Sad ste me preplasile sa rotom 😧 mali od 2god mi je prije 2 dana zavrsio na pedijatriji zbog proljeva, povracanja i temperature. Nije skoro nista jeo i pio. Na pedijatriji su rekli da je najvjerojatnije rota 😢 sav mi je jadan i neznam ako nece opet na pedijatriju
Najbolje ti je odnjeti stolicu na analizu ako mozes, cisto da znas i da mu znaju pomoci mozda dati infuziju ili nesto..
Jesmo, cekamo nalaze. Strah me da mi bebica ne pokupi 😢 makar navodno imaju prve mjesece imunitet od mame koji su stekle preko posteljice u trudnoci. Tako nekako pise.
Pridruzujem se curama sa carskim koje navode taj kratak dah po noci. Ja sam mislila da mi je od spinalne i prijavila sam doktorima. Trajalo je to danima. Znalo je pomoci da nekoliko puta duboko udahnem i uvjerim se da to mogu. Vise nisam znala jel to anksioznost, nuspojave lijekova, osjecaj da me guse vlastit organi koji plutaju u trbuhu ili sta. I onda se jos dodatno sludim pa mi bude jos i gore.
Opcenito taj osjecaj kao da se svi organi buckaju u trbuhu nakon carskog mi je koma koma. Svaku rupu na cesti osjetim, voziti ne mogu ni pomisliti jos, cim se malo vise krecem rez krene bilit jace.
A kad se samo sjetim da sam htjela prvi porod carski… Ne bih to pozeljela nikome niti bih ga ikada izabrala sada kad imam iskustvo vaginalnog i carskog. A govori vam to netko tko je govorio da hoce iskljucivo carski rez za prvi porod i druga opcija nije postojala.
Sreca moja da je u privatnoj bolnici u inozemstvu gdje sam rodila prvo dijete nepoznata pojava carski rez bez valjanog i ozbiljnog medicinskog razloga.
Ja sam baš tila vaginalni,ali zbog težine poroda bi drugi put birala carski .
Ti. Možda bi tila opet pokušavat prirodno,ali ako ne krene brzo da me ne muče dugo.
KBC Split
- poliklinika Šparac
-Pfc Prag
3 IVF stimulirana❌
1 u prirodnom ciklusu❌
Pfc Prag
12/22: 9 opl. ,nema nijedne blastice za PGD
06/23 transfer 4 .dan
3.7. beta 1535
27.02. 24. Stigao mali miš F🥰
Sad ste me preplasile sa rotom 😧 mali od 2god mi je prije 2 dana zavrsio na pedijatriji zbog proljeva, povracanja i temperature. Nije skoro nista jeo i pio. Na pedijatriji su rekli da je najvjerojatnije rota 😢 sav mi je jadan i neznam ako nece opet na pedijatriju
Di si inače u kojoj bolnici,jel moš ti bit s djetetom?
KBC Split
- poliklinika Šparac
-Pfc Prag
3 IVF stimulirana❌
1 u prirodnom ciklusu❌
Pfc Prag
12/22: 9 opl. ,nema nijedne blastice za PGD
06/23 transfer 4 .dan
3.7. beta 1535
27.02. 24. Stigao mali miš F🥰
Zna li itko moze li se Tsh vadit popodne ili mora biti prazan zeludac?
👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
🧑 1991. Sve ok
Poliklinika IVF
12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
Panorama low risk - Boy 💙
Moze se vaditi u bilo koje doba, ne utice hrana na njega, samo sto su meni savjetovali da ne jedem previse masnu hranu i da ne pijem terapiju za stitnu kad vadim hormone :)
Da mozes bilo kad, ne mora na taste
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png
Hvala puno
👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
🧑 1991. Sve ok
Poliklinika IVF
12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
Panorama low risk - Boy 💙
Pridruzujem se curama sa carskim koje navode taj kratak dah po noci. Ja sam mislila da mi je od spinalne i prijavila sam doktorima. Trajalo je to danima. Znalo je pomoci da nekoliko puta duboko udahnem i uvjerim se da to mogu. Vise nisam znala jel to anksioznost, nuspojave lijekova, osjecaj da me guse vlastit organi koji plutaju u trbuhu ili sta. I onda se jos dodatno sludim pa mi bude jos i gore.
Opcenito taj osjecaj kao da se svi organi buckaju u trbuhu nakon carskog mi je koma koma. Svaku rupu na cesti osjetim, voziti ne mogu ni pomisliti jos, cim se malo vise krecem rez krene bilit jace.
A kad se samo sjetim da sam htjela prvi porod carski… Ne bih to pozeljela nikome niti bih ga ikada izabrala sada kad imam iskustvo vaginalnog i carskog. A govori vam to netko tko je govorio da hoce iskljucivo carski rez za prvi porod i druga opcija nije postojala.
Sreca moja da je u privatnoj bolnici u inozemstvu gdje sam rodila prvo dijete nepoznata pojava carski rez bez valjanog i ozbiljnog medicinskog razloga.
Ja sam baš tila vaginalni,ali zbog težine poroda bi drugi put birala carski .
Ti. Možda bi tila opet pokušavat prirodno,ali ako ne krene brzo da me ne muče dugo.
Kuzim ja i tebe skroz. Svatko ima neko svoje iskustvo zbog kojeg ima odredene preferencije. Prva bih dala da zene koje imaju traumu s vaginalnog poroda drugi put mogu zatraziti carski, npr. nakon savjetovanja sa strucnom osobom. Taj model imaju u Finskoj i meni je to ful napredno i super.
Di si inače u kojoj bolnici,jel moš ti bit s djetetom?
U Vž smo, ali na srecu nije trebao ostati u bolnici. Bio je samo u dnevnoj bolnici na infuziji i pustili su ga doma. Muz je bio skroz s njim. Radije bi s njim hodali svaki dan na infuziju nego ga ostavili samoga u bolnici. Zivnuo je danas i vratio mu se apetit pa se nadam da se nece stanje pogorsati. Makar skroz ima proljev i masina radi non stop.
Za to cjepivo protiv rote sam citala da drzi samo do 2. godine zivota. Tako da nama nebi nista najvjerojatnije ni znacilo cjepivo posto je prosao 2 god 🫣
Tako da najvjerojatnije necu ni malu cijepiti s tim neobaveznim cjepivima
Negdje sam procitala da bebe rodene prije 37.tjedna imaju besplatno rota cijepljenje.. pa eto ne znam dal neko ima da je rodio tako ranije pa da znate
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png
Sortiraj odgovore
Najstariji