![](/media/img/6f/66/f992ab31875ba4ef30d8.jpeg)
Zna li mozda koja kada se treba kontaktirati patronazna sestra? Cula sam da su zene to radile i dosta prije termina, a i cula sam da nekad bolnice to naprave nakon poroda. Znate li mozda kakva je situacija u Zg? Nasla sam nekakav popis patronaznih po Domu zdravlja di upadam i onda po ulici stanovanja, a ne znam jel to jos vrijedi. I jel onda ja samo zovem sestru pa joj objasnim tko sam sto sam ili to ide preko ginekologa?
Muž i ja smo bili na tečaju za trudnice i porod. Nakon nekih mjesec dana od tečaja, zvala me naša patronazna sestra da bi došla da se malo upoznamo. Bila je kod nas, dala mi razne knjige, popis za bebu i bolnicu, izmjerila tlak, šećer..
Lijepo smo se podruzile i rekla je da ju ne moram zvati, drugi dan od kako dođemo kući, ona će sama doći, da oni dobiju poziv iz bolnice direkt. Tako je barem kod nas😃
Trudimo se od 9/21.
👱♀️25- PCOS, 🙋♂️29- Azzospermia, mTese ❌
Prag- donacija sjemena- 6/23.
12.06. Aspiracija- 22🥚/–10 odličnih 🐧
08.08. FET- 1 blastica - + na testiću 4dpt
•Beta 8dpt- 80.14, 10dpt- 227.73, 12dpt-632.10
Panorama-low risk- stiže curka 🧚💗
Stigla princeza 29.04.24.🥰
Zna li mozda koja kada se treba kontaktirati patronazna sestra? Cula sam da su zene to radile i dosta prije termina, a i cula sam da nekad bolnice to naprave nakon poroda. Znate li mozda kakva je situacija u Zg? Nasla sam nekakav popis patronaznih po Domu zdravlja di upadam i onda po ulici stanovanja, a ne znam jel to jos vrijedi. I jel onda ja samo zovem sestru pa joj objasnim tko sam sto sam ili to ide preko ginekologa?
Ja sam iz Ri, mene je zvala moja patronažna i doći će ovaj mjesec upoznati mene i muža... tu je nekako praksa da se dođe jednom prije poroda i onda naravno nakon poroda kako to već ide.
33👙 36🩳
MPO 6/23, 4.7. ➕️
Ima li iko iskustva sa Frida mom proizvodima? Svakako sam mislila uzeti bocicu za ispiranje, al vidim da imaju svasta u ponudi.
Ja sam uzela njihove jednokratne bokserice za poslije poroda, to su mi preporučili da bolje drže uloške od onih mrežastih… i dobila sam preporuku za njihov vibrator za sise ali nažalost kod nas nigdje nije dostupan, samo u Americi… rekli su mi da je to spas kod dojenja tako da ako budem uspjela dojiti svakako nabavim neki takav, lakše je nego rukama razbijati kvrge 😅
Uuuu ako nades obavezno zaljepi link i ja bi to 🙈
Negoooo KILE! ja sam na + 12 vec 🙈 grozno mi je to jedino iz razloga sta sam 3 mjeseca nakon poroda kuma na vjenčanju i baš nebi željela bit debela i napuhana 😂😂😂 neki savjetici kako cim brze izgubit cak ne kile to mi je u prvoj trudnoci islo jako brzo nego trbuh i noge i ruke 🙈 koliko brzo mogu pocet trenirat? :/
Kad Gyn odobri. Većinom je to nakon cca 2 mj. A ako budeš dojila kg će ići. Ja sam 12 kg izgubila za mjesec dana
Ja prvo dite nisam dojila ali sam stvarno izgubila kilograme odmah ali znas ostane trbuh, noge ruke i ostalo sto treba malo duze vremena. A vjerujem nakon 2. Poroda jos ce i teze ic
👩🏼 27 g, 👦🏻 34 g
12/2020 missed 6tt
Baby Vito 🩵 37+3 ( 19.12.2021)
12.07.2022. ➕
Panorama low risk ✅ It’s a girl 🎀
I da ja sam rodila u rijeci i realno neka dodatna torba za radaonu mi nije trebala. Imala sam ju ali kad sam rodila one su mi stavile svoje mrezaste i svoje uloske i stavile njihovu spavacicu cistu. Pa sam ja tek kad sam dosla u sobu sebi stavila svoju spavacicu i svoje uloske i ostalo
👩🏼 27 g, 👦🏻 34 g
12/2020 missed 6tt
12.07.2022. ➕
Da. Zoveš nakon poroda, direktno nju da dogovoriš kad će doći (to bude ugl za 2-3 dana od poroda), ali evo zadnje sam čula da vole da ih se nazove i koji tjedan prije poroda pa da dođu, upoznate se i malo dođete u kontakt i prije nego rodiš.
