Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • lalllla
    01. Veljača 2024. 08:44

Aniee

Pozdrav, žene! Priključujem se ipak vama na temi jer su sa zimskim bebama već prošle porode i sada su im teme bebe stare već po 2 ili 3 mjeseca. Bliže ste mi 😅 Termin mi je 18. 2., no nikad se ne zna. Trenutno sam u 38. tjednu, BH kontrakcije jesam osjećala povremeno sve od negdje 20. tt pa sve do sada, ali sinoć sam se prvi put zapitala što se događa… uhvatili grčevi kao pred M, osjećaj isti, trajalo je gotovo 2 sata s nekim nepravilnim razmacima pa sam zaključila da se definitivno ne porađam s obzirom na to a i na intenzitet - nije bolilo dovoljno jako. Kasnije je prestalo i tako nisam ni otišla put rodilišta. Uvijek sam se pitala hoću li uopće prepoznati prave kontrakcije kada me uhvate, a ovo sinoć me samo još više zbunilo 🤨 jel koja imala slično iskustvo?

Pa moguce da je nesto krenulo u smislu par dana pred porod. Kontrakcije ces znat kad budu prave i kad pravi porod krene. Ovo je vjerovatno neka priprema tijela za porod, to je sve normalno u tim tjednima. Mozes se poroditi i sutra a mozes imati takve bolove i nekoliko dana/tjedana. Nema pravila svako tijelo je drugacije😀

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png

• Bananica80
    01. Veljača 2024. 08:50

Ma to za hranu stvarno ovisi o razlozima "zabrane". U trudnoci je po bebu jako jako opasna toksoplazmoza i listerioza. Jedno je prazivotinja a drugo bakterija. Obe se dobivaju iz termicki neobradjene hrane, tj umiru jedino pri visokim temperaturama. Zato je preporuka ne jesti sirovo (crveno) meso, neopranu salatu, lose oprano voce i povrce, jesti samo pasterizirane mlijecne proizvode, ne jesti dimljene salame, i slicno. Pranje ih ne ubija ali moze smanjiti kolicinu. Makar, radi se o rijetkim "bolestima". Naravno da nije ni dobro pokupiti e.  coli ni salmonelu, al koliko znam te bolesti su opasne i za mamu. Sushi nije preporucen jer je opet sirova riba u pitanju, a uz rizik listerioze i toxo prisutan je rizik i od anizakioze i povecane kolicine histamina (kod lose skladistene ribe) isto mogu raditi dar-mar mami. Plus je i faktor teskih metala koji su prisutni u tuni. Toxoplazmoza ne prelazi u majcino mlijeko, za listeriozu nisu sigurni al kao da prije ne prelazi nego prelazi, tako da se te sve stvari mogu jesti kada dojis - nece bebi bit nista. Naravno da je bolje da ti nisi bolesna (za tebe ako nista), ali, stvarno su male sanse za pokupit te bolestine generalno. Sushi i dalje nije preporuka zbog teskih metala, tj zive. Kao da bi isto trebalo kod dojenja jesti zdravo, da mlijeko bude obogaceno potrebnim vitaminima i mineralima, i preporuka je nastaviti sa prenatalima (tko pije) i u pocetku dojenja

