Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Bela23
    30. Siječanj 2024. 21:45

Ja pijem Onegu Wileys First po preporuci nutricionistice za trudnice. 

6/21 👧🏼
    6/23 👼🏼 7tt
    03/24 ⏳

Zelena123
    30. Siječanj 2024. 21:55

Mi smo danas imali pregled, mali ima 1950 grama, cerviks je 1 čanak i uloživa sam za vršak prsta. Sve je uredu, samo što imam nešto obilniji iscjedak koji je ponekad žućkast pa mi je propisan Fluomizin. Osim toga, zbog pilonidalnog sinusa ginekologica je preporučila da odem to pogledati kod kirurga i predložila je da krenem s medazolom, jer sad nikakvo rezanje ne dolazi u obzir a bilo bi dobro da smanjimo upalu prije poroda. Trenutno mi je nemoguće ležati na leđima, pa ne znam kako bih izdržala ležanje u bolnici a kamoli izgon na leđima....Pitala sam je kakav je stav Petrove s porodom na boku, rekla je da mogu pokušat al da ona mislim da je najlakše na leđima. U svakom slučaju moram ovo čim prije riješiti jer me baš muči ta glupa trtica.
    Odnose nismo imali u prvom tromjesečju jer je mene bilo strah, u drugom smo imali, treći slabo....nadam se da ćemo podebljat tamo pred kraj da se otvorim :D
    Malena ako želiš pokušati prirodno pokrenuti, na Facebooku postoji grupa Prirodan porod, gdje doktor dijeli vježbe i savjete za prirodno poticanje poroda pa škicni. Žene jako hvale grupu

👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
    🧑 1991. Sve ok
    Poliklinika IVF
    12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
    Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
    19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
    Panorama low risk - Boy 💙

amystiqa
    30. Siječanj 2024. 22:22

lalllla

Dal neko pije Omegu? Ako da, imate preporuku za neku dobru? Pila sam do sad od Solgara ali ako neko ima neku bolju preporuku slusam (od 1000 jedinica onih)

Znači čitaš mi misli.🤭 Cijeli dan istražujem o Omegi-3 u trudnoći i baš sam mislila pitati jel ima koja kakvu preporuku. Ugl. ono što sam uspjela skužit, bitno je da ima više DHA za trudnoću. Isto sam našla ovu Wiley’s finest i ima zbilja dosta DHA (čak 600 mg), a već pijem u prenatalu 250 mg pa nisam sigurna jel to puno ukupno. Također za Solgar sam čitala da je dobar za trudnice jer je pročišćen od teških metala. 

2020. 👦🏻

• 12345M
    30. Siječanj 2024. 22:25

Zelena123

Mi smo danas imali pregled, mali ima 1950 grama, cerviks je 1 čanak i uloživa sam za vršak prsta. Sve je uredu, samo što imam nešto obilniji iscjedak koji je ponekad žućkast pa mi je propisan Fluomizin. Osim toga, zbog pilonidalnog sinusa ginekologica je preporučila da odem to pogledati kod kirurga i predložila je da krenem s medazolom, jer sad nikakvo rezanje ne dolazi u obzir a bilo bi dobro da smanjimo upalu prije poroda. Trenutno mi je nemoguće ležati na leđima, pa ne znam kako bih izdržala ležanje u bolnici a kamoli izgon na leđima….Pitala sam je kakav je stav Petrove s porodom na boku, rekla je da mogu pokušat al da ona mislim da je najlakše na leđima. U svakom slučaju moram ovo čim prije riješiti jer me baš muči ta glupa trtica.
    Odnose nismo imali u prvom tromjesečju jer je mene bilo strah, u drugom smo imali, treći slabo….nadam se da ćemo podebljat tamo pred kraj da se otvorim :D
    Malena ako želiš pokušati prirodno pokrenuti, na Facebooku postoji grupa Prirodan porod, gdje doktor dijeli vježbe i savjete za prirodno poticanje poroda pa škicni. Žene jako hvale grupu

Mislim da doktor cini mi se Ilija vodi tečajeve online svaki il svaki deugi dan u 7 ujutro i u 19 sati

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;54;28/st/20240220/dt/6/n/Arton/k/253f/age.png

• Sandra25
    31. Siječanj 2024. 07:10

amystiqa

lalllla

Dal neko pije Omegu? Ako da, imate preporuku za neku dobru? Pila sam do sad od Solgara ali ako neko ima neku bolju preporuku slusam (od 1000 jedinica onih)

Znači čitaš mi misli.🤭 Cijeli dan istražujem o Omegi-3 u trudnoći i baš sam mislila pitati jel ima koja kakvu preporuku. Ugl. ono što sam uspjela skužit, bitno je da ima više DHA za trudnoću. Isto sam našla ovu Wiley’s finest i ima zbilja dosta DHA (čak 600 mg), a već pijem u prenatalu 250 mg pa nisam sigurna jel to puno ukupno. Također za Solgar sam čitala da je dobar za trudnice jer je pročišćen od teških metala.

Koji solgar, imaju nekoliko vrsta omega od solgara

2015 👼🏻
    2016 👦🏼

• Sandra25
    31. Siječanj 2024. 07:57

Nasla sam ovaj tekst pa ostavljam ovde, nadam se da ce koristiti. Mislim da sam se bas ovim tekstom vodila u prosloj trudnoci.