Odlicno! Hvala ti na info, javit cu se onda koji tjedan pred termin. Znas li je su ti brojevi na webu validni
Pa trebali bi biti. Ako slučajno nisu, nazoveš DZ u koji pripada patronažna i tražiš na info/centrali njen broj.
2020. 👦🏻
E da, nisam naglasila, ja govorim po iskustvu iz Zagreba, ne znam kako je u ostalim gradovima. Vidim po upisima da u npr. Rijeci patronažna tebe nazove.
2020. 👦🏻
E da, nisam naglasila, ja govorim po iskustvu iz Zagreba, ne znam kako je u ostalim gradovima. Vidim po upisima da u npr. Rijeci patronažna tebe nazove.
Super. Za Zg mi i treba 🙂 Al hvala i ostalim curama na info kako to funkcionira. Zvrcnem ja svoju nekad krajem mjeseca, bolje da sam u niskom startu 😅 (streberica)
Bejbe, zvuci da sumnjaju na preeklampsiju/eklampsiju. Nije to neka sreca, al jako je pozitivno da si pod nadzorom i da mogu reagirati ako treba, da nisi ugrozena ni ti ni beba. A i dovoljno si naprijed u trudnoci, tako da sve i da bude raniji porod, sigurno ce sve bit oke. Hrabro i sretno i javi kak napredujes ♥️
A evo gledam nemam simptoma nego samo taj tlak i povišeni proteini.
Ali raditi će mi i dalje pretrage,pa ćemo vidit šta će bit.
Neće bit raniji porod 😆😄ne očekujem ga prije pola drugog mjeseca.
KBC Split
- poliklinika Šparac
-Pfc Prag
3 IVF stimulirana❌
1 u prirodnom ciklusu❌
Pfc Prag
12/22: 9 opl. ,nema nijedne blastice za PGD
06/23 transfer 4 .dan
3.7. beta 1535
27.02. 24. Stigao mali miš F🥰
Imam uzasnu upalu umnjaka valja raste ili sta ti ja znam sta radi ali boli me uzasno! Nemogu usta ostvorit sva liva strana mi je otecena ludim od bolova, popila sam lekadol ali ne pomaze bas previse 😪 nadam se da ce proc do sutra ako ne neznam sta cu. Vec 2 dana me boli ali danas je bas ludo.
Imate neki savjet sta bi jos mogla probat?
👩🏼 27 g, 👦🏻 34 g
12/2020 missed 6tt
12.07.2022. ➕
Bejbe, zvuci da sumnjaju na preeklampsiju/eklampsiju. Nije to neka sreca, al jako je pozitivno da si pod nadzorom i da mogu reagirati ako treba, da nisi ugrozena ni ti ni beba. A i dovoljno si naprijed u trudnoci, tako da sve i da bude raniji porod, sigurno ce sve bit oke. Hrabro i sretno i javi kak napredujes ♥️
A evo gledam nemam simptoma nego samo taj tlak i povišeni proteini.
Ali raditi će mi i dalje pretrage,pa ćemo vidit šta će bit.
Neće bit raniji porod 😆😄ne očekujem ga prije pola drugog mjeseca.
Oni tlak tretiraju kao opasnost u trudnoći. Ovisno kakav je svakako. Proteini su isto povezani sa tlakom i još nekom stvarima. Mislim da je vezano i za rad bubrega posteljicu Itd.
💁🏽♀️ 34
💁🏽♂️31
👧🏻 2022
Panorama low risk✔️💙
Fragmin 2500 💉
Eutirox 100
Sortiraj odgovore
Najstariji