Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • tear_of_happiness
    04. Ožujak 2024. 09:30

Bananica80

Baby 3, ja svoju imunologiju cekam minimalno 3 tjedna a nekad i 2 mjeseca (ovisi o pretrazi). Nadam se da je krace kod tebe. Al svakako ljepse da si doma 😄
    Ostale cure, pricale smo o osjecanju bebe- netko vise netko manje. A mene zanima za vas koje osjecate bebu uvijek u isto doba dana, jel je uvijek osjecate istim intenzitetom? Il se to mijenja. Ne znam sto je znak za alarm u visim tjednima (36). Ako recimo uvijek osjecam udarce/mrdanja solidno jako u 20h, ako mi se se dogodi jedan dan da ne osjetim - jel to odmah za trk na hitnu ili je oke pricekati sat dva tri i tek onda na hitnu ako nema kretanja?

Moj je bio rutinaš, mogao si sat po njemu namjestit. Javljanje ujutro, popodne i navečer uvijek u isto doba ista jačina. Kako raste i ima manje mjesta promijenio mu se i tempo javljanja i sad to više nisu udarci nego migoljenja i struganja iznutra, ne znam kako da ti drugačije objasnim. Iz tog razloga moj ginek teži brojanju pokreta 3 puta dnevno nakon velikih obroka. Legneš na bok i moraš imati 10 pokreta u 1h. Qko ih nabrojiš u 10, 20 min brojanje je gotovo, ne ležiš dok se nw iapuca cijelih sat vr. Ali ako imaš 6 pokreta u 1h to je malo, onda pojedeš čokoladicu i produžiš brojanje još sat vremena. Ako i u idućih sat vr bude 6 pokreta to se računa kao smanjena aktivnost djeteta i to je znak za uzbunu. Ako ih ima više, sve ok. Oni sad često spavaju, pripremaju se za ritam vani. Eto, nadam se da sam malo pomogla. 😊

33👙 36🩳
    MPO 6/23, 4.7. ➕️

• lalllla
    04. Ožujak 2024. 09:30

Bananica80

Baby 3, ja svoju imunologiju cekam minimalno 3 tjedna a nekad i 2 mjeseca (ovisi o pretrazi). Nadam se da je krace kod tebe. Al svakako ljepse da si doma 😄
    Ostale cure, pricale smo o osjecanju bebe- netko vise netko manje. A mene zanima za vas koje osjecate bebu uvijek u isto doba dana, jel je uvijek osjecate istim intenzitetom? Il se to mijenja. Ne znam sto je znak za alarm u visim tjednima (36). Ako recimo uvijek osjecam udarce/mrdanja solidno jako u 20h, ako mi se se dogodi jedan dan da ne osjetim - jel to odmah za trk na hitnu ili je oke pricekati sat dva tri i tek onda na hitnu ako nema kretanja?

Ni meni nije isto svaki dan niti je intenzitet isti, ovisno i o onome cime se ja bavim tokom dana … zabrinula bi se npr kad ju nebi cijeli dan osjetila nimalo , ovako osjetim skoro u svakom dobu dana po malo , nekad vise, ovisi kazem.. ali mislim da je i u vecim tjednima da se primire i pripremaju za porod Pa su malo manje aktivnije.. kako kome isto😀

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png

• tear_of_happiness
    04. Ožujak 2024. 09:32

Baby drago mi je da ideš doma svojim dečkima 🥳🫂

33👙 36🩳
    MPO 6/23, 4.7. ➕️

Anica88
    04. Ožujak 2024. 09:43

tear_of_happiness

Bananica80

Moj je bio rutinaš, mogao si sat po njemu namjestit. Javljanje ujutro, popodne i navečer uvijek u isto doba ista jačina. Kako raste i ima manje mjesta promijenio mu se i tempo javljanja i sad to više nisu udarci nego migoljenja i struganja iznutra, ne znam kako da ti drugačije objasnim. Iz tog razloga moj ginek teži brojanju pokreta 3 puta dnevno nakon velikih obroka. Legneš na bok i moraš imati 10 pokreta u 1h. Qko ih nabrojiš u 10, 20 min brojanje je gotovo, ne ležiš dok se nw iapuca cijelih sat vr. Ali ako imaš 6 pokreta u 1h to je malo, onda pojedeš čokoladicu i produžiš brojanje još sat vremena. Ako i u idućih sat vr bude 6 pokreta to se računa kao smanjena aktivnost djeteta i to je znak za uzbunu. Ako ih ima više, sve ok. Oni sad često spavaju, pripremaju se za ritam vani. Eto, nadam se da sam malo pomogla. 😊

