Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    lucq
    15. Siječanj 2024. 11:37

Moj termin je 15.5.😄

• Bananica80
    15. Siječanj 2024. 12:38

Mene ovo isto zanima oko epiduralne. Hvala lallla i malena na podijeljenom iskustvu. Naletila sam upravo na online tecaju za porod (Roda) kako svaka anestezija dolazi do djeteta i moze utjecati negativno na njega - a za epiduralnu je spomenuto kako se beba teze razbudi i onda bude problem s prvim podojem. Znate li jel to tocno, tj jesu to malo tvz. "bapske price"? Kod mene ce vjerojatno biti carski rez, no u sretnom slucaju da bude ipak vaginalni informiram se o svemu 🙂 ne bi se patila bezveze ako ne trebam, i dosad sam imala samo pozitivna iskustva sa anestezijama (sta opce, sta lokalne). Al opet ne bi htjela ni bezveze zeznit bebaca i to prvo dojenje. Makar kontam, da je fakat opasno po bebu, valjda  ne bi to davali u bolnici? Jel ima koja od vas koja je protiv epiduralne i ako je voljna podijelit zasto?

• lalllla
    15. Siječanj 2024. 12:45

Bananica80

Mene ovo isto zanima oko epiduralne. Hvala lallla i malenana podijeljenom iskustvu. Naletila sam upravo na online tecaju za porod (Roda) kako svaka anestezija dolazi do djeteta i moze utjecati negativno na njega - a za epiduralnu je spomenuto kako se beba teze razbudi i onda bude problem s prvim podojem. Znate li jel to tocno, tj jesu to malo tvz. "bapske price"? Kod mene ce vjerojatno biti carski rez, no u sretnom slucaju da bude ipak vaginalni informiram se o svemu 🙂 ne bi se patila bezveze ako ne trebam, i dosad sam imala samo pozitivna iskustva sa anestezijama (sta opce, sta lokalne). Al opet ne bi htjela ni bezveze zeznit bebaca i to prvo dojenje. Makar kontam, da je fakat opasno po bebu, valjda ne bi to davali u bolnici? Jel ima koja od vas koja je protiv epiduralne i ako je voljna podijelit zasto?

Ja nisam imala nijedan problem s dojenjem. Nisam dobila niti mastitis. Beba mi je odmah bila na grudima i sisala kolostrum, tek sam nakon 3 dana dobila mlijeko i od tad je sve bilo normalno. Bile su prepune dok se nije uspostavila ponuda i potraznja ali stvarno 1% s dojenjem nisam imala

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png

• cocinella
    15. Siječanj 2024. 12:46

Ja sam primila epiduralnu pola sata prije izgona kad sam bila vec na 8 cm i uzela bih ju opet. Beba je odmah dojila i nije bilo nikakvih problema ni s njom bi samnom. Osjetila sam mjesto uboda mozda dva dana nakon i to je bilo to.

• Bananica80
    15. Siječanj 2024. 12:52

Super cure, hvala vam na info 🤗 ako bude srece da bude vaginalni, i ja cu epiduralnu. Ocito ne utjece to na dojenje toliko, ako i uopce. A voljna sam riskirati 😄 

• lalllla
    15. Siječanj 2024. 13:00

Bananica80

Super cure, hvala vam na info 🤗 ako bude srece da bude vaginalni, i ja cu epiduralnu. Ocito ne utjece to na dojenje toliko, ako i uopce. A voljna sam riskirati 😄

A realno uvijek mozes probati bez pa ako bas ne budes mogla izdrzati lako trazis da ti daju😃 nije nesto sto moras odluciti unaprijed, ali svakako se dobro informirati i uzeti u obzir sve mogucnosti:)

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png

Tratinčica123☺
    15. Siječanj 2024. 13:20

Hej cure, evo da se javim sa svojim iskustvom 🤢
    Danas sam radila test opterećenja na glukozu, prvo vađenje je skroz ok - - 4.6.
    Nakon što sam ono popila, skoro sam se srušila i dobrano sam se ispovracala tako da dalje ništa nismo odradili. Sutra idem kod svog dr pa ćemo vidjet jel moram što obaviti drugo, jer na ovo sigurno više ne idem.. 😢🤢🥴

Trudimo se od 9/21.
    👱‍♀️25- PCOS, 🙋‍♂️29- Azzospermia, mTese ❌
    Prag- donacija sjemena- 6/23.
    12.06. Aspiracija- 22🥚/–10 odličnih 🐧
    08.08. FET- 1 blastica - + na testiću 4dpt
    •Beta 8dpt- 80.14, 10dpt- 227.73, 12dpt-632.10
    Panorama-low risk- stiže curka 🧚💗
    Stigla princeza 29.04.24.🥰

amystiqa
    15. Siječanj 2024. 13:46

Tratinčica123☺

Hej cure, evo da se javim sa svojim iskustvom 🤢
    Danas sam radila test opterećenja na glukozu, prvo vađenje je skroz ok - - 4.6.
    Nakon što sam ono popila, skoro sam se srušila i dobrano sam se ispovracala tako da dalje ništa nismo odradili. Sutra idem kod svog dr pa ćemo vidjet jel moram što obaviti drugo, jer na ovo sigurno više ne idem.. 😢🤢🥴

Ja imam u petak OGTT. A jesu ti dali čistu glukozu ili su stavili malo limuna? 
    Ja sam ga se u prošloj trudnoći užasno bojala zbog raznih iskustava žena koje su povraćale, rušile se i sl. pa sam u startu otišla privatno to obaviti u Breyer i tamo su mi stavili limuna unutra i zapravo je bilo za popiti kao slađa limunada i nije mi teško palo na želudac. 
    Možda da razmisliš privatno otići ako baš budeš morala ponavljati, iako mislim da nije obavezan OGTT, ali svakako je važna pretraga za isključivanje potencijalnog trudničkog dijabetesa koji nije dobar za trudnicu i bebu ako se ne drži pod kontrolom. 

2020. 👦🏻

WhiteOrchid
    15. Siječanj 2024. 14:08

Što se tiče epiduralne ja sam ju primila na 1. porodu koji je bio induciran i moje iskustvo nije baš bajno. Na 2. porodu ju nisam trebala i sad je opet ne planiram uzimati ako neće biti krajnje nužde.

JagodicaBobica96
    15. Siječanj 2024. 14:12

Ja kada sam radila taj nalaz kada su mi dali da pijem glukozu (inace obozavam slatkise i slatko) ja sam u par gutljaja to popila i dolazi meni med.sestra kao jesi dobro 😂 Mislim u sebi samo da nalaz sad ne bude u tacku otisao..Meni je bilo okej to da pijem ali sam dosla pod traumom jer su mi svi rekli da imaju lose iskustvo sa tim...
    Citala sam prethodne komentare sto se tice zeljeza i kod mene je malo lose i ako pijem Tardyferon i rekli su mi prosli put da uzmem duplo.. i uzasne probleme sa zatvorom imam ne znam sta da radim vise 😅

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.