Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Anica88

Broj poruka: 530

Prijavi adminu

MissMagic1

Žene, kako se borite protiv nemirnih nogu? Već par noći me rasturaju: ne mogu pronaći položaj u kojemu bih mogla zaspati, imam ih potrebu micati, gotovo da je neugodnost na granici s boli i poglavito je u predjelu listova, od ispod koljena. Uglavnom se po noći budim zbog pririska na mjehur pa ne usput uhvati i grč u jednom ili oba lista (E to je ful bolno i dosta traje dok misic ne olabavi). Svaku vecer, kada krenu neugodnosti, masiram listove s kremama za “umorne nogel (sadrže mentol pa me “dekoncentriranu” malo). Pokušavam držati noge na jastuku na visini ali ne pomaže. Pijem magnezij citrat 375 mg dnevno, ne pomaze. Pijem i Donat, isto ne pomaže. Umjereno se krećem kroz dan. Nosim ortopedske uloske. Bas me žalosti, ne mogu se naspavati pa san nadoknađujem kroz dan, ali nisam svaki dan u prilici nadoknaditi. Već preko dva sata pokušavam poduzeti nešto kako bih usnula i ne ide mi. Svaki savjet je dobrodošao! Ginekolog kaže da je to normalno (nije mi neka utjeha). Pijem prenatalne vitamine koje sadrže Fe.

MissMagic1

Žene, kako se borite protiv nemirnih nogu? Već par noći me rasturaju: ne mogu pronaći položaj u kojemu bih mogla zaspati, imam ih potrebu micati, gotovo da je neugodnost na granici s boli i poglavito je u predjelu listova, od ispod koljena. Uglavnom se po noći budim zbog pririska na mjehur pa ne usput uhvati i grč u jednom ili oba lista (E to je ful bolno i dosta traje dok misic ne olabavi). Svaku vecer, kada krenu neugodnosti, masiram listove s kremama za “umorne nogel (sadrže mentol pa me “dekoncentriranu” malo). Pokušavam držati noge na jastuku na visini ali ne pomaže. Pijem magnezij citrat 375 mg dnevno, ne pomaze. Pijem i Donat, isto ne pomaže. Umjereno se krećem kroz dan. Nosim ortopedske uloske. Bas me žalosti, ne mogu se naspavati pa san nadoknađujem kroz dan, ali nisam svaki dan u prilici nadoknaditi. Već preko dva sata pokušavam poduzeti nešto kako bih usnula i ne ide mi. Svaki savjet je dobrodošao! Ginekolog kaže da je to normalno (nije mi neka utjeha). Pijem prenatalne vitamine koje sadrže Fe.

Probaj poduplati dozu magnezija

🙋🏻‍♀️35, PCOS
    🙋🏻‍♂️32
    Trudimo se od 3/23 ▫️ 7.7. + ▫️ 13.7. beta 1004 ▫️UZV 18.7. sve je ok :) ▫️ UZV 28.7. ❤️ ▫️ Panorama low risk 🩷

• BlackRose

Broj poruka: 448

Prijavi adminu

MissMagic1

Mozda da probas bas otici na masazu. Ja sam jedno vrijeme imala jako ceste grceve (nevezano za trudnocu) i magnezij mi je bio od slabe pomoci. Kad sam otisla na masazu di mi je bas posteno razmasirala listove, bila sam mirna jedno duze vrijeme. I maserka mi je rekla da su mi misici jako napeti te da se uopce ne cudi da me grci stalno. Sad bi opet trebala ici. Masaza mi bas nije bila najugodnija jer su me listovi boljeli na doslovno svaki pritisak, ali sa svakom sljedecom su boljeli manje i na kraju mi je bas pasala masaza 🙂

• Sandra25

Broj poruka: 699

Prijavi adminu

MissMagic1

Umorne noge nemaju nikakve veze sa magnezijom nego sa zeljezom. Imala sam ih u prosloj trudnoci i mucila se ko pas dok nisam saznala da to znaci manjak zeljezo. Kupila sam na svoju ruku tada zeljezo od solgara i odmah nakon dva dana je stalo. Sada pijem tardyferol i u ovoj trudnoci ih nemam.

2015 👼🏻
    2016 👦🏼

Yellowsubmarine

Broj poruka: 417

Prijavi adminu

Kako opcenito podnosite odmaranje/lezanje? Ja sam ko pribijena macka, sve me zivo boli 😵‍💫😅

• Sandra25

Broj poruka: 699

Prijavi adminu

Yellowsubmarine

Kako opcenito podnosite odmaranje/lezanje? Ja sam ko pribijena macka, sve me zivo boli 😵‍💫😅

Najgore mi pada lezanje. Dok setam dobro sam, dok nesto raduckam po kuci ok je, cim malo duze sjedim ili legnem odmah teze disem, tesko hvatam zrak , sve me boli, utrne mi neki dio tijela🤣🤣 i tako….

