![](/media/img/a1/d5/cdf97738b765276d4598.jpeg)
Pozdrav, možda glupo pitanje ali vrijedi pokušat. Kakvu odjeću pripremiti za proljetnu bebu? Termin 19.4. Prvo dijete je rođeno 15.12. pa tu nije baš bilo dileme oko odjeće. Pripremam duge rukave, deblje, tanje komade? skroz sam se pogubila :/
Pozdrav, možda glupo pitanje ali vrijedi pokušat. Kakvu odjeću pripremiti za proljetnu bebu? Termin 19.4. Prvo dijete je rođeno 15.12. pa tu nije baš bilo dileme oko odjeće. Pripremam duge rukave, deblje, tanje komade? skroz sam se pogubila :/
I mene ovo zanima, meni je termin 16.5.
U cemu bebica (2,3 mj.) spava preko ljeta, jel treba i vreca za spavanje?
I mene ovo zanima, meni je termin 16.5.
U cemu bebica (2,3 mj.) spava preko ljeta, jel treba i vreca za spavanje?
Pa najbolje nabaviti neku tanku prozracnu ljetnu vrecu cisto da si sigurna da je pokrivena.:)
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png
Cure koje idete uskoro na OGTT samo jedan praktican savjet da ne bi dobile lazno visoke rezultate.. pokusajte dan prije jesti malo manje slatkog, a zadnji obrok neka vam bude 18-19, ne kasnije i to po mogucnosti kruh sa sirnim namazom, jogurt, tako nesto mlijecno i laganije. Tako su meni savjetovali. Jer ako vam samo malo predje granicu tretirati ce vas do kraja sa imate gestacijski, a mozda je samo do nepravilne prehrane dan prije vadjenja..
I koga zanima- upravo sam na women secret online narucila grudnjake za dojenje na 70% popusta (6-8€ kom), a danas je jos besplatna dostava😉🥳
👩 33
👨35
09/22 Missed Ab, 10. tt, prva T 👼🙏😢
TSH 1,5 (Euthyrox terapija, prvi nalaz 3,6)
6/2023➕🌈❤️🙏
Panorama Low risk, it’s a girl🩷💞
Došli su mi nalazi krvi na koje su me poslali zbog anemije. I da, niske zalihe feritina - to objašnjava i moje "trzave noge" po noći. Očito ono željeza u prenatalu mi je premalo. No, kolesterol mi je otišao u nebo - ukupni je 9 😨 Ušlagirala sam se kad sam vidila. Imam sutra ginekologa pa ću pitat za to i da mi da nešto za anemiju. Vjerojatno je ogroman, jer otkad su mi dijagnosticirali gestacijski dijabetes, samo sireve i jaja jedem. Stvarno se nadam da ce past sad kad pripazim na masnoće. Inače, više nemam pojma šta da jedem. Zbog gestacijskog moram brojat ugljikohidrate (tipa leća i ostalo), zbog manje bebe moram više jest - dakle više ovog ostalog, a sad zbog kolesterola bi morala smanjit sireve i jaja 😶 Pa umrijeti ću od gladi ako jedem samo povrće. A dobila sam dosad samo 6kg u trudnoći, a u startu mi je BMI bio niži.. Ja bi bila nasretnija kad bi mi netko dao tjedni meni za hranjenje do kraja trudnoće. Ovo više ne znam šta izmisliti kao obroke i međuobroke 😑
34+3, beba se još uvijek nije okrenila, gura me valjda glavom u rebra i znam dobit udarac nogom u doljni dio baš zna zabolit, niko me nije pripremio na ovaj zadnji dio 😂 non stop sam umorna i non stop gladnaaa, tek prije 2 tjedna sam prestala radit, to me do sad spasavalo, sad gubim vrijeme i non stop nesto kuham i igram playstation pa nije dosadno. Ovo nam je prva uspješna trudnoca i jedva cekamo da dođe nas dečkić :)
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;54;28/st/20240220/dt/6/n/Arton/k/253f/age.png
Jesi išla na edukaciju o prehranu na vuk vrhovcu?
Meni su dali primjere jelovnika pa sam se uglavnom toga držala
A bila sam kod njih po upute, al nije bila edukacija. Dobila sam primjer jednog jelovnika.. Drzim se njega sto se tice UH (gramaže) a ostalo variram. Najveći problem mi je doručak i međuobroci - tu sam baš dosta sira, mlijeka i jaja jela. Al smislit ću nešto već. Zapravo mi je došlo da se malo pojadam oko prehrambenih restrikcija 🙃😃
Danas sam bila na ogttu i povisena su prva dva vađenja. Nataste je 6.2, prvo vađenje 10.8 i trece 5.8 koje je ispod granice.
Dan prije sam jela normalno, zadnji obrok imala oko 21h. Sutra trebam do svoje gin po uputnicu za profil.
Cure koje imate gestacijski, na cemu vam se temelji prehrana?
💙
Danas sam bila na ogttu i povisena su prva dva vađenja. Nataste je 6.2, prvo vađenje 10.8 i trece 5.8 koje je ispod granice.
Dan prije sam jela normalno, zadnji obrok imala oko 21h. Sutra trebam do svoje gin po uputnicu za profil.
Cure koje imate gestacijski, na cemu vam se temelji prehrana?
Na jajima i siru i onda ode kolesterol kvragu 🤣 Jesi to radila u bolnici - oggt? Mislim da bi trebala dobiti nekakve upute o dijeti. Meni su na VV dali upute - moram smanjit unos ugljikohidrata i jest 5 obroka u danu. Svaki obrok mora imati odredenu kolicinu UH. U uputama je i koliko grama kojeg UH po obroku smijem. Imas tih jelovnika po netu - ima mislim negdje bas i ovaj sa VV. Pogledaj na stranicama poliklinike harni - i oni imaju isto jelovnik. Meni je receno da ne moram paziti toliko da bude 1800kcal, ali da moram strogo paziti na ugljikohidrate
Da, jutros u bolnici pa sam popodne bila po nalaze. Valjda ce mi onda reci sto smijem kad na odjel odem.
💙
Sortiraj odgovore
Najstariji