Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Malena1122
    31. Siječanj 2024. 16:50

amystiqa

Baby.nb.3

Samo da se javim sa pregleda, pa pročitam zadnje 4 stranice zaostatka .
    Beba ima oko 700gr, odgovara tjednima, oni nalazi krvi su lošiji nego prije 3 tjedna, kao i protoci (iako još ništa nije kritično), tako da doktor traži da za 2 tjedna dođem na 3-4 dana u bolnicu, da obavimo pretrage i sve što treba, dobit ću injekcije za sazrijevanje pluća i nadamo se najboljem, tj. da će protoci i dalje biti kako treba i da bebi neće trebati transfuzija 😇 Dakle radimo sve što možemo - ako se što da spašavati, bit ću tamo pa odmah možemo reagirati, a ako bebi zatreba porod, opet je primljena terapija. Idemo hrabro tjedan po tjedan i nadamo se što dulje izdržati u komadu 🙏

E a daj mi reci zašto si te protoke radila uopće? Neka indikacija je bila? Ako si pisala, sorry nisam ulovila.

Gljivice -cure probajte si vaginalete Acidosalus, idu bez recepta, na prirodnoj su bazi, smiju trudnice i odlične su. Ja sam prije planirane trudnoće kuru jednu za svaki slučaj potrošila da budem ziher da je sve ok.

Protoke će ti svatko gledati u visokim tjednima. Jučer je meni baš duže gledao i u 34om tjednu. 

💁🏽‍♀️ 34
    💁🏽‍♂️31
    👧🏻 2022
    Panorama low risk✔️💙
    Fragmin 2500 💉
    Eutirox 100

Malena1122
    31. Siječanj 2024. 16:55

Baby nadam se da ćete dogurati šta duže. 
    cocinella i vi također 🤞🏻

💁🏽‍♀️ 34
    💁🏽‍♂️31
    👧🏻 2022
    Panorama low risk✔️💙
    Fragmin 2500 💉
    Eutirox 100

• 12345M
    31. Siječanj 2024. 17:04

Alexica

Baby nb 3 drzi se, sretno i pomalo iz dana u dan, vidjet ces, na kraju ces dogurati do finih tjedana :)
    Cocinella i meni je u 35. Tjednu stupanj zrelosti posteljice bio 2, jos uvijek je isti u 37.tj. Doktor je rekao da je to za te tjedne ok jer se blizimo kraju i da nista ne brinem. Eventualno moze biti neki indikator da ce mozda nesto sitno i uraniti beba. S tim da ja imam ok kolicinu plodne vode (sto je kao isto super jer obicno zene s gestacijskim imaju visak).
    Joj vi sve znate da ste otvorene, a mene jos nitko ne gleda vaginalno od 33.tjedna i nemam pojma sta se desava (a zanima me)

Inace, zadnja 2-3 dana osjecam kao da cu dobiti menstruaciju, tako neki osjecaj, ulovi me pa traje sat-dva. Ali nisu bolovi koji prime i puste pa da kazem da su trudovi, nego onaj konstantni filing prije menge, kao dolje u maternici. Jel bi to mogao biti neki nagovjestaj da se nesto sprema? :)

Ja isto nemam pojma, ali jel moguce da imam osjecaj da se malo proširilo dole haha, i isto zadnja dva tri dana me nekad zna ulovit isto ko i tebe i zna me zabolit ko pred mengu pa legnem malo da se smiri, idem sutra na pregled pa javim sta kaze, ja bi bila sretna da izađe kroz tjedan tjedan ipo, bas jedva cekam cut sta ce reci, dugo nisam bila ovak znatizeljna sta se desava 😂

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;54;28/st/20240220/dt/6/n/Arton/k/253f/age.png

lucq
    31. Siječanj 2024. 17:07

Mary36

Ja sam danas zbog šećera odlučila da bie mogla malo više kretati, pa sam krenula u malo dulju šetnju. Međutim nakon pola sata su me jako počele boljeti punične kosti, onako baš peče. Tako da sad nakon tog svog pothvata jedva stojim i morala sam muža pozvati da dođe po mene s autom jer nije išlo natrag

I ja sam to procitala da bi se trebalo vise kretat s gestacijskim, a ja na mirovanju zbog cerviksa i ne smijem puno hodat, ocajna sam 😅

Mary36
    31. Siječanj 2024. 17:12

lucq

Mary36

Ja sam danas zbog šećera odlučila da bie mogla malo više kretati, pa sam krenula u malo dulju šetnju. Međutim nakon pola sata su me jako počele boljeti punične kosti, onako baš peče. Tako da sad nakon tog svog pothvata jedva stojim i morala sam muža pozvati da dođe po mene s autom jer nije išlo natrag

I ja sam to procitala da bi se trebalo vise kretat s gestacijskim, a ja na mirovanju zbog cerviksa i ne smijem puno hodat, ocajna sam 😅

I ja sam na mirovanju zbog krvarenja u ranoj trudnoći. Evo došli su mi svi nalazi, sve je uredno osim tog vađenja natašte, koje je 5.1 🙄 I dijagnoza gestacijski... 

