Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • lalllla
    10. Prosinac 2023. 09:18

Sto se tice OGTT i urina, ja sam ga bas radila dosta puta svuda i privatno i u Grizanskoj i Vuk Vrhovec😂😂i nikad nisam nosila urin niti su mi ga ikad trazili tako da eto info i od mene:)

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png

• Alexica
    10. Prosinac 2023. 15:04

Mene su trazili urin u Breyeru ( jedino tamo sam radila ogtt) i pretpostavljam da su trebali prvi jutarnji jer su radili doslovno sve one pretrage iz urina (zasto, ne znam), ali ako netko i trazi, mislim da uzimaju urin prvenstveno zbog mjerenja ketona i glukoze (a mislim da za to ne treba prvi jutarnji).
    U svakom slucaju mislim da ne moras nositi niti trpjeti do tamo. Budes im rekla da nije prvi jutarnji ako te i traze i to je to.

• Bananica80
    10. Prosinac 2023. 18:40

Hvala cure na info! Onda cu samo doci pa cu vidjeti sta kazu za urin. Ak bude trebalo, doc cu drugi dan ☺

Blossom
    10. Prosinac 2023. 22:29

Pozdrav svima, nadam se da me primate u svoju grupu 🙂 pročitala sam nekoliko stranica u zadnjih par dana i odlučila se prijaviti.
    Ovo mi je druga trudnoća, ali potpuno različita od prve tako da mi je sve poprilično novo, čekamo dečkića 💙

• Sandra25
    11. Prosinac 2023. 08:04

Jutro cure! Blossom dobro dosla.
    Bio je ovo jedan aktivan vikend za mene, a kad sam jucer predvecer sjela bebač je poludio🤣 nema s koje me strane nije lupao, bila sam u šoku🤣 pozitivnom naravno, samo neka on lupa mama je mirnija onda.
    Moram vam reci da su mi nedavno dosle one trenerke sa zalanda i da sam jako zadovoljna, toliko zadovoljna da sam narucila jutros jos dvije u drugoj boji. Toliko su mekane i udobne, i super stoje, sada su jos i dodatno snizene😀

2015 👼🏻
    2016 👦🏼

Malena1122
    11. Prosinac 2023. 09:15

Bananica80

Baby.nb.3

Mislim da ima neko nepisano pravilo da kad jednom počneš osjećati bebu treba ju svaki dan osjetiti jednom do nekog tjedna, a onda ovo što cure kažu, u onim višim tjednima, tipa 30tt+ minimalno 10 puta u 24h, tako nešto. Ja sam uvijek u bolnici dobila obrazac za pratiti pokrete, ali nisam stalno pisala.
    Jednom nisam bebu osjetila doslovno cijeli dan, pa na bok, popij ledeno, pojedi slatko i nije se javio uopće i naravno navečer trk na hitnu, ostala preko noći, ali s bebicom sve ok, samo je bio miran. Doduše, prijateljica tako nije osjetila, otišla na hitnu u 32tt, bebici su pali otkucaji i odmah hitni carski, rekli su joj da si je spasila dijete 😇 Tako da ne treba baš na prvu trčati na hitnu, ali jednom kad budete znale ritam svoje bebe, ako sumnjate da nešto ne štima, slušajte svoju intuiciju 🤗🥰

Ee bas sam na ovakvu situaciju mislila - ovo sta ti se frendici dogodilo. Naletila sam na par takvih iskustava online, nekad su uspjele spasit bebu a nekad ne. E toga me frka sa tim pokretima. Sad u 24 tt jos mogu reci da je "rano" pa je ok da ga ne osjecam stalno u svim pozama, al me malo frka buducnosti, da ne skuzim sta je normalno da ga ne osjetim i sta je za odreagirat… 😶 mislim se cak investirat u onaj baby watcher (doppler) pa da u kasnijim tjednima mogu pratiti otkucaje - pa ako padnu da stignem na hitnu 😊 Jbg, prva trudnoca nakon dugog vremena bitke sa neplodnoscu, tako da sam malo veca "ludjakinja" nego je normalno 😁

Ja sam tako i napravila kad se u 37om tjednu smirila u noći. Upalila bw i vidila da je sve ok ujutro se javila doktoru i otišla na pregled. 

