Proljetne bebe 2023. 🌷🍀🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • chiara
    28. Kolovoz 2022. 11:56

kanapeic

Cure čestitam na plusićima!❤❤Chiara ja sam isla prvi put kad sam po zm bila 6+2 (privatnik mi je tad dao termin) i vidjela se samo prazna gestacijska vrecica jer je trudnoca bila nesto manja. Iduci put kad sam isla za tjedan dana se vidio i plod i titranje srca, tako da sam tad znala radije bih pricekala jos malo (tjedan-dva) :)

Hvala puno! Znaci tvoj savjet da sacekam jos malo… Da li pijete neke vitamine ili bilo sta? Kao i za analize koje ce se morati raditi? 

• chiara
    28. Kolovoz 2022. 12:02

marija1994

chiara

marija1994

chiara

Zdravo mame i one koje to zelite biti,
    Nakon godinu i 4 mjeseca pokusavanja napokon rezultati bete 2112 radjeni 26.08, zadnja menst 19.07., po kalendaru sam 5 +6.
    Jedno pitanjce kao nova u svemu ovome da li ce se sjutra, prekosjutra ako odem kod ginekologa cuti srce ili da sacekam jos i koliko? Kao i koji su vasi simptomi bili za ovaj period?Hvala puno! I mnogo sam srecna sto se pridruzujem ovdje.S.
    Hej evo imamo istu situaciju, moja zadnja M takoder 19.7. Ovulacija mi je bila 5.8. Pregled imam zakazan 1.9. no medutim nisam dobila nikakvu uputu da vadim betu prije..
    Ja sam bila na poslu kad sam uopste shvatila da mi kasni 7 dana, i odmah izasla da odradim betu tako sam i saznala, moram test za uspomenu uraditi😊
    Razmisljam se i ja zakazati 01.09. Nego mi tesko cekati🥺
    Znam i meni je tesko, ali nekako cu izdrzati.. 🤞🏼

Onda cu i ja 😍 Odmah cu pisati utiske… Kako se osjecas?

• DaMa_21
    28. Kolovoz 2022. 12:32

chiara

kanapeic

Cure čestitam na plusićima!❤❤Chiara ja sam isla prvi put kad sam po zm bila 6+2 (privatnik mi je tad dao termin) i vidjela se samo prazna gestacijska vrecica jer je trudnoca bila nesto manja. Iduci put kad sam isla za tjedan dana se vidio i plod i titranje srca, tako da sam tad znala radije bih pricekala jos malo (tjedan-dva) :)
    Hvala puno! Znaci tvoj savjet da sacekam jos malo… Da li pijete neke vitamine ili bilo sta? Kao i za analize koje ce se morati raditi?

Pricekaj jos malo, tesko da se vec sad moze cuti srce. Najbolje s punih 7 tjedana ako mozes cekati do tad, a ako ne onda 6+nesto.
    Jel znas kada ti je bila O?
    Bilo bi dobro da krenes uzimati folnu koselinu ili neke prenatal tablete (ima ih od raznih proizvodjaca).
    Nakon 1. pregleda ces trebati napraviti kompletnu krvnu sliku, urin, vjerojatno hormone stitnjace, glukozu itd. Sve upute ce ti jos dati ginekolog.
    Od simptoma tako rano sam imala samo menga grceve, ali ni sada u 11. tjednu nemam neke jake simptome.

👱🏼‍♀️31 🧔🏼‍♂️32👱🏼‍♀️ hiperprolaktinemija (adenom hipofize), hashimoto, inzulinska rezistencija. Ciklusi ~26 dana07/2022 ➕
    03/2023 N💕

• chiara
    28. Kolovoz 2022. 12:52

marija1994

chiara

marija1994

chiara

marija1994

chiara

Nakon godinu i 4 mjeseca pokusavanja napokon rezultati bete 2112 radjeni 26.08, zadnja menst 19.07., po kalendaru sam 5 +6.
    Jedno pitanjce kao nova u svemu ovome da li ce se sjutra, prekosjutra ako odem kod ginekologa cuti srce ili da sacekam jos i koliko? Kao i koji su vasi simptomi bili za ovaj period?Hvala puno! I mnogo sam srecna sto se pridruzujem ovdje.S.
    Hej evo imamo istu situaciju, moja zadnja M takoder 19.7. Ovulacija mi je bila 5.8. Pregled imam zakazan 1.9. no medutim nisam dobila nikakvu uputu da vadim betu prije..
    Ja sam bila na poslu kad sam uopste shvatila da mi kasni 7 dana, i odmah izasla da odradim betu tako sam i saznala, moram test za uspomenu uraditi😊
    Probaj 🤗 u 7 navecer imam pregled pa se javim kad zavrsi.. od simptoma sad zadnjih para dana tu i tamo lagana bol u donjeg dijelu ledja, umor i sise su bolne na dodir i malo narasle to muza najvise veseli 😂 Kako se ti osjecas?

Mene grudi vec 2 sedmice ubijaju, prvo je pocelo tako sto su mi se naglo povecale i onda bol, vrelina neka, proliv da izvines cesto imam, slano mi se strasno jede- slatko ne mogu primirisat, iii bolovi u stomaku nista strasno ali osjecam da se nesto desava. To za grudi i muzeve svima ista situacija 😂😂😂

• chiara
    28. Kolovoz 2022. 12:59

DaMa_21

chiara

kanapeic

Pricekaj jos malo, tesko da se vec sad moze cuti srce. Najbolje s punih 7 tjedana ako mozes cekati do tad, a ako ne onda 6+nesto.
    Bilo bi dobro da krenes uzimati folnu koselinu ili neke prenatal tablete (ima ih od raznih proizvodjaca).
    Nakon 1. pregleda ces trebati napraviti kompletnu krvnu sliku, urin, vjerojatno hormone stitnjace, glukozu itd. Sve upute ce ti jos dati ginekolog.
    Od simptoma tako rano sam imala samo menga grceve, ali ni sada u 11. tjednu nemam neke jake simptome.

Pa mislila sam se zakazati 01.09. uvece, tada cu biti 6+3
    Vikend sledeci tesko da cu moc jos pregurati da ne odem.
    05 avgust ovulacija, nezasticene odnose sam imala 3 ci, 6, 7 mi( tada po par puta), 13 i 14 tog avgusta. Vec oko 13 tog avgusta grudi povecale znatno i pocela ledja da me bole. To ja sve uredno zapisala😂 
    Kupicu sjutra folnu i poceti sa njom do pregleda prvog.
    Kako se to gleda, petak 26 tog mi je beta bila 2112, sada bi trebala biti duplo ili sam pobrkala?
    Kada ti je termin? 😍

• chiara
    28. Kolovoz 2022. 13:21

chiara

marija1994

chiara

marija1994

chiara

marija1994

chiara

Probaj 🤗 u 7 navecer imam pregled pa se javim kad zavrsi.. od simptoma sad zadnjih para dana tu i tamo lagana bol u donjeg dijelu ledja, umor i sise su bolne na dodir i malo narasle to muza najvise veseli 😂 Kako se ti osjecas?

Mene grudi vec 2 sedmice ubijaju, prvo je pocelo tako sto su mi se naglo povecale i onda bol, vrelina neka, proliv da izvines cesto imam, slano mi se strasno jede- slatko ne mogu primirisat, iii bolovi u stomaku nista strasno ali osjecam da se nesto desava. To za grudi i muzeve svima ista situacija 😂😂😂

I zaboravila sam dodat NAPADI VRUCINE. Pakao!

• DaMa_21
    28. Kolovoz 2022. 13:29

chiara

DaMa_21

chiara

kanapeic

Pa mislila sam se zakazati 01.09. uvece, tada cu biti 6+3
    Vikend sledeci tesko da cu moc jos pregurati da ne odem.
    05 avgust ovulacija, nezasticene odnose sam imala 3 ci, 6, 7 mi( tada po par puta), 13 i 14 tog avgusta. Vec oko 13 tog avgusta grudi povecale znatno i pocela ledja da me bole. To ja sve uredno zapisala😂
    Kupicu sjutra folnu i poceti sa njom do pregleda prvog.
    Kako se to gleda, petak 26 tog mi je beta bila 2112, sada bi trebala biti duplo ili sam pobrkala?
    Kada ti je termin? 😍

1.9. ce ti onda biti manje od 4tj od O tako da je velika sansa da se tada nece vidjeti srce pa nemoj samo da te to brine ako bude tako, to je normalno.
    Beta bi trebala biti otprilike dupla nakon 48h.
    Moj termin je 22.3. 😊

👱🏼‍♀️31 🧔🏼‍♂️32👱🏼‍♀️ hiperprolaktinemija (adenom hipofize), hashimoto, inzulinska rezistencija. Ciklusi ~26 dana07/2022 ➕
    03/2023 N💕

• Nejra
    28. Kolovoz 2022. 22:34

Pozdav buducim mama a i onima koje to zele biti,
    Moj prvi ii dugoo ocekivani plusic se pojavio :) 
    Nemam nikakve simptome osim izostanka menstruacije i bola u leđima i po malo se cudnjikavo osjecam. Prvi pregled mi je u utorak i jedva cekam i ako cu biti tek u petoj nedjelji i ne ocekujem da cu vidjeti jos uvijek plod. Mozda sam malo uranila s pregledom ali naprosto ne mogu izdrzati. Tolikooo sam uzbuđena da ne mogu spavati. 

• chiara
    29. Kolovoz 2022. 00:41

Nejra

Pozdav buducim mama a i onima koje to zele biti,
    Moj prvi ii dugoo ocekivani plusic se pojavio :)
    Nemam nikakve simptome osim izostanka menstruacije i bola u leđima i po malo se cudnjikavo osjecam. Prvi pregled mi je u utorak i jedva cekam i ako cu biti tek u petoj nedjelji i ne ocekujem da cu vidjeti jos uvijek plod. Mozda sam malo uranila s pregledom ali naprosto ne mogu izdrzati. Tolikooo sam uzbuđena da ne mogu spavati.

Ta sam! U petak saznala ne nam sta cu od uzbudjenja, straha i svega pomjesanog. CESTITAM!! ❤️❤️❤️ Ja sam tacno sesta sedmica od zadnje menst.

Rose.
    29. Kolovoz 2022. 12:42

Beban

Jesam, hvala na pitanju, sad samo da ne preteram sa aktivnostima, dok sam lezala lezala sam a sad mi je uglavnom dobro pa sve zaostale obaveze zavrsavam pred pocetak nove skolske godine, uglavnom, zadovoljna sam! Kako si ti Rose?

Super da je sve dobro i da si zadovoljna, neka se tako nastavi :) 
    Dobro je, zadnjih nekoliko dana su se mucnine ponovo smanjile, pa je sve lakše, ne žalim se :)
    Sutra idem raditi nifty. Bit će to dugih 10 dana čekanja rezultata, ali se nadam da će sve biti u redu 🙏🏼
    I moram uzeti u apoteci neke prenatalne, gin je rekao da prestanem s folnom i da uzmem novalac, ili elevit ili neke druge. 
    Svakako ću izbjeći novalac zbog prethodnih T u kojima mi nije sjedao dobro pa ću uzeti neke druge. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.