Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • pepapepa
    11. Prosinac 2023. 17:55

Ja sam nova pa me možete dodat na listu. Termin 11.4. Curica, idući pregled 9.1.

💁🏻‍♀️33, 🙎🏼‍♂️38
    01/2022.7t missed
    Rijeka
    Termin: 11.4.2024.

• pepapepa
    11. Prosinac 2023. 17:57

Čisto iz znatiželje da li vas socojalni ginekolog naplaćuje preglede? Kod mojeg su kao 4 pokrivena preko hzzo-a drugi se naplaćuju 30 €. Kako je to kod vas ostalih?

💁🏻‍♀️33, 🙎🏼‍♂️38
    01/2022.7t missed
    Rijeka
    Termin: 11.4.2024.

• LavicaBP
    11. Prosinac 2023. 18:20

pepapepa

Čisto iz znatiželje da li vas socojalni ginekolog naplaćuje preglede? Kod mojeg su kao 4 pokrivena preko hzzo-a drugi se naplaćuju 30 €. Kako je to kod vas ostalih?

Prvi put čujem za to. Pa ako je preko hzzoa onda bi sve trebalo biti pokriveno?

Malena, moj idući pregled je 18.12. Anomaly scan, a 28.12. uzv.

👩 1994 god.
    🧑 1992 god.
    aspiracija 9.8 -> 11 🥚 -> 8 embrija (ICSI) -> 5 blastocista -> 4 ❄️, transfer 1 blastociste 14.8.
    28.8. (14.dnt) beta 431 😍 30.8. (16.dnt) beta 1040 😍 Panorama low risk ✅️ it's a girl 💕

• tear_of_happiness
    11. Prosinac 2023. 19:12

pepapepa

Ne.. bila sam prije kod ginekologice koja je naplaćivala utz jer ga je sama kupila, koliko je to opravdano ne znam, ali znam da sam promijenila ginekologa. Iako mi sad vode trudnoću u kbc, 100% znam da moja ginekologica ne naplaćuje ništa. Isto sam iz Rijeke.

33👙 36🩳
    MPO 6/23, 4.7. ➕️

• Bananica80
    11. Prosinac 2023. 19:43

Prije kad sam živila u drugom gradu sam se vodila u ginekologa koji je privatnik ali ima i ugovor sa HZZOm. To je kod njega značilo da bi ginekološki pregledi bili besplatni (papa) ali bi UZV naplaćivao. Tad sam bila mlađa i išla na kontrole jednom godišnje i mislila sam da je to normalno, tj da mu je takav ugovor sa HZZOm. Tek sam kasnije vidjela negdje da su ljudi prigovarali da je to ilegalno i da su ga prijavljivali. Al koliko znam tip uredno i dalje radi. Sad, ne znam jel možda zaista neka kombinacija privatnika koji ima djelomične ugovore sa HZZOm ili je stvarno ilegalac. Znam da ima klinka za potpomognutu oplodnju koje su privatne ali imaju i ugovore sa HZZOM za određen broj određenih postupaka. Ali liječnik koji radi preko HZZOa, dakle onaj pravi socijalni ginekolog ne bi smio ništa naplaćivati. Ne očekuješ ni od opće prakse da ti naplaćuje preglede. 

• Bananica80
    11. Prosinac 2023. 19:46

Evo me to zaintrigiralo pa sam malo proguglala. Smrdi mi na neku ilegalu. https://slobodnadalmacija.hr/split/splicanka-ginekolog-mi-sve-naplacuje-bez-racuna-hzzo-prijavite-ga-to-vam-je-besplatno-mi-im-dajemo-6800-mjesecno-1301615 

i

https://hzzo.hr/novosti/ultrazvuk-se-ne-naplacuje-kod-izabranog-doktora

• Sandra25
    11. Prosinac 2023. 19:53

Ja idem privatno, ali mislim da socijalni ginekolog ne bi smio naplacivati nista. Pogotovo trudnicama, cak i ako nemate dopunsko za trudnice je sve u Hrvatskoj besplatno

2015 👼🏻
    2016 👦🏼

• lalllla
    11. Prosinac 2023. 20:05

Ja isto idem preko hzzo i nista se ne naplacuje.(Zg centar)

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png

Zelena123
    11. Prosinac 2023. 20:20

Donna žao mi je što si imala takvo iskustvo, dobro je da si poslušala insinkt i otišla. Želim ti brz oporavak,
    Bananice, ja sam radila test u Breyeru i urin sam morala dati tamo. Donijela sam svoj jutarnji, ali su rekli da ne mogu dat taj, da im treba svježi, ali samo radi glukoze. Pretpostavljam da je isto i u bolnici.
    Blossom dobrodošla! I mi čekamo pišonju :)
    Pepapepa dobrodošla! Ja trudnoću vodim privatno, ali imam prijateljicu u Dubrovniku koja je vodila trudnoću kod socijalnog i sjećam se da mi je pričala kako nažalost država pokriva samo nekoliko pregleda u trudnoći, a da ostalo vodi privatno..to je bilo prije 2 god.
    Malena, moj sljedeći pregled je 02.01.
    Moj mali se vrti sve u 16 :). Zna me probudit po noći i dosta je aktivan nakon obroka. Postaje mi sve teže saginjat se, oblačiti čarape i sl. Prehlađena sam već drugi put u mjesec dana....Ne znam što je ovo. Krajem mjeseca se idem cijepiti protiv hripavca.
    Cure, sutra i prekosutra u Nextu 25% na određeni asortiman, možda je nekome zanimljivo.

👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
    🧑 1991. Sve ok
    Poliklinika IVF
    12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
    Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
    19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
    Panorama low risk - Boy 💙

Zelena123
    11. Prosinac 2023. 20:27

https://www.roda.hr/udruga/dokumentacijski-centar/reakcije/naplata-trudnickih-pregleda.html

pronašla sam ovo - Moramo napomenuti trudnicama da HZZO pokriva samo preglede koje su medicinski indicirani – za zdravu trudnoću, to znači tri ultrazvučna pregleda (oko 12. tjedna, oko 20. tjedna, te kasnije oko 35. tjedna trudnoće). Veći broj ultrazvučnih pregleda, za zdravu trudnoću, ne poboljšava ishode, odnosno nisu potrebni da bi žena i dijete bili zdravi. Ako vam ginekolog/inja nudi dodatan pregled za kojeg kaže da mora naplatiti, to znači da taj pregled nije medicinski opravdan odnosno da vas liječnik/ca iskorištava za dodatnu zaradu.

Dakle HZZO pokriva 3 pregleda, mislim to je stavrno bezveze. Ja idem kod svog privatnika svako mjesec dana, a kasnije će to vjerovatno postat i češće. 3 pregleda u cijeloj trudnoći su premalo,,

👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
    🧑 1991. Sve ok
    Poliklinika IVF
    12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
    Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
    19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
    Panorama low risk - Boy 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.