Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Zelena123
    11. Svibanj 2024. 13:26

lalllla

Kako prokuhavate vodu za dohranu? Samo u kuhalu ili onako kako pise kao u loncu pa kad prokljuca da se jos kuha 5-10 minuta..?

Ja sam je prokuhavala prvih tjedan dana, ali kako voda u Zg ima puno kamenca, stalno su bile naslage i izgledala mi je prljavo voda, pa sad koristim kupovnu vvodu i nju ne prokuhavam. Kupim bidone od 5/7 litara

👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
    🧑 1991. Sve ok
    Poliklinika IVF
    12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
    Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
    19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
    Panorama low risk - Boy 💙

• Laraimama92
    11. Svibanj 2024. 13:28

amystiqa

Yellowsubmarine

YesPlease, Zelena123 - ako ista drago mi je cuti da i drugima nije savrseno jer osjecam pritisak da bi trebala kao biti super a ja i dalje pazim kako hodam sjedam itd. S tim da sam zadnja 3 mjeseca trudnoce vecinom lezala i cuvala se. Cijela sam atrofiranih misica i kraljeznica me ubija (skolioza). Cak me rez vanka ni ne boli nego vjerojatno vi unutarnji savovi, jos je ubutra sve tvrdo debelo. Ne mogu se zamisliti jos da nedi idem tako na kavu ili slicno. 😏

Žene priključujem se i ja teškom oporavku. Još je meni 2.carski, puno teži oporavak od prvog, već 4.dan to vidim.
    Tko ovo želi sam ili čak si plati, taj je stvarno lud, evo ne znam tko si to može željeti. Ne bih najgorem neprijatelju poželjela.
    Boli rez, stišće se maternica kao trudovi, ne mogu ustat s kreveta kak spada, moram spavat na leđima.
    I dodatno, ovaj put imam neki novi element. Svaki put kad se budim iz sna hvatam zrak, imam osjećaj kao da ne mogu disati i da ću umrijeti. A dogodi se i po 4-5x u noći. Kao neki noćni napadaji panike. Čula sam da može biti od opće. Neka imala slično iskustvo? Grozno je.

Od dodatnih cjepiva smo prvog sina protiv rote cijepili, a to planiram i ovog. Preporuka svima, čula sam horor priča hospitaliziranih klinaca zbog rote.

Prvo, cestitam ti od srca na bebi i zelim da sto prije dodjes sebi! Drugo, ja nisam imala carski prvi put, a nadam se da necu ni drugi sad, ali sam imala opstu anest.kad sam operisala žuč nakon poroda prvog i desavalo mi se bas to, skakala sam u sred noci, ostajala bez daha, bukv.skocim iz kreveta, mantalo mi se, imala sam bas neki cudan osjecaj od te anestezije. Drzalo me nekih 7 dana minimum. Iako sam ja to pripisivala anksioznosti od svega sto me stiglo, trudnoce u koroni, poroda, bebinih uzasnih grceva, operacije, ali sjecam se da je ipak bilo drugacije nego klasicna anksioznost, jako tesko disanje i sve. 

amystiqa
    11. Svibanj 2024. 13:38

Laraimama92

amystiqa

Yellowsubmarine

YesPlease, Zelena123 - ako ista drago mi je cuti da i drugima nije savrseno jer osjecam pritisak da bi trebala kao biti super a ja i dalje pazim kako hodam sjedam itd. S tim da sam zadnja 3 mjeseca trudnoce vecinom lezala i cuvala se. Cijela sam atrofiranih misica i kraljeznica me ubija (skolioza). Cak me rez vanka ni ne boli nego vjerojatno vi unutarnji savovi, jos je ubutra sve tvrdo debelo. Ne mogu se zamisliti jos da nedi idem tako na kavu ili slicno. 😏

Žene priključujem se i ja teškom oporavku. Još je meni 2.carski, puno teži oporavak od prvog, već 4.dan to vidim.
    Tko ovo želi sam ili čak si plati, taj je stvarno lud, evo ne znam tko si to može željeti. Ne bih najgorem neprijatelju poželjela.
    Boli rez, stišće se maternica kao trudovi, ne mogu ustat s kreveta kak spada, moram spavat na leđima.
    I dodatno, ovaj put imam neki novi element. Svaki put kad se budim iz sna hvatam zrak, imam osjećaj kao da ne mogu disati i da ću umrijeti. A dogodi se i po 4-5x u noći. Kao neki noćni napadaji panike. Čula sam da može biti od opće. Neka imala slično iskustvo? Grozno je.

Od dodatnih cjepiva smo prvog sina protiv rote cijepili, a to planiram i ovog. Preporuka svima, čula sam horor priča hospitaliziranih klinaca zbog rote.

Prvo, cestitam ti od srca na bebi i zelim da sto prije dodjes sebi! Drugo, ja nisam imala carski prvi put, a nadam se da necu ni drugi sad, ali sam imala opstu anest.kad sam operisala žuč nakon poroda prvog i desavalo mi se bas to, skakala sam u sred noci, ostajala bez daha, bukv.skocim iz kreveta, mantalo mi se, imala sam bas neki cudan osjecaj od te anestezije. Drzalo me nekih 7 dana minimum. Iako sam ja to pripisivala anksioznosti od svega sto me stiglo, trudnoce u koroni, poroda, bebinih uzasnih grceva, operacije, ali sjecam se da je ipak bilo drugacije nego klasicna anksioznost, jako tesko disanje i sve.

E super, hvala na iskustvu. Da, baš to, ono naglo buđenje s hvatanjem zraka i kucanjem srca.
    Moguće da ima veze podsvjesno sa cijelim stresom od poroda, a i buđenjem iz anestezije, koje je baš takvo. 

2020. 👦🏻

• Bananica80
    11. Svibanj 2024. 14:32

bejbe2018

Bananica80

bejbe2018

Bananica80

bejbe2018

Aj vidit ću kako prihvaća.
    Inače smo na Aptamil,sad cu vidit neki drugi

A dobivao je sporije na kilazi isto? Bas blesavo sta ti ona nije preporucila neku dohranu. Ma pitam jer sam stalno zblesena oko hranjenja, to sta dobiva izdojeno i AD. Pa ne znam jel premalo ADa dobiva, i jel sam odabrala dobar AD za njega. Pa se brinem jel moje mlijeko okej kad je izdojeno - dal ga ok zgrijem, i tako sto brigica si slozim… Moj jede tako svaka 2ipo - 3 h. Nekad produzi i do 4 h i to uglavnom po noci. Sad ne znam jel to okej, tj jel treba pazit da razmak bude veci ili ujednacen izmedju hranjenja. Doduse i kolicina ml koju popije zna varirat..

Ma nije, ima preko 6 kg, odličan je.
    Imaš inače na fejsu jednu grupu, meni je odlična,
    https://www.facebook.com/groups/530119147175984/
    evo jel možeš otvoriti?
    i meni količina varira … obično mi slabo jede po noći.Koji AD jede? Kako si ga odabrala? Ako ga je prihvatio, ne bljucka puno moglo bi biti ok.
    Ja ti inače pišem svaki obrok ml koliko je popio imam teku.
    Pa zbrajam.

Hvala na linku - otvara mi, idem bas malo istrazit :)

3/2024 💙

Yellowsubmarine
    11. Svibanj 2024. 17:29

amystiqa

Yellowsubmarine

Ja sam isto pomislila da ne mogu vjerovati da netko ovo placa ili zeli. Prosla sam oba nacina poroda, i oporavak nakon prirodnog mi je bio tezak i dug ali bi ponovila prije nego carski. Sama ta cinjenica da si rezan u 7 slojeva preko trbuha i ta neizvjesnost jel to unutra zarasta kako treba te trzanje na svaku bol. 😏
    Sto se tice tih nocnih napadaja, znalo mi se događati opcenito u stanjima veceg stresa/anksioznosti a i dogodilo mi se koji put dok sam bila u rodilistu. Proci ce :) 
    Opca je isto zeznuta, noge otecene, sluz koju sam iskasljavala 10 dana, opcenito ta nemoc i budjenje iz nje sa treskavicom. 😵‍💫

• BlackRose
    11. Svibanj 2024. 17:47

Sad ste me preplasile sa rotom 😧 mali od 2god mi je prije 2 dana zavrsio na pedijatriji zbog proljeva, povracanja i temperature. Nije skoro nista jeo i pio. Na pedijatriji su rekli da je najvjerojatnije rota 😢 sav mi je jadan i neznam ako nece opet na pedijatriju 

• lalllla
    11. Svibanj 2024. 17:52

BlackRose

Sad ste me preplasile sa rotom 😧 mali od 2god mi je prije 2 dana zavrsio na pedijatriji zbog proljeva, povracanja i temperature. Nije skoro nista jeo i pio. Na pedijatriji su rekli da je najvjerojatnije rota 😢 sav mi je jadan i neznam ako nece opet na pedijatriju

Najbolje ti je odnjeti stolicu na analizu ako mozes, cisto da znas i da mu znaju pomoci mozda dati infuziju ili nesto.. 

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png

• YesPlease
    11. Svibanj 2024. 19:20

Pridruzujem se curama sa carskim koje navode taj kratak dah po noci. Ja sam mislila da mi je od spinalne i prijavila sam doktorima. Trajalo je to danima. Znalo je pomoci da nekoliko puta duboko udahnem i uvjerim se da to mogu. Vise nisam znala jel to anksioznost, nuspojave lijekova, osjecaj da me guse vlastit organi koji plutaju u trbuhu ili sta. I onda se jos dodatno sludim pa mi bude jos i gore. 
    Opcenito taj osjecaj kao da se svi organi buckaju u trbuhu nakon carskog mi je koma koma. Svaku rupu na cesti osjetim, voziti ne mogu ni pomisliti jos, cim se malo vise krecem rez krene bilit jace.
    A kad se samo sjetim da sam htjela prvi porod carski… Ne bih to pozeljela nikome niti bih ga ikada izabrala sada kad imam iskustvo vaginalnog i carskog. A govori vam to netko tko je govorio da hoce iskljucivo carski rez za prvi porod i druga opcija nije postojala.
    Sreca moja da je u privatnoj bolnici u inozemstvu gdje sam rodila prvo dijete nepoznata pojava carski rez bez valjanog i ozbiljnog medicinskog razloga.

amystiqa
    11. Svibanj 2024. 22:47

Yellowsubmarine ajme ta sluz u grlu da, od intubacije ili čega već, a kašljanje boli grozno. Grozan osjećaj. 

2020. 👦🏻

Zelena123
    12. Svibanj 2024. 00:22

Mene je isto jako bolilo grlo, jesmo li imale onu cijev u ustima? 😂

👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
    🧑 1991. Sve ok
    Poliklinika IVF
    12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
    Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
    19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
    Panorama low risk - Boy 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.