Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Bananica80

Broj poruka: 431

Prijavi adminu

Oni bejbi watcheri rade isto na princip ultrazvuka, samo nemaju sliku. Pa zene ih koriste jako puno u trudnoci i nikom nista. Naletila sam i ja jos prije na takve clanke, al sam onda potrazila jos malo i nasla i znanstvene radove i provjerene stranice gdje su mitovi o stetnom uzv "debunked".

Yellowsubmarine

Broj poruka: 417

Prijavi adminu

Mary36

Evo i mene s pregleda! Sve je dobro, cerviks održan i ima 37 mm. Beba je nisko i jako aktivna, zato i imam tolike bolove dok hodam. Skače skoro stalno. Okrenula se glavom dolje za porod, nadam se da bude tako i ostala jer je već mjesec dana u tom položaju. Sve je super, pregled imam opet 27. 03. Curka je sad teška 1780 grama, čini mi se čak malo manja od prve moje cure u tim tjednima. Yellowsubmarine koliko je tvoj težak usporedbe radi? I da, ima hrpu guste kose, već skoro 3 cm 🤣. Biti će baš čupavica 😊.

Moj je u tjedan dana dobio cca 300g ( ne znam kako 😅), i ima sada cca malo manje od 2000g. I da znas da me je iznenadilo, to je vise nego sto je prvi mali imao tocno u tim danima, mene trta da ne bude prevelik jer sam sa prvim dosta rezana a imao 3140g 😅
    Vjezbe- nisam bas pokusavala, prosli put sam pitala ginekologa za vjezbe, on ne vjeruje u to, kaze da ako ce se okrenut, okrenut ce se. Ocito svak ima neko svoje misljenje 🤷🏼‍♀️ Cak mislim da je moj prije 2 dana bio dole glavom pa se vratio 🤷🏼‍♀️
    Bh kontrakcije - sto se njih tice, i ja sam skuzila da je gore punog mjehura. I cak kad spavam sa trudnickim jastukom kao da se puno nagnem na trbuh i tada mi se zgrci. Ovaj dio sa aktivnosti bebe stvarno ima logike 😀

• Baby.nb.3

Broj poruka: 343

Prijavi adminu

Ne može biti previše uzv u trudnoći, to ne šteti bebi, relax 😘

💔💔💔 3 missed ab
    💙 prva mrva
    💙 šašavko
    💔💔 2 missed ab
    💙 Hrabri Palčić

Mary36

Broj poruka: 1463

Prijavi adminu

Yellowsubmarine moja prva kćer je imala 2200 s 33 tjedna, a rodila se s 3600. Nisu me rezali i imala sam tri šava samo, malo sam popucala. Sve mi se čini da će ova curka biti sitnija, što je super što se tiče poroda.

• BlackRose

Broj poruka: 448

Prijavi adminu

sisy

Da li ima netko ovdje tko je uradio puno uzv pregleda u trudnoći? Ja sam jučer brojala i uradila sam ih previše. Prva dva puta sam bila u kratkom razmaku, prvo samo vidjeli miješak pa za par dana da li kuca srce. Dalje, vodila sam trudnoću kod socijalnog radi bolovanja i dodatno kod svog privatnog liječnika znači svaki mjesec dva puta. Radila onaj veliki Anomaly scen, zatim nekoliko puta u trudnoći završila u bolnici na uzvu, jednom zbog prometne nezgode, dva puta zbog virusa, i nedavno ležala u bolnici zbog urinarne infekcije 3 dana, gdjr su mi 2 puta radili ultrazvuk.
    Mislim sveukupno 18 puta da sam radila uzv.
    Jučer naiđem na članak o štetnosti uzva na bebin mozak i PaaaaF, ode moje spavanje, moja bezbrižnost i sve u ……
    Ima li netko da zna nekoga da je uradio 100 uzv pregleda a da je beba ok i da je sve uredu? Takav netko mi sada treba 🤦🏻‍♀️

Ne postoje dokazi o stetnosti uzv u trodnoci tako da se mozes smiriti. S prvom curom sam imala jako puno ultrazvuka i evo je, za 3 mj puni 6 godina. Jako je pametna za svoju dob i zdrava je curica. Tako da stvarno nemas brige 😊

• BlackRose

Broj poruka: 448

Prijavi adminu

Sad sam bas isla gledati koliko mi je izmjerena beba u prosloj trudnoci. 😅 sa 33+4 je izmjereni oko 2200g, rođen s 39+3 sa 3240g. Sad imam pregled s 33+1 pa me bas zanima koliko bude sad mala izmjerena 😄

• Baby.nb.3

Prijavi adminu

Obično su oko 32tt 1800-2000gr, ali to se sve može jako razlikovati. Zato se neki u terminu rode sa 2.5kg, a neki sa 4.5kg 😅
    Uostalom, i mi smo svi različiti, neki imaju 50kg, a neki 80kg i eto nas, živi i zdravi 🥰

💔💔💔 3 missed ab
    💙 prva mrva
    💙 šašavko
    💔💔 2 missed ab
    💙 Hrabri Palčić

Yellowsubmarine

Broj poruka: 417

Prijavi adminu

3 tjedna prije poroda, moj prvi sin procijenjen na 3600g. Nisam znala kud cu sa sobom misleci se koliki je biti do termina. Rodila sa 3140g. Tako da sve je to varljivo i moze se faliti 😄

• Bananica80

Broj poruka: 431

Prijavi adminu

Mislim da me pocelo loviti "trudnicko ludilo" 🥴 danas sam cistila prematalicu i spricala sve zivo sa dezinficijensom, kao obrisati cu poslije kad dezinficijens prodjeluje (prema uputama na njemu) sa mokrom krpom. I onda me uhvatila panika da to sto ja prebrisem sa mokrom krpom nije dovoljno i da mi bebac moze unijeti tko zna kakve kemikalije u sebe. Naravno, sjetila sam se nakon sto sam pospricala sve 🙈 i onda sam poslije jedno 10 puta prolazila sve sa mokrom krpom, vlaznim maramicama, salvetama, da bi zakljucila da ni to mozda nije bilo dovoljno i da cu police oblijepit papirom pa da robica ne ide drito na njih. A onda sam se sjetila da sam prije mjesec dana napravila istu stvar sa ormarom di je oblekica i kupaonskim ormaricem di su rucnici 😱 pa sam sad to krenula "napadati" sa vodom i ponovno prati robicu 🙄 mislim da sam stvarno sad u kategoriji neke luđakinje 😅 muz me gleda i samo kaze "hormoni" 🤣 nisam inace ovako neuravnotezena 🙃 valjda kako idem prema kraju trudnoce mi padaju svakakva ludila na pamet. Eto, imala sam potrebu podijeliti malo moje psihoze 😅

• Baby.nb.3

Prijavi adminu

Bananica, bome to je stvarno poseban level, kao da vidim sebe prvi put 🤦
    Sad kad se vratim iz bolnice ću oprati svu robu i složiti, sa ne bi bilo nešto ranije, a ako čeka 2 mjeseca ništa joj neće biti 👍

💔💔💔 3 missed ab
    💙 prva mrva
    💙 šašavko
    💔💔 2 missed ab
    💙 Hrabri Palčić

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.