Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Baby.nb.3
    15. Siječanj 2024. 14:14

Nemam iskustva s epiduralnom jer sam oba puta imala hladni carski, jedino tu mogu podijeliti svoja iskustva. Sad me čeka treći carski, nadam se da će dobro proći kao i prva dva puta. 
    Bebe stavljane na podoj isti, odnosno drugi dan (jer je bio u grijanom krevetiću), mlijeko došlo tek 3. ili 4. dan i onda bude gadno dok se ne uspostavi ponuda i potražnja, ali sve se to sredi kroz prvi mjesec 😇

💔💔💔 3 missed ab
    💙 prva mrva
    💙 šašavko
    💔💔 2 missed ab
    💙 Hrabri Palčić

Tratinčica123☺
    15. Siječanj 2024. 14:54

amystiqa

Tratinčica123☺

Hej cure, evo da se javim sa svojim iskustvom 🤢
    Danas sam radila test opterećenja na glukozu, prvo vađenje je skroz ok - - 4.6.
    Nakon što sam ono popila, skoro sam se srušila i dobrano sam se ispovracala tako da dalje ništa nismo odradili. Sutra idem kod svog dr pa ćemo vidjet jel moram što obaviti drugo, jer na ovo sigurno više ne idem.. 😢🤢🥴

Ja imam u petak OGTT. A jesu ti dali čistu glukozu ili su stavili malo limuna?
    Ja sam ga se u prošloj trudnoći užasno bojala zbog raznih iskustava žena koje su povraćale, rušile se i sl. pa sam u startu otišla privatno to obaviti u Breyer i tamo su mi stavili limuna unutra i zapravo je bilo za popiti kao slađa limunada i nije mi teško palo na želudac.
    Možda da razmisliš privatno otići ako baš budeš morala ponavljati, iako mislim da nije obavezan OGTT, ali svakako je važna pretraga za isključivanje potencijalnog trudničkog dijabetesa koji nije dobar za trudnicu i bebu ako se ne drži pod kontrolom.

Svekrva mi radi u labu pa je stvarno sve napravila da mi olakša.. Ali nažalost, nije pomoglo.. Odlučila sam da ovo svakako neću ponoviti, ako postoji neki drugi način, može. ☺️🤣
    A inače samo slatko tamanim, nisam mislila da ću ovako završit 🤭🤣

Trudimo se od 9/21.
    👱‍♀️25- PCOS, 🙋‍♂️29- Azzospermia, mTese ❌
    Prag- donacija sjemena- 6/23.
    12.06. Aspiracija- 22🥚/–10 odličnih 🐧
    08.08. FET- 1 blastica - + na testiću 4dpt
    •Beta 8dpt- 80.14, 10dpt- 227.73, 12dpt-632.10
    Panorama-low risk- stiže curka 🧚💗
    Stigla princeza 29.04.24.🥰

• Bananica80
    15. Siječanj 2024. 15:12

Baby.nb.3

Nemam iskustva s epiduralnom jer sam oba puta imala hladni carski, jedino tu mogu podijeliti svoja iskustva. Sad me čeka treći carski, nadam se da će dobro proći kao i prva dva puta.
    Bebe stavljane na podoj isti, odnosno drugi dan (jer je bio u grijanom krevetiću), mlijeko došlo tek 3. ili 4. dan i onda bude gadno dok se ne uspostavi ponuda i potražnja, ali sve se to sredi kroz prvi mjesec 😇

E ovo mi je bas super info, jer me inace bas zanima kako ide sa dojenjem ako je u pitanju carski. Dok cekam tecajeve/radionice od DZ, slusam ove besplatne online Rodine. Bas sam poslusala ovaj o dojenju, i iako mi je i prije bila privlacna ideja, sad su mi je skroz "prodali" 😄 i onda me skroz brine kako uspostaviti dojenje ako ti ne dofuraju bebu odmah kad rodis, tipa ako je carski. Jel onda nema beba pristup kolostrumu? I jel to drama za kasnije? I ako nema tog zlatnog sata jel "srede" oni to kako u bolnicama da se uspostavi dojenje.. 🤔

Yellowsubmarine
    15. Siječanj 2024. 15:25

Ogtt - radila bez problema, mama bila samnom i proletilo mi vrime. A isla sa strahom jer sam u prvoj trudnoci 2 puta pala u nesvijest. Tako da ne znaci svakome isto. 

Epiduralna - ne planiram uzeti, i prvo sam rodila bez nje. Nemam neke prevelike razloge ni protiv ni za. Ja kao ja se iskreno bojim da ne dobijem neke posljedice od nje, inace imam jako losu kraljeznicu ( skolioza, problem sa kukom). 

Zeljezo - pijem Ferro sanol. Kad sam tek pocela piti imala sam problem sa zatvorom, sada mi je okej, doduse sada pijem i magnezij pa moguce da je i do toga. 

