Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Pohana_Tikvica11
    14. Kolovoz 2023. 08:54

Malena1122

Lista pregleda:sisy16.8
    April16.8
    Sunce1217.8
    meriii317.8
    Imstah18.8
    marinela291118.8
    lucijaa_21.8
    MAD ROSE23.8
    Bela2323.8
    Martinaaa_23.8
    Lucy0824.8
    Zelena12328.8
    TeMamadius28.8
    Mrva110429.8
    JagodicaBobica9605.09
    sirenita5.9
    Cvita_beba247.9
    Jakasam11.9

Da se i ja ubacim, meni je pregled 25.8. 

• Imstah
    14. Kolovoz 2023. 09:01

Ufffff mogla bi ja pohat uskoro tikvice, baš ti je dobar nick 😆 mam sam ogladnila

• Pohana_Tikvica11
    14. Kolovoz 2023. 09:20

Imstah

Ufffff mogla bi ja pohat uskoro tikvice, baš ti je dobar nick 😆 mam sam ogladnila

sad sam i ja gladna.... obavezno posalji feedback za babywatcher... i ja bi ga uzela mozda... s tim da sam ja u prosloj trudnoci koristila stetoskop, ali ne čuje se bas tako dobro...

• Imstah
    14. Kolovoz 2023. 10:47

čula sam fino srce (nakon prvotnog straha jer sam morala dosta muljat po trbuhu da čujem bebin, a ne samo svoj), aaaaaali prebrz je, 180 veli. a trebalo bi bit 160-170tak u ovim tjednima. naravno sad guglanje, fetalna tahikardija, povećana šansa za kromosomskim anomalijama, ovo ono... fakat nisam normalna 

sad radim vježbe disanja i pokušavam se smirit  imam mini anomaly u petak, valjda ću izdržat do onda

Anica88
    14. Kolovoz 2023. 10:56

plavonebo

sisy

plavonebo

Vi s glavoboljama jel mjerite tlak redovito? Možda je do tlaka

Da, nizak mi je, ali cijeli zivot mi je nizak, naucila sam životi s takim tlakom

Ma da al si sad trudna tako da to još teže padne tijelu.

Da, ali uz nizak tlak obicno idu vrtoglavice, a uz visok glavobolja

🙋🏻‍♀️36, PCOS
    🙋🏻‍♂️33
    👶 3/2024

• lucijaa_
    14. Kolovoz 2023. 13:21

Imstah

čula sam fino srce (nakon prvotnog straha jer sam morala dosta muljat po trbuhu da čujem bebin, a ne samo svoj), aaaaaali prebrz je, 180 veli. a trebalo bi bit 160-170tak u ovim tjednima. naravno sad guglanje, fetalna tahikardija, povećana šansa za kromosomskim anomalijama, ovo ono… fakat nisam normalna

sad radim vježbe disanja i pokušavam se smiritimam mini anomaly u petak, valjda ću izdržat do onda

Jesi jela čokoladu ili nešto slatko? Ne mora biti da je odmah loše, možda je samo bebač u tom trenutku bio mrvu aktivniji pa evo većih otkucaja. Jel ti veličina bebe točno odgovara tjednima? Tipa ja sam danas 12+0, a po uzvu kasnim 3-4-5 dana (kako koji put, najčešće 4) pa moguće i da ti je bebica samo mala za sad. A i 180 nije tako strašno, mislim da bi problem bio 190-200. Nastavi si pratiti malo češće pa ćeš vidjeti da li je ovo možda zato što si i ti bila uzbuđena ili su stvarno stalno brzi otkucaji. 

Ja sam danas uspjela prvi put naći otkucaje i presretna sam. Pokušavam već tjedan dana i nisam mogla naći apsolutno ništa osim svog pulsa i nekog jako jako sporog pulsa oko 40, to nemam pojma što je. Danas sam našla 166, bio je baš stabilan puls, odlično se čuo i čak mi je pisala i frekvencija tako da sam presretna. Baš sam se iznenadila jer još jučer nisam mogla ništa naći. 

Lucy08
    14. Kolovoz 2023. 13:40

Imstah

čula sam fino srce (nakon prvotnog straha jer sam morala dosta muljat po trbuhu da čujem bebin, a ne samo svoj), aaaaaali prebrz je, 180 veli. a trebalo bi bit 160-170tak u ovim tjednima. naravno sad guglanje, fetalna tahikardija, povećana šansa za kromosomskim anomalijama, ovo ono… fakat nisam normalna

sad radim vježbe disanja i pokušavam se smiritimam mini anomaly u petak, valjda ću izdržat do onda

U kojim si tjednu? Jesi ponovila, jel sad ok?

