Drage trudnice i mame,Nova sam na forumu i takodje ocekujem proljetnu bebu:) Medjutim, ovdje sam da sa vama podijelim svoju "muku" i da vas pitam da li je jos neka od vas nekad imala problem koji imam ja ili zna nekoga ko je imao isti problem. Naime, prvi put u zivotu sam zaradila upalu sinusa prije mjesec i 10 dana i nakon 2 ture amoksicilina i 10 dana dexametazon kapi, silnih inhalacija, naparavanja na svemu i svacemu, grijanja, morske vode itd., nos je zapusen konstantno, ne moze se ni sa cim otcepiti, te koristim srebrne kapi sprej sa mentom i eukaliptusom, a ginekolog mi je odobrila i one jace snup, olinth i sl.samo sto se one koriste kratko pa pauza. Ali zbg te tolike zacepljenosti nmg da spavam, danju nmg da hodam, aritmije me ubijaju jer nmg da disem na usta, nikad nisam mogla, postajem depresivna jer mi je prava patnja ovo..bojim se da ovo stanje nece proci, s obzirom da mi ne pomaze ni sprej od orl kortikosteroid koji navodno treba pomoci. Hvala unaprijed na odgovoru..i da, usla sam u 25.nedelju trudnoceJa sam imala noooon stop zacepljen nos, nikakve kapi nisu pomagale ni sa receptom ni bez, dok mi jedan kolega s posla nije reko za kapi zovu se mometazonfuroat Cipla, oko 10 eura kostaju u ljekarni, pustit cu link kako izgleda kutija nadam se da ces moci otvoritihttps://gl-pharma.com/products/mometason-cipla/Hvalaa na odgovoru. Da znam da nisam jedina. Da li si koristila prije toga i ove klasicne snup, operil i slicno? Koliko dugo si koristila ovaj mometazonfuroat? Je li se otcepio na kraju nos ikako, kazu da poslije poroda se otcepi a ja se bojim da ce ostati ovako i da nece moci bez kapi vise nikako biti otvoren🫣
Koristila sam sve ove obicne kapi, niti jedne nisu pomogle ni na kratko, meni je nos bio preko pola godine konstantno zacepljen, nisam mogla spavat, disanje na usta non stop, pocela sam ih koristit prije trudnoce i s njima prodisala, sad mi se zacepi mozda jednom u tjedan dva, spricnem opet i odcepi se kroz pola sata, ovu bocicu imam vec 2-3 mjeseca i svagdje ide samnom, uvijek je negdje u đepu za hitne situacije haha, nadam se da ce ti djelovat ko i meni, prva liga su
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;54;28/st/20240220/dt/6/n/Arton/k/253f/age.png
I ja sam danas bila na pregledu, prvi ctg. Oduzeo mi je 10godina zivota.
Sestre samo dolazile okrenite se na bok, pa druga kaze okreni se na leda, treca dode kaze uh sad je jos gore vratite se na bok, a na moje pitanje sta nije uredu samo kaze nista, uredu je sve, sad ce doktor doc. I tako 2-3 puta kad sam pitala isto pitanje.Sat vremena sam lezala na ctgu
Preveliki broj otkucaja srca djeteta, slali me na vadenje krvi mokrace, uzv, provjeravali da li mi curi plodna voda medutim sve je uredu i na uzv su bebini otkucaji uredni hvala Bogu. Sutra moram kod svoga gina, a u subotu ujutro ponovo u bolnicu na ctg i ponoviti sve pretrageA kod mene bude premiran pa me isto tako okreću,a danas mi je sestra vrtila stomak da ga malo pokrene,ali na kraju bude sve ok,jer ima dobre oscilacije.
Ali znam jedanput mi je onaj aparat počeo svirati kao jer su otkucaji bili visoki,a kao nije na kraju ništa strašno nego je do aparata ,ne prepoznaje nešto. Ali isto se pripadnem, pogotovo kaže nije ništa ,a stalno sestra dođe i gleda i ne komentira.
Pa da, to je najgore kad vidim da se nesto dogada a kad pitas sve je uredu. 😒
Ali dobro je kad je na kraju ipak sve ok, odmah odahnes 🙂
💓
Moj nos je začepljen od valjda 1.9. 😂
Znači ja nisam prodisala kako treba mjesecima, grlo suho, usne su mi stalno krvave kako dišem na usta.
Probala sam i inhalacije i svakakve kapi što prepravke iz ljekarne što kupovne morske soli i šta svw ne, nema pomoći. Rekao mi je dr da su krvne žile takve i to je često u trudnoći da će se povući čim rodim
Znaci definitivno nisam jedina😅. Svaka cast vama koje uspijete disati na usta, ja se bukvalno gusim, moram ga otcepiti, inace panika. Vjerovatno bi ti otcepio nos operil i slicno, kao meni. Bar malo da prodises. Ja tek mjesec i po i vec sam depresivna😆. Iako i meni to sve kratko otcepi, srebrne kapi na dva sata, snup (sto je slicno.operilu) na 4 mozda i gotovo.
