![](/media/img/dc/60/b38623515915b67631a5.jpeg)
Mislim da ima neko nepisano pravilo da kad jednom počneš osjećati bebu treba ju svaki dan osjetiti jednom do nekog tjedna, a onda ovo što cure kažu, u onim višim tjednima, tipa 30tt+ minimalno 10 puta u 24h, tako nešto. Ja sam uvijek u bolnici dobila obrazac za pratiti pokrete, ali nisam stalno pisala.
Jednom nisam bebu osjetila doslovno cijeli dan, pa na bok, popij ledeno, pojedi slatko i nije se javio uopće i naravno navečer trk na hitnu, ostala preko noći, ali s bebicom sve ok, samo je bio miran. Doduše, prijateljica tako nije osjetila, otišla na hitnu u 32tt, bebici su pali otkucaji i odmah hitni carski, rekli su joj da si je spasila dijete 😇 Tako da ne treba baš na prvu trčati na hitnu, ali jednom kad budete znale ritam svoje bebe, ako sumnjate da nešto ne štima, slušajte svoju intuiciju 🤗🥰
💔💔💔 3 missed ab
💙 prva mrva
💙 šašavko
💔💔 2 missed ab
💙 Hrabri Palčić
Pozdrav curke vidim pricate o pokretima bebe.
Ja sam svog rano pocela osjecat vec od 15 tt, posteljica mi je straga. Skuzila sam da to nisu sigurno crijeva jer to prije nisam osjecala. Prave vratolomije i cesce udarce sam osjecala od 18tt. Na dane je mali divljak a na dane miran pa me uspanicari. Tada me spasi BW kad mu cujem uredne otkucaje srca. Upalim mu neku glazbu, promrdam stomak i to uglavnom upali da dobijem bar udarac kao daj mama pusti me da spavam 😄
Popodne mi je 4D uzv. Imate li kakve savjete sta da jedem i napravim da malac bude raspolozen za snimanje? Jeli lose ako bude preaktivan?
On reagira najbolje na slanu hranu, pogotovo nakon rucka , na slatko nista posebno. Najcesce je u akciji bez greske nakon dorucka i rucka , iza 21h krene s vratolomijama, razbijanjem maminog mjehura... pa onda u noci me zna probudit , skuzim i kad se buni da mu ne pase polozaj mog spavanja... ta lupkanja su najljepsi dio trudnoce ❤️
🙋♀️ 1988. - zdrava, AMH 35, trombofilija (Andol 100)
🧔 1983. - azoospermia, FSH 32.6, testosteron 7.4
Polik. CITO: 05.2022. m-tesse ✔️🔝🥳
06.22. ICSI 6🥚 ET 2 trodnevna✖️💔
09.22. FET(2🐧) ✖️💔💔
5./23. histeroskopija ✔️
6./23. 2. ICSI 11🥚 29.6.ET 2 trod (3d🐧🐧+ B🐧) 10dpt➕️ beta 14dpt 134.5, 16dpt 351.3, 1. UZV 💙 👶Nifty ✔️♂️ 21.3.'24. 👨👩👦
Ja sam svog rano pocela osjecat vec od 15 tt, posteljica mi je straga. Skuzila sam da to nisu sigurno crijeva jer to prije nisam osjecala. Prave vratolomije i cesce udarce sam osjecala od 18tt. Na dane je mali divljak a na dane miran pa me uspanicari. Tada me spasi BW kad mu cujem uredne otkucaje srca. Upalim mu neku glazbu, promrdam stomak i to uglavnom upali da dobijem bar udarac kao daj mama pusti me da spavam 😄
Popodne mi je 4D uzv. Imate li kakve savjete sta da jedem i napravim da malac bude raspolozen za snimanje? Jeli lose ako bude preaktivan?
On reagira najbolje na slanu hranu, pogotovo nakon rucka , na slatko nista posebno. Najcesce je u akciji bez greske nakon dorucka i rucka , iza 21h krene s vratolomijama, razbijanjem maminog mjehura… pa onda u noci me zna probudit , skuzim i kad se buni da mu ne pase polozaj mog spavanja… ta lupkanja su najljepsi dio trudnoce ❤️
Ja ne volim da su preaktivni jer onda niti slikice ne ispadnu kako treba, niti dr može uhvatiti bebu. A opet niti da baš spava i pokrije glavicu 😅
Ako baš znaš njegov ritam i kad nakon obroka postane aktivan, pojedi nešto u neko vrijeme tako da taman ne bude previše, ali mislim da je to jako teško namjestiti, barem se ja nisam nikad time bavila.
Doduše, pregledi su mi uvijek bili ujutro, tj. do podne kada bi imala samo kavu i doručak i taman bi beba bila dovoljno aktivna da se pokaže, a i uzv traje dugo pa se oni već razbude 😍
💔💔💔 3 missed ab
💙 prva mrva
💙 šašavko
💔💔 2 missed ab
💙 Hrabri Palčić
Mislim da ima neko nepisano pravilo da kad jednom počneš osjećati bebu treba ju svaki dan osjetiti jednom do nekog tjedna, a onda ovo što cure kažu, u onim višim tjednima, tipa 30tt+ minimalno 10 puta u 24h, tako nešto. Ja sam uvijek u bolnici dobila obrazac za pratiti pokrete, ali nisam stalno pisala.
Jednom nisam bebu osjetila doslovno cijeli dan, pa na bok, popij ledeno, pojedi slatko i nije se javio uopće i naravno navečer trk na hitnu, ostala preko noći, ali s bebicom sve ok, samo je bio miran. Doduše, prijateljica tako nije osjetila, otišla na hitnu u 32tt, bebici su pali otkucaji i odmah hitni carski, rekli su joj da si je spasila dijete 😇 Tako da ne treba baš na prvu trčati na hitnu, ali jednom kad budete znale ritam svoje bebe, ako sumnjate da nešto ne štima, slušajte svoju intuiciju 🤗🥰
Ee bas sam na ovakvu situaciju mislila - ovo sta ti se frendici dogodilo. Naletila sam na par takvih iskustava online, nekad su uspjele spasit bebu a nekad ne. E toga me frka sa tim pokretima. Sad u 24 tt jos mogu reci da je "rano" pa je ok da ga ne osjecam stalno u svim pozama, al me malo frka buducnosti, da ne skuzim sta je normalno da ga ne osjetim i sta je za odreagirat... 😶 mislim se cak investirat u onaj baby watcher (doppler) pa da u kasnijim tjednima mogu pratiti otkucaje - pa ako padnu da stignem na hitnu 😊 Jbg, prva trudnoca nakon dugog vremena bitke sa neplodnoscu, tako da sam malo veca "ludjakinja" nego je normalno 😁
On reagira najbolje na slanu hranu, pogotovo nakon rucka , na slatko nista posebno. Najcesce je u akciji bez greske nakon dorucka i rucka , iza 21h krene s vratolomijama, razbijanjem maminog mjehura… pa onda u noci me zna probudit , skuzim i kad se buni da mu ne pase polozaj mog spavanja… ta lupkanja su najljepsi dio trudnoce ❤️
Ja ne volim da su preaktivni jer onda niti slikice ne ispadnu kako treba, niti dr može uhvatiti bebu. A opet niti da baš spava i pokrije glavicu 😅
Ako baš znaš njegov ritam i kad nakon obroka postane aktivan, pojedi nešto u neko vrijeme tako da taman ne bude previše, ali mislim da je to jako teško namjestiti, barem se ja nisam nikad time bavila.
Doduše, pregledi su mi uvijek bili ujutro, tj. do podne kada bi imala samo kavu i doručak i taman bi beba bila dovoljno aktivna da se pokaže, a i uzv traje dugo pa se oni već razbude 😍
E pa mislim se i ja da ne mogu to tek tako iskontrolirat kako ja mislim 😅 Redovni pregledi su mi uvijek u 9 h, kratki i malac bude aktivan al uspije ga pohvatat. Sad sam u drugog gina narucena jer moj ne radi 4d , da mu se ne da zajefrkavat s tim 🤦♀️😅 Sad lupka i vrti se upravo, nadam se da se nece do tada uspavat i sakrit pa da ga ne uspije pregledat kako spada.
