Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Alexica
    24. Studeni 2023. 21:42

Tear of happiness sve si super objasnila za hripavac, tako sam i ja shvatila. Zapravo ovim cijepljenjem od 27-32 tjedna preko posteljice bi dali i bebi antitijela (kasnije od toga nema smisla jer je prekasno da beba stvori antitijela, a ranije ne znam zasto nije opcija). Time je beba automatski zasticena od rodjenja dok ne dobije te dvije doze cjepiva. Ocito isto funkcionira i ako se zarazis bas u tom periodu hripavcem, ali nisam sigurna koliko je/nije hripavac opasan bas za trudnice i bebu u samoj trudnoci.
    Mozda nije potrebno ako nemate neke druge male djece od koje bi beba mogla pokupiti hrupavac u prvim mjesecima, ali buduci da ga je sve vise mozda se moze dobiti i u rodilistu ili od neke odrasle osobe.

I hvala ti na podrsci, vjerujem da cu brzo sredit taj secer i da ce bit sve ok. Jedino mi se ne da obilaziti bolnice i vadit si krv i tesko mi pada bit bez slatkoga i na full zdravoj prehrani (pogotovo za Bozic). 
    Zapravo jos ne znam previse sto znace ovi nalazi i jel to mozda odmah indikacija za inducirani ili carski rez. Nadam se da nije i da se sve to jos da popraviti. :(

• Alexica
    24. Studeni 2023. 21:45

Eleven

Lijep podrav svima drage mame. Uletavam u ovu grupu jer sam 24+4 što znači da i kod mene stiže proljetna beba.

Inače, nemam baš previše iskustva u forumskim diskusijama, ali mislim da bi mi vaša iskustva i savjeti ipak mogli pomoći. Prošli sam tjedan ponavljala bris jer su u prvom nalazu pronašli bakteriju Proteus mirabilis, odradila sam turu antibiotika i tek sam sad predvečer vidjela da je stigao novi nalaz koji ukazuje na prisutnost Klebsiella Pneumoniae u velikom broju. To me sad poprilično zabrinulo jer koliko vidim radi se o opasnoj i popriličnoj rezistentnoj bakteriji pa me zanima ima li tko kakvih iskustava s time?

Zao mi je, ali ja nisam cula za te bakterije do sad.
    Nadam se da ce preko vikenda neka cura znat vise pa da te bar malo utjesi, ali ponedjeljak nije daleko pa svakako odmah nazovi ili odi svom doktoru. Drzim fige da nije tako strasno, google nam ponekad nije prijatelj. :)

• Gemini1994
    24. Studeni 2023. 22:02

Ni ja nisam upoznata s tim bakterijama, ali evo i ja sam u istom sosu. Danas obican nalaz urina pokazuje da bakterija ima dosta u urinu, ali doktorica bi pricekala do ponedjeljka da vidimo urinokulturu zbog te e coli. A vec sam napisala da je na brisu cerviksa potvrdjena ureaplazma 10³ ali to se jos kao smatra normalnom florom.. Bas sam zabrinuta oko tih bestija. I sto je najgore, nadam se antibiotiku. Krkam se tekucinom i d manozom. 

10.04.2021 - K 🩷
    12/22 - 8tt missed ab
    Termin: 30.04.2024 🩵

buhtlica23
    24. Studeni 2023. 23:00

Eleven

Lijep podrav svima drage mame. Uletavam u ovu grupu jer sam 24+4 što znači da i kod mene stiže proljetna beba.

Inače, nemam baš previše iskustva u forumskim diskusijama, ali mislim da bi mi vaša iskustva i savjeti ipak mogli pomoći. Prošli sam tjedan ponavljala bris jer su u prvom nalazu pronašli bakteriju Proteus mirabilis, odradila sam turu antibiotika i tek sam sad predvečer vidjela da je stigao novi nalaz koji ukazuje na prisutnost Klebsiella Pneumoniae u velikom broju. To me sad poprilično zabrinulo jer koliko vidim radi se o opasnoj i popriličnoj rezistentnoj bakteriji pa me zanima ima li tko kakvih iskustava s time?

Hej ja sam dobila tu klebsielu nakon carskog. S tim da mi je urin bio sterilan 2 dana prije carskog. Znaci zaradila sam to u bolnici preko katetera. E sad ja nisam znala da ju imam. Nisam imala nikakvih simptoma. Kod mene se desilo da sam dobila koronu mjesec dana od poroda te sam pila klavocin. Nakon toga sam imala neku kontrolu kod urologa te sam morala raditi urinokulturu i tamo se pokazala klebsiela. Ali s obzirom da sam pila klavocin vise nije bilo upale i dr je rekao kako nema potrebe za nekim drugim antibiotikom. Iskreno mene je isto strah da li je nestala ili ne ali nikako da mi dr da uputnicu da ponovimo urinokulturu. Mozda odem privatno odraditi.