Da tako brojim, bila bi skoro svaki dan na hitnoj 😆
    Moja je cijeli trudnocu mirnija. Sva sreca pa mi nitko nije objasnio brojanje

🙋🏻‍♀️36, PCOS
    🙋🏻‍♂️33
    👶 3/2024

Anica88
    04. Ožujak 2024. 09:45

Vjerojatno ovisi od bebe do bebe, ali i koliko je mama aktivna. Ja tokom dana nikad ne lezim sat vremena odjednom, a kad nesto radim, ona je mirna

🙋🏻‍♀️36, PCOS
    🙋🏻‍♂️33
    👶 3/2024

• tear_of_happiness
    04. Ožujak 2024. 10:04

Anica88

Vjerojatno ovisi od bebe do bebe, ali i koliko je mama aktivna. Ja tokom dana nikad ne lezim sat vremena odjednom, a kad nesto radim, ona je mirna

A gle meni se još nije dogodilo da ležim 1h za 10 pokreta, to nabrojim ful brzo i maknem to s brige. Puno puta tijekom trudničkog tečaja su naglasili da je u visokim tjednima to jedini način kako pomoći bebi u slučaju da nešto krene u loše, a kako sam ja štreber volim to odraditi, glava mi je mirnija. Ja isto ne brojim poslije obroka jer mi je on miran kad pojedem, poludi malo kasnije. Ali svaki dan 3 puta pobrojim, nekad ležećki nekad sjedećki 😅 sad mi se sve manje toga da radit pa nije teško nać vrijeme za to 🤣

33👙 36🩳
    MPO 6/23, 4.7. ➕️

• Baby.nb.3
    04. Ožujak 2024. 10:07

Evo obavila ctg i uzv, sve je u redu, za 2 tjedna kontrola, porod 35-36 tjedana, pogotovo ako titar idući put naraste, sad sam 30tt. Jer kod moje imunizacije se stvari kompliciraju pred kraj (ima više vrsta) i sigurnije je da je bebica vadi nego da se što dogodi u 38tt npr. Ovako mu možda neće trebati ni inkubator ni nikakvi postupci, ali naravno, pratimo. Uzbuđenje raste! 😍😍

💔💔💔 3 missed ab
    💙 prva mrva
    💙 šašavko
    💔💔 2 missed ab
    💙 Hrabri Palčić

• Sandra25
    04. Ožujak 2024. 10:38

Tear of happiness, da tako brojim pokrete na hitnu bi isla dva puta dnevno. Moj nema tocno vrijeme kad udara niti isti intezitet. Meni je samo bitno da ga osjetim dovoljno puta tijekom dana. Naprimjer u prvoj trudnoci moj me maleni lupao samo navecer i po noci. Ujutro kad bi dosli na ctg ponavljala bi ga 10 puta jer on jednostavno nije bio aktivan u to doba. Tako da mislim da su ti udarci od bebe do bebe razliciti.
    Ja sam nocas prelose spavala, pa sam se digla spremit malog za skolu i nesto pojest i vratila se odspavat. Sad sam odspavala sat vremena i idem se tusirati i spremiti za pregled sada u 11:30. 
    Nadam se da ce sve biti oo😀🙌🏻

2015 👼🏻
    2016 👦🏼

Bela23
    04. Ožujak 2024. 10:48

Baby.nr3- bas mi je drago da je sve ok i da su te pustili. Vec si 30-ti tt tako da jos malo.

Ja dns imam pregled u TA pa me bas zanima dta ce mi reci. Obzirom da sam vec otvorena 3 cm ja bi volila da sam sr jos malo otvorila. 🤣🙈

6/21 👧🏼
    6/23 👼🏼 7tt
    03/24 ⏳

LaLa20
    04. Ožujak 2024. 11:06

Cure, jel normalno da mi je beba jucer i danas toliko aktivna da doslovno ne prodje 15 minuta da je mir? Doslovno imam osjecaj da ce izac kroz desnu stranu trbuha… Inace nije tako pre aktivan? 😅

Panorama low risk 〰️💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.