Ja sam vecinu trudnoce imala zabranj sexa i jedino me ginekolog svaki mjesec pipao da vidi cervix 😅
Kad smo kod toga, mene je taj vaginalni pregled svaki put bolio i nije mi jasno zasto to trebaTo je drugo. Nemam nikakve zabrane i imam perioda kad bi mogla svaki dan 😂 po takvom bi se trebala puno ranije poroditi, a zacementirana sam poprilicno.
Sto se tice bolnog pregleda, postoji mogucnost da si previse suha dolje. Navodno se to zna desiti u trudnoci i zbog toga nekim zenama nije ni ugodan sex u tom periodu
A ne znam bas da sam suha, cijelo vrijeme imam jak vodenasti iscjedak 🤷♀️
🙋🏻♀️36, PCOS
🙋🏻♂️33
👶 3/2024
Dajte malo slike vase trbusine da vidim dal je moj stvarno tako nisko i zadole ili nije 😂. Stalno gledam slike od sina i mogu rec da ni na dan poroda mi trbuh nije bio toliko spusten kao sada…https://ibb.co/tm2HTb3
Moj je vise gore od tvojega, skroz pod sisama. Ali rado bi da se konacno spusti 😆
🙋🏻♀️36, PCOS
🙋🏻♂️33
👶 3/2024
Dajte malo slike vase trbusine da vidim dal je moj stvarno tako nisko i zadole ili nije 😂. Stalno gledam slike od sina i mogu rec da ni na dan poroda mi trbuh nije bio toliko spusten kao sada…https://ibb.co/tm2HTb3Moj je vise gore od tvojega, skroz pod sisama. Ali rado bi da se konacno spusti 😆
Ma u principu mislim da ni to nema veze s tim kad ces rodit 🙈 meni je za sina bio skoro u grlu hahaha doslovno kad mi je pukla voda imam sliku bio je skroz gore 5 puta vise nego sad pa sam rodila 8 sati nakon toga 🤷🏼♀️
👩🏼 27 g, 👦🏻 34 g 12/2020 missed 6tt
Baby Vito 🩵 37+3 ( 19.12.2021)
12.07.2022. ➕
Panorama low risk ✅ It’s a girl 🎀
Moja gin je takodjer jako protiv vaginalnog pregleda, kako je netko napisao (sorry zaboravila sam tko😉 to je zastarjeli sistem, sve se vidi preko UTZ i vaginalni pregled moze dovesti samo stetu, raskrvariti nas dolje i izazvati prijevremeno otvaranje. To je teorija moje gin, meni pase🤷♀️
Mene cak ni na proslom progledu (u 38. tt) nije gledala vaginalno. Samo u slucaju nekog problema gledaju..
👩 33
👨35
09/22 Missed Ab, 10. tt, prva T 👼🙏😢 TSH 1,5 (Euthyrox terapija, prvi nalaz 3,6)
6/2023➕🌈❤️🙏
Panorama Low risk, it’s a girl🩷💞
Zadnji vaginalni UZV je bio oko 12tog tjedna, od tada samo preko stomaka, ali svaki put mi provjerava cerviks prstima.Pitanje za vas koje ste oprale robu - da li se na dječjoj robici skidaju ove unutarnje/ušivne etikete? Djeluju mi dosta velike, a opet na nekim mi samo tu pišu veličine, pa ne znam jel se to miče? :D
Haha ovo se i ja mislim. Dobila sam dosta robice (koristene) i skoro sve imaju unutrasnje etikete - sto mi je super jer znam koje sam brojeve dobila. Pa onda valjda ne smeta to bebi (ako nije smetalo prijasnjim vlasnicima) 😀 Vaginalne preglede sam imala stalno do zadnjeg (sa 32tt) i to su mi radili cervikometriju i gledali zatvorenost. Iskreno mi je to odgovaralo jer me u manjim tjednima (20-32 tjedana) bilo strah prijevremenog otvaranja i insuficijencije cerviksa, i bilo mi je super znat da je sve oke. A sad zadnji pregled nisu radili vaginalno, valjda nije toliko bitno vise jel se otvaram... Ne mislim da su ti pregledi drama, ako nema zabrane seksa, ne vidim kako bi mogli biti "stetniji" od seksa.. 😀
Dajte malo slike vase trbusine da vidim dal je moj stvarno tako nisko i zadole ili nije 😂. Stalno gledam slike od sina i mogu rec da ni na dan poroda mi trbuh nije bio toliko spusten kao sada…https://ibb.co/tm2HTb3Moj je vise gore od tvojega, skroz pod sisama. Ali rado bi da se konacno spusti 😆Ma u principu mislim da ni to nema veze s tim kad ces rodit 🙈 meni je za sina bio skoro u grlu hahaha doslovno kad mi je pukla voda imam sliku bio je skroz gore 5 puta vise nego sad pa sam rodila 8 sati nakon toga 🤷🏼♀️
Znam da nema veze s time kad ces roditi, ali ima veze sa zgaravicom i mucninama
🙋🏻♀️36, PCOS
🙋🏻♂️33
👶 3/2024
Ja u ovoj trudnoci nisam imala nijedan vaginalni pregled. Mene na pocetku pregleda sa uzv vaginalnim i kaze “zatvorena si, super” i onda me pregleda uzv preko trbuha i to je to.
