Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • tear_of_happiness
    09. Prosinac 2023. 11:44

Martinaaa ja sam ih osjetila dvaput oko 18 tt, kad bi se preforsirala sa kućanskim poslovima i odtad hB nisam više. 
    Bananice ja sam bila u Kbc Ri i isto piše u uputama da treba urin, ali ja nisam nosila niti me je itko tražio kad su mi vadili krv. Mislim da ima cura koje su bile na VV pa će ti znati bolje reći.

33👙 36🩳
    MPO 6/23, 4.7. ➕️

• Barbara1994
    09. Prosinac 2023. 12:27

Bananica80

Cure, da vas pitam. Vi koje ste bile na OGGT testu. Vidjela sam na netu da se spominje da se kod prvog vađenja krvi daje urin. Jel znate jel to mora biti onaj "noćni" urin kao za urinokulturu i generalnu analizu urina, onaj koji mora barem 4h biti u tijelu? Ili se mogu pomokriti doma pa doći na test? Radim ga u bolnici (konkretno Vuk vrhovec) pa dok ja dojašem tamo i dođem na red, bojim se ako je noćni urin da će mi oči ispastiZnam da moram biti natašte.

I ja sam radila u rijeci, ali sam kupila čašicu za urin u ljekarni i samo ponesla na vađenje krvi, tražili su.. kod nas se naručuje i ne mora se čekati u redu, nego se samo javi na šalter i odmah pošalju u sobu na vađenje krvi.. 
    Možda neko od cura zna provjereno kako je u Vuk Vrhovec, ali mislim da trudnice svakako imaju prednost 😊

29.03.2024. 🩵

• Bananica80
    09. Prosinac 2023. 12:41

Barbara1994

Bananica80

Cure, da vas pitam. Vi koje ste bile na OGGT testu. Vidjela sam na netu da se spominje da se kod prvog vađenja krvi daje urin. Jel znate jel to mora biti onaj "noćni" urin kao za urinokulturu i generalnu analizu urina, onaj koji mora barem 4h biti u tijelu? Ili se mogu pomokriti doma pa doći na test? Radim ga u bolnici (konkretno Vuk vrhovec) pa dok ja dojašem tamo i dođem na red, bojim se ako je noćni urin da će mi oči ispastiZnam da moram biti natašte.

I ja sam radila u rijeci, ali sam kupila čašicu za urin u ljekarni i samo ponesla na vađenje krvi, tražili su.. kod nas se naručuje i ne mora se čekati u redu, nego se samo javi na šalter i odmah pošalju u sobu na vađenje krvi..
    Možda neko od cura zna provjereno kako je u Vuk Vrhovec, ali mislim da trudnice svakako imaju prednost 😊

Ako se nitko ne javi, ponijet cu od doma za svaki slucaj, al nisam sigurna koliko moze urin "stajati".
    Ja se vodim na VV, ali stitnjacu kontroliram. Trudnice imaju prednost i narucuje se direktno u trudnicku ambulantu. Tamo te prime, uzmu anamnezu i posalku na vadenje krvi. Al bude puno trudnica pa sam znala cekati  preko sat vremena. Nije to problem inace, nego u trudnoci idem cesto na wc :) 

Maša🤰🏼
    09. Prosinac 2023. 12:44

Donna ista stvar mi se desila u prosloj trudnoci al u 33 tjednu imala sam neku nelagodu u boku par dana nakraju ispalo da su trudovi i da su me otvarali ali hvala bogu uspili su ih zaustavit i izdrzala sam do 37+3 . Nadam se da ce i tako kod tebe . Sad uspori malo bar dok ne dodes do 34 tjedna ❤️
    Bolnica rijeka - cure, dali znate kada se seli to famozno novo rodiliste i dal cemo uspit rodit u njemu 😂😂 navodno je svakako trebalo bit do kraja godine? 

👩🏼 27 g, 👦🏻 34 g

12/2020 missed 6tt
    Baby Vito 🩵 37+3 ( 19.12.2021)
    12.07.2022. ➕
    Panorama low risk ✅ It’s a girl 🎀

Tratinčica123
    09. Prosinac 2023. 13:00

Donna, sva sreća pa si na vrijeme odreagirala i da je sve u redu sada, nadam se da će tako i ostati 🤞
    I hvala svakako na upozorenju, nama kojima je prva trudnoća stvarno nekad ne znaš što je normalno, a što nije. 🤷‍♀️
    .
    Ja ne osjećam nikakvu nelagodu, ali ponekad osjetim kao neki mali grč i tada stomak bude dosta tvrd.
    Micanje bebe- prve "pokrete" sam osjetila negdje oko 15tt, skroz lagano i jedva primjetno. 
    Unazad 2 tjedna sam sigurna da je ona i ima svoje vrijeme u danu kada se javlja. Naravno, kad je tata u blizini, samo spava 🤣🤣

Trudimo se od 9/21.
    👱‍♀️24- PCOS, 🙋‍♂️28- Azzospermia, mTese ❌
    Prag- donacija sjemena- 6/23.
    12.06. Aspiracija- 22🥚/--10 odličnih 🐧
    08.08. FET- 1 blastica - + na testiću 4dpt
    •Beta 8dpt- 80.14, 10dpt- 227.73, 12dpt-632.10
    Panorama-low risk- stiže curka 💗

• Barbara1994
    09. Prosinac 2023. 14:56

Bananica80
    Ako se nitko ne javi, ponijet cu od doma za svaki slucaj, al nisam sigurna koliko moze urin "stajati".
    Ja se vodim na VV, ali stitnjacu kontroliram. Trudnice imaju prednost i narucuje se direktno u trudnicku ambulantu. Tamo te prime, uzmu anamnezu i posalku na vadenje krvi. Al bude puno trudnica pa sam znala cekati preko sat vremena. Nije to problem inace, nego u trudnoci idem cesto na wc :)

Ne znam za to koliko smije ili ne smije stajati 😅 ja sam ovih par pretraga uvijek nosila od doma u čašici jer nema šanse da bih izdržala od kad se probudim pa dok dođem na red.. i svaki put pitaju jesam ponijela urin 
    A ovdje nisu takve gužve, valjda će se javiti netko od tamo 😊

Maša🤰🏼

Donna ista stvar mi se desila u prosloj trudnoci al u 33 tjednu imala sam neku nelagodu u boku par dana nakraju ispalo da su trudovi i da su me otvarali ali hvala bogu uspili su ih zaustavit i izdrzala sam do 37+3 . Nadam se da ce i tako kod tebe . Sad uspori malo bar dok ne dodes do 34 tjedna ❤️
    Bolnica rijeka - cure, dali znate kada se seli to famozno novo rodiliste i dal cemo uspit rodit u njemu 😂😂 navodno je svakako trebalo bit do kraja godine?

Kontrakcije su meni počele oko 19.tj, isto bez ikakve boli nego samo tako tvrdo mjesto na trbuhu koje samo osjetim.. i dalje su tu 😅 nekad više puta u danu, a nekad ih danima nema.. ginekologici sam to rekla na zadnjem pregledu prije 2tj, i čudno me pogledala (imam i bolove ponekad skroz dolje, recimo na stidnoj kosti) pa kad je uključila ultrazvuk bebac je bio namješten vodoravno, pa je zaključila da valjda tako ima manje mjesta i kad se okreće I namjesta osjetim te kontrakcije

29.03.2024. 🩵

WhiteOrchid
    09. Prosinac 2023. 16:24

Donna drago mi je da je sve ok i da si odreagirala na vrijeme.

Ja sam te BH kontrakcije u prošloj trudnoći osjetila dosta rano, a sad u ovoj još nisam. Ako ih češće osjetite možete povećati dozu magnezija za opuštanje mišića maternice.

Prošle godine sam radila OGTT na Vuk Vrhovcu i nikakav urin nisam davala, samo su 3 vađenja krvi.

Kod nas nema ništa novog, veselimo se blagdanima i jedva čekam pregled i druženje sa curkom sad u utorak. 🥰

Donna2022
    09. Prosinac 2023. 21:30

Masa- meni je jedino pozitivno u startu kad sam dosla bilo da nisam otvorena i da je cerviks dobre duzine ali je trebalo zaustaviti trudove. Srecom nakon infuzije i antibiotika su stali. Jos me drze u bolnici ali ako bude sve ok drugi tjedan bi trebala doma. Cekam jos nalaze urinokulture da se vidi da nisu bakterije u mokraci izazvale upalu (CRP mi je povisen). Svi brisevi sterilni. U svakom slucaju na antibioticima sam pa su nadam se suzbili upalu gdje god da je. Ono sto mi prolazi kroz glavu dodatno je cinjenica da sam se prije 10 dana cijepila protiv hripavca, da linje cijepivo izazvalo upalni proces..? Naravno na to pitanje mi nitko ne moze odgovoriti, nema prakse do sada puno sa cijepljenjem trudnica protiv hripavca.. sta je tu je, najvaznije da se trudovi jos barem 2 mj ne pojavljuju.
    Cure hvala vam puno na podrsci i lijepim rijecima🩷 meni je takodjer prva trudnoca, nakon jednog missed ab i naravno da sam prestrasena, a opet ne zelim dizati  paniku za svaku sitnicu ali ako primjetite nesto neobicno- svakako pravac hitna, bolje sprijeciti na vrijeme.

👩 33
    👨35
    09/22 Missed Ab, 10. tt, prva T 👼🙏😢

TSH 1,5 (Euthyrox terapija, prvi nalaz 3,6)
    6/2023➕🌈❤️🙏
    Panorama Low risk, it’s a girl🩷💞

• Bananica80
    09. Prosinac 2023. 21:31

Whiteorchid, thx na info za VV. Valjda je tako i sad. Napomenuli su mi da moram doći na tašte, a urin nisu spominjali. Pa nisam znala jesu ga zaboravili spomenuti ili ga ne trebaju za oggt 🙃 Izgleda ovo drugo, pa se onda neću više sa tim zamarati 😄

• Bananica80
    09. Prosinac 2023. 21:43

Donna, ne vjerujem da ti se infekcija dogodila zbog cjepiva. To je mrtvo cjepivo i sigurno je za nas trudnice. Meni su se dvije frendice cijepile u trudnoći ( jedna prošle godine, jedna prije par godina) i nisu imale nuspojave. Ali, naravno nismo sve iste i ne reagiramo isto. No prije da će bit jedna od onih infekcija koje pokupiš tko zna kako, a nama je sad i imunitet slabiji (barem tako kažu). Svakako nemoj si predbacivat, nisi napravila nikakvu grešku u koracima 😉 Bitno da je uhvaćeno na vrijeme i da si pod terapijom. Sigurna sam da će sve to bit super ❤

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.