💁🏽‍♀️ 34
    💁🏽‍♂️31
    👧🏻 2022
    Panorama low risk✔️💙
    Fragmin 2500 💉
    Eutirox 100

Malena1122
    11. Prosinac 2023. 09:18

Donna nadam se da će curka ostati unutra do veljače i vjerujem da će sve bit ok. Al eto cure primjera šta ne valja i to nisu bh nego početak trudova. Ja sam bh počela rano imat prošlu trudnoću,a i ovu. Bitno je da ne boli samo je eto čudno jer je trbuh ko kamen. To je normalna i pripremna faza. 

💁🏽‍♀️ 34
    💁🏽‍♂️31
    👧🏻 2022
    Panorama low risk✔️💙
    Fragmin 2500 💉
    Eutirox 100

• Baby.nb.3
    11. Prosinac 2023. 09:28

Sandra25

Jutro cure! Blossom dobro dosla.
    Bio je ovo jedan aktivan vikend za mene, a kad sam jucer predvecer sjela bebač je poludio🤣 nema s koje me strane nije lupao, bila sam u šoku🤣 pozitivnom naravno, samo neka on lupa mama je mirnija onda.
    Moram vam reci da su mi nedavno dosle one trenerke sa zalanda i da sam jako zadovoljna, toliko zadovoljna da sam narucila jutros jos dvije u drugoj boji. Toliko su mekane i udobne, i super stoje, sada su jos i dodatno snizene😀

Sandra, imaš sliku ili link koje su to trenerke?

💔💔💔 3 missed ab
    💙 prva mrva
    💙 šašavko
    💔💔 2 missed ab
    💙 Hrabri Palčić

• lucijaa_
    11. Prosinac 2023. 10:02

Ima li koja probadajuću bol kad se sagne? Inače me stvarno ništa ne boli, ali zadnja dva dana se ne mogu normalno sagnuti, isti tren me menstrualni grčevi uhvate. Kod ostalih aktivnosti nemam nikakvih problema. Imam pregled u pon pa mi je glupo ići na hitnu na pregled ako me stvarno inače ništa ne muči, ne bih htjela paničariti.

• Bananica80
    11. Prosinac 2023. 10:09

Malena1122

Bananica80

Baby.nb.3

Mislim da ima neko nepisano pravilo da kad jednom počneš osjećati bebu treba ju svaki dan osjetiti jednom do nekog tjedna, a onda ovo što cure kažu, u onim višim tjednima, tipa 30tt+ minimalno 10 puta u 24h, tako nešto. Ja sam uvijek u bolnici dobila obrazac za pratiti pokrete, ali nisam stalno pisala.
    Jednom nisam bebu osjetila doslovno cijeli dan, pa na bok, popij ledeno, pojedi slatko i nije se javio uopće i naravno navečer trk na hitnu, ostala preko noći, ali s bebicom sve ok, samo je bio miran. Doduše, prijateljica tako nije osjetila, otišla na hitnu u 32tt, bebici su pali otkucaji i odmah hitni carski, rekli su joj da si je spasila dijete 😇 Tako da ne treba baš na prvu trčati na hitnu, ali jednom kad budete znale ritam svoje bebe, ako sumnjate da nešto ne štima, slušajte svoju intuiciju 🤗🥰

Ee bas sam na ovakvu situaciju mislila - ovo sta ti se frendici dogodilo. Naletila sam na par takvih iskustava online, nekad su uspjele spasit bebu a nekad ne. E toga me frka sa tim pokretima. Sad u 24 tt jos mogu reci da je "rano" pa je ok da ga ne osjecam stalno u svim pozama, al me malo frka buducnosti, da ne skuzim sta je normalno da ga ne osjetim i sta je za odreagirat… 😶 mislim se cak investirat u onaj baby watcher (doppler) pa da u kasnijim tjednima mogu pratiti otkucaje - pa ako padnu da stignem na hitnu 😊 Jbg, prva trudnoca nakon dugog vremena bitke sa neplodnoscu, tako da sam malo veca "ludjakinja" nego je normalno 😁

Ja sam tako i napravila kad se u 37om tjednu smirila u noći. Upalila bw i vidila da je sve ok ujutro se javila doktoru i otišla na pregled.

Evo sam upravo kupila BW, mislim da će mi ipak smanjiti paničarenje oko toga mrda li se ili ne :) Još sam imala i neke noćne more sinoć, tako da.. za psihu vrijedi :) Jel znaš gdje ima kupiti gelova za BW, jel to u svakoj ljekarni? Uzela sam ga preko oglasa pa nema gel

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.