Malena hvala ti za info, pogledat ću to ulje.
Imstah sad si me baš prepala xD. Ja imam ogroman strah od poroda i tog pucanja i boli…Sad sam u fazi prikupljanja svih informacija oko ulja, prehrane, tjelovježbe kako bih koliko toliko olakšala sebi porod, ali naravno ništa nije garancija.
Mrva ja isto imam tempirane u 4 ujutro, sve se uroti, želudac, stomak, mokrenje, mučnina xD Ja sam isto čula za pršut i dimljeni losos, jer nisu termički obrađeni pa ih izbjegavam. Ostalu hranu jedem, ovisno što se mom želucu jede :D
Tina, smeđarenje je normalno, sve dok nisu jaki bolovi i svježa krv. Svakako se javi dr da budeš mirnija :)
Ajme ja sam jela dvije veceri za redom prsut, ne znam zasto- inace ga i ne jedem- ali me bas nesto vukao.
Valjda nece nista bit🫣
Ja od hrane izbjegavam mozzarelu, fetu, tunu, sirovu ribu i meso. Evo od danas i prsut😫
2015 👼🏻
2016 👦🏼
Imstah sad si me baš prepala xD. Ja imam ogroman strah od poroda i tog pucanja i boli…Sad sam u fazi prikupljanja svih informacija oko ulja, prehrane, tjelovježbe kako bih koliko toliko olakšala sebi porod, ali naravno ništa nije garancija.
Mrva ja isto imam tempirane u 4 ujutro, sve se uroti, želudac, stomak, mokrenje, mučnina xD Ja sam isto čula za pršut i dimljeni losos, jer nisu termički obrađeni pa ih izbjegavam. Ostalu hranu jedem, ovisno što se mom želucu jede :D
Tina, smeđarenje je normalno, sve dok nisu jaki bolovi i svježa krv. Svakako se javi dr da budeš mirnija :)
Ajme ja sam jela dvije veceri za redom prsut, ne znam zasto- inace ga i ne jedem- ali me bas nesto vukao.
Valjda nece nista bit🫣
Ja od hrane izbjegavam mozzarelu, fetu, tunu, sirovu ribu i meso. Evo od danas i prsut😫
Zasto mozzarelu i fetu? Meni su to jedne od rijetkih stvari od kojih ne povracam.
🙋🏻♀️36, PCOS
🙋🏻♂️33
👶 3/2024
Valjda nece nista bit🫣
Zasto mozzarelu i fetu? Meni su to jedne od rijetkih stvari od kojih ne povracam.
Meni za sad najvise i pasu mlijecne stvari i povrce sve ostalo izbacim prije nego sta sam unila u sebe 🤢🤢🤢
Radimo na bebi od 14.10.22'
🧔32
👸29
👩❤️👨 29.11.22'
Pa ja vam svima zavidim na 1, 2, 3 broja većim grudima. Moje nisu ni maknule, niti namjeravaju izgleda.
Meni su prvo grudi buknile…a toliko su bolne uff
Nezz jel. Ko zna cime je najbolje stomak mazat jer inace sam sklona strijama
Ja sam mazala sa Šaljić masti i uljem iz dma onaj za mame trudnice. Al ja sam mišljenja da ako ćeš popucati neće ti ništa previše spriječiti.
Ja vec imam strija koje su se bile povukle, u pubertetu sam se naglo nadebljala pa sam. Popucala...
A mazat cu necim i nadat se da necu popucat 😂😂
Samo moram otic u endokrinologa da mi th korigira jer mi je tsh 4
🧔32
👸29
👩❤️👨 29.11.22'
I mi smo upravo s pregleda, sve kako treba i trudnoća odgovara tjednima.
Moram vaditi krv idući tjedan i krvnu grupu.
Ja sam i poprištavila i podlakavila u mjesec dana nenormalno. Valjda će se s vremenom hormoni malo smiriti.
Što se tiče mazanja međice, to se radi tek tamo od cca 35. tjedna ako se ne varam. Ranije ne.
Mislim da je i to pucanje i strije i sise kako ti grah padne.
Evo netko rodi bebu od 2200 i popuca a netko izbaci tenk od 5kg pa ništa.
U prvoj sam se mazala uljima od prvog dana, svu posteljinu i pidjame unistila i opet dobila nešto strija po trbuhu i to zadnja 2 tjedna. A hodala sam nauljena po cijele dane i noći jer nisam htjela strije 😂
Cestitam na urednom pregledu 🤗
Ja moram samo jos krvnu grupu izvadit
🧔32
👸29
👩❤️👨 29.11.22'
Plavonebo, da to je baš kako ti grah padne. Aha znači tek pred kraj se maže međica, hvala ti za info. Bit ćemo uljne, prištave i dlakave xD
Sandra zašto feta i mozzarela? :( Ma neće ti bit ništa od par komadića pršuta, sad znaš za ubuduće :). Ja sam isto prije par večeriju smazala meze u prijatelja, pršuta, slanine, kobase...i sljedeći dan pročitam ovo za pršut xD
Moja trenutna prehrana je svašta... ovisno šta želudac blagoslovi da mogu pojest. To može biti čokolada, kruška, zobene s bananom, čokolino, rižoto s povrćem, kebab......jako raznoliko. Potrudit ću se oko prehrane samo da mi prođu mučnine. I da ne zaboravim, neizostavna coca cola iz limenke koja mi malo pogura hranu xD Nastojim pojest 1xtjedno ribu, u Fisheriji uzmem 1 filet orade i to mi bude dovoljno uz blitvu. Kavu sam prestala pit jer mi smrdi...
👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
🧑 1991. Sve ok
Poliklinika IVF
12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
Panorama low risk - Boy 💙
Plavo nebo, yupiiiii bas mi je drago zbog pregleda❤️
Procitala sam jos u prvoj trudnoci da ih treba izbjegavati zbog listerije, iskreno nisam puno ni proucavala to jer tada ih nisam ni jela ni voljela. Medjutim sad bi dala sve za malo feta sira, pa me slobodno razuvjerite cinjenicama🤣 a i sutra cu pitati na pregledu jel to sve istina🤣 imam predivnu doktoricu
Sto se tice pucanja u trudnoci, ja sam prije 7 godina rodila bebana od 5 kg i bila sam sivana od glave do pete🤣 ali sam drugi dan od poroda sjedila normalno i punti mi nikad nisu radili problem. Trbuh mi je bio ogromaaaaaan, svi su me pitali jesu blizanci- a na trbuhu nemam nijednu striju. Mazala sam se kako bih se sjetila. Dok su mi naprimjer nakon 2 godine dojenja grudi prepune strija, iznerviram se svaki put kad ih pogledam🤣🤣🤣
Tako da doslovno je kako ti padne grah- i genetika je tu bitna.
2015 👼🏻
2016 👦🏼
Joj I ja zatrudnila sa 88, znači bit ću preko stotke na porodu 😅
Strija imam iz prošle trudnoće ko u priči, a jebiga i mama ih ima puno, kao šta cure kažu, nažalost čista genetika. Mislim da sam mogla od 30 tjedana nadalje ležati u kadi losiona i da bi ih i dalje dobila.
Zelena nemoj se bojati poroda, boli stvarno šta je je, ali prođe i onda ti ostane u pamćenju ko super dan. Ovaj put ću probati vježbati disanje, neke meditacijske tehnike opuštanja, porođajnu jogu i to, da me pusti strah i da se mogu opustiti. Nekako mi je to i lijepo, ta sva bol i sve, ono doslovno novi život donosimo na svijet ko šta su sve majke do sad u povijesti svemira, hoću ovaj put probat nekako opuštenije i uživat u procesu. Iako boli. Fakat jako boli 🤣🤣
Da smo bar u nekoj zemlji di je porod kod kuće ok i podržan, mislim da bi mi to bilo nekako najdraže, zapravo mi od svega najveću tremu rade te bolnice, više od bolova, pucanja itd.
Lijepi pozdrav, ja vas tu i tamo pratim, spadam po datumu ipak pod zimske bebe. Al bi se htjela osvrnuti na temu prehrane jer nikad dosta informacija. Ja sam prvoj trudnoći izgubila bebu u 36. tjednu trudnoće zbog Listerije, jela sam sve, mislila sam ako je iz dućana da je sigurno. Nije sigurno, baš je danas u Jutarnjem izašao članak da su neki kuleni povučeni jer je nađena Listeria. Najveći problem jer upozorenje dolazi kasno, kad je proizvod već u dućanu, netko ga je kupio i jeo. Bilo bi logično da se sve provjerava prije nego završi u dućanu, al loša je politika. Osim toga, kontrola hrane u državi nam je u banani (radim u toj struci pa znam) i da se radi kak treba našlo bi se toga puno više. Najopasniji su suhomesnati proizvodi (pršut, kulen, kobasice, špek i slično), ako vam se jako jede termički obradite (ja stavim na kruh i zapečem u pečnici ako mi se baš jako jede), osim toga svježi sirevi (feta i mozzarela nisu problem samo treba čitati deklaraciju da su od pasteriziranog mlijeka), ne kupovati sir na placu od kumica i slično, opasno je i neoprano povrće, Listeria može često biti u salati. Ne želim vam raditi neku paniku, al uvijek me vuče da podijelim svoje iskustvo pa možda sprječim da se desi ono što se meni desilo. i da napomenem nisam imala apsolutno nikakvih simptoma, naknadno mi je u brisu cerviksa dokazana Listeria (ona se ne može vidjeti u običnom brisu jer treba posebnu podlogu da raste i pretragu radi jedno HZJZ uz napomenu da se tražui Listeria).
Imstah, i kod mene ista stvar. Meni bolnice odnosno rodiliste u ovom slucaju izazivaju neviđenu jezu. Doslovno me uhvati panika cim pomislim na rodiliste.
A porod ko porod- proci ce. Dok naprimjer trudnoca traje godinaaaamaaaaaaa🤣🤣🤣
2015 👼🏻
2016 👦🏼
Sortiraj odgovore
Najstariji