Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Bananica80
    10. Svibanj 2024. 14:32

Alexica

Mi smo uzeli za rotu i za pneumokok 12-valentno koje se placa umjesto 9-valentnog (u prijevodu pokriva vise tipova pneumokoka koje ovo besplatno ne pokriva, a koji su cesti u vrtickoj populaciji u hr).
    Nama je oba nabavila pedijatrica pa smo platili kod nje. Doza je 70 eura (rota ide u dvije doze, pneumokok u 4). Oboje ide u 2.mjesecu cijepljenje prva doza tako da treba napomenuti ranije pedijatru

Oho u 2mjesecu? To sa navrsenih 2 mj zivota ne prije jelda? Jer mi imamo sad pregled i cijepljenje obaveznim sa 2mj zivota pa sam tamo mislila pitat za neobavezna. Mozda bolje da ja pitam prije pa da dojdemo spremni. Ovo je bas bio korisni heads up kao i ovo za pneumokok. A svaka doza je 70 jelda, doza rote 70 i doza pneumokoka 70?

3/2024 💙

• lalllla
    10. Svibanj 2024. 15:19

Bananica80

Alexica

Mi smo uzeli za rotu i za pneumokok 12-valentno koje se placa umjesto 9-valentnog (u prijevodu pokriva vise tipova pneumokoka koje ovo besplatno ne pokriva, a koji su cesti u vrtickoj populaciji u hr).
    Nama je oba nabavila pedijatrica pa smo platili kod nje. Doza je 70 eura (rota ide u dvije doze, pneumokok u 4). Oboje ide u 2.mjesecu cijepljenje prva doza tako da treba napomenuti ranije pedijatru

Oho u 2mjesecu? To sa navrsenih 2 mj zivota ne prije jelda? Jer mi imamo sad pregled i cijepljenje obaveznim sa 2mj zivota pa sam tamo mislila pitat za neobavezna. Mozda bolje da ja pitam prije pa da dojdemo spremni. Ovo je bas bio korisni heads up kao i ovo za pneumokok. A svaka doza je 70 jelda, doza rote 70 i doza pneumokoka 70?

Da od 2 mj ide rota pa je pauza 4-6 tjedana do druge doze cini mi se. Jedna doza je oko 70€ znaci 140€ je rota
    A za pneumokok nemam pojma ali sad cu malo i to vidjeti nisam znala da to postoji😀

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png

• Leptirica123
    10. Svibanj 2024. 15:39

manu11 čestitam! 😊❤️
    Mi danas bili na pregledu, danas smo ravno mjesec dana, malac dobio 5 cm, i 1300g, ja zadovoljna s obzirom da je samo dojena beba 🥰
    Vidim da spominjete i ova neobavezna cijepljenja, dobro ste me sjetile i ja sam razmišljala o tome, morat ću poslati mail pedijatrici unaprijed za sljedeći put na pregledu, pa ćemo vidjet za što ćemo se odlučiti, ja bi potpuno zaboravila da niste sad spomenule.. 😅

• Alexica
    10. Svibanj 2024. 16:55

Da, rota je doza 70€ -Znaci ukupno 140€. Prva ide s 2mj, druga s 4
    Ovaj neobavezni Pneumokok je doza isto 70€- ukupno 280€, prva ide s 2, druga s 4, treca ja mislim sa 6 mjeseci i zadnja sa 18. Ako sam dobro zapamtila.
    Naravno postoji i besplatno cjepivo koje je obavezno za pneumokok samo manje tipova pokriva.

• Sandra25
    10. Svibanj 2024. 17:17

Da li neka od Vas ima iskustva sa laktacijskom zuticom?

2015 👼🏻
    2016 👦🏼

• YesPlease
    10. Svibanj 2024. 18:16

Yellowsubmarine

Zene koje se oporavljate od carskog reza, kako napredujete? Meni je oporavak bas tesko pao. Imam osjecaj da ne svaki dan boli nesto drugo. Daj kuk, daj glava, daj jajnik, pa maternica, pa rez, leđa… Nemam pojma🤷🏼‍♀️ jos uvijek krvarim, jako malo, jedan dan smedje pa jedan dan crveno pa jedan dan skoro nista i tako u krug.

