Proljetne bebe 2026.🌷🍒🐣🍓🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Toncica24
    19. Rujan 2025. 13:20

Bozidarkica

Lullaby

Pa ja gledam Veritas to je nekih 650 eur za neki srednji. Stvarno nije puno 380 eur.

Bozidarkica sto je bilo? Mislis da je stres lose utjecao?

Ja sam prvu trudnocu radila do puna 4mj trudnoce iako mi je dr vikala da stanem raditi zbog zdravstvenih problema i jako stresnog posla. Sada se nadam sto dulje raditi, ne da mi se pasti na naknadu za komplikacije. Racunam bar do 6mj kad bi izdrzala, pa malo godisnji, malo komplikacije.

Stresirala sam se na poslu i svi simptomi su mi bili gori tad + pobrala sam tu gadnu prehladu s temperaturom i patila se bez tableta bez ičega 3 dana, mjerila temperaturu svaki sat da ne pređe 38 Itd. 100% sam sigurna da mi je od stresa pao imunitet i da sam se razbolila tad.
    A glupača živim i radim u De gdje je 100% plaćeno bolovanje za trudnice kao “čuvanje”. Išla sam s najboljom namjerom na posao a sef je išao debil

Bas grozno,razumim te.Jel ti prosla prehlada/temp sama od sebe?

1.8.2021 Curetak stigao 💗

Lullaby
    19. Rujan 2025. 14:06

Ja od velikih stvari ne trebam nista. Jedino komodu za presvlacenje al to cu uzeti mozda u ikei ili tako nesto. Ne da mi se to bas puno placati jer mi je drugo dijete iliti zadnje. 
    Ja kolica imam Peg Perego Ypsi. Meni su top bila, ali mana je manja kosara, a sportski dio nema nulti polozaj. Tako da sam umetala u taj dio za guzu neki poplunic smotan i preko je isla zimska vreca. Ali su uska samo 51 cm, nisu preteska. Tad mi je to bilo bitno jer smo bili u malom stanu.

👦🏻 37
    👩🏻 36
    👶🏻 4

Lullaby
    19. Rujan 2025. 14:48

Ja sam se narucila na farbanje jer ne mogu vise sijeda biti. Kaze frizerka da su im sve boje bez amonijaka. Valjda je to onda ok🫣

👦🏻 37
    👩🏻 36
    👶🏻 4

• Čupkica
    19. Rujan 2025. 15:41

Ja sam bacila oko online ako ima nekog popusta jer sam si pikirala mozda sada jastuk uzet. Na kraju ga nasla za 15€ manje na Amazona pa smo tamo uzeli 😄
    Mi cemo kupovat tamo od 1. mjeseca. 

Bozidarkica cuvaj se! Tvoje dijete i ti ste sada najbitniji. Sefovi dodu i produ 

23.7. ➕
    28.8. imamo ❤️
    Stize nam curica 🩷

• dasii
    19. Rujan 2025. 16:50

Pozdrav cure, 
    Ima li neka od vas ovih dana probavnih tegoba i ucestala povracanja? Mi smo nocas zavrsili na hitnoj na infuzijama radi ucestalog proljeva i povracanja, doktor kaze samo viroza izgleda da se dosta ljudi  javljalo s istim tegobama. Danima se osjecam kao da me vlak pregazio, kud imam mucnine jos i ovo jedva sta jedem do jucer mi se i voda gadila. Malo je lakse od infuzije ali i dalje nemam nesto apetita a znam da moram pripaziti. S obzirom da druge bolove i krvarenja nisu bila prisutna a u utorak 23. Mi je pregled zakljucili smo da necemo radit danas pregled. I onako u neizvjesnosti cekam iduci radi prosla dva gdje se sve odvijalo vrlo sporo, bez ja nih potvrda da ova trudnoca ide u dobrom smjeru osim beta koje su bile super...mozda sam i zbog tog malo napeta i nervozna pa me sve sastavilo 😣

🧔🏻‍♂️36 👩30
    🏁 01/2022
    ➕07/2022 ~ 08/2022 💔10 tt blighted ovum
    ➕12/2023 - 01/2024 💔 7tt missed ab.
    📃 normozoospermia
    📃 kariogrami uredni
    📃 pai1 heterozigot, mthfr heterozigot
    📃 nema elemenata za zgrušavanje krvi
    📃 nalazi krvi, hormoni, stitnjaca kao i brisevi uredni
    ➕ 8/2024, otkucaji. Na 8 tt nema otkucaja 💔👼🏻
    1.IVF KBC OS 02/25 stimulirani Rekovelle + orgalutran = 5 blastica --> ET 15.02 jedne blastice ❌
    6,7,8 mj pauza od ET-a
    ➕29.08 spontana trudnoća

Bozidarkica
    19. Rujan 2025. 17:13

Prošla je prehlada sama od sebe ali još uvijek vučem. 

Hvala na brizi cure 😘
    Čuvajte se i vi sve! Javim se u pon nakon pregleda. 

