Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • 12345M
    09. Veljača 2024. 09:48

Brojanje je stresno kad ti oni odrede vrijeme i kazu mora imat 10 pokreta od 10 do 11 sati, a on bas u to vrijeme miruje i spava
    Posto si mogu sama odredit vrijeme kad brojim, brojim kad osjetim da krene bit aktivan evo jucer sam npr u 21:47 krenila brojat izbrojala do 10 do 21:52 i tak zapisala da je u to vrijeme bilo 10 pokreta i tako moram tri puta dnevno kad je aktivan, ipak nije tako strasno ko sto sam jucer mislila kad mi je dala taj papir 

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;54;28/st/20240220/dt/6/n/Arton/k/253f/age.png

• Leptirica123
    09. Veljača 2024. 09:51

Štucanje bebe kod mene je 2-4 puta dnevno, nekad traje minutu, dvije, a nekad po 10 minuta, meni je to baš fora, što kaže lallla kao da srce kuca 😊😊Cure jel ima koja problema sa pritiskom u grudima, odnosno nedostatka zraka, kratkoća daha, meni se to više puto dnevno dešava, pogotovo kad sam u ležećem položaju, ili nepravilno sjedim.. Čitala sam da je to normalno za treće tromjesječje, zbog hormona i podizanje maternice visoko pa pritisne pluća, još i beba ako udara... Svejedno meni to baš nelagodu stvara, i panika me uhvati.. 

• Alexica
    09. Veljača 2024. 10:14

Leptirica123

Štucanje bebe kod mene je 2-4 puta dnevno, nekad traje minutu, dvije, a nekad po 10 minuta, meni je to baš fora, što kaže lallla kao da srce kuca 😊😊Cure jel ima koja problema sa pritiskom u grudima, odnosno nedostatka zraka, kratkoća daha, meni se to više puto dnevno dešava, pogotovo kad sam u ležećem položaju, ili nepravilno sjedim.. Čitala sam da je to normalno za treće tromjesječje, zbog hormona i podizanje maternice visoko pa pritisne pluća, još i beba ako udara… Svejedno meni to baš nelagodu stvara, i panika me uhvati..

Ja se po noci znam probudit sva zadihana kao da sam trcala. Probaj malo poraditi na tehnici disanja, svakako ce ti pomoci kod poroda, a i malo ces se naviknuti dublje disati- dijafragmom. Vecina nas ima plitki dah po defaultu pa jos i kad nas bebe stisnu..Mislila sam da ce mi to disanje u trudnoci o kojem sam tolko citala stvarati neku anksioznost jer znam imat tak paniku ako ne mogu dobro udahnuti, ali evo da pokucam, do sad sam okej hendlala tu kratkocu daha.

• lalllla

Leptirica123

Štucanje bebe kod mene je 2-4 puta dnevno, nekad traje minutu, dvije, a nekad po 10 minuta, meni je to baš fora, što kaže lallla kao da srce kuca 😊😊Cure jel ima koja problema sa pritiskom u grudima, odnosno nedostatka zraka, kratkoća daha, meni se to više puto dnevno dešava, pogotovo kad sam u ležećem položaju, ili nepravilno sjedim.. Čitala sam da je to normalno za treće tromjesječje, zbog hormona i podizanje maternice visoko pa pritisne pluća, još i beba ako udara… Svejedno meni to baš nelagodu stvara, i panika me uhvati..

Da. Imala sam i u prvoj trudnoci pogotovo dok lezim kao da ostanem bez kisika i onda udahnem na usta i ispusem sve van. Jednostavno mi tijelo nekako kao da odjednom mi neko izbije sav kisik udarcem i onda moram malo jace disati da nadoknadim. Nekad znam tokom dana udahnuti na usta pa me muz zna pitati ‘sta ti sad nevalja opet’😂😂😂😂😂 a ja samo nemam zraka 😂😂😂😂 Ne brinem se oko toga, normalno je kad su nam pluca u grlu valjda

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png

• Laraimama92

Leptirica123

Meni se to desavalo konstantno trece tromjesecje sa prvom bebom, a sad u drugoj trudnoci imam vec mjesec dana, dakle ranije, cijeli evo 6.mjesec i polovinu petog..tako da je to normalno. Beba stisce sve organe, pomijera, dijafragma se dize, a malo i subjektivni osjecaj sve to pojaca. Meni je to sada pogotovo jer su mi sinusi odnosno nos zastopan pa dok ga ne otcepim sprejem, gubim dah jos vise i isto tako panika. :)

• 12345M
    09. Veljača 2024. 10:15

Ponekad kad se još nije okrenuo, probaj lec u tim situacijama da se premjesti, vjerojatno se glupo namjesti, mene su rebra puno vise bolila dok se nije okrenuo pa lupo glavom nego sad kad lupa nogama 

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;54;28/st/20240220/dt/6/n/Arton/k/253f/age.png

• 12345M
    09. Veljača 2024. 10:17

Sto se tice dopusta za tate, treba papir iz hzzo i javio mu je sef danas da ima 10 dana od drzave i 4 dana od firme slobodno, znaci dva tjedna moze bit s nama kod kuce 

• Leptirica123
    09. Veljača 2024. 10:28

Znam da će to proći koji tjedan prije poroda, kad se beba spusti dolje.. Sad kad razmislim dok sam bila na strogom mirovanju dok mi je beba bila baš nisko dolje manje sam imala problema sa nedostatkom zraka, sad kad se podigla gore, ponovno se pojačalo... Hvala cure, ne preostaje ništa nego poraditi malo na tehnici disanja, i čekatii porod, proći će to. 😊

Malena1122
    09. Veljača 2024. 10:34

sophisticy

Alexica, zvuči kao da ti se tijelo priprema polako, želim ti sreću i da sve prođe dobro!
    naravno i ostalim curama kojima se bliži dan.Štucanje osjetim i moram priznat da me to smeta, mislim ono, svi kažu da je to simpatično ali traje 20 min i skoro u ista doba dana se događa, imamo 2 ili 3 seanse štucanja u danu.
    Malo me opterećuju ta brojanja pokreta, npr. noćas ih nisam osjetila sve do jutros oko 9 sati, ali sad je opet aktivna pa računam da je spavala valjda. Ja ne brojim pokrete, nisu mi rekli da trebam, ali nadam se da je ok ovako kad se duže vrijeme ne javi.Napisala bih još zahvalu curama koje su spomenule edukacije u gradu Zagrebu, išli smo na baby handling i baby wearing, obje su odlične, ali ova druga me baš oduševila. I što je najbolje, besplatne su, a neke druge se plaćaju. Ako stignete, preporučam da se javite! Stvarno su super edukatorice, nama je bilo jako korisno.Još si želim nabaviti maramu za nošenje od samog početka, mislim da ću uzeti ergobaby auru. :)
    Ostale stvari su spremne, nemam jastuk za nošenje, to još razmatram jer je kao dobra zamjena za vreću za spavanje.

Moj sad spava isto cijelu noć. Od 23 do 7 miruje. Ima nade da možda bude spavač. Nadoknadi pokrete po danu 🤣. 

💁🏽‍♀️ 34
    💁🏽‍♂️31
    👧🏻 2022
    Panorama low risk✔️💙
    Fragmin 2500 💉
    Eutirox 100

Malena1122
    09. Veljača 2024. 10:36

Štucanje i curka i on mi Full stucaju. Nekad se pitam jel se smori jadan tako. Baš često štuca odavno. 

💁🏽‍♀️ 34
    💁🏽‍♂️31
    👧🏻 2022
    Panorama low risk✔️💙
    Fragmin 2500 💉
    Eutirox 100

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.