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍

🤵31 👰29

• Sandra25
    25. Studeni 2023. 06:45

Ja sam nakon poroda imala e coli i tu proteus. Proteus nije toliko strasna, mislim da je zovu i bolnicka bakterija, kod mene ju je rjesila jedna tura antibiotika. Za ovu drugu nisam cula nazalost😕

2015 👼🏻
    2016 👦🏼

• lalllla
    25. Studeni 2023. 10:05

Prirodno je dobro ulje divljeg origana pogotovo za e.coli ali mislim da se ne smije koristiti u trudnoci jer je dosta jako , malo googlajte:)

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png

bejbe2018
    25. Studeni 2023. 10:31

Alexica

Tako je, 27.-32. tjedan je cijepljenje.
    Ja imam iduci tjedan pregled pa cu isto pitati doktoricu.
    Btw danas sam radila OGTT i nalaz mi nije dobar tak da sad moram na vuk vrhovec i radit GUK profil :(
    Ako nekog zanima:
    Na taste-4.1
    Nakon 60 min- 10.6
    Nakon 120 min - 10.5

Aj valjda neće to bit strašno,mogu ti dat terapiju i znam da moraš pazit,meni su 2 vrijednosti nakon jela dobre ,a prvo natašte mi je graničan 5.2.
    Tako da moram paziti na prehranu i pijem inofolic i Siofor.
    Nadam se da ćeš riješiti i ti.❣️

KBC Split
    - poliklinika Šparac
    -Pfc Prag
    3 IVF stimulirana❌
    1 u prirodnom ciklusu❌
    Pfc Prag
    12/22: 9 opl. ,nema nijedne blastice za PGD
    06/23 transfer 4 .dan
    3.7. beta 1535
    27.02. 24. Stigao mali miš F🥰

• Eleven
    25. Studeni 2023. 12:15

Hvala cure na odgovorima. Uspjela sam doci danas do privatnog ginekologa koji mi je odmah izdao Klavocin. Nazalost, samo je vidio nalaz i dao terapiju pa ne znam nista vise info o tome kako sam uopce zavrsila s tom bakterijom i koliko je ozbiljna. Bas kao sto je Buhtlica23 napisala navodno se najcesce pokupi u bolnici, a ja nisam bila ni na kakvom bolnickom lijecenju, niti ne koristim javne wc-e ili ista slicno. 

Najbitnije je da sam krenula s terapijom da se to ne razmase i ne nasteti bebici. Uglavnom, najbolje je ne guglati jer se samo prestrasimo i unervozimo a to ne donosi nista dobro.

🧑‍🦰34 ❤️👱‍♂️35 ❤️👧1,5

🫄🏻 💙11.3.2024
    🎗️cancer surviver

LaLa20
    25. Studeni 2023. 12:46

Dal se kojoj dogodilo da ima osjecaj da joj je napet trbuh kao da ce se “raspuknut”?

Panorama low risk 〰️💙

Fashionista
    25. Studeni 2023. 13:19

LaLa20

Dal se kojoj dogodilo da ima osjecaj da joj je napet trbuh kao da ce se “raspuknut”?

Ja svaki put kad nesto pojedem osim jogurta i granola. Znaci imam osjecaj da u trbuh nista ne stane vise osim vode i zraka 🤣 
    Inace imam problema sa crijevima. Ja ne znam sta ce to biti poslije u vecim tjednima 🙈

Cure puno hvala za objasnjenje sto se tice hripavca eventualno u trudnoci i cijepljenja! 🙌🏻

👱🏻‍♀️ 39 💁🏻‍♂️ 37
    Anti-Tg / Anti-TPO /IR / blagi uterus septum i Tshape
    2020. 6+3💔/ 2021. 8+2💔
    10/22 ISCI gonal 300 + ORG = 3x🥚❌
    12/22 ISCI letrozol + menopur = 3x🥚/ 1x 🐧 ❌
    6/23 Alea Fertility ➡️ISCI gonal 150 + cetrotide = 6x🥚/ 3x 🐧
    8/23 pr FET: 1x bl ❤️ beta: 11.dn 420, 13.dn 937/1. uzv 5+3 titraji, 2.uzv 6+5 otkucaji 💖 girl

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.