Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Zelena123
    27. Studeni 2023. 12:34

lalllla

Zelena123

Je li tko zna što ovo znači?Pod MBO-om kojeg ste dostavili nije zadana odgovarajuća uputnica za pregled/dijagnostičku pretragu koje tražite. Molimo Vas da provjerite s Vašim liječnikom opće prakse ukoliko Vam je još uvijek potrebna narudžba.
    Imam uputnicu na portalu zdravlja, a sv Duh je ne vidi

Mozda ne pripadas na Sv Duh za odredenu pretragu?

Iskreno ne znam, svaki put ginekologici napisem da mi javi gdje trebam sta vadit i to nikad ne uradi… idem je opet zvat

👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
    🧑 1991. Sve ok
    Poliklinika IVF
    12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
    Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
    19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
    Panorama low risk - Boy 💙

• Sandra25
    27. Studeni 2023. 13:43

Pozdrav svima!
    Grah se krcka, torta se pece, a ja cekam da se opere nova tura veša.🫣
    Volim iskoristiti ove dane kad imam puuuuno energije.
    Sto se vjezbi tice ja sam bila jako aktivna prije trudnoce, vjezbala sam skoro svaki dan, tako da jedva cekam roditi da mogu trenirati. Meni je doktorica zabranila treninge zbog hematoma tako da planiram poceti setati, svaki dan obavezno duga setnja, nadam se da ce to biti dovoljno.

2015 👼🏻
    2016 👦🏼

Maša🤰🏼
    27. Studeni 2023. 14:31

Helooouuu nisam bas pisala jer nemam sta za rec . Ali pratim vas 🩷
    Jedva cekam pregled dr tjedan imam osjecaj da ju nisam vidila 3 mjeseca hahaha ovo mi je najduzi period bez pregleda HVALA BOGU! Mogu rec da konacno uzivam u trudnoci 😍 osim cinjenice da me brinu kile. Jer sam odjednom na +7 !!! Kakooooooo? Prije mjeseca dana sam bila na +1 hahaha moza zato i uzivam u trudnoci 🙈

Nego crni petak nakupovala sam hrpu stvari hahaha ali za bebicu zasad sam uzela samo ono jako zeljeno cybex cloud T jaje 😍 uzela sam svijetlo sivo predivno mi je. 

Sta ima kod vas? 😂 sta cete muzevima za bozic? Sestrama? 

👩🏼 27 g, 👦🏻 34 g

12/2020 missed 6tt
    Baby Vito 🩵 37+3 ( 19.12.2021)
    12.07.2022. ➕
    Panorama low risk ✅ It’s a girl 🎀

Maša🤰🏼
    27. Studeni 2023. 14:32

Ja sam pocela bit TOLIKOOOOO nestrpljiva da upoznam svoju curicu da po noci nemogu spavat jer stalno sanjam da smo je izgubili 😪 bas me to muci ali nadam se da ce sve bit uredu i da cemo se za 3 -4 mjeseca upoznat 🩷

👩🏼 27 g, 👦🏻 34 g

12/2020 missed 6tt
    Baby Vito 🩵 37+3 ( 19.12.2021)
    12.07.2022. ➕
    Panorama low risk ✅ It’s a girl 🎀

• Alexica
    27. Studeni 2023. 15:23

Bubica1 suosjecam s tobom, za vikend sam puno suza isplakala jer ne smijem jesti slatko i nikakav junk bar do poroda (valjda me hormoni pucaju). Ja cu vjerojatno sutra na vuk vrhovac pa onda koliko sam skuzila za tjedan dana se pikam cijeli dan (GUK profil). I onda ponovo za cca mjesec dana.
    Vjezbanje - i ja idem 2x tjedno na pilates i yogu za trudnice. Nisam samo smjela dok je hematom bio aktualan. Mislim da negdje od 15. tjedna idem i super mi je. 
    Trudim se i setati pogotovo sad od kad mi je taj OGTT los.
    Na black fridayu smo kupili xiaomi kameru, popunila sam si zalihu prenatala i probiotika. Mislim da ostalo nista nisam nasla sto mi nedostaje.

• lalllla
    27. Studeni 2023. 15:45

Evo mene s pregledaa, bebica ima 440grama, cula sam otkucaje srca sve je savrseno kako treba biti i dimenzije i sve. Za 10ak dana idem na anomaly veliki i na 4D scan pa sam bas uzbudena. Takodjer posteljica je odiza, cerviks 46 mm i to je to ostalo sve top:)

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png

Bubica1
    27. Studeni 2023. 16:22

Alexica, skroz te razumijem, i meni je tako 😊 Ali evo, baš sam pitala doktora da li smijem imati koji cheat obrok ili dan, tipa jednom tjedno pa mi je dao zeleno svijetlo i rekao da se ništa strašno neće dogoditi ako koji put u tjednu nešto i sagriješim. Naravno, to je u skladu s mojim nalazom, a ti sad možeš pitati isto i svog doktora 👍😊 Držim fige da i tebi dozvoli, lakše je izdržati kad znaš da barem jednom tjedno možeš nešto slatko pojesti 😉
    I da, zašto se uopće radi taj GUK profil ako je već OGTT-om ustanovljen gestacijski dijabetes? Koja je svrha te pretrage zapravo? Mene sutra čeka, baš mi se ne da cijeli dan biti u dnevnoj bolnici, ali šta ću, mora se 🤷
    ...
    Što se tiče moje nabubrenosti tamo dolje, zvala sam doktora pa me naručio prije, ipak ovu srijedu umjesto iduću tako da ću vam sve javiti u srijedu 👍

👩 37 - AMH 13
    👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
    1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
    2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
    Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
    23.02.2024. Stigla druga curica 🩷

• Alexica
    27. Studeni 2023. 16:59

Guk profil ti se radi da vide da li samo sa pravilnom prehranom mozes regulirati secer, a i da oni znaju da se pridrzavas iste dijete.
    Ako ti ni dijeta ne pomaze za odrzavanje normalnog secera onda se uvodi inzulin ili sto vec daju trudnicama za reguliranje secera u krvi.
    Buduci da se vecina gestacijskog dijabetesa moze kontrolirati prehranom nema smisla da nas sve automatski stave na lijekove jer nije sigurno ni to zdravo pa
    Pretpostavljam da je to razlog za raditi GUK profil.
    Koliki je tebi bio ogtt? 

• Alexica
    27. Studeni 2023. 17:12

Cure znam da je vecina vas s kasnijim terminima od mog, ali dal itko zna postupak za otvaranje porodiljnog?
    Meni bi trebao poceti 1.1., a ginekolog me uvjerava da mu dodjem tek iza 1.1. po doznake.
    Nasla sam na netu da se zahtjev podnosi najkasnije 15 dana prije roka za pocetak koristenja, po tome je to onda 15.12. A ne iza 1.1.? Gdje fulavam? 
    Zar stvarno ja ne trebam nista na posao donijeti priie samog porodiljnog?

• Alexica
    27. Studeni 2023. 17:27

posvudusavol2

Alexica

Cure znam da je vecina vas s kasnijim terminima od mog, ali dal itko zna postupak za otvaranje porodiljnog?
    Meni bi trebao poceti 1.1., a ginekolog me uvjerava da mu dodjem tek iza 1.1. po doznake.
    Nasla sam na netu da se zahtjev podnosi najkasnije 15 dana prije roka za pocetak koristenja, po tome je to onda 15.12. A ne iza 1.1.? Gdje fulavam?
    Zar stvarno ja ne trebam nista na posao donijeti priie samog porodiljnog?

Pa ja sam u prošloj trudnoći slala doznake dan nakon što mi je porodiljni službeno počeo jer je padalo na nedjelju tih 45 dana prije.

Ok, ali si imala doznake od prije dobivene od ginekolog, prije tih 45 dana pa si ih samo poslala dan kasnije jer ti je to ponedjeljak (kao sto je meni nova godina)? 
    Jer meni je doslovno rekao da mogu doc tek negdje oko 10.1.-15.1. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.