🙋‍♀️ 1988. - zdrava, AMH 35, trombofilija (Andol 100)
    🧔 1983. - azoospermia, FSH 32.6, testosteron 7.4
    Polik. CITO: 05.2022. m-tesse ✔️🔝🥳
    06.22. ICSI 6🥚 ET 2 trodnevna✖️💔
    09.22. FET(2🐧) ✖️💔💔
    5./23. histeroskopija ✔️
    6./23. 2. ICSI 11🥚 29.6.ET 2 trod (3d🐧🐧+ B🐧) 10dpt➕️ beta 14dpt 134.5, 16dpt 351.3, 1. UZV 💙 👶Nifty ✔️♂️ 21.3.'24. 👨‍👩‍👦

Zelena123
    14. Kolovoz 2023. 15:35

Pozdrav žene kako ste mi? Malo sam bila off preko vikenda. Mučnine, žgaravica i grčevi i dalje prisutni. Jedva čekam 12 tjedana da prođe kako bih opet uživala u hrani :) Nadam se da ću tada i manje piškiti, pogotovo po noći. Mislim da sam sinoć ustala 7 puta.
    Plavo nebo, mislila sam baš na rokovnik, kao dnevnik trudnoće. Od kad sam trudna na fejsu mi stalno iskaču trudničke stvari pa sam ugledala i rokovnik. Iako realno mogu i sama to napraviti, mamipare na svakom koraku xD.
    Sisy mene je pitao dr je li želim duphaston ili utriće, ja rekla duphaston jer mi se neda 3 puta dnevno vaginalete stavljat, meni je to tako mrsko, pa onda kad počne izlazit onaj sadržaj, ne mogu znači..Vidjela sam puno reklama za prenatalne masaže, možda da to pogledaš?  Moja mama ima čitav život nizak tlak, njoj pomogne jedna žlica vegete sa toplom vodom. I izbjegava mliječne proizvode i češnjak, Možda ti pomogne :)
    Julie žao mi je
    Martina dobrodošla! Velika borba je iza vas, neka vas prati uredna trudnoća :)

Ja nisam imala odnose od transfera, odnosno od 07.07... previše se bojim, a muž ludi, Iskreno od ovih mučnina i nemam volju, grudi me bole samo što me pogleda xD. Hahaha Sisy umirem za tehnike, tako si me nasmijala. Trebala bih i ja svom nabacit osmijeh na lice, krajnje je vrijeme.
    Sirenita dobrodošla! Vau treće :D Imaš super razmak između djece :)
    Sunce žao mi je, istuguj, isplači i hrabro dalje!
    Jagodice nadam se da će iščeznut mučnine, glavobolje i sve glupe nuspojave :)
    Meri ja ti isto imam ta probadanja. Znaju se pojačat kad idem na veću nuždu xD. Sasvim su normalna ne brini, dok nema svježe krvi.
    Imstah super za baby watcher, drago mi je da funkcionira. Možeš uvijek provjeriti što radi beba :)
    Lucy drago mi je da ti je bolje, žao mi je zbog smeđarenja. Probajte se još malo strpiti, kasnije neki nježniji položaji.

Ja planiram na sljedećem pregledu pitati dr smijem li ići na neke trudničke vježbe. Ide li itko na nešto takvo? Čini mi se jako zanimljivo i mislim da ima pozitivan ishod i prilikom poroda, odnosno da možda bude malo lakše. Ima li netko iskustva? :)

👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
    🧑 1991. Sve ok
    Poliklinika IVF
    12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
    Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
    19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
    Panorama low risk - Boy 💙

MAD ROSE
    14. Kolovoz 2023. 15:40

sisy

meriii3

Imam pitanje, imate li jake grčeve, meni su stalno prisutni neki blagi grčevi al danas pridvečer sam osjetila baš jake grčeve, kao neko probadanje, inače imam bolne menstruacije i bilo je nalik tome i trajalo svega tri minute… Jel to okej ili je razlog za brigu, još nisam išla na prvi pregled..

Probadanja su normalna na početku trudnoće, kao i menga bolovi. Dok nema krvi i jakih grčeva koji ne prestaju sve je uredu.

Kao sto sam vec napisala, mene uzasno mucili grcevi i probadanja u ovoj trudnoci od samog početka tako da sam i na hitnu zavrsila od straha, ali onda me dr malo smirio i objasnio da mogu slobodno popiti i pol lekadola ako bas jako boli i od onda pijem redovno magnezij i sve se to malo ublazilo. Dr mi je isto tako rekao da ako bol nakon nekog mirovanja prode, ugl znaci da je sve ok a ako se počnu pojacavati da onda dodem opet. Grčevi mogu doci i zbog opstipacije, koju takoder ja u ovoj trudnoci imam stalno, pa se gledam hraniti juhama na maksimalno a i pocinju friske smokve pa i one pomazu 😊😊

-05.02.2010. Ancica ❤️
    -18.09.2013. Bubach 🏎️
    - 03.02.2016. Kokica 🦄

Bela23
    14. Kolovoz 2023. 18:24

Cure jel ima koja dole neke tupe bolove? Ja sam dns malo u panici obzirom na proslu trudnocu. Dns imam neke tupe bolove u predjelu maternice ali ne stalno na mahove. Nzn kako bi ih opisala nisu grcevi nego bas mogu prstom uprijeti u tocku ti me boli. 😵‍💫😵‍💫

6/21 👧🏼
    6/23 👼🏼 7tt
    03/24 ⏳

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.