Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Bananica80
    31. Siječanj 2024. 18:01

amystiqa

Malena1122

amystiqa

Baby.nb.3

Samo da se javim sa pregleda, pa pročitam zadnje 4 stranice zaostatka .
    Beba ima oko 700gr, odgovara tjednima, oni nalazi krvi su lošiji nego prije 3 tjedna, kao i protoci (iako još ništa nije kritično), tako da doktor traži da za 2 tjedna dođem na 3-4 dana u bolnicu, da obavimo pretrage i sve što treba, dobit ću injekcije za sazrijevanje pluća i nadamo se najboljem, tj. da će protoci i dalje biti kako treba i da bebi neće trebati transfuzija 😇 Dakle radimo sve što možemo - ako se što da spašavati, bit ću tamo pa odmah možemo reagirati, a ako bebi zatreba porod, opet je primljena terapija. Idemo hrabro tjedan po tjedan i nadamo se što dulje izdržati u komadu 🙏

E a daj mi reci zašto si te protoke radila uopće? Neka indikacija je bila? Ako si pisala, sorry nisam ulovila.

Gljivice -cure probajte si vaginalete Acidosalus, idu bez recepta, na prirodnoj su bazi, smiju trudnice i odlične su. Ja sam prije planirane trudnoće kuru jednu za svaki slučaj potrošila da budem ziher da je sve ok.

Protoke će ti svatko gledati u visokim tjednima. Jučer je meni baš duže gledao i u 34om tjednu.

Meni u prošloj trudnoću nisu protoke gledali, a pitam Baby.nb.3 jer smo u dan razlike u terminu i nije mi gledao sad neki dan na pregledu, a ni na prijašnjim pregledima. Ne znam iskreno kako gledaju te protoke uopće?

Koliko znam bez neke indikacije ti ih ne gledaju tako rano, vec u kasnijim tjednima - zbog ovog starenja posteljice. A baby ima ako se dobro sjecam problema zbog kojih postoji sansa da ce morat na rani porod. Gledaju se ultrazvucno, kad radi dr pregled stisne neki gumb pa izadje ono kao ekg. Mislim da nemaju svi UZV uredjaji tu opciju.. obicno se to radi u bolnickim pregledima

Malena1122
    31. Siječanj 2024. 18:26

amystiqa

Malena1122

amystiqa

Baby.nb.3

Samo da se javim sa pregleda, pa pročitam zadnje 4 stranice zaostatka .
    Beba ima oko 700gr, odgovara tjednima, oni nalazi krvi su lošiji nego prije 3 tjedna, kao i protoci (iako još ništa nije kritično), tako da doktor traži da za 2 tjedna dođem na 3-4 dana u bolnicu, da obavimo pretrage i sve što treba, dobit ću injekcije za sazrijevanje pluća i nadamo se najboljem, tj. da će protoci i dalje biti kako treba i da bebi neće trebati transfuzija 😇 Dakle radimo sve što možemo - ako se što da spašavati, bit ću tamo pa odmah možemo reagirati, a ako bebi zatreba porod, opet je primljena terapija. Idemo hrabro tjedan po tjedan i nadamo se što dulje izdržati u komadu 🙏

E a daj mi reci zašto si te protoke radila uopće? Neka indikacija je bila? Ako si pisala, sorry nisam ulovila.

Gljivice -cure probajte si vaginalete Acidosalus, idu bez recepta, na prirodnoj su bazi, smiju trudnice i odlične su. Ja sam prije planirane trudnoće kuru jednu za svaki slučaj potrošila da budem ziher da je sve ok.

Protoke će ti svatko gledati u visokim tjednima. Jučer je meni baš duže gledao i u 34om tjednu.

Meni u prošloj trudnoću nisu protoke gledali, a pitam Baby.nb.3 jer smo u dan razlike u terminu i nije mi gledao sad neki dan na pregledu, a ni na prijašnjim pregledima. Ne znam iskreno kako gledaju te protoke uopće?

Ako nemaš neke problem od prije gledaju kasnije. Meni nije nitko do 34 tjedna 

💁🏽‍♀️ 34
    💁🏽‍♂️31
    👧🏻 2022
    Panorama low risk✔️💙
    Fragmin 2500 💉
    Eutirox 100

• Sandra25
    31. Siječanj 2024. 19:03

Cure koliko se dnevno krecete? Ja imam onu app na mobu koja broji korake i zadnjih 15-20 dana prodjem cca oko 8000 koraka, nekad i 10 000. Danas mi je jedna poznanica u razgovoru kad smo se srele bacila bubu u uho da je mozda to previse koraka za trudnicu. 😅😅😅 koliko vi predjete okvirno?