2015 👼🏻
    2016 👦🏼

• Sandra25
    31. Siječanj 2024. 07:58

Omega-3 preporuča se za vrijeme cijele trudnoće, ali je u zadnjem trimestru pojačani unos neophodan zbog razvoja živčanog sustava bebe. Pri tom se misli samo na jednu vrstu omega-3 masnih kiselina, a to je DHA. Nje u preparatima na bazi ribljeg ulja ima gotovo dvostruko manje od EPA omega-3. Ova druga djeluje između ostalog i na produženje vremena zgrušavanja krvi pa uzimanje te omege u zadnjem trimestru treba svesti na najmanju moguću mjeru. Preparati na bazi lanenog (i ostalih biljnih ulja) ne sadrže ni jednu od ove dvije navedene: većinom su u njima linolna, gama- i alfa-linolenska i ostale dobre omega-3 masne kiseline, ali da bi one metabolički dale ovu neophodnu DHA taj put traje predugo da bi se na njega oslonile i zato je zaista potrebno uzeti riblje ulje. Najbolji preparati za takvu namjenu (koliko poznam naše tržište) su od Child life. Neka vas ne zavara ime proizvođača: jedan od njih je u tekućem obliku, drugi u kapsulama baš namjenjen trudnicama i dojiljama. Prvi je baš dječji i isplati se ako omega-3 namjeravate davati i starijem djetetu u obitelji, a drugi je kapsulirani za trudnice i dojilje i omerom EPA i DHA savršen. Ima vrlo malo EPA (dakle-ne djeluje na zgrušavanje krvi), a puno DHA koja je bebi važna. Osim toga, proizvođači dječjih preparata na bazi omega-3 zakonski su ih dužni "očistiti" potpuno od teških metala pa su takvi preparati najčistiji na tržištu. Osim ove najbolje dobra je sastavom i Belupo Maxi omega te Twin Lab Omega-3. Nisu najbolji izbor, ali su sasvim dobre sastavom (ne sadrže previše EPA). Neka vas ne zavara podatak o 1000 mg koji piše na bočici. Kod svih preparata navedena je doza ribljeg ulja u kapsuli, a za detaljan sastav potrebno je okrenuti bočicu i pročitati deklaraciju. Oni preparati koji nemaju naveden sastav EPA i DHA su za izbjegavati. Dakle, ipak su najbolji preparati na bazi ribljeg ulja, lan bih ja izbjegla kao i ostala biljna ulja. Cijena u ovom slučaju opravdava kvalitetu jer je čišćenje ribljeg ulja od teških metala zaista jako skupo. 

Uz bilo kakve antikoagulanse potrebno je jako dobro pročitati sastav i konzultirati se s liječnikom. Jedini koji bi se eventualno mogao uzimati je upravo Chidl life Prenatal DHA jer sadrži samo 80 mg EPA ( mislim da svi ostali te omega-3 masne kiseline sadrže više-oko 100 i više mg). 

2015 👼🏻
    2016 👦🏼

• BlackRose
    31. Siječanj 2024. 08:00

12345M

Kako ste znale kada ići u bolnicu? Ako pukne vodenjak jel moram ići odma? Koji vam je bio razmak između prvih trudova i jeste ih skužili odma ili tek kad su počeli bit u kracim razmacima? Malo više pitanja, jbg, al vidim da svašta pišu pa nemam pojma po čem bi se ravnala ili je to bas onak individualno i kod svakog drugacije?

Znat ces 😅
    Sto se tice razmaka između trudova, moji su stvarno bili neredoviti u oba poroda. Poceli na 5min, skocili na 7, pa 4 itd. Tek su se blize izgonu ustabilili kolko tolko. Nakon puknuca vodenjaka sam cekala doma trudove 1 sat i onda jos prodisala trudove do kraceg razmaka. Od puknuca do bolnice proslo cca 3,5 sata i rodila pola sata nakon dolaska u bolnicu. Slusaj svoje tijelo. 

lucq
    31. Siječanj 2024. 08:03

Ja sam jucer izgleda pala ogtt, prva mjerenja ok, zadnje malo poviseno 9.5
    Jel imao tko slicno, jel se i dalje gleda kao gd, stroga dijeta i mjerenje secera?

Mary36
    31. Siječanj 2024. 08:25

lucq

Ja sam jucer izgleda pala ogtt, prva mjerenja ok, zadnje malo poviseno 9.5
    Jel imao tko slicno, jel se i dalje gleda kao gd, stroga dijeta i mjerenje secera?

Evo i ja sam jučer pala Ne znam kolika su mi druga mjerenja, ali prvo mi je bilo 5.1 i odmah dijagnoza gestacijski. Dali su mi neku strogu dijetu s 1800 kalorija, a ja sad imam jedva šezdesetak kila. Nema šanse da sa svojom kilažom u trudnoći još ulazim u kalorijski deficit i čini mi se da oni sa svima postupaju jednako bez obzira na osobno stanje stvari. I moram napraviti guk profil u slijedećih tjedan dana. Ma užas, sve zbog 0,1 povišenog šećera. Vidjeti ću kakve su mi druge dvije vrijednosti danas, gin mi radi popodne.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.