Da se i ja nadovezem na teme- stucanje- moja stuca po par puta dnevno, vec se zezam- evo mali pijanac je opet u akciji🤣
Pokreti- neka curka je napisala- po cijele dane bi samo brojala pokrete da ih brojim🤣 ugl jaaako je aktivna, kazu kao kako ides kraju da se smire jer imaju manje mjesta, bome ova moja saketa na sve strane, stalno se migolji🤪 u pravilu mi je to slatko osim kad me bocno udari, bas zna zaboliti🤪
Ajme cure mi se stvarno blizimo kraju, evo ja danas 38 tt, svaki dan mogu ocekivati🤪 obzirom da sam u 28. tt imala preuranjene trudove i bila hospitalizirana pod dijagnozom prijeteci prijevremeni porod- super smo dogurale🤪 Iskreno kad sada razmisljam o tome- vrlo moguce da mi je to bila reakcija na cijepivo protiv hripavca, obzirom da mi nista nisu nasli zasto se to dogodilo ali sta je tu je, bolje ne misliti o tome, srecom dobro se zavrsilo.
Sto se tice poroda lagano me panika pere, tjesim se da je malena jako nisko u zdjelici pa ce nadam se trajati malo krace🤪
👩 33
👨35
09/22 Missed Ab, 10. tt, prva T 👼🙏😢 TSH 1,5 (Euthyrox terapija, prvi nalaz 3,6)
6/2023➕🌈❤️🙏
Panorama Low risk, it’s a girl🩷💞
Znam da će to proći koji tjedan prije poroda, kad se beba spusti dolje.. Sad kad razmislim dok sam bila na strogom mirovanju dok mi je beba bila baš nisko dolje manje sam imala problema sa nedostatkom zraka, sad kad se podigla gore, ponovno se pojačalo… Hvala cure, ne preostaje ništa nego poraditi malo na tehnici disanja, i čekatii porod, proći će to. 😊Bas tako. Proci ce, to je sigurno, cim se beba spusti, tako da se ja za to i ne brinem nesto, samo gledam kad me bas uhvati da legnem, sjednem, nekako smirim disanje. Ali zato ja zbog svog nosa mislim da cu da izgubim razum do poroda jer je toliko tesko uz taj nedostatak daha nemati pomoc nosa za disanje, a stalno spricam te neke srebrne kapi koje vajde po danu imaju na sat, dva, ali osusi mi se noos, a nocu moram da spavam, preumorna sam, nocas spricnem njih i nista, nakon sat budi me nos, opet spricnem, opet nakon sat nista…onda stavim onaj pravi sprej snup, ali vec mi je nos presuv i nikakav, da i taj snup odradi svoje 3 sata i caao. A ORL su tako indiferentni, pregled 2 minuta i cao. Znam ja da sprejevi stvaraju ovisnost ali sta raditi kada apsolutno nista, ali nista ne pomaze da se nos popravi i otpusi, i onda kontam, spricacu to tako, cekajuci porod koji je tek za 3 i po mjeseca i onda ce nos vec biti unisten i nikad vise necu moci disati normalno😒. Ali ako biram izmedju toga i da ne spricam nista, nema sanse da ne spricam jer ja bas ne znam disati na usta, ne da se uspanicim, to mi je kao da me neko davi, bukvalnoo. Nisam znala da ovako nesto moze da me strefi, a povracala sam prvu trudnocu cijelu, ovu drugu sam do 5og mj non stop, hemoroidi i zatvor, anemija u obje, u prvoj kicma se raspadala i zgaravica, gorusica, u ovoj isto pocinje, ali ovo sa nosom stvarno je slag na tortu🫣
Imam stvarno problem sa tim nosom doslovno od kraja ljeta. I najbolje mi pomaze ispiranje nosa doslovno ko bebi sa fizioloskom i onom spricom…
👩🏼 27 g, 👦🏻 34 g 12/2020 missed 6tt
Baby Vito 🩵 37+3 ( 19.12.2021)
12.07.2022. ➕
Panorama low risk ✅ It’s a girl 🎀