amystiqa
    01. Veljača 2024. 09:18

Baby.nb.3

Dobro jutro cure ☺️
    Dojenje - jela sam sve i izbacila ako bi bebi smetalo. Drugi je bio alergičar i svejedno sam ga dojila i bila na eliminacijskoj dijeti, nisam jela gotovo ništa i sva sam se osušila, ali sam ga svejedno dojila jer je to bilo super za njega. Srećom, alergije su prošle do 2. godine.
    Protoci - cure, nemojte se opterećivati što meni to rade u 25tt, a nekome ne niti u 32tt npr. Ja sam počela još sa 18tt jer uz par dijagnoza imam još jednu stvar koja se događa samo bebi u trudnoći, meni ne utječe, ali zbog toga treba od ranih tjedana pratiti bebu. To svake godine ima možda 10 cura na 30 tisuća poroda u HR i sve se pratimo kod jednog doktora u ZG koji se time bavi, tako da kažem, relax i uživajte u svojoj urednoj trudnoći, vjerujte svom doktoru ako kaže da nema potrebe za time i to je to. Srećom, uz to nemam drugim problema što se tiče šećera, tlaka, otvaranja ili trudova, tako da sam jako sretna što mogu biti doma i sve raditi normalno one dane kada nisam u ZG 🥰
    Šetnja - šetam svako jutro ako stignem i obavezno s djecom kad ih pokupim iz vrtića, da uhvatimo još malo sunca 🥰 Ako se umorim, stanem i pričekam da prođe bol ili neko zatezanje, doma onda odmorim koliko stignem i dobro, uvijek se bolje osjećam nakon šetnje svakako ☺️

A o čemu se radi, to s bebom kod 10 trudnica od 30 tis? 
    Bitno da je sve ok uz pojačan nadzor. 🙂

2020. 👦🏻

• Baby.nb.3
    01. Veljača 2024. 09:57

amystiqa

Baby.nb.3

Dobro jutro cure ☺️
    Dojenje - jela sam sve i izbacila ako bi bebi smetalo. Drugi je bio alergičar i svejedno sam ga dojila i bila na eliminacijskoj dijeti, nisam jela gotovo ništa i sva sam se osušila, ali sam ga svejedno dojila jer je to bilo super za njega. Srećom, alergije su prošle do 2. godine.
    Protoci - cure, nemojte se opterećivati što meni to rade u 25tt, a nekome ne niti u 32tt npr. Ja sam počela još sa 18tt jer uz par dijagnoza imam još jednu stvar koja se događa samo bebi u trudnoći, meni ne utječe, ali zbog toga treba od ranih tjedana pratiti bebu. To svake godine ima možda 10 cura na 30 tisuća poroda u HR i sve se pratimo kod jednog doktora u ZG koji se time bavi, tako da kažem, relax i uživajte u svojoj urednoj trudnoći, vjerujte svom doktoru ako kaže da nema potrebe za time i to je to. Srećom, uz to nemam drugim problema što se tiče šećera, tlaka, otvaranja ili trudova, tako da sam jako sretna što mogu biti doma i sve raditi normalno one dane kada nisam u ZG 🥰
    Šetnja - šetam svako jutro ako stignem i obavezno s djecom kad ih pokupim iz vrtića, da uhvatimo još malo sunca 🥰 Ako se umorim, stanem i pričekam da prođe bol ili neko zatezanje, doma onda odmorim koliko stignem i dobro, uvijek se bolje osjećam nakon šetnje svakako ☺️

A o čemu se radi, to s bebom kod 10 trudnica od 30 tis?
    Bitno da je sve ok uz pojačan nadzor. 🙂

To se zove imunizacija, tj. rh senzibilizacija koja se događa kada rh- mama i rh+ tata imaju rh+ bebu gdje iz nekog razloga (kod mene nepoznat jer nije bilo vidljivog krvarenja) dođe do miješanja krvi i ja razvijam obrambeni mehanizam u kojem moje tijelo bebu smatra prijetnjom i napada njene eritrocite zbog čega se može javiti anemija (nije jednaka onoj anemiji koja je nama odraslima poznata), a u težem slučaju i hidrops. Bebe se u maternici liječe transfuzijama krvi (dakle dok su još unutra, pokušaj zamisliti 😅), a kad se rode razvijaju tešku žuticu i isto se liječe transfuzijama. Ako su dovoljno razvijeni i zreli, radi se porod. Najgore je što nema načina da ja kao kod npr. dijabetesa pazim, nego jednostavno češće kontrole i ako se razvije anemija, razvije se i onda rješavaš što možeš.

