![](/media/img/33/92/3ea1329b7286baac6e64.jpeg)
Da, više u tom dijelu nego same usne. Nisam vidjela jer ju već duže vrijeme ni ne vidim od trbuha 😅, ali sam napipala prilikom tuširanja. Osim toga, ne osjećam bol nego pritisak, pogotovo ako previše sjedim ili previše stojim tako da pretpostavljam da je do toga. Pitat ću sutra doktora pa vam javim. 👍
E da, jel ima koja od vas skraćeni cerviks? Meni je sada na zadnjem pregledu ustanovljeno da je 32 mm, a kao za moje tjedne bi trebao otprilike biti između 35 i 40 mm. Doktor kaže da zasad ne treba mirovanje, ali svejedno me malo brine…
Meni je to isto naoteceno i bas sutra idem kod svoje gin pa cu ju pitati. Vise onaj ulaz dole u samu vaginu mi je naotecen. Ja uzimam i progesteron(Utrogestan) vaginalno pa mislim da nije mozda od toga. Sto se tice cerviksa nzn sta bi ti rekla, prvo mjerenje kod moje gin 26 mm rekla mirovanje ali ne strogo pa cemo vidit dalje (dobila utrogestane i uzela roidakal na svoju ruku), mini anomaly u bolnici kaze 39-40 mm, ali svejedno se ne junaciti nego i dalje laganini. Sljedeci pregled kod moje kaze nalaz je bolji ali svejedno se necemo opustiti dok ne dodjemo u vece tjedne. Sutra idem bas na pregled i uzasno me zanima kakva je situacija jer sad osjecam i povremene kontrakcije, nista bolno ali neugodno. I prvu sam trudnocu zbog kontrakcija i cerviksa mirovala. Gin kaze da visocije zene imaju predispozicije otvoriti se ranije ali nije pravilo, sad nzn. 🤷🏽♀️
6/21 👧🏼
6/23 👼🏼 7tt
03/24 ⏳
Draga Yellowsubmarine, dobro se osjećam, zapravo super. Sada sam u 25. tjednu. Termin mi je 14.3. Pokušala sam postaviti onu crtu ispod ali nije mi uspjelo.
💄 28 🎮 37
KBC Osijek
PCOSlike
1. IVF (stu, 2022) - 3 blast. (freeze ALL)
FET 1 - 1 blast. - Missed Ab. 9+4
FET 2 - 2 blast. - ❌
2. IVF (lip. 2023) - 4 blast.
ET 1 blast. - 1. beta 608.1 2. beta 2366.2
Baby Girl 🎀
Da, više u tom dijelu nego same usne. Nisam vidjela jer ju već duže vrijeme ni ne vidim od trbuha 😅, ali sam napipala prilikom tuširanja. Osim toga, ne osjećam bol nego pritisak, pogotovo ako previše sjedim ili previše stojim tako da pretpostavljam da je do toga. Pitat ću sutra doktora pa vam javim. 👍
E da, jel ima koja od vas skraćeni cerviks? Meni je sada na zadnjem pregledu ustanovljeno da je 32 mm, a kao za moje tjedne bi trebao otprilike biti između 35 i 40 mm. Doktor kaže da zasad ne treba mirovanje, ali svejedno me malo brine…
I meni je dolje sve nekako uvećano, ali mislim da je to u trudnoći normalno.
Cerviks na zadnjem pregledu 39mm i dr rekao da je to super.
Čitala sam da je normalna dužina do 22 tt oko 40mm, od 22tt do 32tt je 35mm tako da mislim da ti je to skroz ok, bitno da je t oblika i da se zasad dodatno ne skraćuje.
Meni je zadnji put rekla da mi je meksi cerviks i dobila sam utrogestan, nisam nista osjetila tako da me izenadilo. Za duzinu nije nista rekla.
baby development in progress ~ 14.3.24.
Meni isto zna biti dolje natečeno, i zna me često na dodir boliti stidna kost a ovako inače mi je ko neki pritisak.. pitat ću za to sad u utorak na pregledu, ali isto mislim da je normalno. Cerviks mi je na prošlom pregledu bio 40mm, baš me zanima ako će mi ga mjeriti sada.
33👙 36🩳
MPO 6/23, 4.7. ➕️
Pozdrav.
Čitam vas od početka,ali nikako da se pridružim. Sada sam službeno na pola puta 20+3, termin 11.4.
Veliki pozdrav svima.
💁🏻♀️33, 🙎🏼♂️38
01/2022.7t missed
Rijeka
Termin: 11.4.2024.
Što se duljine cerviksa tiče mene je to neko vrijeme dosta opterećivalo jer je privat gin. preko uzv-a rekao da mu se čini da je malo skraćen, dok moja gin nije ništa posebno komentirala. Dosta sam čitala i koliko sam shvatila da kad je ispod 25mm onda preporučuju strože mirovanje. E ono što je mene živciralo da su njih oboje na moje pitanje o tome smijem li trenirati i dalje kao do sad, odgovorili da ne, ne, nikako ne preporučuju i kao kakvo vježbanje (a ja uredno vježbala do 18.tjedna i da ih nisam eksplicitno pitala o tome nitko nebi od njih to spomenuo). Moram priznat da me malo naživciralo što su tako odrješito bili protiv vježbanja (a ja govorim ipak o prilagodenom programu). Takoder, naišla sam na neka novija istraživanja koja su pokazala da su trudnice koje su radile vježbe min. 2x tjedno po 20ak min imale manje problema od onih koje su više ležale i pazile (obje grupe su imale skraćeni cerviks).
Sad radim pilates vježbe za trudnice, dosta radimo na vježbama disanja, ali takoder odradimo i vježbe za noge, ruke i core sa utezima. I dalje je sve ok. Kako ste vi ostale cure po pitanju fizičke aktivnosti i vježbanja?
🧑🦰34 ❤️👱♂️35 ❤️👧1,5
🫄🏻 💙11.3.2024
🎗️cancer surviver
Evo da se i ja malo uključim. U petak sam išla na hitnu zbog sumnje na urinarnu infekciju. Dobila sam antibiotik i sad čekam nalaze od urinokulture. Sumnjam na E coli prema simptomima koje imam, ali budemo vidjeli. Vidim da i neke od vas imaju bakterije u urinu. Obavili su mi i pregled i sve je u redu. Čak sam saznala i spol 🥰. Najvjerojatnije je djevojčica, ali nije 100% siguran. Primjetila sam da piše da sam uloživa za vršak prsta, ali doktor nije ništa rekao pa pretpostavljam da je to ok. Na redovnom pregledu prije 2 tj sam bila zatvorena i nije mi to pisalo.
Ajmee, super za Lidl 😄 Više neznam di bi tražila odjeću jer je sve ili preskupo ili nikakvo.
Čestitam svima na super pregledima 🥰
Eleven, ja sam se uključila u vježbe za trudnice još u 16. tjednu i sad sam također pitala je li smijem i dalje vježbati s obzirom na skraćen cerviks pa mi je doktor rekao da mogu i dalje, barem do idućeg pregleda pa ćemo vidjeti dalje. Inače definitivno preporuča vježbanje u trudnoći, naravno kako kažeš prema prilagođenom programu jer se na taj način tijelo bolje pripremi na porod. A znam i iz primjera iz svoje okoline gdje je žena prvorotkinja rodila za 4 sata, bez ikakvih problema, čak i bez rezanja ili pucanja, ma rekla je da joj je porod bio savršenstvo. Do zadnjeg je vježbala jogu za trudnice i svakodnevno šetala. Tako da vjerujem da to puno znači i da je svakako pozitivno za ženu, naravno pod pretpostavkom da je trudnoća uredna.
BlackRose, ja sam imala e. coli u prvoj trudnoći, hvala Bogu uspjeli smo ju riješiti s jednom turom antibiotika. Držim fige da nalaz bude sterilan 🤞😊 I čestitke na curici 🩷
Malena, pregled mi je 06.12. pa me možeš dodati na listu 😉
👩 37 - AMH 13
👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
23.02.2024. Stigla druga curica 🩷
Eleven, ja sam se uključila u vježbe za trudnice još u 16. tjednu i sad sam također pitala je li smijem i dalje vježbati s obzirom na skraćen cerviks pa mi je doktor rekao da mogu i dalje, barem do idućeg pregleda pa ćemo vidjeti dalje. Inače definitivno preporuča vježbanje u trudnoći, naravno kako kažeš prema prilagođenom programu jer se na taj način tijelo bolje pripremi na porod. A znam i iz primjera iz svoje okoline gdje je žena prvorotkinja rodila za 4 sata, bez ikakvih problema, čak i bez rezanja ili pucanja, ma rekla je da joj je porod bio savršenstvo. Do zadnjeg je vježbala jogu za trudnice i svakodnevno šetala. Tako da vjerujem da to puno znači i da je svakako pozitivno za ženu, naravno pod pretpostavkom da je trudnoća uredna
I ja sam bila poprilicno aktivna u prvoj trudnoci, setala sam non stop. I vjerujem da je to bio kljuc uspjeha, rodila sam za 3 sata. Zato sad imam jos vecu motivaciju za fizickom aktivnoscu, sad se zezamo da necu ni stici do bolnice 😁
🧑🦰34 ❤️👱♂️35 ❤️👧1,5
🫄🏻 💙11.3.2024
🎗️cancer surviver
Sortiraj odgovore
Najstariji