Proljetne bebe 2023. 🌷🍀🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Rose.
    15. Ožujak 2024. 17:15

Marija_94

Rose.

Regice drago mi je da se vraćate u normalu, samo neka se tako nastavi🤞🏻 kakva je situacija s crvenilom? Sa starijom smo stalno vodili borbe oko toga dok se nije skinula iz pelene. Od tad preporod.
    Akane, jel stao proljev? Jeste bolje?
    Nadam se da ste svi zdravi i da uživate u sunčanim danima.
    Mi nastavili s 1 spavanjem dnevno od 2,2.5 sata. Upravo spava.
    Navečer je ostalo onako da oko 19,19.30 spava.
    Nemamo gdje ubacit drugi spavanac jer nije umoran, ako i ubacimo oko 17 onda se poremeti noćno pa ide kasno spavati.

E da, to sam htjela pitat. Kad ste presli na 1 spavanac dnevno? Kolki vam je bio ww otprilike?
    Mislim moja nije ni blizu toga, nama je ww 3:30.

On bi se budio oko 8, oko pol 11-11 spavao do 1 cca i onda oko 3 pol 4 bi išao drugo spavanje nekih 45 min
    A sad se isto tako probudi oko 8 i ide oko podne spavati 

• regica123
    15. Ožujak 2024. 23:21

Rose vidim da imamo isti ritam! Prvi spavanjac nam je nakon 4h otprilike, vecinom se budi oko 8 i u podne je prvi spavanjac, oko 2-2.5h. I isto, ako je stavim na drugi spavanjac poremeti se sve, ne bude umorna za noc, a i jedva je uspavam. 
    Marija a evo ima mozda 2tj, jednostavno sam primjetila da je pocela produzivat 1.drijemku, a onda nekako ne bi bilo mjesta za drugu i ne bi mogla niti zaspat jer ne bi bila umorna, a ako bi zaspala navecer je uspavljivanje bilo nemoguce...tako da sam shvatila da ovo trenutno odgovara i meni i njoj jer ona ne moze spavat nigdi osim u krevetu ili autu, a u autu se cijela iskrivi tako onda uvijek moram gledat da sam kuci kad joj je spavanjac sta je grozno za 2 spavanjca. Ovako odradi 2-2.5h u jednom i onda mozemo di ocemo setat itd. U kolicima vise nema sanse da zaspe. I nama je do nedavno bio ww 3.5h, ali jednostavno sam pocela primjecivat da ne bude umorna kad je stavim lec nakon 3.5h..sad je prvi spavanjac nakon 4h, a onda kad odspava ta 2h iduci konacni nocni je za oko 5.5h, nekad cak i 6 ako smo u setnji. Ona stvarno nikad nije imala problem s dugim ww ni prije, pogotovo ako smo u setnji, sve promatra. Nocu tako odspava 11-12h i sve skupa je to 13-14h sta je sasvim uredno!
    Sama mi je zadnje vrijeme pocela spavat, jedino jucer se cijepila pa je to malo poremetilo, malo je njonjava i grintava, ali pretpostavljam da je od toga.
    Rose crvenili je jos uvijek tu, pedijatrica nije bas zabrinuta, isto kaze sve dok ne skinemo pelene borit cemo se s tim. Dala nam je neke druge kremice pa sad mazemo...
    I ima 10.5kg 🙈 bucka moja.
    Kako su ostale cure? Imamo li uskoro jos rodjendana?

👩🏻28❤🧔🏻32
    Stigla nam malena curica❤

Rose.
    16. Ožujak 2024. 07:39

Isto ovako kako si Regice napisala Mariji, tako je i nama s tim drugim spavanjem, i isto unazad 2 tj cca. 
    Daj joj slobodno sirupica da joj bude lakše. 
    A da, osjetljive su, ono sto su meni rekli kod toga:  izbacit maramice, dobro posušit prije nego se obuce pelena i zadnje sto sam ja mazala ovom malom je  2 x dnevno betrion 2x klotrimazol naizmjence, između normalna krema tipa jgl, i prošlo nam je za 3 dana. A bas je bio opečen jako dole. 

• regica123
    16. Ožujak 2024. 12:18

Rose.

Isto ovako kako si Regice napisala Mariji, tako je i nama s tim drugim spavanjem, i isto unazad 2 tj cca.
    Daj joj slobodno sirupica da joj bude lakše.
    A da, osjetljive su, ono sto su meni rekli kod toga: izbacit maramice, dobro posušit prije nego se obuce pelena i zadnje sto sam ja mazala ovom malom je 2 x dnevno betrion 2x klotrimazol naizmjence, između normalna krema tipa jgl, i prošlo nam je za 3 dana. A bas je bio opečen jako dole.

Istooo, sad mazemo betrion i klotrimazol... uf vise i taj osip..al cim prestanem mazat pojaca se...jedva cekam da makne pelene..nacekat cu se 😅

👩🏻28❤🧔🏻32

• regica123
    17. Ožujak 2024. 11:27

Marija_94

Hvala vam cure na odgovorima. Ma mislim da smo mi jos daleko od jednog spavanca, budi mi se ujutro u 6 i 20, onda ju oko 10:05 stavim na spavanje, odspava kako kad vecinom sat vremena, sat i pol ako je dobar dan 😅 tako da nam drugi spavanac pada oko 14:30 ili 15h zavisi kad se probudi i onda ako u krevetu spava to bude pola sata, max 45 min, tako da mi na nocno ide oko 20h, jedino ako vani spava u kolicima taj drugi spavanac onda odrapi sat, sat i pol..
    Drzim fige da osip prodje cim prije! Nama je jgl krema zakon
    Bravo za malu bucku Regice! 🥳

