogu poci po zlu, i na to se nitko ne moze pripremiti, ali barem ovo na sto se moze daje pocetnu sigurnost. Mislim da se danas NIPT cesto gleda kao "ili je sve super ili idem na pobacaj", a zapravo postoji milijun nijansi i odluka i informiranja, educiranja i promisljanja izmedu, nije sve tako crno-bijelo. Kroz svoj sam radni vijek radila s puno klinaca s razlicitim genetskim sindromima koji su unatoc pozitivnom niptu i amniocentezi tu, i nagledala sam se svacega, od savrseno skladnih obitelji koje je to iskustvo ojacalo, do raspada brakova i cijelih obitelji.. tako da apsolutno podrzavam svaki izbor i svaku odluku, ali smatram da je bolje imati cim vise informacija je moguce 🙂
    Sto se tice mucnina i povracanja, ja isto ujutro izbacim samo kiselinu prakticki + malo vode koju popijem 🫣🤢
    + probadanja i zatezanja i dalje povremeno, s tim da sad vec osjecam bebu pa kad se cudno namjesti imam i dosta pritisak na odredene dijelove trbuha. Ah, jos samo 153 dana 😅😅😅😅

👩🏻 34
    🧑🏼 40
    👧🏼 8/2023.
    #2 krećemo 04./2025.
    ➕ 12.6. 🥳
    UZV 4.7. ❤️ 7+0
    UZV 8.8. ❤️ 12+0
    13.8. Qualified360 - stiže nam curka 💖
    ⏳ UZV 06.10.

• Toncica24
    20. Rujan 2025. 11:54

Bolove jake u preponama ,umor nenormalan .Jedva cekam pregled…

1.8.2021 Curetak stigao 💗

• overthinkertiti
    20. Rujan 2025. 12:07

Sassy - imam lagane bolove koji su počeli prije par dana u donjem dijelu trbuha koji nasreću ne traju dugo i nisu prečesti. Kako nisu jaki i česti nisam išla doktoru.  Vodim se time da bebica raste i da si pravi mjesto :)
    Jedino što mi je bilo neobično je bila nekakav tupa bol u pupku, ali je to bilo samo jedan dan.

• bebach04
    21. Rujan 2025. 08:37

Drage djevojke, pomagajte, molim vas.
    S vremena na vrijeme me zna uhvatiti nesanica pa kroz noć odspavam 5-6 sati, ali ovu noć je bilo najgore do sad. Spavala sam svega sat i pol. Prije spavanja sam popila magnezij i čašu toplog mlijeka, ali nije pomoglo. Magnezij mi je opustio mišiće, ali je zato mozak radio sto na sat.
    Ništa me posebno ne muči, osim standardnih trudničkih tegoba i pitanja, ali spavati ne mogu.
    Sigurno je to i dijelom jer uzimam utrogestan koji mi podiže razinu progesterona pa hormini divljaju.
    Kako si pomoći u tim situacijama? Molim vas za savjet.

• a2025
    21. Rujan 2025. 09:22

bebach04

S vremena na vrijeme me zna uhvatiti nesanica pa kroz noć odspavam 5-6 sati, ali ovu noć je bilo najgore do sad. Spavala sam svega sat i pol. Prije spavanja sam popila magnezij i čašu toplog mlijeka, ali nije pomoglo. Magnezij mi je opustio mišiće, ali je zato mozak radio sto na sat.
    Ništa me posebno ne muči, osim standardnih trudničkih tegoba i pitanja, ali spavati ne mogu.
    Sigurno je to i dijelom jer uzimam utrogestan koji mi podiže razinu progesterona pa hormini divljaju.

Jutro, ja nemam savjet jer je meni skoro svaka noc neprospavana. Uzimala sam utrogestan na poc trudnoce i spavala sam isto kao i sada, tako da mi on nije utjecao na san
    Spasava me sto vise ne radim i onda si odspavam tako oko 6h zaspem pa do 8,8.30h i poslijepodne nekih sat vremena ako uspijem…. Drugi savjet nemam.. mislila sam napuniti baterije prije nego dode bebica, ali ja se probudim umornija nego kad legnem

👩‍❤️‍👨2013
    Spontani 6/2021 💔
    ➕11.06.
    UZV ⏳27.06. 6+5🐣
    UZV ⏳ 04.09. 16+6 🥰 sin 🩵
    UZV 3D/Anomaly ⏳ 02.10. 🤰🏼🙏🏻
    UZV ⏳ 30.10.
    Due date 🙏🏻🙏🏻 13.02. 🙏🏻🙏🏻

Bella_le
    21. Rujan 2025. 09:32

bebach04

Nemam ti savjet jer se s iatim mucim, zaspim navecer bez problema, ali kroz noc se budim jako cesto i onda mi treba jako dugo da zaspim nazad tako da sam preko dana premorena

2018 🩷
    2021 💙
    16.6. ➕
    Low risk, 🩷

Sreca4
    21. Rujan 2025. 10:55

Samo da vas pozdravim sve 🥰 nadam se da ste dobro,da su bebice super i cestitam svima na odlicnim pregledima🥰
    Ja sam ovih dana jako lose,svako malo povracam,jedva sama sa sobom bavim.
    Zelim vam svima lijepu nedjelju🌸

• Čupkica
    21. Rujan 2025. 13:06

Ja isto nemam neki savjet za spavanje.. Takoder uzimam Utrogestan i donedavno sam uz njega i duphaston pila i nisam imala problema sa spavanjem kao sto pisete. Probaj reci na pregledu mozda ginek ima neki savjet. 

Mene muci krvarenje iz nosa, danas je bas bilo koma, nikako stat 🤦🏼‍♀️ 

23.7. ➕
    28.8. imamo ❤️
    Stize nam curica 🩷

sassy
    21. Rujan 2025. 13:50

Sreca04 drzi se, nadam se da ne budu trajale predugo te mucnine 🙏 

Sto se tice spavanja manje spavam sad u drugom trimestru, obicno ustajem rano, svako jutro u 4 ko da imam alarm xD al nastavim do bar 6

2021 Baby girl 💕
    03/25 biohemijska 💔
    06/25 Baby girl 💕

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani