Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Alexica
    27. Studeni 2023. 17:29

posvudusavol2

Odradila sam danas uzv i kontrolu, sve je super. Beba cca 690gr na 23+3.
    Pijem Metildop za tlak 3 puta dnevno pa moram vodit i dnevnik tlaka a tu sam baš neredovita 🙃
    Ja još nisam ništa kupovala, sve ću iza nove godine. A nije ni da trebam previše toga pa laganini

Neki muce muku sa secerom, a neki sa tlakom. 😅
    Bitno da su bebice dobro ❤️

Bubica1
    27. Studeni 2023. 19:12

Alexica, hvala ti, sad mi je jasnije. Onda po tome ako je GUK dobar, mogu prestati s dijetom? Ja sve nešto kalkuliram kak ću se toga riješit i moći normalno jesti kao što svaka trudnica zaslužuje, hahaha 😅
    Ma jasno mi je da mi ne gine dijeta do kraja trudnoće, samo što mi teško pada... A nitko me baš ne razumije, osim mojih supatnica 😁 Svi mi govore, ma bude to brzo prošlo, ali meni baš ne prolazi, i budeš izdržala, još malo. Pa da, budem, ali sam jadna 😄🤭

👩 37 - AMH 13
    👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
    1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
    2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
    Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
    23.02.2024. Stigla druga curica 🩷

Anica88
    27. Studeni 2023. 20:05

posvudusavol2

Zelena123

Je li tko zna što ovo znači?Pod MBO-om kojeg ste dostavili nije zadana odgovarajuća uputnica za pregled/dijagnostičku pretragu koje tražite. Molimo Vas da provjerite s Vašim liječnikom opće prakse ukoliko Vam je još uvijek potrebna narudžba.
    Imam uputnicu na portalu zdravlja, a sv Duh je ne vidi

Pretpostavljam da je uputnica poslana tvom matičnom laboratoriju onda.

Joj i ja sam neki dan saznala da moja uputnica vrijedi samo za moj maticni laboratorij. A on mi je dalje i od vuka vrhovca i od svetog duha, moram doci vec u 7 u jutro i 2 sata sjediti u cekaoni s ljudima koji imaju viroze :(
    Uglavnom, trazit cu drugu uputnicu jer mi se to ne da

🙋🏻‍♀️36, PCOS
    🙋🏻‍♂️33
    👶 3/2024

Bubica1
    27. Studeni 2023. 20:27

Alexica, natašte mi je 4.2, druga vrijednost 9.8, a treća 9.5.
    Ta treća me zeznula, iako mi je i druga vrlo blizu granične. A tebi?
    Posvudusa, nisam iz Zagreba nego iz Varaždina pa tu idem na GUK. Ali poznavajući svog doktora, on će me sam sigurno opet poslati na tu pretragu 😊 Btw, super za pregled, neka bebica samo lijepo raste 😉

👩 37 - AMH 13
    👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
    1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
    2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
    Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
    23.02.2024. Stigla druga curica 🩷

• Alexica
    27. Studeni 2023. 20:41

posvudusavol2

Bubica1

Alexica, hvala ti, sad mi je jasnije. Onda po tome ako je GUK dobar, mogu prestati s dijetom? Ja sve nešto kalkuliram kak ću se toga riješit i moći normalno jesti kao što svaka trudnica zaslužuje, hahaha 😅
    Ma jasno mi je da mi ne gine dijeta do kraja trudnoće, samo što mi teško pada… A nitko me baš ne razumije, osim mojih supatnica 😁 Svi mi govore, ma bude to brzo prošlo, ali meni baš ne prolazi, i budeš izdržala, još malo. Pa da, budem, ali sam jadna 😄🤭

Ako ideš na vuk vrhovec raditi GUK, moram te razočarati i u slučaju dobrih nalaza naručuju opet za mj dana i opet nosiš GUK 😁
    Jednom na vuk vrhovcu, do kraja trudnoće ne gine. Oni su jako strogi oko tog šećera i paze da su trudnice stalno na dijeti tj paze na prehranu. Sad ako su ti odstupanja minimalna možeš ti kalkulirati pa jest šta hoćeš i onda par dana pripazit da ti guk bude ok.

Da, dijeta do kraja nazalost, sve posvudusa zna. :) iako mislim da bubica ide bas u bolnicu radit guk profil.
    Ja se tjesim da me to ceka samo 2x (iduci tj i onda za mjesec dana ako bude sve ok) jer cu do tad bit vec dobrano trudna, a nesto sam citala da nakon 35.tj ne salju vise na te guk profile na vuk vrhovec.
    Najteze mi pada ovaj period bozica plus rodjendan mi je, dakle ne mogu nista fino jesti. :D vec sam si narucila palacinke za povratak iz bolnice nakon poroda hahaa
    Jel znate jel taj secer razlog za inducirani porod? I jel nakon trudnoce u teoriji mozemo normalno jesti?

