Proljetne bebe 2023. 🌷🍀🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Rose.
    17. Ožujak 2024. 11:29

Marija_94

Hvala vam cure na odgovorima. Ma mislim da smo mi jos daleko od jednog spavanca, budi mi se ujutro u 6 i 20, onda ju oko 10:05 stavim na spavanje, odspava kako kad vecinom sat vremena, sat i pol ako je dobar dan 😅 tako da nam drugi spavanac pada oko 14:30 ili 15h zavisi kad se probudi i onda ako u krevetu spava to bude pola sata, max 45 min, tako da mi na nocno ide oko 20h, jedino ako vani spava u kolicima taj drugi spavanac onda odrapi sat, sat i pol..
    Drzim fige da osip prodje cim prije! Nama je jgl krema zakon
    Bravo za malu bucku Regice! 🥳

Pa super onda ako je tako, bolje da spava 2 spavanca kad se ranije diže. Dobar vam je ritam👍🏻👌🏻 

Rose.
    17. Ožujak 2024. 11:30

regica123

Marija_94

Hvala vam cure na odgovorima. Ma mislim da smo mi jos daleko od jednog spavanca, budi mi se ujutro u 6 i 20, onda ju oko 10:05 stavim na spavanje, odspava kako kad vecinom sat vremena, sat i pol ako je dobar dan 😅 tako da nam drugi spavanac pada oko 14:30 ili 15h zavisi kad se probudi i onda ako u krevetu spava to bude pola sata, max 45 min, tako da mi na nocno ide oko 20h, jedino ako vani spava u kolicima taj drugi spavanac onda odrapi sat, sat i pol..
    Drzim fige da osip prodje cim prije! Nama je jgl krema zakon
    Bravo za malu bucku Regice! 🥳

Vauu, tebi u kolicima bolje spava? Meni ona u kolicima nema sanseee vise, sve samo gleda…ako joj spustim ono, onda se ljuti i pokusava maknit i dize se..show
    Evo od betriona i klotrimazola je vec bolje 🥳

Ni moj neće vise u kolicima, rijetko kad se desi da odspava i to ako smo slucajno taj prvi spavanac vani. 
    Dobio je noćas temp 39. Bez drugih simptoma. Dugo smo bili zdravi😬

Rose.
    17. Ožujak 2024. 11:30

I da, super za osip da je bolje 🙏🏼

Akane
    18. Ožujak 2024. 09:33

Pozdrav! 
    Regice super da prolazi osip. Ne znam koliko ti se da zafrkavat s platnenim pelenama ako se bude ponavljalo... Ja sam s prvo dvoje dosta platnene koristila, i nikad nam nije trebala ni obična krema za guzu. A i prije se odviknu ako imaju platnene, jer prije skuže da im je mokro. Al da je tlaka to prat...je 🤷 sad s trećim mi ne pada na pamet 😅
    Rose šaljem puse ozdravilice ❤️ nadam se da će malac to brzinski odradit, držite se. 
    Vaši su već veliki, mi smo još na dva spavanca, i u biti smo malo u problemu, jer kako je izbacio popodnevni, gotov je već oko 18h, i jedva ga nategnem do 18:30. A idealno bi bilo da je bar sat kasnije, jer sad su već duži dani, pa je još dan u to doba. Naravno da je buđenje u 5:30-6:00. Još smo noćarili od 3-4:30, tako da "kave amo, utjehe nema u vodi" 😅
    Jutarnji nam je 9-9:30 pa odspava pola sata, a ovaj podnevni nam se malo nešto pomiče. Do sad je išao leć oko 12-12:30, ali zadnjih tjedan dana mu više paše malo kasnije. To inače odspava sat i po. Ili pola sata ko jučer 😮‍💨
    Kod nas zubića još nema na vidiku, niti jednog. Postao je baš priljepak, i pokazuje karakter. Ako se naljuti ispusti takav hipersonični vrisak da idem gledat jel mi negdje po stanu popucalo staklo. 🙈

Rose.
    18. Ožujak 2024. 09:56

Akane

Pozdrav!
    Regice super da prolazi osip. Ne znam koliko ti se da zafrkavat s platnenim pelenama ako se bude ponavljalo… Ja sam s prvo dvoje dosta platnene koristila, i nikad nam nije trebala ni obična krema za guzu. A i prije se odviknu ako imaju platnene, jer prije skuže da im je mokro. Al da je tlaka to prat…je 🤷 sad s trećim mi ne pada na pamet 😅
    Rose šaljem puse ozdravilice ❤️ nadam se da će malac to brzinski odradit, držite se.
    Vaši su već veliki, mi smo još na dva spavanca, i u biti smo malo u problemu, jer kako je izbacio popodnevni, gotov je već oko 18h, i jedva ga nategnem do 18:30. A idealno bi bilo da je bar sat kasnije, jer sad su već duži dani, pa je još dan u to doba. Naravno da je buđenje u 5:30-6:00. Još smo noćarili od 3-4:30, tako da "kave amo, utjehe nema u vodi" 😅
    Jutarnji nam je 9-9:30 pa odspava pola sata, a ovaj podnevni nam se malo nešto pomiče. Do sad je išao leć oko 12-12:30, ali zadnjih tjedan dana mu više paše malo kasnije. To inače odspava sat i po. Ili pola sata ko jučer 😮‍💨
    Kod nas zubića još nema na vidiku, niti jednog. Postao je baš priljepak, i pokazuje karakter. Ako se naljuti ispusti takav hipersonični vrisak da idem gledat jel mi negdje po stanu popucalo staklo. 🙈

Hvala…😘😘
    . Vadili smo jutros krv, dr ne vidi ništa, vidit ćemo kad nalazi stignu. Urlao je čim je vidio sestru s maskom i naočalama, još ga nije bila ni piknula 🙈
    Malo kao da je bolje s temp, noćas je jednom imao, i sad evo ima , al nije tako visoka kao jučer. 
    Uh, veselo je kod vas… A da mu probaš rastegnut vw ovaj jutarnji, da ti ne spava tako rano prvi spavanac, znam da je teško jer se rano diže, al dok se ne ušemite možda se popravi onda i buđenje. Da se sve pomakne za uru- dvi kasnije.