• Bananica80
    31. Siječanj 2024. 17:14

Hvala cure na info za pranje navlaka. Tako cu onda, manja temperatura i dezinficijens. Sto se tice bolova mene tako isto vec neko vrijeme smeta. Ako sam duze na nogama, bilo setnja bilo ovo po kuci, bas zaboli trbuh, pa se moram na pola sata izvalit na bok ko krava 😀 i onda sam opet okej. A zadnja tri dana sam samo doma 😶 planiram neku setnju svaki dan, al mi cijelo jutro prodje na gnijezdenje i slaganje i pranje stvari. Pa onda rucak i ovih puno hranjenja zbog gestacijskog, i onda se ne okrenem i vec je pet popodne 🙃 moram se malo bolje organizirati - sutra sam u 32 tjednu, trebam iskoristiti ovo jos dok sam pokretna 😀

• Bananica80
    31. Siječanj 2024. 17:18

I da, zaboravila odgovoriti. Hvala na info za posteljicu. Meni postoji mogucnost prijevremenog starenja posteljice, pa cu bas pitat na pregledu u kojem je stupnju. Usput, protoke su mi radili vec od 26 tjedna - al to je zbog tog mog APS (oblik trombofilije) zbog kojeg sam na heparinu. Zbog toga sam isla i na fetalni echo ranije sa 24tt, i sad imam uskoro kontrolu kad budem u 34tt. Sve je ok bilo na fetalnom echu onda i zasad su protoci okej.  Al u mom konkretnom slucaju je dobro da me se prati

amystiqa
    31. Siječanj 2024. 17:23

Malena1122

amystiqa

Baby.nb.3

Samo da se javim sa pregleda, pa pročitam zadnje 4 stranice zaostatka .
    Beba ima oko 700gr, odgovara tjednima, oni nalazi krvi su lošiji nego prije 3 tjedna, kao i protoci (iako još ništa nije kritično), tako da doktor traži da za 2 tjedna dođem na 3-4 dana u bolnicu, da obavimo pretrage i sve što treba, dobit ću injekcije za sazrijevanje pluća i nadamo se najboljem, tj. da će protoci i dalje biti kako treba i da bebi neće trebati transfuzija 😇 Dakle radimo sve što možemo - ako se što da spašavati, bit ću tamo pa odmah možemo reagirati, a ako bebi zatreba porod, opet je primljena terapija. Idemo hrabro tjedan po tjedan i nadamo se što dulje izdržati u komadu 🙏

E a daj mi reci zašto si te protoke radila uopće? Neka indikacija je bila? Ako si pisala, sorry nisam ulovila.

Gljivice -cure probajte si vaginalete Acidosalus, idu bez recepta, na prirodnoj su bazi, smiju trudnice i odlične su. Ja sam prije planirane trudnoće kuru jednu za svaki slučaj potrošila da budem ziher da je sve ok.

Protoke će ti svatko gledati u visokim tjednima. Jučer je meni baš duže gledao i u 34om tjednu.

Meni u prošloj trudnoću nisu protoke gledali, a pitam Baby.nb.3 jer smo u dan razlike u terminu i nije mi gledao sad neki dan na pregledu, a ni na prijašnjim pregledima. Ne znam iskreno kako gledaju te protoke uopće?

2020. 👦🏻

• 12345M
    31. Siječanj 2024. 17:25

Jel vama bebe luduju u trbuhu 2-3-4 dana zaredom da se non stop mice, skace, udara i onda jedan dan ko da ima dan za odmor i pomakne se tu i tamo al vecinom je miran a mene panika polagano pohvata kad se smiri tako, evo danas je takav dan di miruje, malo se mrdo jedino nakon komada torte cisto da se javi 

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;54;28/st/20240220/dt/6/n/Arton/k/253f/age.png

• Alexica
    31. Siječanj 2024. 17:52

12345M

Jel vama bebe luduju u trbuhu 2-3-4 dana zaredom da se non stop mice, skace, udara i onda jedan dan ko da ima dan za odmor i pomakne se tu i tamo al vecinom je miran a mene panika polagano pohvata kad se smiri tako, evo danas je takav dan di miruje, malo se mrdo jedino nakon komada torte cisto da se javi

Haha ima dana kad me ubije, a ima dana kad je njezan i samo se malo isteze (pa cak i cijelo jutro prespava). U oba slucaja krenem plakati - ili od bolova ili od brige (obicno onda nadoknadi navecer udarcima) 😂 nikad nije dobro. 
    Javi se nakon pregleda, drzim fige da je nesto krenulo i da je beba na glavicu ;) 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.