• 12345M
    15. Siječanj 2024. 16:08

Malena1122

Termin poroda:JagodicaBobica96 10.2💙
    Alexica 15.2💙
    Malena1122 19.2💙
    Donna2022 25.2💗
    lucijaa_ 28.2💗
    Bubica1 28.2💗
    Luce88 3.3💙
    Martinaaa_ 7.3💗
    bejbe2018 7.3💙
    Mema88 8.3💗
    MAD ROSE 10.3💙
    cocinella 10.3💗
    Bela23 11.3💙
    sophisticy 14.3tear_of_happiness 15.3💙
    Anica88 16.3💗
    Lucy08 21.3💙
    Zelena123 21.3💙
    Maša 21.3💗
    posvudusavol2 22.3💙
    sisy 22.3💗
    Pohana_Tikvica11 23.3💗
    Bananica80 28.3TeMamadius90 1.4lalllla 7.4💗
    Sandra25 9.4💙
    lucylu35 10.4Suncica13 13.4💙
    Malina 1302 13.4💗
    Leptirica123 18.4💙
    Mrva1104 11.4💙
    pepapepa 11.4💗
    BlackRose 22.4Tratinčica123 27.4💗AriaMary36 28.4💗
    Nina_na 29.4💗
    WhiteOrchid 30.4💗
    Gemini1994 30.4💙
    Yellowsubmarine 1.5💙
    iva0605 1.5LavicaBP 2.5💗
    Antonela2024 4.5💙
    Palma2023 5.5Baby.nb.3 12.5💙
    lucq💗

Netko mi je bio napisao da nadopišen termin i spol Al ne mogu sad naći pa se ispričavam tipnite ponovo 😅

22.2., dečko 🩵

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;54;28/st/20240220/dt/6/n/Arton/k/253f/age.png

• 12345M
    15. Siječanj 2024. 16:19

Ja sam za sa sve sto ti moze olaksat sto se tice epiduralne, al bas sam naisla na par komentara da se žale na probleme poslje, inace nemam problema sa pragom tolerancije dosta sam dobro podnosila sve, ali sam u zadnje vrijeme skroz osjetljiva, bolilw me dosta i ruka nakon vađenja krvi, sve mi poplavilo tak da mislim da mi se prag tolerancije dosta smanjio u trudnoci 
    Svakako Vam hvala na svim informacijama sto ste podjelili 
    Test šećera je proteko dobro, ali ona polutopla voda sa šecerom je toliko sama po sebi odvratna da se meni dizo zeludac, al pretrpila sam to i kad sam krenila kuci mi je pocelo bit muka, al uspila sam sjest u auto odvest se kuci i dok nisam sjela i pojela neki sendvic i cokoladu nisu mi se prestale trest ruke i imala sam osjecaj slabosti, ali nalazi i sve je bilo uredno 

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;54;28/st/20240220/dt/6/n/Arton/k/253f/age.png

• 12345M
    15. Siječanj 2024. 16:22

Mi smo napunili 35 tjedana, bebina glava je još negdje ispod mojih rebara ja se bojim da se nece okrenit, jos mi je ginekologica rekla kao da je vec trebao, a citala sam da poslje mozda nece imat mjesta da se cijeli zarotira pa me i toga malo strah, to bi znacilo da bi trebala na carski, ne porađaju vise vaginalno ako beba nije pravilno okrenuta jelda? Ako krene naopacke van to bi me bas bilo strah 

• Alexica
    15. Siječanj 2024. 16:47

Evo mene s pregleda, danas odradjen prvi ctg- sve skolski uredno, beba je 2700g (ne odskacemo puno sto mi je utjesno s obzirom na gestacijski) i konacno se okrenuo na glavicu (za sad je tako, ali stigne se i preokrenuti).
    Ne spominju indukciju do 40.tj. ako sve ostane kako i je, a i vaginalni je za sad u planu ako malac ostane na glavici :) posteljica pokazuje malo znakove starenja sto mi je doktor objasnio kao znak da bi mozda mogao beban odluciti malo prije van, ali nista strasno.
    Napravila bris na streptokok pa cekam nalaze toga.
    Epiduralna ja bi probala max koliko cu moci bez nje (ako cu moci) jer mislim da epiduralna=lezanje=sporiji porod i sve. 

12345m jesi probala vjezbe za okretanje bebe na glavu? Ja sam ih zadnja 2 tjedna bas redovito radila i svaki dan setala. Googlaj malo koje su vjezbe- ima na youtubeu puno videa, a i stranica spinning babies objasnjava neke vjezbe. Puno pazim kako sjedam, lezim. Istezem se, vrtim na pilates lopti i idem na yogu i pilates 
    Ne znam jel mi to pomoglo ili se malac sam od sebe smjestio. Kazu da neke bebe cekaju do poroda pa se tek tad okrenu, ali naravno imaju s vremenom sve manje i manje prostora za takve manevre.

• Sandra25
    15. Siječanj 2024. 17:26

Mi smo danas bili na pregledu i sve je super. Gospodin je tezak 1300 g sto doktorica kaze da malo je van “tablice” za taj tjedan, ali da je ocekivala da ce bit veci obzirom da mu je i brat imao preko 4800.
    Poslala me na ogtt, i da izvadim kks i urin. Nastavljam piti zeljezo i prestajem stavljati cyclogest. 
    Takodjer me stavila na strogu dijetu jer sam do sada u plusu 15 kg😅
    Izrecitirala mi je dnevni meni i sto smijem jesti, a sto ne. 
    Zatvorena sam i beba je okrenuta glavom prema dolje. 
    Uglavnom doktorica me svaki put napuni pozitivnom energijom i ovaj put mi je cak dala i savjet “nemoj kupovat male brojeve tutica”🤣🤣🤣 

2015 👼🏻
    2016 👦🏼

amystiqa
    15. Siječanj 2024. 17:46

OGTT ne znam zašto daju mlaku tekućinu i bez limuna u nekim labovim, puno je lakše popiti s hladnom vodom i limunom. A nije da je puno truda više. Ponesite si cure limuna malo, znaju navodno dati da si staviš sam ako oni ne stavljaju. 

12345M probaj spinning babies, meni se u prošloj trudnoći uz te vježbe okrenuo iz poprečnog položaja. Stvar je u tome da im kod tih nekih položaja stvaraš malo više prostora za okretanje. 

2020. 👦🏻

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.