Vauu, tebi u kolicima bolje spava? Meni ona u kolicima nema sanseee vise, sve samo gleda...ako joj spustim ono, onda se ljuti i pokusava maknit i dize se..show
    Evo od betriona i klotrimazola je vec bolje 🥳

👩🏻28❤🧔🏻32

Rose.
    17. Ožujak 2024. 11:29

Marija_94

Hvala vam cure na odgovorima. Ma mislim da smo mi jos daleko od jednog spavanca, budi mi se ujutro u 6 i 20, onda ju oko 10:05 stavim na spavanje, odspava kako kad vecinom sat vremena, sat i pol ako je dobar dan 😅 tako da nam drugi spavanac pada oko 14:30 ili 15h zavisi kad se probudi i onda ako u krevetu spava to bude pola sata, max 45 min, tako da mi na nocno ide oko 20h, jedino ako vani spava u kolicima taj drugi spavanac onda odrapi sat, sat i pol..

Pa super onda ako je tako, bolje da spava 2 spavanca kad se ranije diže. Dobar vam je ritam👍🏻👌🏻 

Rose.
    17. Ožujak 2024. 11:30

regica123

Marija_94

Vauu, tebi u kolicima bolje spava? Meni ona u kolicima nema sanseee vise, sve samo gleda…ako joj spustim ono, onda se ljuti i pokusava maknit i dize se..show
    Evo od betriona i klotrimazola je vec bolje 🥳

Ni moj neće vise u kolicima, rijetko kad se desi da odspava i to ako smo slucajno taj prvi spavanac vani. 
    Dobio je noćas temp 39. Bez drugih simptoma. Dugo smo bili zdravi😬

Rose.
    17. Ožujak 2024. 11:30

I da, super za osip da je bolje 🙏🏼

Akane
    18. Ožujak 2024. 09:33

Pozdrav! 
    Regice super da prolazi osip. Ne znam koliko ti se da zafrkavat s platnenim pelenama ako se bude ponavljalo... Ja sam s prvo dvoje dosta platnene koristila, i nikad nam nije trebala ni obična krema za guzu. A i prije se odviknu ako imaju platnene, jer prije skuže da im je mokro. Al da je tlaka to prat...je 🤷 sad s trećim mi ne pada na pamet 😅
    Rose šaljem puse ozdravilice ❤️ nadam se da će malac to brzinski odradit, držite se. 
    Vaši su već veliki, mi smo još na dva spavanca, i u biti smo malo u problemu, jer kako je izbacio popodnevni, gotov je već oko 18h, i jedva ga nategnem do 18:30. A idealno bi bilo da je bar sat kasnije, jer sad su već duži dani, pa je još dan u to doba. Naravno da je buđenje u 5:30-6:00. Još smo noćarili od 3-4:30, tako da "kave amo, utjehe nema u vodi" 😅
    Jutarnji nam je 9-9:30 pa odspava pola sata, a ovaj podnevni nam se malo nešto pomiče. Do sad je išao leć oko 12-12:30, ali zadnjih tjedan dana mu više paše malo kasnije. To inače odspava sat i po. Ili pola sata ko jučer 😮‍💨
    Kod nas zubića još nema na vidiku, niti jednog. Postao je baš priljepak, i pokazuje karakter. Ako se naljuti ispusti takav hipersonični vrisak da idem gledat jel mi negdje po stanu popucalo staklo. 🙈

Rose.
    18. Ožujak 2024. 09:56

Akane

Pozdrav!
    Regice super da prolazi osip. Ne znam koliko ti se da zafrkavat s platnenim pelenama ako se bude ponavljalo… Ja sam s prvo dvoje dosta platnene koristila, i nikad nam nije trebala ni obična krema za guzu. A i prije se odviknu ako imaju platnene, jer prije skuže da im je mokro. Al da je tlaka to prat…je 🤷 sad s trećim mi ne pada na pamet 😅
    Rose šaljem puse ozdravilice ❤️ nadam se da će malac to brzinski odradit, držite se.
    Vaši su već veliki, mi smo još na dva spavanca, i u biti smo malo u problemu, jer kako je izbacio popodnevni, gotov je već oko 18h, i jedva ga nategnem do 18:30. A idealno bi bilo da je bar sat kasnije, jer sad su već duži dani, pa je još dan u to doba. Naravno da je buđenje u 5:30-6:00. Još smo noćarili od 3-4:30, tako da "kave amo, utjehe nema u vodi" 😅
    Jutarnji nam je 9-9:30 pa odspava pola sata, a ovaj podnevni nam se malo nešto pomiče. Do sad je išao leć oko 12-12:30, ali zadnjih tjedan dana mu više paše malo kasnije. To inače odspava sat i po. Ili pola sata ko jučer 😮‍💨
    Kod nas zubića još nema na vidiku, niti jednog. Postao je baš priljepak, i pokazuje karakter. Ako se naljuti ispusti takav hipersonični vrisak da idem gledat jel mi negdje po stanu popucalo staklo. 🙈

Hvala…😘😘
    . Vadili smo jutros krv, dr ne vidi ništa, vidit ćemo kad nalazi stignu. Urlao je čim je vidio sestru s maskom i naočalama, još ga nije bila ni piknula 🙈
    Malo kao da je bolje s temp, noćas je jednom imao, i sad evo ima , al nije tako visoka kao jučer. 
    Uh, veselo je kod vas… A da mu probaš rastegnut vw ovaj jutarnji, da ti ne spava tako rano prvi spavanac, znam da je teško jer se rano diže, al dok se ne ušemite možda se popravi onda i buđenje. Da se sve pomakne za uru- dvi kasnije.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.