Proljetne bebe 2023. 🌷🍀🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • regica123
    18. Ožujak 2024. 21:28

Akane bas ne znam bil mogla te platnene, ali ako se bas nastavi, hvala na savjetu! Akane moja je jos premalena za jedan spavanjac, nama je termin bio u dan razlike, sjecas se haha, ali jednostavno sam shvatila da joj ovo bolje odgovara.
    Rose. uh, bas mi je zao da vas je to snaslo 😫 valjda ce brzo proc.
    Nju zubici straaaasno muce, bas se sve gore bijeli i nateklo. Mi smo jos na 2 zubica, ali mislim ne zadugo 🙈 Zna se probudit usred noci (sinoc u 2 ujutro) i onda nema sanse zaspat...uf mrzim kad se to dogodi..ali pripisujem zubicima

👩🏻28❤🧔🏻32
    Stigla nam malena curica❤

MiniGirl
    20. Ožujak 2024. 11:08

Rose kako temperatura, je li se spustila?

Kratko recenziram pelene. Ispobali smo pamper pants br 5 i to koristimo za spavanje, a s baylove pants 4 nisam zadovoljna. Probat ću uzeti br. 5 i obične i pants. Ima mi 9kg pa po njima nismo jos za to, ali puno piski. Btw koliko često preko dana mijenjate pelene? 
    Ako to ne bude išlo isprobavam dalje pamper i lupilu.
    Regica jeste nesto mazali za zubiće protiv bolova?

Rose.
    20. Ožujak 2024. 11:39

MiniGirl

Rose kako temperatura, je li se spustila?

Kratko recenziram pelene. Ispobali smo pamper pants br 5 i to koristimo za spavanje, a s baylove pants 4 nisam zadovoljna. Probat ću uzeti br. 5 i obične i pants. Ima mi 9kg pa po njima nismo jos za to, ali puno piski. Btw koliko često preko dana mijenjate pelene?
    Ako to ne bude išlo isprobavam dalje pamper i lupilu.
    Regica jeste nesto mazali za zubiće protiv bolova?

Je. 🙏🏼 Zadnje je imao preksinoć, jučer cijeli dan i danas je bez, tako da je super. Noćas se jedino dosta puta budio u plaču, ali ovih dana pojačano brblja i sve češće napravi sam par koraka pa to pripisujem dnevnim aktivnostima. 
    Probaj 5-icu gacice od dm. Ni mi nismo po kilazi za njih, al nam odgovaraju. Mi mjenjamo 5 puta cca. Ujutro, pa sad prije prvog spavanja, popodne ugl kaka 2x pa tada i za noć. 
    Kako ste vi inače? 
    Regice, jesi probala kuglice one od kamilice ili kids relief(msl da se tako zovu). 

• regica123
    20. Ožujak 2024. 14:22

Rose super da je bolje i odlicno za napredak!
    I mi miienjamo pelene slicno kao i vi, haha..i tu se vecinski podudaramo; ujutro, prije prvog spavanjca, nakoj spavanjca i 1-2 puta (ovisno koliko kaka) te prije nocnog spavanja. Ona ima 10.5kg, ali smo jos na 4 babylove jer je lijepo stisnu i nista ne promoci, nama su bas odlicne. Doduse ona je bas duga pa je bice zato i veca kilaza.
    Sto se tice zubi koristim gengigel za bebe, kad se probudi vriskom usred noci namazem joj pa je malo umiri...gornji zubici se doslovno naziru, a zubno meso nateceno toliko da mene boli kad gledam.
    Natukla bi temu hranjenja...dakle, ona super jede, ali dok jede se mora igrati i ja je hranim blendanom hranom, pojede sve. Kruh, smoki, keks zvace odlicno...medjutim, greskaaa velika sto sam slusala bake i blendala...nekidan probala neblendano i pljune i ljuti se... Kakve ste vi s tim? JEste mozda i vi falile s prvim djetetom, da li se to ispravit? Probala boh fibger food, ali ona ako nije tvrdo pod rukom ne zeli ni vidit, neku facu gadjenja slozi.... muffinice uspije tu i tamo koji griz, ali to bude vise zalogaj nego da pojede cijeli, dok feticu kruha lijepo pojede gotovo cijelu i zvace lijepo

