Mene je do nekog 12.-13. tt gledao i vaginalno UZV, a od tad samo preko trbuha. Napomene svaki put da ako se ne bude dobro vidio cervix da će i vaginalno, ali dobro se vidi svaki put i preko trbuha pa nema potrebe.
2020. 👦🏻
Cure kad ste imale zadnji vaginalni pregled? U prošloj trudnoci su me gledali bar 3 -4 x u ovoj ni jednom od početka kad je raden vaginalni uzv i to je to 😅🧐Mene svaki put gleda vaginalno, uzme uzorak za razmaz na mikroskopu cemu li vec i pogleda jesam li otvorena. Pregled svako 4 tjedna je dosad bio
Hm, mene u ovoj trudnoci nisu ni gledali. Sve si kontam da ni ne gledaju jer znaju da ce uskoro biti carski pa onda ne pridaju vaznost tomu 🫣 jer svakako i da krene nesto nece dozvoliti prirodni porod ali opet me cudi da ni jednom nisu pregledali ahhaha
6.4.22 ➕
11/22 ♥️😍🤵31 👰29
Mene je samo jednom vaginalno gledala privatna gin, da izmjeri cerviks. S obzirom da idem na carski ne čačkaju niti kad sam u bolnici po par dana.
Sretno svima danas ako se nekome nešto pokrenulo 😍
💔💔💔 3 missed ab
💙 prva mrva
💙 šašavko
💔💔 2 missed ab
💙 Hrabri Palčić
Mene svaki put gledaju jesam li otvorena, kakav je cervix itd. Sad čak svaki tjedan iako je stabilno nalaz “za prst”. Užasno me živcira taj pregled i znam da kad sam počela dolaziti na preglede sam imala wtf moment jer u filmovima je to izgledalo idilično - uzv preko trbuha, nula neugodnosti a ovako svaki put prsti i ispipavanje… nikad mi cervix nije mjeren uzv-om niti igdje stoji njegova mjera. Valjda svaki liječnik ima svoj modus operandi.
baby development in progress ~ 14.3.24.
Mene svaki put gledaju jesam li otvorena, kakav je cervix itd. Sad čak svaki tjedan iako je stabilno nalaz “za prst”. Užasno me živcira taj pregled i znam da kad sam počela dolaziti na preglede sam imala wtf moment jer u filmovima je to izgledalo idilično - uzv preko trbuha, nula neugodnostia ovako svaki put prsti i ispipavanje… nikad mi cervix nije mjeren uzv-om niti igdje stoji njegova mjera. Valjda svaki liječnik ima svoj modus operandi.
A stvarno nepotrebno “prčkanje” jer se ugl. vidi na UZV i preko trbuha cervix. Meni ga baš pokaže svaki put i izmjeri. Isto mi je i u prošloj trudnoći druga privatna gin.
Baš neki zastarjeli modus operandi.
Ok, kužim u trudničkoj ambulanti pred kraj kad mjere otvaranje ili ako je neki problem bio tokom trudnoće, ali inače redovno u fiziološkoj trudnoći ne vidim potrebu.
2020. 👦🏻
Meni su samo u 20 tt radili cervikometriju vaginalno, inače isto sve mjere i provjere preko trbuha. Sad na idućem pregledu već i očekujem da će gledati dolje dali se šta događa, i moraju mi uzeti uzorak za onaj bris.
33👙 36🩳
MPO 6/23, 4.7. ➕️
Meni provjerava svaka 3 tjedna kako dolazim na pregled. Ne vidim neki problem u tome jer mi ne gura nikakve instrumente unutra (ako i provjerava iscjedak na taj nacin, to bude pri samom ulazu), a ovako se po takvom nebi smjeli ni sexati 🤷♀️
Ja sam vecinu trudnoce imala zabranj sexa i jedino me ginekolog svaki mjesec pipao da vidi cervix 😅
Kad smo kod toga, mene je taj vaginalni pregled svaki put bolio i nije mi jasno zasto to treba
🙋🏻♀️36, PCOS
🙋🏻♂️33
👶 3/2024
Cure kad ste imale zadnji vaginalni pregled? U prošloj trudnoci su me gledali bar 3 -4 x u ovoj ni jednom od početka kad je raden vaginalni uzv i to je to 😅🧐
Mene svaki put vaginalno pregleda. Pregled imam svaka 3 tjedna…
👩🏼 27 g, 👦🏻 34 g 12/2020 missed 6tt
Baby Vito 🩵 37+3 ( 19.12.2021)
12.07.2022. ➕
Panorama low risk ✅ It’s a girl 🎀
Ja sam vecinu trudnoce imala zabranj sexa i jedino me ginekolog svaki mjesec pipao da vidi cervix 😅
Kad smo kod toga, mene je taj vaginalni pregled svaki put bolio i nije mi jasno zasto to treba
Stvarno nikad ali nikad me taj pregled nije bolio 🤷🏼♀️ doktor je bas ultra njezan i to odradim bez problema , a i zanima me svaki put sta se desava 😂
👩🏼 27 g, 👦🏻 34 g 12/2020 missed 6tt
Baby Vito 🩵 37+3 ( 19.12.2021)
12.07.2022. ➕
Panorama low risk ✅ It’s a girl 🎀
Sortiraj odgovore
Najstariji