💔💔💔 3 missed ab
    💙 prva mrva
    💙 šašavko
    💔💔 2 missed ab
    💙 Hrabri Palčić

• Alexica
    01. Veljača 2024. 10:10

Annie dobrodosla, ima nas tu par s ranijim terminom od tvog, a neke bebe mozda i urane same po sebi tako da si na pravom mjestu, forum je aktivan :) ja sam odavno odustala od zimskih beba iako tamo spadam, ali sta sad… budemo curama prenosile svoje dojmove ovdje kao “najstarije” 😂
    Pisala sam vec… Mene zadnja 3 dana drzi taj neki menga osjecaj, ali konstantan po 1-3h, ne trudovi koji prime i puste. Onako kao stalni osjecaj pred mengu dolje u trbuhu i zimica (mene tak nekad pred mengu ulovi da bi se sklupcala pod dekicu i samo lezala s termoforom).

Hvala iskusnima na maloj edukaciji o prehrani u dojenju, mislim da cu onda jesti uglavnom sve normalno, tj malo manje paziti nego u trudnoci (iako se zgrazam listerioze, a za toxo imam antitijela pa sam tu mirna). Sve sto sam i do sad citala je da se moze sve normalno i naravno pratiti bebu jel ima kakvu reakciju, ali ajmo mi prvo savladati dojenje za pocetak 😂 zapravo prvo moramo roditi hahaha

Sretno danas na pregledima!

Malena1122
    01. Veljača 2024. 10:37

Lista pregleda: 
    Tratinčica123 1.2
    12345M 1.2
    Lucy08 1.2
    Mary36 1.2
    Maša 5.2 
    Alexica 5.2 
    tear_of_happiness 6.2 
    BlackRose 9.2 
    Sandra25 12.2
    Antonela2024 13.2
    lalllla 15.2 
    Zelena123 20.2 
    amystiqa 21.2 

💁🏽‍♀️ 34
    💁🏽‍♂️31
    👧🏻 2022
    Panorama low risk✔️💙
    Fragmin 2500 💉
    Eutirox 100

Malena1122
    01. Veljača 2024. 10:39

Sretno curke danas! 
    Annie dobrodošla nam 😃. I ja pripadam zimskim Al nisu me nešto doživile tamo 😅. Kod tebe su to vjerovatno lažni trudovi. Neke žene ih iskuse neke ne. Svakako brzo ćeš rodit 🤞🏻. 
    Trajni lak sam skidala na oba poroda jer šta ja znam ne želim se tamo pravi mutava kad mi je rečeno da se skida 😅

💁🏽‍♀️ 34
    💁🏽‍♂️31
    👧🏻 2022
    Panorama low risk✔️💙
    Fragmin 2500 💉
    Eutirox 100

• lalllla
    01. Veljača 2024. 10:39

Sretno cure! 🫶

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png

• Sandra25
    01. Veljača 2024. 10:42

Jutro svima! Ja sam jutros isla odraditi svoju standardnu setnju do grada, ali kad sam dosla bilo mi je toliko lose. Iako sam se lagano skroz obukla ja sam se cijela preznojila. Vrtilo mi se, bilo mi je vruce, cak i neku blagu mucninu sam osjecala. Sad sjedim na klupici, gledam more, jedem najfiniju cimet rolicu ikad i cekam muza da dodje po mene🤣

2015 👼🏻
    2016 👦🏼

• Alexica
    01. Veljača 2024. 11:00

Moguce da ti je nizak tlak pa ti doslo slabo. Tako je meni nekad znalo biti (prije trudnoce).

Inace tko pije probiotike od omnibiotica ima neki popust pa vidite jel se isplati https://www.ljekarne-dvorzak.hr/product/vitality-omnibiotic-panda-vrecice-30x3g/?fbclid=PAAabHO_lmVAtoTxkHpA_B6d2NcViQ3GpkC8CkmmGGVkq8AjHrFpnRpXJi36w_aem_AfgsgIhNHShUTMcvrfBZlCOEKmxeDEmvlEFPzBHu1OJTjB2mS0apgpvBf46NPOK_S9zA5Amp6lV-IFddyZwdrKtX

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.