Da se i ja javim. Pregled je prošao ok, beba je trenutno na 2500g i sve je u najboljem redu. Kod mene uz očekivanu otvorenost (sada 2 cm), ginekologinja je uočila i drugi stupanj zrelosti posteljice i nešto manju količinu plodne vode. Ali kaže da nije ništa alarmantno. Idući pregled za dva tjedna.
Inače me strašno pati nizak tlak i svaki dan vidim li zvijezde ili ne vidim ništa 😂
Torba za rodilište je spakirana i čeka u autu zajedno s jajetom.
Vidjet ćemo do kud ćemo dogurati, ali zadovoljna sam i s trenutnim stanjem.
Da se i ja javim. Pregled je prošao ok, beba je trenutno na 2500g i sve je u najboljem redu. Kod mene uz očekivanu otvorenost (sada 2 cm), ginekologinja je uočila i drugi stupanj zrelosti posteljice i nešto manju količinu plodne vode. Ali kaže da nije ništa alarmantno. Idući pregled za dva tjedna.
Inače me strašno pati nizak tlak i svaki dan vidim li zvijezde ili ne vidim ništa 😂
Torba za rodilište je spakirana i čeka u autu zajedno s jajetom.
Vidjet ćemo do kud ćemo dogurati, ali zadovoljna sam i s trenutnim stanjem.
Jel ti kazu kako "vide" stupanj zrelosti posteljice?
Imam glupo pitanje. Cijela sam u "nesting" fazi, slazem i perem stvari koje smo dobili, a dobili smo dosta toga. Dobili smo koristena kolica i jaje. Prethodni korisnici su sigurno bljuvali po tome. Na uputama je da se moze prati u masini ali na 30. Al meni to djeluje preslabo - kao da nece nista ubit bakterija i ostalog svega. A bojim se sad to na 90 da ne zeznem sve. Sta vi mislite, sta biste vi napravilu
Imam glupo pitanje. Cijela sam u "nesting" fazi, slazem i perem stvari koje smo dobili, a dobili smo dosta toga. Dobili smo koristena kolica i jaje. Prethodni korisnici su sigurno bljuvali po tome. Na uputama je da se moze prati u masini ali na 30. Al meni to djeluje preslabo - kao da nece nista ubit bakterija i ostalog svega. A bojim se sad to na 90 da ne zeznem sve. Sta vi mislite, sta biste vi napravilu
Oprala bi na 40 i mozda ubacila onaj sanytol za dezinfekciju odjece cisto eto. S tim da sam u kosaru ispod uvijek stavljala tetra pelenu di beba lezi zbog bljuckanja a i za jaje imas kupiti kao neku tetra pelenu za odispod pa mozes i to dodatno ako ti je bas bed
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png
Da se i ja javim. Pregled je prošao ok, beba je trenutno na 2500g i sve je u najboljem redu. Kod mene uz očekivanu otvorenost (sada 2 cm), ginekologinja je uočila i drugi stupanj zrelosti posteljice i nešto manju količinu plodne vode. Ali kaže da nije ništa alarmantno. Idući pregled za dva…
Jel ti kazu kako "vide" stupanj zrelosti posteljice?
Pokazala mi je kalcifikate koji su vidljivi na uzv. Ali bitnije je sada pratiti napreduje li beba, količinu plodne vode i protoke. Koliko sam shvatila, to je ok stupanj zrelosti za moje tjedne. Na nalazu piše I-II. Valjda sam na prijelazu.
Samo da se javim sa pregleda, pa pročitam zadnje 4 stranice zaostatka .
Beba ima oko 700gr, odgovara tjednima, oni nalazi krvi su lošiji nego prije 3 tjedna, kao i protoci (iako još ništa nije kritično), tako da doktor traži da za 2 tjedna dođem na 3-4 dana u bolnicu, da obavimo pretrage i sve što treba, dobit ću injekcije za sazrijevanje pluća i nadamo se najboljem, tj. da će protoci i dalje biti kako treba i da bebi neće trebati transfuzija 😇 Dakle radimo sve što možemo - ako se što da spašavati, bit ću tamo pa odmah možemo reagirati, a ako bebi zatreba porod, opet je primljena terapija. Idemo hrabro tjedan po tjedan i nadamo se što dulje izdržati u komadu 🙏
E a daj mi reci zašto si te protoke radila uopće? Neka indikacija je bila? Ako si pisala, sorry nisam ulovila.
Gljivice - cure probajte si vaginalete Acidosalus, idu bez recepta, na prirodnoj su bazi, smiju trudnice i odlične su. Ja sam prije planirane trudnoće kuru jednu za svaki slučaj potrošila da budem ziher da je sve ok.
2020. 👦🏻
Baby nb 3 drzi se, sretno i pomalo iz dana u dan, vidjet ces, na kraju ces dogurati do finih tjedana :)
Cocinella i meni je u 35. Tjednu stupanj zrelosti posteljice bio 2, jos uvijek je isti u 37.tj. Doktor je rekao da je to za te tjedne ok jer se blizimo kraju i da nista ne brinem. Eventualno moze biti neki indikator da ce mozda nesto sitno i uraniti beba. S tim da ja imam ok kolicinu plodne vode (sto je kao isto super jer obicno zene s gestacijskim imaju visak).
Joj vi sve znate da ste otvorene, a mene jos nitko ne gleda vaginalno od 33.tjedna i nemam pojma sta se desava (a zanima me)
Inace, zadnja 2-3 dana osjecam kao da cu dobiti menstruaciju, tako neki osjecaj, ulovi me pa traje sat-dva. Ali nisu bolovi koji prime i puste pa da kazem da su trudovi, nego onaj konstantni filing prije menge, kao dolje u maternici. Jel bi to mogao biti neki nagovjestaj da se nesto sprema? :)
Ja sam danas zbog šećera odlučila da bie mogla malo više kretati, pa sam krenula u malo dulju šetnju. Međutim nakon pola sata su me jako počele boljeti punične kosti, onako baš peče . Tako da sad nakon tog svog pothvata jedva stojim i morala sam muža pozvati da dođe po mene s autom jer nije išlo natrag
Nemoj prati te stvari na većim temp. Može se smanjiti,s onda ništa od toga nećeš moći Vratit. Šta je netko pisao dosta je sanytol i pranje. Neće ti beba lizati svakako direktno sve to
💁🏽♀️ 34
💁🏽♂️31
👧🏻 2022
Panorama low risk✔️💙
Fragmin 2500 💉
Eutirox 100
Sortiraj odgovore
Najstariji