Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Bananica80
    10. Svibanj 2024. 09:08

bejbe2018

Bananica80

bejbe2018

Aj vidit ću kako prihvaća.
    Inače smo na Aptamil,sad cu vidit neki drugi.

A zasto mijenjas AD?

Pedijatrica je rekla da mu je to lagano/slabo ima malo škroba pa bude nakon 2ipo sata gladan.
    Samo ne znam na koji bi.

A dobivao je sporije na kilazi isto? Bas blesavo sta ti ona nije preporucila neku dohranu. Ma pitam jer sam stalno zblesena oko hranjenja, to sta dobiva izdojeno i AD. Pa ne znam jel premalo ADa dobiva, i jel sam odabrala dobar AD za njega. Pa se brinem jel moje mlijeko okej kad je izdojeno - dal ga ok zgrijem, i tako sto brigica si slozim... Moj jede tako svaka 2ipo - 3 h. Nekad produzi i do 4 h i to uglavnom po noci. Sad ne znam jel to okej, tj jel treba pazit da razmak bude veci ili ujednacen izmedju hranjenja. Doduse i kolicina ml koju popije zna varirat..

3/2024 💙

• lalllla
    10. Svibanj 2024. 09:12

Bananica80

bejbe2018

Bananica80

bejbe2018

A zasto mijenjas AD?

Pedijatrica je rekla da mu je to lagano/slabo ima malo škroba pa bude nakon 2ipo sata gladan.
    Samo ne znam na koji bi.

A dobivao je sporije na kilazi isto? Bas blesavo sta ti ona nije preporucila neku dohranu. Ma pitam jer sam stalno zblesena oko hranjenja, to sta dobiva izdojeno i AD. Pa ne znam jel premalo ADa dobiva, i jel sam odabrala dobar AD za njega. Pa se brinem jel moje mlijeko okej kad je izdojeno - dal ga ok zgrijem, i tako sto brigica si slozim… Moj jede tako svaka 2ipo - 3 h. Nekad produzi i do 4 h i to uglavnom po noci. Sad ne znam jel to okej, tj jel treba pazit da razmak bude veci ili ujednacen izmedju hranjenja. Doduse i kolicina ml koju popije zna varirat..

Ma ne brini toliko… zagrij dovoljno da ti je na ruci ok , sobna temperatura.. ako dobiva na kilazi sve je dobro. Ne mora ni svaki put popiti sve, ja ako mislim da se od dojenja npr nije najela ili place, napravim bocicu pa koliko popije-popije, sama zna koliko joj je dovoljno. Nekad i bljucne kad popije previse i to je isto normalno. Svi AD su isti, imaju isti sastav samo je proizvodjac drugaciji. Jedino sto su ove comfort linije s manje nekih sastojaka pa su laganije za probavu.. moj je prvi sin jeo comfort do devetog mjeseca zivota 😅i zdrav je i ima normalnu kilazu i niksd nismo imali problema s tim. 

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png

• Bananica80
    10. Svibanj 2024. 10:09

lalllla

Bananica80

bejbe2018

Bananica80

bejbe2018

A zasto mijenjas AD?

Samo ne znam na koji bi.

A dobivao je sporije na kilazi isto? Bas blesavo sta ti ona nije preporucila neku dohranu. Ma pitam jer sam stalno zblesena oko hranjenja, to sta dobiva izdojeno i AD. Pa ne znam jel premalo ADa dobiva, i jel sam odabrala dobar AD za njega. Pa se brinem jel moje mlijeko okej kad je izdojeno - dal ga ok zgrijem, i tako sto brigica si slozim… Moj jede tako svaka 2ipo - 3 h. Nekad produzi i do 4 h i to uglavnom po noci. Sad ne znam jel to okej, tj jel treba pazit da razmak bude veci ili ujednacen izmedju hranjenja. Doduse i kolicina ml koju popije zna varirat..

Ma ne brini toliko… zagrij dovoljno da ti je na ruci ok , sobna temperatura.. ako dobiva na kilazi sve je dobro. Ne mora ni svaki put popiti sve, ja ako mislim da se od dojenja npr nije najela ili place, napravim bocicu pa koliko popije-popije, sama zna koliko joj je dovoljno. Nekad i bljucne kad popije previse i to je isto normalno. Svi AD su isti, imaju isti sastav samo je proizvodjac drugaciji. Jedino sto su ove comfort linije s manje nekih sastojaka pa su laganije za probavu.. moj je prvi sin jeo comfort do devetog mjeseca zivota 😅i zdrav je i ima normalnu kilazu i niksd nismo imali problema s tim.

Ajme hvala ti. Ma meni zapravo treba da cujem da nije drama da je na ADu i da mu ne radim stetu sta ne dojim :) a ovo za zagrijavanje izdojenog, nekad mislim da sam ga "pregrijala", pa se onda tu zblesim  - jesam li "unistila" mlijeko :) al vjerojatno samo nepotrebno dramatiziram :)

3/2024 💙

• manu11
    10. Svibanj 2024. 10:12

Bokic curke, porodila sam se prije 7 dana i i dalje mi tece voda. Ide mi krvavi iscjedak kao mjesecnica stalno ali usto primjetim u 1-2 navrata dnevno vodu istog mirisa kao sto mi je bila plodna voda. Je li se jos nekoj dogodilo?🫣

09.09.2023 ➕❤️
    03.05.2024 👶🏻🥳💞

• BlackRose
    10. Svibanj 2024. 10:30

manu11

Bokic curke, porodila sam se prije 7 dana i i dalje mi tece voda. Ide mi krvavi iscjedak kao mjesecnica stalno ali usto primjetim u 1-2 navrata dnevno vodu istog mirisa kao sto mi je bila plodna voda. Je li se jos nekoj dogodilo?🫣

Cestitam 😊
    Hmm, voda? Sigurno nije inkontinecija u pitanju pa da bi bio urin? Svakako na ginekologiju ako si zabrinuta da nesto nije u redu

• BlackRose
    10. Svibanj 2024. 10:36

Evo nas sa sistematskog. Curka je dobila 930gr i 4cm je porasla 😊🥰 dojenje na zahtjev. Sve je super i naruceni smo natrag 19.6. na sistematski i cijepljenje.
    E sad, mislim da se nismo jos dotakle te teme. Znam da puno roditelja danas ne zeli cijepiti svoju djecu. Vi ste svoje cijepile? Moji su svi cijepljeni, samo malo kasnimo sa svim cijepivima. Evo mali je 2 god navrsio, a jos nije primio za ospice 🙈

• Bananica80
    10. Svibanj 2024. 12:35

Jel koja planira ova neobavezna cijepljenja? Ja se mislim oko Rote.. malo mi je puno nezgodno ic na Stampara po to jer mora muz vozit i izostajat sa posla... pitat cu pedijatricu koje su preporuke. Jel koja sta istrazivala koja su jos neobavezna cjepiva dostupna/preporucena? Za krpeljni meningitis budem kad navrsi 2 godine jer cemo se sigurno valjat po sljemenskoj travi.. 

3/2024 💙

• lalllla
    10. Svibanj 2024. 12:52

Bananica80

Jel koja planira ova neobavezna cijepljenja? Ja se mislim oko Rote.. malo mi je puno nezgodno ic na Stampara po to jer mora muz vozit i izostajat sa posla… pitat cu pedijatricu koje su preporuke. Jel koja sta istrazivala koja su jos neobavezna cjepiva dostupna/preporucena? Za krpeljni meningitis budem kad navrsi 2 godine jer cemo se sigurno valjat po sljemenskoj travi..

Ja sam za sina od pedijatrice dobila privatni recept za rotu s kojim sam otisla u ljekarnu i kupila cijepivo. S istim sam dosla kod pedijatrice i tamo je to popio (cjepivo se daje oralno) i to je to. I isto smo ponovili drugu dozu s tim da su tu drugu dozu mi cuvali u ljekarni u frizdieru i ujutro prije cijepljenja sam to samo pokupila… tako cu i curicu sada isto cijeoiti za rotu.
    I sina cu za vodene kozice prije nego krene u vrtic- nadam se na jesen😂 za druga cjepiva ne znam nisam bas istrazivala… 

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png

• Bananica80
    10. Svibanj 2024. 13:15

lalllla

Bananica80

Jel koja planira ova neobavezna cijepljenja? Ja se mislim oko Rote.. malo mi je puno nezgodno ic na Stampara po to jer mora muz vozit i izostajat sa posla… pitat cu pedijatricu koje su preporuke. Jel koja sta istrazivala koja su jos neobavezna cjepiva dostupna/preporucena? Za krpeljni meningitis budem kad navrsi 2 godine jer cemo se sigurno valjat po sljemenskoj travi..

Ja sam za sina od pedijatrice dobila privatni recept za rotu s kojim sam otisla u ljekarnu i kupila cijepivo. S istim sam dosla kod pedijatrice i tamo je to popio (cjepivo se daje oralno) i to je to. I isto smo ponovili drugu dozu s tim da su tu drugu dozu mi cuvali u ljekarni u frizdieru i ujutro prije cijepljenja sam to samo pokupila… tako cu i curicu sada isto cijeoiti za rotu.
    I sina cu za vodene kozice prije nego krene u vrtic- nadam se na jesen😂 za druga cjepiva ne znam nisam bas istrazivala…

Ajme super ako to pedijatar rijesava - onda idem sigurno :) pogledala sam malo jos sad sta se nudi..uz vodene kozice i rotu ima jos krpeljni meningitis (sa 2 godine zivota), nekakav pneumokok koji nije u obaveznom kalendaru (isto sa 2 godine), gripa, hepatitis A, i vidjela sam jos i za meningitis al ne znam sa koliko godina.. :) budem rotu sigurno i taj pneumokok kad bude vrijeme, a za vodene kozice, jel se to mora docijepljivati stalno (kao sto sam cula) ili imam krivu info? Pitat cu pedijatricu sve ovo, no evo cisto informativno me zanima  i prije :)

3/2024 💙

• Alexica
    10. Svibanj 2024. 14:18

Mi smo uzeli za rotu i za pneumokok 12-valentno koje se placa umjesto 9-valentnog (u prijevodu pokriva vise tipova pneumokoka koje ovo besplatno ne pokriva, a koji su cesti  u vrtickoj populaciji u hr).
    Nama je oba nabavila pedijatrica pa smo platili kod nje. Doza je 70 eura (rota ide u dvije doze, pneumokok u 4). Oboje ide u 2.mjesecu cijepljenje prva doza tako da treba napomenuti ranije pedijatru

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.