👰1993
    🤵1992

Zebra
    19. Rujan 2025. 18:18

Bozidarkica

Ja za sad ne mislim raditi testove (nipt, nifty).
    Ne znam, čini mi se malo beskoristan s obzirom da jeautizam je 5–10 puta češćiod svih trisomija zajedno. Znaci i kad misliš da je sve ok, do 2-3 godine djeteta to nećemo znati 😕

Moram ovo komentirati kao netko tko radi s djecom s teskocama. NIPT apsolutno nije beskoristan, moze detektirati neke genetske sindrome koji nisu spojivi sa zivotom (recimo Edwards, koji ima katastrofalnu prognozu i ako se i beba rodi ziva, vecina ih umre u prvih par tjedana, jako rijetko koja prezivi duze od godine dana, uz velika ostecenja). Svi obicno misle da je NIPT samo testiranje na Downov sindrom, koji je zapravo najbolji moguci rezultat u nizu losih. Naravno, svaciji je osobni odabir sto bi i kako postupio da dobije neke od tih rezultata, ali meni koja imam uzasno teske trudnoce je nepojmljivo muciti 9 mjeseci svoje tijelo i bebu znajuci da su joj sanse za ikakav zivot ravne nuli 😔 tako da je za mene radenje NIPTa bilo vazno za donijeti neke teske odluke. 
    Sto se tice autizma, dobar strucnjak moze primijetiti znakove vec i prije djetetovih 6 mjeseci, tako da je 2-3 godine puno prekasno 🙂 ali na to se ionako ne moze utjecati, kao ni na brdo stvari koje se mogu dogoditi tijekom poroda, ali to je vec neka druga tema 🙂 tako da su my 2 cents da NIPT apsolutno preporucam svima koji si ga financijski mogu priustiti. Ne rjesava sve probleme i nedoumice, ali jako umiri panicni mozak 🙂

👩🏻 34
    🧑🏼 40
    👧🏼 8/2023.
    #2 krećemo 04./2025.
    ➕ 12.6. 🥳
    UZV 4.7. ❤️ 7+0
    UZV 8.8. ❤️ 12+0
    13.8. Qualified360 - stiže nam curka 💖
    ⏳ UZV 06.10.

• overthinkertiti
    19. Rujan 2025. 19:01

Bok cure, ima li koja da je imala mučnine i povraćala ali da ništa nije povraćala? Mene to i dalje muči a u 16.tt sam. Baš zna biti frustrirajuće 

sassy
    20. Rujan 2025. 09:22

Zebra

Bozidarkica

Ja za sad ne mislim raditi testove (nipt, nifty).
    Ne znam, čini mi se malo beskoristan s obzirom da jeautizam je 5–10 puta češćiod svih trisomija zajedno. Znaci i kad misliš da je sve ok, do 2-3 godine djeteta to nećemo znati 😕

Moram ovo komentirati kao netko tko radi s djecom s teskocama. NIPT apsolutno nije beskoristan, moze detektirati neke genetske sindrome koji nisu spojivi sa zivotom (recimo Edwards, koji ima katastrofalnu prognozu i ako se i beba rodi ziva, vecina ih umre u prvih par tjedana, jako rijetko koja prezivi duze od godine dana, uz velika ostecenja). Svi obicno misle da je NIPT samo testiranje na Downov sindrom, koji je zapravo najbolji moguci rezultat u nizu losih. Naravno, svaciji je osobni odabir sto bi i kako postupio da dobije neke od tih rezultata, ali meni koja imam uzasno teske trudnoce je nepojmljivo muciti 9 mjeseci svoje tijelo i bebu znajuci da su joj sanse za ikakav zivot ravne nuli 😔 tako da je za mene radenje NIPTa bilo vazno za donijeti neke teske odluke.
    Sto se tice autizma, dobar strucnjak moze primijetiti znakove vec i prije djetetovih 6 mjeseci, tako da je 2-3 godine puno prekasno 🙂 ali na to se ionako ne moze utjecati, kao ni na brdo stvari koje se mogu dogoditi tijekom poroda, ali to je vec neka druga tema 🙂 tako da su my 2 cents da NIPT apsolutno preporucam svima koji si ga financijski mogu priustiti. Ne rjesava sve probleme i nedoumice, ali jako umiri panicni mozak 🙂

Slazem se s ovim.
    Dodatno kako su meni objasnili, dobro je znati da i ako dijete ima neku poteskocu da pri porodu imaju poseban tim i posebnu pripremu kako bi osigurali odmah sve sto treba bebi.

Ja nisam radila u prvoj trudnoci jer sam bila mladja al ove god punim 35 pa sam se ipak odlucila, posebno nakon zadnjeg spontanog.

Opet svako zna najbolje za sebe procijeniti - nije obavezan.

Overthinkrrtiti - jesam ja imala stalno nagone na povracanje iako nist nije izlazilo jer nista nije bilo u stomaku. Ako bi potrajalo povratila bih zuc/kiselinu sta god to. Ove sedmice su mi ti nagoni dosta smanjili se kao i mucnine. Jos su tu al za razliku od prosle sedmice mnogo bolje. Nadam se da isceznu.

Cure koje ste oko moje sedmice, osjecate li vi povremeno probadanje dole i kao neki pritisak/trnjenje? Generalno imate li nekih boluckanja u stomaku?

2021 Baby girl 💕
    03/25 biohemijska 💔
    06/25 Baby girl 💕

Štrudlica
    20. Rujan 2025. 09:53

Sassy ja sam 6+4, do prije 3 dana sam osjecala grceve, ali sad su prestali i pocele mucnine i povracanja. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani