Večer curke 🤗Pregled je dobro prošao. U pozitivnom smo šoku, ali svi presretni.
Blizanci su 💛💛 (kod nas je to bilo moguće jer i sama imam brata blizanca, u obitelji, a i s mm-ove strane ima blizanaca).
Jedino što mi se “nije svidjelo” što me nije odmah poslao na čuvanje trudnoće jer je rekao da prvo obavim u Petrovoj (ono za nedaj Bože kromosome) i ogtt.E sad… Glukoza je 6.1. Ima li koja od vas kakvu tablicu šta se smije jesti ili ima kakva tema na forumu o tome?Ne znam koja me pitala, moja djevojčica ima 2 g. i 5 mj.
Danas smo opet ujutro bili na hitnoj u Klaićevoj s njom jer nam oni nisu rekli da je moguće da dođe čak i do zatvaranja oka.
Ugl.natečeno joj je oko. Pregledali su je, zamijenili gazu gdje su 2 šava j poslali nas doma.
Ajmeee prekrasnooooo! 😍 iskrene čestitke od srca 💓💓 bit će to sve u redu bez brige, a malenoj djevojčici želim što brži oporavak 🙏☺️
🙆♀️25g /🙆🏽♂️25g🔬PCOS
AMH 81.1
LH 12.4
FSH 6.1
Vitamin D 46
🏥 Beta plus
Spermiogram ✔️
💊 duphastone, Letrozol i Gynositol
17.01 -11.06 TO i letrozol ❌
18.07 ➕❤️
05.08 kuca nam srčeko 🤗❤️🥰" Ta Bogu ništa nije nemoguće!" - (Lk 1, 37)"🤍🙏
Blizanci su 💛💛 (kod nas je to bilo moguće jer i sama imam brata blizanca, u obitelji, a i s mm-ove strane ima blizanaca).
Jedino što mi se “nije svidjelo” što me nije odmah poslao na čuvanje trudnoće jer je rekao da prvo obavim u Petrovoj (ono za nedaj Bože kromosome) i ogtt.E sad… Glukoza je 6.1. Ima li koja od vas kakvu tablicu šta se smije jesti ili ima kakva tema na forumu o tome?Ne znam koja me pitala, moja djevojčica ima 2 g. i 5 mj.
Danas smo opet ujutro bili na hitnoj u Klaićevoj s njom jer nam oni nisu rekli da je moguće da dođe čak i do zatvaranja oka.
Ugl.natečeno joj je oko. Pregledali su je, zamijenili gazu gdje su 2 šava j poslali nas doma.
Čestitam na blizancima, želim ti mirnu i urednu trudnoću
@Mia21998, imaš li možda neku alternativu dok ti se doktor ne vrati? Ukoliko su zelenkaste grudice, onda bi možda mogle biti bakterije…
Meni je od početka trudnoće izražen jak umor, toliko da kad se penjem po stepenicama imam osjećaj kao da imam utege na nogama i nemam uopće zraka. Ispostavilo se da je štitnjača u pitanju. Prije trudnoće TSH mi je bio 4,24, sada u trudnoći 5,22. Doktor mi je odmah dao Euthyrox od 50 mikrograma. Čitala sam svašta što može prouzročiti nekontrolirana štitnjača u trudnoći, nadam se da sam dosta rano počela s terapijom (9tt). Ima li koja trudnica koja je već prošla trudnoću da je bila na terapiji samo za vrijeme trudnoće ili ste sve od ranije s problemom štitnjače?Nina, ja takodje imam povisen TSH.
Prije trudnoce je bio 1.98 a sada je ~3.
Takodje uzimam jednaku dozu Eutyroxa kao i ti i ja nemam nikakvih problema. Normalno se krecem, cak i vjezbam vjezbe koje su prikladne za trudnice.
Mozda zato sto je moj TSH nizi.
Ja sam pocela sa terapijom u 6+1.
Nadam se da ce sve biti ok i da nece stvarati probleme.
Vjerojatno ti nije jače izraženo jer je niži. Ja se isto nadam da će biti ok, ginekolog je rekao da ćemo kontrolirati kroz trudnoću i sukladno tome prilagođavati terapiju.
Pozdrav cure nije me bilo neko vrijeme, posao pa smo svi doma dobili covid, obavila prvi pregled 04.08.sa 8 tj srce kuca💗
Evo sad konačno godišnji, da malo uživam u trudnoći bez stresa! Za tjedan dana mi je drugi pregled pa javim novosti.od simptoma trenutno mučnine i povraćanje i slabo spavam po noći, stalno moram mokriti 🙄😁
Čestitke na blizancima 😍😍😍 Malenoj brzi oporavak 😘
Moj izvještaj s pregleda,
Sve je u redu, napredujemo, 12+1 TT, zadnji put je par dana bila manja T, al se sad “uštimalo” sa zadnjom M.
Posteljica sprijeda, nuhalni nabor dobar, nosna kost prisutna, sve je kako treba. 🙏🏼
U utorak vadim krv za nifty.
Kontrola za 4 tj. 🥰
Naaaapokon sam uspjela dobiti doktora. Kako sam mu opisala smatra da je u pitanju neka gljivična infekcija, prepisao mi je vaginalete Rojazol i istu takvu kremu. U slučaju da ne prođe moram onda ici na briseve. Teta u ljekarnoj mi je preporučila sapun za intimnu njegu Lactogyn u sastavu mu je kamilica i neven te se preporuča korištenje kroz cijelu trudnoću i nakon poroda košta nekih 60-ak kuna i 250ml. Nadam se da će pomoći🙏
Odlično, vjerujem da će pomoći i da će proći sto prije 🤞🏻
Sve je u redu, napredujemo, 12+1 TT, zadnji put je par dana bila manja T, al se sad “uštimalo” sa zadnjom M.
Posteljica sprijeda, nuhalni nabor dobar, nosna kost prisutna, sve je kako treba. 🙏🏼
Kontrola za 4 tj. 🥰
Ooooodlično, baš mi je drago 🙏 i to će sve biti u redu sigurna sam, jel imate želju oko spola? 🥰
jeste imali pregled preko trbuha ili vaginalno? Čula sam da moj ginekolog radi samo preko trbuha a onda zadnji mjesec i jedno i drugo 🤔 (prvi pregled sam obavila privatno u poliklinici i bio je vaginalno).
Veselim se svom pregledu koji je 06.09 😍 i ne mogu ga dočekati
Već sada prolazi danas nema grudica uopće 👍 samo dosta osjetim zatezanje i kao neku “nelagodu” u trbuhu.
🙆♀️25g /🙆🏽♂️25g🔬PCOS
AMH 81.1
LH 12.4
FSH 6.1
Vitamin D 46
🏥 Beta plus
Spermiogram ✔️
💊 duphastone, Letrozol i Gynositol
17.01 -11.06 TO i letrozol ❌
18.07 ➕❤️
05.08 kuca nam srčeko 🤗❤️🥰" Ta Bogu ništa nije nemoguće!" - (Lk 1, 37)"🤍🙏
Kontrola za 4 tj. 🥰Ooooodlično, baš mi je drago🙏 i to će sve biti u redu sigurna sam, jel imate želju oko spola? 🥰
jeste imali pregled preko trbuha ili vaginalno? Čula sam da moj ginekolog radi samo preko trbuha a onda zadnji mjesec i jedno i drugo🤔(prvi pregled sam obavila privatno u poliklinici i bio je vaginalno).
Veselim se svom pregledu koji je 06.09😍i ne mogu ga dočekati
Već sada prolazi danas nema grudica uopće👍samo dosta osjetim zatezanje i kao neku “nelagodu” u trbuhu.
S obzirom na curicu i dečkića do sad, cura i ja se nadamo curici😂 a muž i sin naravno dečku😂
Vaginalni pregled i uzv vaginalni.
Inače moj gin svaki pregled radi vaginalno, do kraja T, samo uzv u početku vaginalno poslije preko trbuha. Eto i toga brzo 🥰 Odlično, bitno da prolazi. Ma to je vjerojatno i od rastezanja maternice i svega, ne brini.
Mia21998zanima me koliko je proslo nakon pozitivnog testa da si isla na prvi pregled i kad si radila test na dan izostanka ili? Zaboravila sam vec to, a znam da si pisala. 🙈🙂
Marija pročitala sam da ćeš ići na pregled sa 6 TT, ja sam išla tako kod priv. i vidio se plod, ali bez srčane akcije, za tjedan dana sam išla kod soc gin i lijepo se vidilo srčeko, tako da nemoj da te zabrine ukoliko se ne bude sve vidjelo kako treba :)
Sortiraj odgovore
Najstariji