👩🏻28❤🧔🏻32

Akane
    21. Ožujak 2024. 08:09

Rose super da je malcu bolje! 
    Regice, ako ona jede komade, neće bit problema. Moji klinci dan-danas bez problema pojedu štapiće sirove mrkve, pa čak i kapulu sirovu 🙈 ali kuhano povrće u nekoj juhi ili varivu nejde baš 😅 ne opterećuj se, neke bitke ostavi za kasnije 😂
    Ja ću samo prijavit da sam baksuz i da s trećim djetetom očito imam manje pojma nego s prvim 🙈 njemu je naime probio prvi zubić, a pred samo par dana napisala sam da ih nema na vidiku 😂 
    Danas kooonačnooo imamo sistematski, nismo bili od prosinca, jer smo mijenjali pedijatricu (naša je otišla u mirovinu) i tek sam termin za danas dobila. Pa ćemo konačno vidjet koliki je 🫣

Rose.
    22. Ožujak 2024. 11:08

Regice, svaki dan joj probaj ponudit prvo gnjeceno, vjerujem da će u neko doba pristat i popapati. Mi smo počeli gnjeciti od njegovog 7.mj, pa nemamo s tim problema, hrani se od početka u hranilici (doma jel)  iako je zadnjih par dana počeo malo filozofirati pa se unervozi pa ga izvadim i nastavim u krilu. Nadam se da mu neće prec u naviku, bas nikad nisam bila s nijednim od hranjenja u krilu ili animiranja, malo sam “stroža” sto se toga tiče, za stolom / hranilicom se papa i gotovo, tako je i sa ovih dvoje većih i danas.
    Akane, čekamo izvještaj sa sistematskog. 
    Cure čije su bebe oko godine dana,  kad im pokažete dvi stvari (npr pas i auto) i pitate ih, gdje je auto? Dali znaju pokazati pravilno? Ili neke druge stvari tipa tenisice, žlica, lopta, mačka…. 
    Mi smo bili kod rehabilitatora, nalaz ćemo dobiti kroz par dana, ukratko, ove motoričke stvari (ubacivanje loptice, pincetni hvat… ) je dobro radio, ali kad ga je ispitivala gdje je što, to ga uopće nije zanimalo / nije znao. 
    Skužila sam ja i doma to, ali sam mislila da je još rano za takve stvari. Očito nije rano i trebao bi to raditi. Pa smo sad na aktivnom vježbanju i pokazivanju predmeta. 

• regica123
    22. Ožujak 2024. 12:06

Akane super za zubice, cekamo izvjestaj da vidimo koliki je malac 😍
    Marija ma ja taj finger food nekako ni ne volim, ne znam, bitnije mi je da zna zvakat ovu neblendanu hranu.
    Rose da, bas sam pocela, prihvati vise manje sve osim kad joj jabuku izribam, to ni cut... ali manje pojede nego blendano.
    Btw mi ne vjerujem da smo mjerilo jer korigirano ima 10mj, a kronoloski 11, ali ona isto jos ne zna to pokazivati. Sjecam se da mi necak neke stvari uopce nije znao raditi kao za svoju dob sto bi trebao, tipa bas te neke slagalice, ali je po drugim nekim stvarima bio napredniji i od starije djece, mozak mu se jednostavno usmjerio na druge stvari. Meni ona nekako vec 2mj stoji na istim stvarima, papa, pusa i to, ali bas sam pricala s fizijatricom i ona kaze da je sad usmjerena na prohodavanje i onda taj drugi dio je na cekanju i da je to skroz normalno. Ne znam uopce tko ti je rekao da ti dijete ima problem, mozda je jednostavno usmjeren na neke druge vjestine! Djeluje mi svakako prerano da sve to zna, neki ce znati to, a nesto sto on zna nece. Koliko sam skuzila najbitnije je da se odaziva na ime i zna znacenje nekih rijeci, tipa 'ne' i sl.

👩🏻28❤🧔🏻32

Rose.
    22. Ožujak 2024. 12:35

regica123

Akane super za zubice, cekamo izvjestaj da vidimo koliki je malac 😍
    Marija ma ja taj finger food nekako ni ne volim, ne znam, bitnije mi je da zna zvakat ovu neblendanu hranu.
    Rose da, bas sam pocela, prihvati vise manje sve osim kad joj jabuku izribam, to ni cut… ali manje pojede nego blendano.
    Btw mi ne vjerujem da smo mjerilo jer korigirano ima 10mj, a kronoloski 11, ali ona isto jos ne zna to pokazivati. Sjecam se da mi necak neke stvari uopce nije znao raditi kao za svoju dob sto bi trebao, tipa bas te neke slagalice, ali je po drugim nekim stvarima bio napredniji i od starije djece, mozak mu se jednostavno usmjerio na druge stvari. Meni ona nekako vec 2mj stoji na istim stvarima, papa, pusa i to, ali bas sam pricala s fizijatricom i ona kaze da je sad usmjerena na prohodavanje i onda taj drugi dio je na cekanju i da je to skroz normalno. Ne znam uopce tko ti je rekao da ti dijete ima problem, mozda je jednostavno usmjeren na neke druge vjestine! Djeluje mi svakako prerano da sve to zna, neki ce znati to, a nesto sto on zna nece. Koliko sam skuzila najbitnije je da se odaziva na ime i zna znacenje nekih rijeci, tipa 'ne' i sl.