2015 👼🏻
    2016 👦🏼

• Bananica80
    31. Siječanj 2024. 19:05

Sandra25

Cure koliko se dnevno krecete? Ja imam onu app na mobu koja broji korake i zadnjih 15-20 dana prodjem cca oko 8000 koraka, nekad i 10 000. Danas mi je jedna poznanica u razgovoru kad smo se srele bacila bubu u uho da je mozda to previse koraka za trudnicu. 😅😅😅 koliko vi predjete okvirno?

Jedno 40min sat vremena setnje dnevno napravim lagano s noge na nogu. Al ima i dana kad uopce ne izlazim iz kuce. Ne opterecuj se, setaj se koliko ti pase ako mozes ;)

• lalllla
    31. Siječanj 2024. 19:15

Bananica80

Sandra25

Jedno 40min sat vremena setnje dnevno napravim lagano s noge na nogu. Al ima i dana kad uopce ne izlazim iz kuce. Ne opterecuj se, setaj se koliko ti pase ako mozes ;)

Da, dobro je dok mozes hodati toliko, kad ti krenu bolovi ili nesto onda znas da si mozda mrvicu pretjerala pa uspori par dana. Ja hodam oko 5000 koraka dnevno, ovisi kako koji dan, imam sina 15 mj i psa pa onda s njima napravim krug, a nekad i ne izadjem iz kuce :)

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png

• Sandra25
    31. Siječanj 2024. 19:46

Da, naravno, cim bi osjetila da mi ne pase ja bih smanjila tempo. Al ja isto tako, odvedem malog do skole, nekad i odem po njega, pa prosetam sa psom, i svaki dan imam svoju rutu koju kroz jutro predjem sama uz more. I moram priznat da se bolje osjecam sad kad setam toliko nego onda kad sam vecinu dana lezala.

2015 👼🏻
    2016 👦🏼

• lalllla
    31. Siječanj 2024. 20:02

Sandra25

Da, naravno, cim bi osjetila da mi ne pase ja bih smanjila tempo. Al ja isto tako, odvedem malog do skole, nekad i odem po njega, pa prosetam sa psom, i svaki dan imam svoju rutu koju kroz jutro predjem sama uz more. I moram priznat da se bolje osjecam sad kad setam toliko nego onda kad sam vecinu dana lezala.

Ja isto kad cijeli dan npr lezim i ne prosetam cijeli dan me nesto boli, kao da sam ukocena , a ksd hodam ipak se malo rasklimam pa odmah bolje izguram dan. U istim smo tjednima pa zato kazem-ja sam 30+3. Ako ne hodam preko dana onda barem navecer dok sjedim na kaucu istegnem malo ruke, noge, ledja, neke vjezbice one lagane cisto da mi se misici ne opuste skroz

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png

• tear_of_happiness
    31. Siječanj 2024. 20:20

Sandra25

Ja evo danas imam 10 km i 14 tisuća koraka u nogama. Super se osjećam kad hodam, i toga se i držim. Koristim ove lijepe dane jer kad krenu kiše ću se zatvorit u kuću a onda mi je džabe plakat za prolivenim mlijekom. Imam lagani tempo, pa stanem kad mi se staje, malo sjednem pa opet. Još ne otičem a to dijelom pripisujem kretanju jer stvarno cijelu trudnoću dosta hodam, baš mi fali kad jedan dan odštrajkam. 🤣 

33👙 36🩳
    MPO 6/23, 4.7. ➕️

Zelena123
    31. Siječanj 2024. 21:04

Ja nastojim svaki dan prohodat pola sata, a osim toga idem 3xtjedno na trudničke vježbe. Trenutno smo u procesu renoviranja stana, pa redovno prošetavam Pevex i sl xD

👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
    🧑 1991. Sve ok
    Poliklinika IVF
    12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
    Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
    19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
    Panorama low risk - Boy 💙

• Sandra25
    31. Siječanj 2024. 21:13

tear_of_happiness

Sandra25

Ja evo danas imam 10 km i 14 tisuća koraka u nogama. Super se osjećam kad hodam, i toga se i držim. Koristim ove lijepe dane jer kad krenu kiše ću se zatvorit u kuću a onda mi je džabe plakat za prolivenim mlijekom. Imam lagani tempo, pa stanem kad mi se staje, malo sjednem pa opet. Još ne otičem a to dijelom pripisujem kretanju jer stvarno cijelu trudnoću dosta hodam, baš mi fali kad jedan dan odštrajkam. 🤣

Mislis da kretanje smanjuje oticanje? Ako je tako onda odlicno. U prvoj trudnoci sam bas jako jako otekla, morala sam strogo mirovati 7 mjeseci

2015 👼🏻
    2016 👦🏼

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.