2015 👼🏻
    2016 👦🏼

• Anica88

Broj poruka: 530

Prijavi adminu

Yellowsubmarine

Bas moras lezati? Ja kombiniram lezanje i hodanje pa je ok. Pomazu mi trudnicki jastuk i lopta za pilates. Sjedenje na stolici i kaucu minje jako tesko

🙋🏻‍♀️35, PCOS
    🙋🏻‍♂️32
    Trudimo se od 3/23 ▫️ 7.7. + ▫️ 13.7. beta 1004 ▫️UZV 18.7. sve je ok :) ▫️ UZV 28.7. ❤️ ▫️ Panorama low risk 🩷

• 12345M

Broj poruka: 327

Prijavi adminu

Omg napisala sam vam ovdje svoj kratki sadrzaj i napise mi komentar predugacak i izbrise sve i sad bas nemam volje pisat sve ispocetka, tipkala sam 10 minuta najmanje 

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;54;28/st/20240220/dt/6/n/Arton/k/253f/age.png

• 12345M

Prijavi adminu

Napisat cu ukratko sta sam prije opisala detaljno
    -ne osjeti se otvaranje kao da se bas nesto siri dole, nego trudovi postaju bolniji, meni su do 5cm bili izdrzljivi, od 5-7 sam vec morala drzgacije disat i vise me bolilo, od 7-10 sam doslovno padala u nesvjest između trudova i vristala dokle god traje trud, bez decka nebi izdrzala iovako sam vristala da ne mogu vise i da nemam snage jer su mi trudovi krenuli oko 9 navecer i trajali do dva popodne i nisam smjela nista jest
    -dok je trajo zlatni sat decko izvadio cokoladu iz dzepa i nasopo me tom cokoladom da me malo digne iz mrtvih, vidio mu se strah u faci jer mi nije mogao pomoc nikako osim sto mi je govorio da disem i da izdrzim jos malo i da ja to mogu hahah
    -meni je 15 kom ulozaka, 5 jednokratnih gacica, 3 spavacice i carape bilo sve sto sam koristila u ta dva dana sto sam bila tamo, s tim da su mi i to nudili da mi daju svoje
    -jos mi je trebao rucnik i gel za tusiranje, cetkica i pasta za zube i to je to, ogrtac, grudnjaci i ostalo nisam ni izvadila
    -ona pjena za perineum mi je bas jakoooooo pomogla, odma ti bude lakse cim stavis ulozak
    -dojenje i bradavice: ova stvar je skuplja al hladi i bradavice postanu kao gumene i sisanje uopce ne boli, ja ih drzim jedne cijeli dan pa nakon dojenja vracam
    https://mojaljekarna.hr/njega-trudnice-i-mame/861-bioclin-multi-mam-komprese-za-grudi-8714207821208.html

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;54;28/st/20240220/dt/6/n/Arton/k/253f/age.png

• 12345M

Prijavi adminu

Sto se tice mog oporavka, prva dva dana u bolnici, okej, nije strasno, teze se krecem al jos me pere adrenalin, peklo je jako tijekom pisanja zbog unutarnjih savova i prestalo me tek sedmi dan, sad me boli cijeli taj misoc dole kako se vraca nazad, osjecam se da je uže nego je bilo prije 😂 prvih 3-4 dana nisam mogka kontrolirat pišanje neg kad mi se pripisa ne stignem ni do wca vec pocne curit dobro pa su oni chico ulosci tak ogromni, uopce vise ne krvarim jako samo iscuri vise kad osjetim grceve(kao trudove) sto je znam da se unutra vraca sve na mjesto
    Ponekad me znaju uhvatit i kao trudovi dok sisa i to je isto znak da se maternica vraca, mene je uplasilo dok nisam pitala sestre sta je to

• 12345M

Prijavi adminu

Nas mali Arton je super, cekamo jos da glava poslje vakuma splasne, jos se malo vidi oteklina, place, jede i prdi 😂 udebljao se i presao kilazu sa poroda, da moze mislim da bi trco, non stop dize glavu, rita se nogama i rukama i okrece se u kreveticu, ja ga stavim na bok probudim se on na leđima i ruke iznad ili na glavi, 
    Ja sam jako cmizdrava i prvih par dana su mi suze isle non stop, pa sam tako plakala jer beba jos ne vidi (dok mu se ne prociste oci), jer sam mislila da macak misli da sam ga zanemarila, i tako zbog glupavih razloga, bas su me prale emocije i plakala bi i jer mi fali moja mama (koja je bila pola sata prije tog kod nas) 

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.