Imamo li trikova za zgaravicu osim Reflustata, hladnog mlijeka, badema i uzdignutog spavanja? 😅
Imamo li trikova za zgaravicu osim Reflustata, hladnog mlijeka, badema i uzdignutog spavanja? 😅
Rennie 😂
Ali sve je kratkorocno nazalost. Ja pocuclam pola tablete prije spavanja (oko 1) i jos jednom pola tokom noci (obicno vec za sat-dva vremena) i onda recimo imam mir do 6 kad opet krene 🙈
Imamo li trikova za zgaravicu osim Reflustata, hladnog mlijeka, badema i uzdignutog spavanja? 😅Rennie 😂
Ali sve je kratkorocno nazalost. Ja pocuclam pola tablete prije spavanja (oko 1) i jos jednom pola tokom noci (obicno vec za sat-dva vremena) i onda recimo imam mir do 6 kad opet krene 🙈
Ja sam pocela uzimati 2-3 renniea ili gastala dnevno. Gyn je rekao da smijem oboje. Reflustat mi je grozan 😆
🙋🏻♀️36, PCOS
🙋🏻♂️33
👶 3/2024
Imamo li trikova za zgaravicu osim Reflustata, hladnog mlijeka, badema i uzdignutog spavanja? 😅Rennie 😂
Ali sve je kratkorocno nazalost. Ja pocuclam pola tablete prije spavanja (oko 1) i jos jednom pola tokom noci (obicno vec za sat-dva vremena) i onda recimo imam mir do 6 kad opet krene 🙈Ja sam pocela uzimati 2-3 renniea ili gastala dnevno. Gyn je rekao da smijem oboje. Reflustat mi je grozan 😆
Meni je moj rekao da se ne bi smjelo to koristiti u trudnoci 😂
A i pise u uputama da ne bi smjelo duze od 2 tjedna. Koristim ga vec mjesecima 🙈 rekla sam si fuck it, ali bez toga ne mogu zivjeti. Ali mi bude tesko i nakon toga, onda mi zeludac ne radi.
Reflustat mi je ko da jedem puding od mente 😂😂😂a skroo nista mi ne pomaze
Ali sve je kratkorocno nazalost. Ja pocuclam pola tablete prije spavanja (oko 1) i jos jednom pola tokom noci (obicno vec za sat-dva vremena) i onda recimo imam mir do 6 kad opet krene 🙈Ja sam pocela uzimati 2-3 renniea ili gastala dnevno. Gyn je rekao da smijem oboje. Reflustat mi je grozan 😆Meni je moj rekao da se ne bi smjelo to koristiti u trudnoci 😂
A i pise u uputama da ne bi smjelo duze od 2 tjedna. Koristim ga vec mjesecima 🙈 rekla sam si fuck it, ali bez toga ne mogu zivjeti. Ali mi bude tesko i nakon toga, onda mi zeludac ne radi.
Reflustat mi je ko da jedem puding od mente 😂😂😂a skroo nista mi ne pomaze
Rupurut😂
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png
Meni isto Rennie pomaže. Ali za sad i bademi, hladno mlijeko i mineralna.
2020. 👦🏻
Moj nos je začepljen od valjda 1.9. 😂
Znači ja nisam prodisala kako treba mjesecima, grlo suho, usne su mi stalno krvave kako dišem na usta.
Probala sam i inhalacije i svakakve kapi što prepravke iz ljekarne što kupovne morske soli i šta svw ne, nema pomoći. Rekao mi je dr da su krvne žile takve i to je često u trudnoći da će se povući čim rodimZnaci definitivno nisam jedina😅. Svaka cast vama koje uspijete disati na usta, ja se bukvalno gusim, moram ga otcepiti, inace panika. Vjerovatno bi ti otcepio nos operil i slicno, kao meni. Bar malo da prodises. Ja tek mjesec i po i vec sam depresivna😆. Iako i meni to sve kratko otcepi, srebrne kapi na dva sata, snup (sto je slicno.operilu) na 4 mozda i gotovo.
Nije mi pomago ni operil, ni nikakve kapi na bilo kakvim bazama, ni one na recept, probala sam inhalator i ulje od mente, pomogne, al kratkotrajno, ono sto izgleda kao labelo al sluzi za odcepljivanje nosa, nije ni to pomoglo, šef mi je kupio neku mast u italiji sto se namaze na sinuse za odcepljivanje nosa i isto bezuspjesno samo bi mi suze curile od tog
Meni su stvarno ove kapi sto sam pustila link olaksale zivot, nemsm pojma po cem su posebne al sam ih morala bas trazit u ljekarni, nikad ih nisu same predlozile
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;54;28/st/20240220/dt/6/n/Arton/k/253f/age.png
Sortiraj odgovore
Najstariji