09.22. FET(2🐧) ✖️💔💔
5./23. histeroskopija ✔️
6./23. 2. ICSI 11🥚 29.6.ET 2 trod (3d🐧🐧+ B🐧) 10dpt➕️ beta 14dpt 134.5, 16dpt 351.3, 1. UZV 💙 👶Nifty ✔️♂️ 21.3.'24. 👨👩👦
Samo cu se osvrnuti na ovo "sto ako je preaktivan" :) mislim da ti to moze bit minus jedino ak ides na uzv ciljano gledat neke djelove anatomije. Meni se jako mrdao kad sam isla na fetalni echo i doktorica je jedva uspjela posnimiti srce i protoke kak spada :) slicno je bilo na anatomy scanu, puno se micao pa je uzv duze trajao da uhvati normalnu "fotku" za izmjerit ga :) Za budjenje nemam savjete, moj zasad (24 tt) reagira na klopu i na moje uzbudjenje. I zna mi bit aktivniji u neke sate (rano ujutro i kasno navecer) - al dosta to ovisi i jel ja sjedim/lezim ili setam/na nogama sam. Jos ga bas ne osjecam puno kad stojim
Ee bas sam na ovakvu situaciju mislila - ovo sta ti se frendici dogodilo. Naletila sam na par takvih iskustava online, nekad su uspjele spasit bebu a nekad ne. E toga me frka sa tim pokretima. Sad u 24 tt jos mogu reci da je "rano" pa je ok da ga ne osjecam stalno u svim pozama, al me malo frka buducnosti, da ne skuzim sta je normalno da ga ne osjetim i sta je za odreagirat… 😶 mislim se cak investirat u onaj baby watcher (doppler) pa da u kasnijim tjednima mogu pratiti otkucaje - pa ako padnu da stignem na hitnu 😊 Jbg, prva trudnoca nakon dugog vremena bitke sa neplodnoscu, tako da sam malo veca "ludjakinja" nego je normalno 😁
Kako si do sada prezivila bez BW?! 😅
Ja sam MPO trudnica i paranoja teska , BW koristim od 9tt i spasija me da ne poludim. Dok malac nije razludio s pokretima uredaj je bio na nocnom ormaricu, radio bi najmanje 2x dnevno, nove baterije se mjenjale... sad je spremljen u kutiju i po potrebi ga koristim kad me opere psihoza . To su mi najbolje ulozeni novci u trudnoci 😄
09.22. FET(2🐧) ✖️💔💔
5./23. histeroskopija ✔️
Hvala curke na savjetima ❤️
Rucala sam i necu vise izazivat sudbinu 😅 bit ce kako bude , valjda nece totalno sabotirat pregled 🤞😊
09.22. FET(2🐧) ✖️💔💔
5./23. histeroskopija ✔️
Lucy hahah, pa bas nisam uzela BW da ne ispanicarim prerano 🤣 a i vidjela sam na netu da se kao smije koristiti samo par puta tjedno - barem u ranijim tjednima. A to mi je tek djelovalo kao da ce bit premalo puta za umiriti psihu. I bila sam u promjeni ginekologa, pa nikako od pustih pitanja pitati i za to :) A bebaca sam rano pocela osjecat, bar jednom dnevno neki kao "mjehuric", pa me to umirivalo da je barem taj dan sve ok
Lucyhahah, pa bas nisam uzela BW da ne ispanicarim prerano 🤣 a i vidjela sam na netu da se kao smije koristiti samo par puta tjedno - barem u ranijim tjednima. A to mi je tek djelovalo kao da ce bit premalo puta za umiriti psihu. I bila sam u promjeni ginekologa, pa nikako od pustih pitanja pitati i za to :) A bebaca sam rano pocela osjecat, bar jednom dnevno neki kao "mjehuric", pa me to umirivalo da je barem taj dan sve ok
Ja nisam nigdje nasla da bas steti bebi, osim da moze nepotrebno prepast trudnicu ako ne pronade otkucaje. Nadam se da mu nisam narusila zdravlje s tim cestim koristenjem al bar sam smanjila stres koji isto tako nije dobar pa eto nece imat skroz ludu mater 😅
09.22. FET(2🐧) ✖️💔💔
5./23. histeroskopija ✔️
Sortiraj odgovore
Najstariji