• regica123
    18. Ožujak 2024. 21:28

Akane bas ne znam bil mogla te platnene, ali ako se bas nastavi, hvala na savjetu! Akane moja je jos premalena za jedan spavanjac, nama je termin bio u dan razlike, sjecas se haha, ali jednostavno sam shvatila da joj ovo bolje odgovara.
    Rose. uh, bas mi je zao da vas je to snaslo 😫 valjda ce brzo proc.
    Nju zubici straaaasno muce, bas se sve gore bijeli i nateklo. Mi smo jos na 2 zubica, ali mislim ne zadugo 🙈 Zna se probudit usred noci (sinoc u 2 ujutro) i onda nema sanse zaspat...uf mrzim kad se to dogodi..ali pripisujem zubicima

👩🏻28❤🧔🏻32
    Stigla nam malena curica❤

MiniGirl
    20. Ožujak 2024. 11:08

Rose kako temperatura, je li se spustila?

Kratko recenziram pelene. Ispobali smo pamper pants br 5 i to koristimo za spavanje, a s baylove pants 4 nisam zadovoljna. Probat ću uzeti br. 5 i obične i pants. Ima mi 9kg pa po njima nismo jos za to, ali puno piski. Btw koliko često preko dana mijenjate pelene? 
    Ako to ne bude išlo isprobavam dalje pamper i lupilu.
    Regica jeste nesto mazali za zubiće protiv bolova?

Rose.
    20. Ožujak 2024. 11:39

MiniGirl

Rose kako temperatura, je li se spustila?

Kratko recenziram pelene. Ispobali smo pamper pants br 5 i to koristimo za spavanje, a s baylove pants 4 nisam zadovoljna. Probat ću uzeti br. 5 i obične i pants. Ima mi 9kg pa po njima nismo jos za to, ali puno piski. Btw koliko često preko dana mijenjate pelene?
    Ako to ne bude išlo isprobavam dalje pamper i lupilu.
    Regica jeste nesto mazali za zubiće protiv bolova?

Je. 🙏🏼 Zadnje je imao preksinoć, jučer cijeli dan i danas je bez, tako da je super. Noćas se jedino dosta puta budio u plaču, ali ovih dana pojačano brblja i sve češće napravi sam par koraka pa to pripisujem dnevnim aktivnostima. 
    Probaj 5-icu gacice od dm. Ni mi nismo po kilazi za njih, al nam odgovaraju. Mi mjenjamo 5 puta cca. Ujutro, pa sad prije prvog spavanja, popodne ugl kaka 2x pa tada i za noć. 
    Kako ste vi inače? 
    Regice, jesi probala kuglice one od kamilice ili kids relief(msl da se tako zovu). 

• regica123
    20. Ožujak 2024. 14:22

Rose super da je bolje i odlicno za napredak!
    I mi miienjamo pelene slicno kao i vi, haha..i tu se vecinski podudaramo; ujutro, prije prvog spavanjca, nakoj spavanjca i 1-2 puta (ovisno koliko kaka) te prije nocnog spavanja. Ona ima 10.5kg, ali smo jos na 4 babylove jer je lijepo stisnu i nista ne promoci, nama su bas odlicne. Doduse ona je bas duga pa je bice zato i veca kilaza.
    Sto se tice zubi koristim gengigel za bebe, kad se probudi vriskom usred noci namazem joj pa je malo umiri...gornji zubici se doslovno naziru, a zubno meso nateceno toliko da mene boli kad gledam.
    Natukla bi temu hranjenja...dakle, ona super jede, ali dok jede se mora igrati i ja je hranim blendanom hranom, pojede sve. Kruh, smoki, keks zvace odlicno...medjutim, greskaaa velika sto sam slusala bake i blendala...nekidan probala neblendano i pljune i ljuti se... Kakve ste vi s tim? JEste mozda i vi falile s prvim djetetom, da li se to ispravit? Probala boh fibger food, ali ona ako nije tvrdo pod rukom ne zeli ni vidit, neku facu gadjenja slozi.... muffinice uspije tu i tamo koji griz, ali to bude vise zalogaj nego da pojede cijeli, dok feticu kruha lijepo pojede gotovo cijelu i zvace lijepo

👩🏻28❤🧔🏻32
    Stigla nam malena curica❤

Akane
    21. Ožujak 2024. 08:09

Rose super da je malcu bolje! 
    Regice, ako ona jede komade, neće bit problema. Moji klinci dan-danas bez problema pojedu štapiće sirove mrkve, pa čak i kapulu sirovu 🙈 ali kuhano povrće u nekoj juhi ili varivu nejde baš 😅 ne opterećuj se, neke bitke ostavi za kasnije 😂
    Ja ću samo prijavit da sam baksuz i da s trećim djetetom očito imam manje pojma nego s prvim 🙈 njemu je naime probio prvi zubić, a pred samo par dana napisala sam da ih nema na vidiku 😂 
    Danas kooonačnooo imamo sistematski, nismo bili od prosinca, jer smo mijenjali pedijatricu (naša je otišla u mirovinu) i tek sam termin za danas dobila. Pa ćemo konačno vidjet koliki je 🫣

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.