Znam da će to proći koji tjedan prije poroda, kad se beba spusti dolje.. Sad kad razmislim dok sam bila na strogom mirovanju dok mi je beba bila baš nisko dolje manje sam imala problema sa nedostatkom zraka, sad kad se podigla gore, ponovno se pojačalo… Hvala cure, ne preostaje ništa nego poraditi malo na tehnici disanja, i čekatii porod, proći će to. 😊Bas tako. Proci ce, to je sigurno, cim se beba spusti, tako da se ja za to i ne brinem nesto, samo gledam kad me bas uhvati da legnem, sjednem, nekako smirim disanje. Ali zato ja zbog svog nosa mislim da cu da izgubim razum do poroda jer je toliko tesko uz taj nedostatak daha nemati pomoc nosa za disanje, a stalno spricam te neke srebrne kapi koje vajde po danu imaju na sat, dva, ali osusi mi se noos, a nocu moram da spavam, preumorna sam, nocas spricnem njih i nista, nakon sat budi me nos, opet spricnem, opet nakon sat nista…onda stavim onaj pravi sprej snup, ali vec mi je nos presuv i nikakav, da i taj snup odradi svoje 3 sata i caao. A ORL su tako indiferentni, pregled 2 minuta i cao. Znam ja da sprejevi stvaraju ovisnost ali sta raditi kada apsolutno nista, ali nista ne pomaze da se nos popravi i otpusi, i onda kontam, spricacu to tako, cekajuci porod koji je tek za 3 i po mjeseca i onda ce nos vec biti unisten i nikad vise necu moci disati normalno😒. Ali ako biram izmedju toga i da ne spricam nista, nema sanse da ne spricam jer ja bas ne znam disati na usta, ne da se uspanicim, to mi je kao da me neko davi, bukvalnoo. Nisam znala da ovako nesto moze da me strefi, a povracala sam prvu trudnocu cijelu, ovu drugu sam do 5og mj non stop, hemoroidi i zatvor, anemija u obje, u prvoj kicma se raspadala i zgaravica, gorusica, u ovoj isto pocinje, ali ovo sa nosom stvarno je slag na tortu🫣Imam stvarno problem sa tim nosom doslovno od kraja ljeta. I najbolje mi pomaze ispiranje nosa doslovno ko bebi sa fizioloskom i onom spricom…
Ja to stalno radim, ali ne pomaze nimalo😏. Uzimala sam i one hipertonicne otopine morske vode i nista. Naparavanja i inhaliranje na fizioloskoj, takodje nista. Uzela sam caj od kamilice i nasula u jednu bocicu pa da sprickam malo da ovlazi sluznicu..i tebi je pocelo u trudnoci?
Obavili smo pregled. Curka oko 1500gr sto je ok za te tjedne, okrenuta glavom prema dole. Trenutno je vise na desnoj strani i okrenuta prema kraljeznici. Mislim da nema puno veze dal je lijeva ili desna strana, nego da je bitnije da nije kraljeznica uz kraljeznicu. Zadnja 3 dana sam pocela naticati tako da mi je gin rekao da moram malo usporiti. Dobila sam 1,5kg od zadnjeg pregleda tako da je i to ok.🥰
Zacepljen nos- pojavilo mi se prvi put u prvoj trudnoci i apsolutno mi nista nije pomagalo. Meni se vise ko neka sluz nakupljala koju nisam mogla ispuhati van. Onda sam pocela koristiti onaj rog za plavljenje nosa i to me kolko tolko spasavalo. Cca godinu dana nakon poroda sam imala jake napadaje kaslja i jaku zacepljenost nosa i onda mi je otkriveni pocetak astme. Uglavnom, kod mene je zacepljenost nosa bila zbog alergija. Sad isto muku mucim jer tablete ne smijem piti u trudnoci, a inhalat koji koristim kroz trudnocu mi je preslabi.
Za ovisnost o sprejevima za nos probaj akupunkturu. Mojeg muza je spasilo 😊 sad vec mozda i je konstantno zacepljeni nos zbog toga jer se sluznica naviknula.