P.s. tnx posvudusa na odgovoru za doznake :) 

• Alexica
    27. Studeni 2023. 20:44

Bubica1

Alexica, natašte mi je 4.2, druga vrijednost 9.8, a treća 9.5.
    Ta treća me zeznula, iako mi je i druga vrlo blizu granične. A tebi?
    Posvudusa, nisam iz Zagreba nego iz Varaždina pa tu idem na GUK. Ali poznavajući svog doktora, on će me sam sigurno opet poslati na tu pretragu 😊 Btw, super za pregled, neka bebica samo lijepo raste 😉

Ja sam puno losija, i druga i treca su preko granica: 4.1, 10.6, 10.5 :( 
    Jos sam se nakon ogtta nagradila snitom torte jer sam bila uvjerena da ce sve bit ok pa sad osjecam griznju savjesti zbog bebana.

• Baby.nb.3
    28. Studeni 2023. 09:38

Hej cure, nisam se jučer javila jer u bolnici odradim samo kratki pregled da dr vidi da sve napreduje. Bebica odgovara tjednima, kontrola za 3 tjedna, smanjen utrogestan na 3x1 🎉 
    Danas je kod nas koma vrijeme, boljela me glava još od jučer i cijelu noć pa sam ujutro popila tabletu.
    Koja kolica ćete uzimati? Ja sam prvo mislila 3u1, ali sva su ogromna, a s obzirom na dvoje djece, njihove bicikle i ostale stvari, počela sam gledati kišobran kolica sa malim kotačima, a da se na njih može staviti košara za prvih par mjeseci i jaje, za kraće stvari. Imate kakve preporuke koje odgovaraju takvim kriterijima?
    Sretno svima na pregledima, a što se tiče tlaka i šećera šaljem samo pusu i zagrljaj jer nemam iskustva, oboje mi je uvijek nisko (100/60, šećer 4), samo nek vam prođe 🤗🤗

💔💔💔 3 missed ab
    💙 prva mrva
    💙 šašavko
    💔💔 2 missed ab
    💙 Hrabri Palčić

• lalllla
    28. Studeni 2023. 09:45

Baby.nb.3

Hej cure, nisam se jučer javila jer u bolnici odradim samo kratki pregled da dr vidi da sve napreduje. Bebica odgovara tjednima, kontrola za 3 tjedna, smanjen utrogestan na 3x1 🎉
    Danas je kod nas koma vrijeme, boljela me glava još od jučer i cijelu noć pa sam ujutro popila tabletu.
    Koja kolica ćete uzimati? Ja sam prvo mislila 3u1, ali sva su ogromna, a s obzirom na dvoje djece, njihove bicikle i ostale stvari, počela sam gledati kišobran kolica sa malim kotačima, a da se na njih može staviti košara za prvih par mjeseci i jaje, za kraće stvari. Imate kakve preporuke koje odgovaraju takvim kriterijima?
    Sretno svima na pregledima, a što se tiče tlaka i šećera šaljem samo pusu i zagrljaj jer nemam iskustva, oboje mi je uvijek nisko (100/60, šećer 4), samo nek vam prođe 🤗🤗

Ej ja ti imam leclerc influencer kisobran kolica stvarno su odlicna, imaju oko 6 kila i sklapaju se jednom rukom. Vidjela sam da za njih postoji i kosara pa eto malo baci oko ako ti to odgovara, ali za jaje stvarno nisam sigurna pa i to provjeri:)

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png

Malena1122
    28. Studeni 2023. 10:33

Lista pregleda:
    tear_of_happines 28.11 
    Martinaaa_ 29.11 
    sisy 29.11
    Alexica 1.12
    lucq 1.12
    Maša 4.12
    BlackRose 5.12
    Zelena123 5.12
    Anica88 6.12 
    Bubica1 6.12 
    Lucy08 7.12
    Leptirica123 11.12
    WhiteOrchid 12.12
    Baby.nb.3 13.12
    Lucy08 14.12 
    Tratinčica123 15.12
    Gemini1994 18.12 
    Malena1122 18.12
    Nina_na 18.12 
    Mary36 19.12
    Mrva1104 21.12

💁🏽‍♀️ 34
    💁🏽‍♂️31
    👧🏻 2022
    Panorama low risk✔️💙
    Fragmin 2500 💉
    Eutirox 100

Malena1122
    28. Studeni 2023. 10:36

Cure mene ste isprepadale sa šećerom. Mene Gyn nije slao na ogtt jer mi je na tašte uvijek bio ok 4.1. Sad ću vjerovatno otići na svoju ruku to odradit 🤣
    Nisam ni prošlu radila ogtt. Muko moja 

💁🏽‍♀️ 34
    💁🏽‍♂️31
    👧🏻 2022
    Panorama low risk✔️💙
    Fragmin 2500 💉
    Eutirox 100

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.