Evo i mene s pregleda! Sve je dobro, cerviks održan i ima 37 mm. Beba je nisko i jako aktivna, zato i imam tolike bolove dok hodam. Skače skoro stalno. Okrenula se glavom dolje za porod, nadam se da bude tako i ostala jer je već mjesec dana u tom položaju. Sve je super, pregled imam opet 27. 03. Curka je sad teška 1780 grama, čini mi se čak malo manja od prve moje cure u tim tjednima. Yellowsubmarine koliko je tvoj težak usporedbe radi? I da, ima hrpu guste kose, već skoro 3 cm 🤣. Biti će baš čupavica 😊.
Moj je u tjedan dana dobio cca 300g ( ne znam kako 😅), i ima sada cca malo manje od 2000g. I da znas da me je iznenadilo, to je vise nego sto je prvi mali imao tocno u tim danima, mene trta da ne bude prevelik jer sam sa prvim dosta rezana a imao 3140g 😅
Vjezbe- nisam bas pokusavala, prosli put sam pitala ginekologa za vjezbe, on ne vjeruje u to, kaze da ako ce se okrenut, okrenut ce se. Ocito svak ima neko svoje misljenje 🤷🏼♀️ Cak mislim da je moj prije 2 dana bio dole glavom pa se vratio 🤷🏼♀️
Bh kontrakcije - sto se njih tice, i ja sam skuzila da je gore punog mjehura. I cak kad spavam sa trudnickim jastukom kao da se puno nagnem na trbuh i tada mi se zgrci. Ovaj dio sa aktivnosti bebe stvarno ima logike 😀
Da li ima netko ovdje tko je uradio puno uzv pregleda u trudnoći? Ja sam jučer brojala i uradila sam ih previše. Prva dva puta sam bila u kratkom razmaku, prvo samo vidjeli miješak pa za par dana da li kuca srce. Dalje, vodila sam trudnoću kod socijalnog radi bolovanja i dodatno kod svog privatnog liječnika znači svaki mjesec dva puta. Radila onaj veliki Anomaly scen, zatim nekoliko puta u trudnoći završila u bolnici na uzvu, jednom zbog prometne nezgode, dva puta zbog virusa, i nedavno ležala u bolnici zbog urinarne infekcije 3 dana, gdjr su mi 2 puta radili ultrazvuk.
Mislim sveukupno 18 puta da sam radila uzv.
Jučer naiđem na članak o štetnosti uzva na bebin mozak i PaaaaF, ode moje spavanje, moja bezbrižnost i sve u ……
Ima li netko da zna nekoga da je uradio 100 uzv pregleda a da je beba ok i da je sve uredu? Takav netko mi sada treba 🤦🏻♀️
Ne postoje dokazi o stetnosti uzv u trodnoci tako da se mozes smiriti. S prvom curom sam imala jako puno ultrazvuka i evo je, za 3 mj puni 6 godina. Jako je pametna za svoju dob i zdrava je curica. Tako da stvarno nemas brige 😊
Mislim da me pocelo loviti "trudnicko ludilo" 🥴 danas sam cistila prematalicu i spricala sve zivo sa dezinficijensom, kao obrisati cu poslije kad dezinficijens prodjeluje (prema uputama na njemu) sa mokrom krpom. I onda me uhvatila panika da to sto ja prebrisem sa mokrom krpom nije dovoljno i da mi bebac moze unijeti tko zna kakve kemikalije u sebe. Naravno, sjetila sam se nakon sto sam pospricala sve 🙈 i onda sam poslije jedno 10 puta prolazila sve sa mokrom krpom, vlaznim maramicama, salvetama, da bi zakljucila da ni to mozda nije bilo dovoljno i da cu police oblijepit papirom pa da robica ne ide drito na njih. A onda sam se sjetila da sam prije mjesec dana napravila istu stvar sa ormarom di je oblekica i kupaonskim ormaricem di su rucnici 😱 pa sam sad to krenula "napadati" sa vodom i ponovno prati robicu 🙄 mislim da sam stvarno sad u kategoriji neke luđakinje 😅 muz me gleda i samo kaze "hormoni" 🤣 nisam inace ovako neuravnotezena 🙃 valjda kako idem prema kraju trudnoce mi padaju svakakva ludila na pamet. Eto, imala sam potrebu podijeliti malo moje psihoze 😅
Sortiraj odgovore
Najstariji