Stucanje - slatko je ako je kratko, ali ponekad stvarno izmori jer stuca dosta cesto 😅Citala sam malo o akupunkturi, medjutim negdje sam vidjela da pise da se ne preporucuje trudnicama..😏 To mozda poslije poroda..znaci i ti se mucis zbog alergija..uvijek neka muka. Ja sam dobila onaj mometazon sprej koji se koristi prvenstveno kod alergijskog rinitisa, ali nista ne djeluje, a i nikad ranije isam imala alergije i probleme sa nosom, u prvoj trudnoci isto nista. Ovo je bukvalno pocelo 1og januara nakon virusa, strasna upala sinusa i mene i muza zadesila i ja nagrabusim tako sto ostanem zapusena, a on se zaceplja isto svaku noc i jutro pa se otcepi i u krug..a ja se ne otcepljam nikako..
To je najbolje provjeriti sa strucnom osobom jer mi je ostalo nesto u sjecanju da akupunktura moze pomoci i za laksi porod, ali je valjda bitno da se to zna da ne upikne krivi zivac i ne izazove prijevremene trudove. Meni je pomogla sa stitnjacom kad sam trebala zavrsiti na tabletama tako da imam samo pozitivna iskustva sto se tice akupunkture 😊 jedino sto smo mi hodali u Zg bas kod kineskinje, nekako vise njima vjerujem posto je to kineska medicina
Da se i ja nadovezem na teme- stucanje- moja stuca po par puta dnevno, vec se zezam- evo mali pijanac je opet u akciji🤣
Pokreti- neka curka je napisala- po cijele dane bi samo brojala pokrete da ih brojim🤣 ugl jaaako je aktivna, kazu kao kako ides kraju da se smire jer imaju manje mjesta, bome ova moja saketa na sve strane, stalno se migolji🤪 u pravilu mi je to slatko osim kad me bocno udari, bas zna zaboliti🤪
Ajme cure mi se stvarno blizimo kraju, evo ja danas 38 tt, svaki dan mogu ocekivati🤪 obzirom da sam u 28. tt imala preuranjene trudove i bila hospitalizirana pod dijagnozom prijeteci prijevremeni porod- super smo dogurale🤪 Iskreno kad sada razmisljam o tome- vrlo moguce da mi je to bila reakcija na cijepivo protiv hripavca, obzirom da mi nista nisu nasli zasto se to dogodilo ali sta je tu je, bolje ne misliti o tome, srecom dobro se zavrsilo.
Sto se tice porodalaganome panika pere, tjesim se da je malena jako nisko u zdjelici pa ce nadam se trajati malo krace🤪
Skoro pa sigurno da ti trudovi nisu bili reakcija na cjepivo. Super stvar sta su prosli i super super stvar sta stino brojis ♥️ na kraju, tko zna mozda i preneses 😅
Pozitivni učinci akupunkture u trudnoći
Autori pouzdanih istraživanja akupunkturnih tretmana potvrđuju njezinu učinkovitost za stanja kao što su:mučnina i povraćanje u trudnoći,
dispepsija,
simptomi promjena raspoloženja,
depresija,
nesanica,
bolna stanja u trudnoći (najčešće glavobolje i bolovi u leđima),
korekcija položaja zatka,
poticanje poroda,
porodna bol.
Ovo je samo dio clanka. Uglavnom, cak se i preporuca u trudnoci. Mozda odem pred kraj 😊
A gdje se ide na tu akupunkturu? Ima neko nekog za preporucit?
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png
E pa to bi mogao biti problem, jer mi ovdje u BL bas i nemamo kineze koji to rade..a niko od poznanika nije isao ovdje kod nekog na apukunturu pa da mi prenese iskustva..pa vidjecu za to jos...ali s obzirom da ti imas pozitivna iskustva i jos imas provjerene strucnjake u Zagrebu, otidji😊
Ja sam nasla akupunkturu za trudnice i razmatrala ju da je malac kojim slucajem ostao na zadak- u zivia studio u zgu pa malo proguglajte ako vam tako nesto treba.
Sortiraj odgovore
Najstariji