Hvala ti na komentaru. Kad usporedim prvo dvoje djece, isti pristup, a totalno su bili razliciti, počevši od hoda, pa do govora. I sad kod njega, trećeg, mi je totalni kaos u glavi od svih tih silnih analiza, proučavanja kad bi što trebao, kako, na koji način. Mislim da su krenuli ići u dubioze bas zbog toga sto je od početka imao ajmo rec “problem” pa se sad sve gleda u detalje i stavlja ga se u kalup. Mislim da ćemo malo ohladiti od pohodenja doktora, vježbi, fizijatara, rehab., bar dva tri mjeseca i vidjeti kako će stvari dalje odvijati, jer znam da njima doslovno preko noći treba da nešto savladaju.  Nisam od onih koji će zažmiriti na djetetov problem, i pustiti, al mislim da trebamo mali predah od svega

• regica123
    22. Ožujak 2024. 14:09

Rose apsolutno se slazem, ne treba zmiriti, ali ne treba ni sve gledati kao problem! Moju isto prate zbog ranijeg rodjenja, ja mislim da nije propuzala po skolski da bi bila panika samo takva, a evo od susjede mali ima 10ipo mj i jos se nije posjeo, nitko to ne naglasava kao problem 🤷🏻‍♀️. Ja sam isto kao gledala kako ona nema koncetracije da nesto ponovi, vamo tamo, samo se dize na noge, dok mi fizijatrica nije rekla da je to sve normalno i da se svako dijete fokusira ne nesto i dok to ne obradi ostale stvari su na cekanju, njoj konretno hod. Mislim ne govoris o djetetu koje ima 2-3 godine, tek ti je nedavno navrsio godinu i sasvim normalno da se fokusirao na nesto, a ostalo ga ne zanima jer i jedna radnja je njima velika dok je ne usvoje za tu dob.
    Moja sestra do godinu dana gotovo pa nije znala ni sjest, imala cudne pokrete, nije imala obrane, govorili materi da ce bit dijete s potrebama, evo je zavrsila je elektrotehnicki fakultet, iq joj se mjeri preko 130, toliko o djetetu s potrebama 😂... svako dijete je za sebe i mislim da danas malo pretjeruju sa svime, ja sam isto par dana nesto googlala sta bi trebala vamo tamo, na kraju sam shvatila da radi neke stvari i za 13mj, a neke sto bi sad trebala kao jos ne radi... ne sekiraj se, vjerujem da je on super ❤

👩🏻28❤🧔🏻32

• boobamaza
    22. Ožujak 2024. 16:59

Rose.

Regice, svaki dan joj probaj ponudit prvo gnjeceno, vjerujem da će u neko doba pristat i popapati. Mi smo počeli gnjeciti od njegovog 7.mj, pa nemamo s tim problema, hrani se od početka u hranilici (doma jel) iako je zadnjih par dana počeo malo filozofirati pa se unervozi pa ga izvadim i nastavim u krilu. Nadam se da mu neće prec u naviku, bas nikad nisam bila s nijednim od hranjenja u krilu ili animiranja, malo sam “stroža” sto se toga tiče, za stolom / hranilicom se papa i gotovo, tako je i sa ovih dvoje većih i danas.
    Akane, čekamo izvještaj sa sistematskog.
    Cure čije su bebe oko godine dana, kad im pokažete dvi stvari (npr pas i auto) i pitate ih, gdje je auto? Dali znaju pokazati pravilno? Ili neke druge stvari tipa tenisice, žlica, lopta, mačka….
    Mi smo bili kod rehabilitatora, nalaz ćemo dobiti kroz par dana, ukratko, ove motoričke stvari (ubacivanje loptice, pincetni hvat… ) je dobro radio, ali kad ga je ispitivala gdje je što, to ga uopće nije zanimalo / nije znao.
    Skužila sam ja i doma to, ali sam mislila da je još rano za takve stvari. Očito nije rano i trebao bi to raditi. Pa smo sad na aktivnom vježbanju i pokazivanju predmeta.

Hej,moj zna ono sto radimo s njim (di je oko,nos,daj i tako) al mislim da je nerealno ocekivat da zna iz "prve" ako nije usvoijo ranije. Danas uzmi (karikiram) autic i svaki put ga imenuj (samo jednom i kratko) . Sutra bi vec trebao znati sto je to. Sretno svakako 🩵 
    Oni su sada prave male spuzve i upijaju ono sto s njima radimo. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.