Dok u prosloj trudnoci bi me tadasnja doktorica svako 3 tjedna pregledavala vaginalno na pocetku i imala je toliko “tesku ruku” da bi nakon svakog pregleda krvarila. Prenila sam sina 7 dana i u rađaonu usla zacimentirana tako da to ocito nista ne znaci. I moj trbuh je skroz nisko naspram tvoga Maso, i tako mi je bilo i u prvoj trudnoci.
2015 👼🏻
2016 👦🏼
Zadnji vaginalni UZV je bio oko 12tog tjedna, od tada samo preko stomaka, ali svaki put mi provjerava cerviks prstima.Pitanje za vas koje ste oprale robu - da li se na dječjoj robici skidaju ove unutarnje/ušivne etikete? Djeluju mi dosta velike, a opet na nekim mi samo tu pišu veličine, pa ne znam jel se to miče? :DHaha ovo se i ja mislim. Dobila sam dosta robice (koristene) i skoro sve imaju unutrasnje etikete - sto mi je super jer znam koje sam brojeve dobila. Pa onda valjda ne smeta to bebi (ako nije smetalo prijasnjim vlasnicima) 😀 Vaginalne preglede sam imala stalno do zadnjeg (sa 32tt) i to su mi radili cervikometriju i gledali zatvorenost. Iskreno mi je to odgovaralo jer me u manjim tjednima (20-32 tjedana) bilo strah prijevremenog otvaranja i insuficijencije cerviksa, i bilo mi je super znat da je sve oke. A sad zadnji pregled nisu radili vaginalno, valjda nije toliko bitno vise jel se otvaram… Ne mislim da su ti pregledi drama, ako nema zabrane seksa, ne vidim kako bi mogli biti "stetniji" od seksa.. 😀
Upravo to. Cijelo vrijeme pokusavam posloziti u glavi zasto bi provjera cervixa prstom bila opasnija od sexa, ali mi nikako nije jasno 🙈 sve je to ista rupa 😅
Drugo je ako su odnosi zabranjeni, onda mi je skroz razumljivo.
Sto se robice tice, etikete skidam samo ako su one "tvrde". Ostalo ostavljam i nije im smetalo
Zadnji vaginalni UZV je bio oko 12tog tjedna, od tada samo preko stomaka, ali svaki put mi provjerava cerviks prstima.Pitanje za vas koje ste oprale robu - da li se na dječjoj robici skidaju ove unutarnje/ušivne etikete? Djeluju mi dosta velike, a opet na nekim mi samo tu pišu veličine, pa ne znam jel se to miče? :DHaha ovo se i ja mislim. Dobila sam dosta robice (koristene) i skoro sve imaju unutrasnje etikete - sto mi je super jer znam koje sam brojeve dobila. Pa onda valjda ne smeta to bebi (ako nije smetalo prijasnjim vlasnicima) 😀 Vaginalne preglede sam imala stalno do zadnjeg (sa 32tt) i to su mi radili cervikometriju i gledali zatvorenost. Iskreno mi je to odgovaralo jer me u manjim tjednima (20-32 tjedana) bilo strah prijevremenog otvaranja i insuficijencije cerviksa, i bilo mi je super znat da je sve oke. A sad zadnji pregled nisu radili vaginalno, valjda nije toliko bitno vise jel se otvaram… Ne mislim da su ti pregledi drama, ako nema zabrane seksa, ne vidim kako bi mogli biti "stetniji" od seksa.. 😀Upravo to. Cijelo vrijeme pokusavam posloziti u glavi zasto bi provjera cervixa prstom bila opasnija od sexa, ali mi nikako nije jasno 🙈 sve je to ista rupa 😅
Drugo je ako su odnosi zabranjeni, onda mi je skroz razumljivo.
Zato što “prčkaju” prstima po cerviksu, postoji mogućnost oštećenja (vidiš da neke cure kažu da su krvarile iza takvog pregleda) ili prijenosa bakterija iz nižeg sloja rodnice.
Nije baš da se u seksu doslovno isto događa.
Mislim vani su to zastarijele prakse i ne rade se ti pregledi kroz trudnoću ako je sve uredno.
2020. 👦🏻
Sortiraj odgovore
Najstariji