Meni je 2 i pol tjedna od carskog reza. Danas sam malo izasla na kavu i rucak. Odmah me vise poceo zatezati rez i bas sam se umorila. Oporavak od vaginalnog poroda i carskog reza mi je neusporediv zbilja. Sto se krvarenja nakon carskog tice u redu je cak 6-8 tjedana nakon. Bitno je da nije obilno, da nema ugrusaka, neugodnog mirisa i temperature. A bol u vratu, leđima, svemu, mislim da je najvise od tih polozaja hranjenja, nosenja i drzanja djeteta. 
    Pogotovo kad sam prestala redovno uzimati pain killere svaki dan sam pocela osjecati vise zatezanja u trbuhu. Danas sam opet uzela tabletu protiv bolova. 

• YesPlease
    10. Svibanj 2024. 18:18

lalllla

bejbe2018

Mame koje su kombinirale više vrsta AD ,kako dajem novu vrstu mlijeka?
    Znači jednu bocu novog,ostalo starog? Tako nekako?

Da, ja sam isla jedno novo ostalo staro. Onda drugi dan dve nove ostalo stare.. treci dan-tri nove …. I tako dok ne zamijenim sve obroke. Mozes i sporije par dana po jednu pa onda par dana dve i tako

Iskreno ovo prvi put cujem. Starijem djetetu smo vise puta mijenjali formulu zbog raznih alergija i samo bismo prestali davati jednu i dali drugu. Uvijek smo mlijeko mijenjali na preporuku pedijatra. 
    Ima li neki razlog zasto se tako radi i koji je, jel to po preporuci pedijatra?

• lalllla
    10. Svibanj 2024. 20:27

YesPlease

lalllla

bejbe2018

Mame koje su kombinirale više vrsta AD ,kako dajem novu vrstu mlijeka?
    Znači jednu bocu novog,ostalo starog? Tako nekako?

Da, ja sam isla jedno novo ostalo staro. Onda drugi dan dve nove ostalo stare.. treci dan-tri nove …. I tako dok ne zamijenim sve obroke. Mozes i sporije par dana po jednu pa onda par dana dve i tako

Iskreno ovo prvi put cujem. Starijem djetetu smo vise puta mijenjali formulu zbog raznih alergija i samo bismo prestali davati jednu i dali drugu. Uvijek smo mlijeko mijenjali na preporuku pedijatra.
    Ima li neki razlog zasto se tako radi i koji je, jel to po preporuci pedijatra?

A dobro kad su alergije u pitanju naravno da neces postepeno. Da meni je to pedijatrica preporucila ksd sam prelazila npr sa comforta na broj 1, sa 1 na 2 itd zbog lakseg prilagodavanja na novu hranu i radi probave.. sad za alergije naravno da je drugacije ili nesto..

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png

Zelena123
    11. Svibanj 2024. 00:48

Yellowsubmarine, meni je oporavak od carskog uzasan. Sad ce vec 6 tj da sam rodila i puno sam bolje nego prije, al da je tesko, tesko je, pogotovo sjedenje, ustajanje i sl. Planiramo uskoro put autom u trajanju 5/6h, ne znam uopce je li mi pametno toliko sjedit zbog reza..
    Cijepljenje-planiram dijete cijepit svime sto je obavezno. Iskreno nisu mi pala ni na pamet ta neobavezna cjepiva, stvarno ne znam nista o tome i mislim da necu ic u tom smjeru.
    Ja muku mucim s mijenjanjem pelena, tocnije kad skinem pelenu i trebam ga ocistit i namazat-on ispruzi noge i stisbe ih da mu ne mogu prici, bas se bori sa mnom. Imate li kakve trikove,😃

👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
    🧑 1991. Sve ok
    Poliklinika IVF
    12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
    Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
    19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
    Panorama low risk - Boy 💙

bejbe2018
    11. Svibanj 2024. 03:45

YES PLEASE Kako to sam i ja čula da ide pomalo, a ne naglo. Jer se beba navikne i onda da ne bi odbila novo,
    ali ne znam ni ja jer je stalno na istome od rođenja. Tražila sam od iste marke i našla neki "pojačani"  ali mislim da ga nema na našem tržištu.
    Jel ima netko iz DE možda da mi naruči ako ima volje, i ako ne bude velika PT za Hrvatsku.
    Aptamil mi treba. NAPISAT ću koji točno.
    plus ako koga zanima postoji službena stranica aptamila , sve detaljno piše ima čak i kontakt za neka pitanja....

KBC Split
    - poliklinika Šparac
    -Pfc Prag
    3 IVF stimulirana❌
    1 u prirodnom ciklusu❌
    Pfc Prag
    12/22: 9 opl. ,nema nijedne blastice za PGD
    06/23 transfer 4 .dan
    3.7. beta 1535
    27.02. 24. Stigao mali miš F🥰

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.